Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα!

Μετά την απόκτηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι ο Γιώργος Μπαρτζώκας διαθέτει μία έξτρα λύση για τη φροντ λάιν, αλλά κι έναν μεγάλο πονοκέφαλο για την Α1.

Ο πονοκέφαλος του Μπαρτζώκα
Ο Ολυμπιακός έκανε μία ακόμη προσθήκη αποκτώντας τον Γκιόργκι Σερμαντίνι. Πλέον το ρόστερ αριθμεί εννιά ξένους παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Έισι Λο που τυπικά δεν έχει αποδεσμευτεί. Κι αν για την Ευρωλίγκα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αφού οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να χρησιμοποιούν όσους ξένους θέλουν, δεν ισχύει το ίδιο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης διαθέτουν στις τάξεις τους τέσσερις Αμερικανούς, τους Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Μουν και Κόλινς, αλλά και ισάριθμους κοινοτικούς, τους Μπέγκιτς, Σερμαντίνι, Σίμονς (έχει βουλγαρικό διαβατήριο) και Λοτζέσκι (έχει βελγικό διαβατήριο). Στο ελληνικό πρωτάθλημα βάσει κανονισμών μπορούν να χρησιμοποιούνται μέχρι έξι μη γηγενείς, εκ των οποίων οι μη κοινοτικοί μπορεί να είναι το πολύ τέσσερις. Παράλληλα ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να κάνει δύο αλλαγές στο ρόστερ της Α1, από το οποίο εκτός είναι αυτή την ώρα (πέραν του Λο) ο Πέτγουεϊ και ο Σερμαντίνι.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας καλείται να επιλέξει με τους έξι ξένους θα πορευτεί στο υπόλοιπο της Α1. Αν θεωρήσουμε πως ο ένας που θα θυσιαστεί θα είναι ο Μίρζα Μπέγκιτς (που ακόμη είναι ασαφές αν θα αποδεσμευτεί-που δεν θα είναι εύκολο έχοντας συμβόλαιο 700.000 ευρώ-ή απλώς θα παραμείνει ανενεργός), αναζητείται ένας ακόμη που θα μείνει εκτός. Οι Λοτζέσκι, Ντάνστον, Σίμονς, Κόλινς και Πέτγουεϊ πρέπει να θεωρούνται ασφαλείς και για μία θέση θα παλέψουν οι υπόλοιποι. Πάντως η απόφαση του Γιώργου Μπαρτζώκα πιθανότατα θα αργήσει να ληφθεί και θα έρθει προς το τέλος της κανονικής περιόδου υπό το φόβο κάποιου τραυματισμού.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: