Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Η αναβάθμιση και το… μπέρδεμα του Ολυμπιακού!!

Ο Ολυμπιακός προσέθεσε την ύστατη στιγμή στο ρόστερ του τον Γκεόργκι Σερμαντίνι και ο Νίκος Ζέρβας αναλύει στο www.sport-fm.gr τα θετικά και τα αρνητικά αυτής της κίνησης.

Η αναβάθμιση και το… μπέρδεμα του Ολυμπιακού
Μπορεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας να δήλωνε πριν δύο εβδομάδες πως το ρόστερ του Ολυμπιακού μένει ως έχει ως το τέλος της σεζόν, όμως τα γεγονότα έδειξαν το αντίθετο ή αλλιώς, επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που αντλούσαν τις τελευταίες ημέρες τα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο Γκέρογκι Σερμαντίνι είναι και πάλι παίκτης των πρωταθλητών Ευρώπης, σε μία ακόμα απόδειξη, πως το μεγαλύτερο μέρος των ρεπορτάζ, δεν αποτελούν προϊόν μυθοπλασίας, ούτε αποσκοπούν στο να βλάψουν μία ομάδα.

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του, κρίνεται από αυτή, οπότε, δε συντρέχει λόγος εξαπόλυσης κατηγοριών, όταν ένας προπονητής επιλέγει να πάρει παίκτη εφόσον κρίνει ότι τον χρειάζεται, αλλά ούτε και όταν ένας δημοσιογράφος προσπαθεί να μεταφέρει στον κόσμο την αλήθεια…

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η προσθήκη του Γεωργιανού σέντερ που έβαλε στο Λονδίνο το «λιθαράκι» του για την κατάκτηση της δεύτερης σερί Ευρωλίγκας, είναι η τελευταία των «ερυθρόλευκων» στη προσπάθεια τους να πάνε στο Final Four και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό. Ο 25χρονος σέντερ, διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του και με την Σαραγόσα έκανε εκπληκτικές εμφανίσεις σε Ισπανία και Eurocup. Εκτός του ότι σκόραρε πολύ, τελειώνοντας φάσεις, αποτελώντας σημείο αναφοράς και προπονητικού πλάνου των Ανδαλουσιάνων, έχει παρουσιάσει τρομερή αμυντική βελτίωση, που βοήθησε τα μέγιστα την αποτελεσματικότητα τους.

Βάσει λογικής, ο «Σέρμα» θα προσφέρει στον Ολυμπιακό πικ εν ρολ παιχνίδι στην επίθεση, δημιουργία φάσεων με πλάτη στο χαμηλό ποστ, μεγαλύτερη σταθερότητα στο ριμπάουντ και θα αναβαθμίσει την αμυντική του αποτελεσματικότητα. Είναι από τους ελάχιστους παίκτες σε αυτό το ύψος που κάνουν με επιτυχία «χεντς άουτ» και αν λάβουμε υπόψη την πενιχρή συνεισφορά των Μπέγκιτς και Σίμονς, η προσθήκη του μόνο ευεργετικά αποτελέσματα θα έχει. Με την προϋπόθεση να μπει με περισσότερο χρόνο στο rotation και να μην αντιμετωπιστεί ως ένας ακόμα βοηθητικός παίκτης. Η ψυχολογία του μετά από τη σεζόν στη Σαραγόσα είναι σε υψηλό επίπεδο, άρα με το να έρχεται για να παίζει έξι-επτά λεπτά, δύσκολα θα αποφέρει οφέλη.

Εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς όμως γιατί ο Ολυμπιακός, αφού δεδομένα είχε «σταμπάρει» την επιστροφή του από τον Δεκέμβριο, δεν κινήθηκε αποφασιστικά νωρίτερα. Όχι τόσο γιατί έχει χάσει κάποιον από τους μεγάλους στόχους του, αλλά για το ότι απώλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τον έχει στις προπονήσεις δεκαπέντε-είκοσι μέρες νωρίτερα, ούτως ώστε στο διάστημα της διακοπής της Ευρωλίγκας να είχε μπει για τα καλά στο κλίμα και στο κομβικό ματς με τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη να ήταν διαθέσιμος. Κατανοητό ότι οι διαπραγματεύσεις και πολύ περισσότερο στις μέρες μας το οικονομικό είναι θέμα, όμως από τη στιγμή που πιστεύεις ότι ένας παίκτης μπορεί να σου αλλάξει εικόνα, αξίζει μία μικρή θυσία.

Το καλοκαίρι οι απαιτήσεις του Σερμαντίνι ήταν όντως υπερβολικές –όχι ότι τώρα έρχεται με λίγα-, όμως από τη στιγμή που ξοδεύτηκε μία περιουσία για τον Μπέγκιτς, που δεν πρόσφερε και δεν στηρίζεται όσο θα έπρεπε με λίγο περισσότερο χρόνο στο παρκέ, το να καλείται άρον-άρον πίσω τέλη Φλεβάρη, είναι μία παραδοχή λάθους εκτίμησης στον σχεδιασμό. Δεν αποκλείεται με βάση των όσων προαναφέραμε για τα στοιχεία του Γεωργιανού, η… buzzer beater κίνηση του Ολυμπιακού να αποδειχθεί αποτελεσματική και να διαψεύσει παράλληλα όλους όσοι επιμένουν πως θα ήταν προτιμότερη μία ενίσχυση στα γκαρντ. Ιδιαίτερα αν δεν πάρει περισσότερες… ψήφους εμπιστοσύνης ο –θετικότατος στο ΟΑΚΑ- Κατσίβελης, το πρόβλημα, ελλείψει Λο, ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, απ’ ότι η… ζωή χωρίς τον Σερμαντίνι.

Τελευταίο, αλλά ίσως πιο σημαντικό, το ζήτημα που δημιουργείται με τις αλλαγές των ξένων που δικαιούται να κάνει ο Ολυμπιακός ενόψει των τελικών του πρωταθλήματος. Διότι αν ο γρίφος του ποιον θα αντικαταστήσει ο Σερμαντίνι μοιάζει εύκολος στη λύση –Μπέγκιτς-, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν και ποιος θα «θυσιαστεί», για να επιστρέψει στην ελληνική δωδεκάδα ο Πέτγουεϊ, από τη στιγμή που στο τεχνικό τιμ υπάρχει ικανοποίηση για την πρόοδο του Κόλινς. Ίσως η απάντηση στο δεύτερο ερώτημα, να δοθεί από τις προσεχείς πρώτες ευρωπαϊκές «πτήσεις» του Μουν… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: