Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πρόταση-βόμβα από Παπουτσάκη

http://www.sport24.gr/ast/cov/pa/papoutsakis_2008_10_23_20_14_43_b.jpgΠρόταση που αναμένεται να προκαλέσει πολλά σχόλια από όλους τους φορείς πραγματοποίησε ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης με την δημιουργία μιας ομάδας -και μόνο- στο νησί που θα ονομάζετει "Κρήτη".Την δημιουργία μιας ομάδας από όλη την Κρήτη σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα πρότεινε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Εργοτέλης, Απόστολος Παπουτσάκης, σε μια πρόταση που θα συζητηθεί πολλές τις επόμενες μέρες.

Συγκεκριμένα, ο μεγαλομέτοχος των "κιτρινόμαυρων", στο περιθώριο εκδήλωσης που παραρεύθηκε, πρότεινε την δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου που θα έχει Παγκρήτια εμβέλεια και θα εκπροσωπεί το νησί σε όλα τα αθλήματα, στηριζόμενο από όλους τους Κρητικούς.

"Οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι Έλληνες στο παρελθόν έδειξαν ότι όποτε πολέμησαν ενωμένοι τα κατάφεραν. Πλέον υπάρχει ο "πόλεμος" της οικονομικής κρίσης και η Κρήτη θα πρέπει να δείξει τον δρόμο. Η Κρήτη θα πρέπει να δώσει την λύση στο πρόβλημα" ήταν αρχικά ο πρόλογος του μεγαλομέτοχου του Εργοτέλη και αμέσως μετά έδωσε την είδηση έκπληξη, λέγοντας:

"Η Κρήτη πρέπει να δείξει τον δρόμο και να δημιουργήσει μια ομάδα που θα εκπροσωπεί το νησί σε όλα τα αθλήματα. Να μπορεί να εκπροσωπεί την Κρήτη σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και από εκεί και πέρα να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι καιροί είναι δύσκολοι. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε μια ποδοσφαιρική ένωση με την συμμετοχή όλων των οικονομικών φορέων από την Κρήτη ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε".

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα ΜΜΕ ζήτησαν από τον Παπουτσάκη μερικές εξηγήσεις για τα λεγόμενά του και ανέφερε:

"Δεν μιλάω για συγχώνευση αλλά για την δημιουργία μιας ομάδας από όλη την Κρήτη που θα εκπροσωπεί το νησί στα επαγγελματικά πρωταθλήματα και σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα αυτή θα μπορούσε να ονομάζεται "Κρήτη" και να εκπροσωπείται το νησί μας!".

Μόρις: «Εξαιρετική επιλογή για τον Άρη ο Οριόλ»

Μόρις: «Εξαιρετική επιλογή για τον Άρη ο Οριόλ»

Ο Νασίφ Μόρις μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «μπίλια στο κίτρινο» για τον μεταγραφικό στόχο του Άρη Οριόλ Λοθάνο, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στην Ράσινγκ Σανταντέρ. Ο Νοτιαφρικανός που βρίσκεται σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του ανέφερε για τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό: «Είναι ένα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, οι ικανότητες του είναι δεδομένες. Πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, το στυλ του μου θυμίζει αυτό του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Είναι σημαντικό το γεγονός πως έχει παραστάσεις από ένα ανταγωνιστικό και δύσκολο πρωτάθλημα όπως το ισπανικό, ενώ με την Σανταντέρ έχει παίξει και στο κύπελλο UEFA πριν λίγα χρόνια. Είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ως βασικός σε παραπάνω από τα μισά παιχνίδια της περιόδου που τελείωσε και νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει τον Άρη. Είναι μια εξαιρετική επιλογή». Σε ερώτηση για τον ίδιο και για τη συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας τόνισε: «Έχω ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και μετά τις διακοπές θα επιστρέψω στην Αθήνα. Θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας και θα αποφασίσω το καλύτερο για την καριέρα μου». Όσο για το αν θέλει να ξαναφορέσει τη φανέλα του Άρη απάντησε: «Δεν θα έλεγε όχι σε μια καλή πρόταση, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Όπως σας είπα έχω συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και δεν μπορώ να πως κάτι παραπάνω». Ο Νασίφ Μόρις δεν ξέχασε και τους φίλους του Άρη: «Νιώθω πολύ όμορφα κάθε φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, πέρασα πολύ ωραία στην παραμονή μου εκεί και στον Άρη. Οι φίλοι της ομάδας στηρίζουν κάθε ποδοσφαιριστή και δεν ξεχνώ ποτέ την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπο μου». Όσο για το Παγκόμιο Κύπελλο το οποίο παρακολουθεί από κοντά ανέφερε: » Μέχρι στιγμής τα παιχνίδια δεν έχουν προσφέρει ιδιαίτερο θέαμα, αλλά πιστεύω πως από αυτή την 2η αγωνιστική θα γίνουν καλύτερα. Προσωπικά δεν έχω ξεχωρίσει ακόμη κάποια ομάδα που μπορεί να φτάσει ψηλά. Είναι άλλωστε πολύ νωρίς».

Και κλαμα οι βουβουζελες-Νότιος Αφρική - Ουρουγουάη 0-3

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/fontas_2010_6_16_22_15_6_b.jpgΜε δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν, το ένα με τύχη και το άλλο με πέναλτι και ένα του Άλβαρο Περέιρα, η Ουρουγουάη νίκησε άξια με 3-0 την Νότιο Αφρική στο 1ο ματς της 2ης αγωνιστικής και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης.Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έγινε ο πρώτος παίκτης του Μουντιάλ που φτάνει στα δύο στην διοργάνωση και βέβαια που πετυχαίνει δύο σε ένα ματς.

Το πρώτο στο 24' με μακρινό σουτ που κόντραρε στην πλάτη του Μοκοένα, ενώ στο δεύτερο στο 80' με πέναλτι που κέρδισε ο Λουΐς Σουάρες από τον Ιτουμέλεγκ Κούνε, ο οποίος αποβλήθηκε και μαζί με τον Καγκίσο Τικγκακόι (συμπλήρωσε κίτρινες) χάνουν το ματς με την Γαλλία.

To τελικό 0-3 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Άλβαρο Περέιρα από την ασίστ του Λουΐς Σουάρες, ο οποίος γενικότερα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Νότιος Αφρική - Ουρουγουάη 0-3

Σκόρερ: 24' και 80' πέν. Φορλάν, 95' Άλβαρο Περέιρα
Γήπεδο: "Loftus Versfeld Stadium", Πρετόρια
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Η Ουρουγουάη είχε από την αρχή τον ελέγχο του παιχνιδιού και απειλούσε κυρίως με τα στημένα του Φορλάν και τις προσπάθεις του Λουΐς Σουάρες.

Ο άσος του Άγιαξ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 23' και μόλις ένα λεπτό αργότερο ο Φορλάν άνοιξε το σκορ.

Ο στράικερ της Ατλέτικο έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ, αλλά είχε και την τύχη μαζί του, καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μοκοένα παίρνοντας ύψος, ενώ βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα του Κούνε.

Ο Λουΐς Σουάρες απείλησε ξανά στο 33' και στο 40' ο Μφέλα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία των διοργανωτών με κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Στο 42' ο Ταγκίσο Ντικγκακόι πήρε κίτρινη κάρτα τάκλιν στον Λουΐς Σουάρες και θα χάσει το τρίτο ματς με την Γαλλία, αφού είχε πάρει και στο πρώτο ματς κόντρα στο Μεξικό.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 48' ο Λουΐς Σουάρες από δεξιά στην περιοχή δημιούργησε την πρώτη φάση της επανάληψης, αλλά ο Καβάνι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασίστ του στην μικρή περιοχή.

Μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορλάν στο 54' ο Λουγκάνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος για του Αφρικανούς ήρθε στο 64'. Ο Γκάξα έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μφέλα στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τον Μουσλέρα και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 76' τα ουσιαστικά κρίθηκαν, όταν ο Κούνε ανέτρεψε τον Λουΐς Σουάρες στην περιοχή, αποβλήθηκε και ο Φορλάν εκτέλεσε το πέναλτι, νικώντας τον Τζόζεφς που πέρασε στο ματς.

Ν.ΑΦΡΙΚΗ: Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Μοντίσε, Λετσολονιάνε (57' Moρίρι), Ντικγκακόι, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ (79' Τζόζεφς), Μφέλα.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουσίλε (71' Άλβαρο Φερνάντες), Ντιέγκο Πέρες (90' Ντιέγκο Πέρες), Αρέβαλο Ρίος, Καβάνι (89' Σεμπαστιάν Φερνάντες), Λουΐς Σουάρες, Φορλάν.

Ζητούν να ακυρωθεί η κάρτα του Ρονάλντο!


Κόλο και Γιάγια Τουρέ στον αγώνα της Ακτής Ελεφαντοστού με την  Πορτογαλία Την ακύρωση της κίτρινης κάρτας που αντίκρισε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ζήτησε από την FIFA η Πορτογαλία. Οι Ιβηρες ισχυρίζονται ότι ο σούπερ σταρ της εθνικής ομάδας προσπάθησε αποκλειστικά και μόνο να απομακρυνθεί, ενώ είχε προσβληθεί από τον Γκι Ντεμέλ.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο δεξιός μπακ της Ακτής ήρθαν σε ρήξη στη διάρκεια του χθεσινού αγώνα του 4ου ομίλου, με αποτέλεσμα να "κιτρινιστούν" από τον Ουρουγουανό διαιτητή, Ζόρζε Λαριόντα.

«Ο ποδοσφαιριστής μας απομακρύνθηκε βίαια και σπρώχθηκε κοντά στη μικρή περιοχή της Ακτής Ελεφαντοστού. Όταν σηκώθηκε, περικυκλώθηκε από αντιπάλους και άκουσε προσβλητικά λόγια» ανέφερε με ανακοίνωσή της η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και καταλήγει: «Δεδομένων αυτών των συνθηκών, υπάρχει ανακρίβεια ως προς την τιμωρία και των δύο παικτών. Ο Αφρικανός, ο οποίος υπέπεσε στο φάουλ, δέχτηκε την κίτρινη, ενώ ανάλογη ήταν και η ποινή που δέχτηκε ο Ρονάλντο, ο οποίος απλά προσπάθησε να απομακρυνθεί από το περιστατικό».

Σύμφωνα με τα όσα έδειξε η τηλεόραση, ο Ρονάλντο κλώτσησε τη μπάλα προς τον Ντεμέλ και άλλους παίκτες πριν τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα.

Ρεχάγκελ: «Αν είχαμε Μέσι και Κακά, θα παίζαμε διαφορετικά»

Ρεχάγκελ: «Αν είχαμε Μέσι και Κακά, θα παίζαμε διαφορετικά»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον περίμεναν όλοι σήμερα τις τοποθετήσεις του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στο παιχνίδι με τη Νότια Κορέα που πέρασε, όσο και στο αυριανό με τη Νιγηρία. «Πολλά πράγματα δεν μας βγήκαν στο ματς με τη Νότια Κορέα. Όμως το παιχνίδι με τη Νιγηρία είναι διαφορετικό και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε διαφορετικά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό με το προηγούμενο και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα ξεκινήσει και πώς θα τελειώσει», ανέφερε αρχικά ο Ρεχάγκελ που ρωτήθηκε αν σκέφτεται να παίξει πιο επιθετικά κόντρα στη Νιγηρία: «Παίζουμε με τρεις γραμμές, άμυνα, κέντρο και επίθεση. Θα κοιτάξουμε να βάλουμε γκολ. Όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μας πιέζει. Θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία και να σκοράρουμε. Είναι προφανής ο στόχος μας. Στο προηγούμενο ματς δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό. Θα κοιτάξουμε να προστατέψουμε την εστία μας. Η Νιγηρία έχει πολύ ψηλούς παίκτες και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις στημένες φάσεις».

Για τις κριτικές που δέχεται η Εθνική με αφορμή το αγωνιστικό της στιλ, ξεκαθάρισε: «Έχουμε το δικό μας αγωνιστικό στυλ με το οποίο φτάσαμε ως εδώ. Η ομάδα παλαιότερα έπαιζε αλλιώς και νομίζω πως προοδεύσαμε. Αν είχαμε έναν Μέσι ή έναν Κακά θα παίζαμε διαφορετικό ποδόσφαιρο. Όμως δεν έχουμε και με τους παίκτες που διαθέτουμε αυτό είναι το στυλ που πιστεύω πως μας ταιριάζει».

Για την θερμοκρασία που επικρατεί στη Νότια Αφρική τόνισε: «Η θερμοκρασία είναι λίγο πάνω από το μηδέν. Πιστεύω πως οι παίκτες θα παίξουν καλύτερα με κρύο, παρά με ζέστη. Ο καιρός δεν είναι δικαιολογία και οι συνθήκες είναι ίδιες για όλους τους ποδοσφαιριστές».

Όταν ρωτήθηκε από μια δημοσιογράφο από τη Νιγηρία για τις αδυναμίες των «μαύρων αετών», απάντησε διπλωματικά: «Δεν θέλω να μιλήσω για τα αδύναμα σημεία της Νιγηρίας. Καταλαβαίνετε το λόγο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία αναφορά στο θέμα της παραμονής του στον πάγκο, καθώς πριν την έναρξη των δηλώσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΠΟ ξεκαθάρισε ότι ο Γερμανός δεν θα δεχτεί ερωτήσεις για θέματα που δεν αφορούν τον αγώνα.

Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Μόρας!


Ο Βαγγέλης Μόρας με τη φανέλα της Μπολόνια Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού φαίνεται να μπήκε ο Βαγγέλης Μόρας, όπως αποκαλύπτει ο ιταλικός Τύπος. Η Μπολόνια αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και δεν θα έλεγε όχι στην παραχώρηση του Λαρισαίου, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Νικοπολίδης θα υπερασπίζεται και τη νέα σεζόν την εστία του Ολυμπιακού, καθώς δήλωσε στην ιστοσελίδα της πειραϊκής ΠΑΕ ότι θα συνεχίσει γι' ακόμη μια χρονιά το ποδόσφαιρο. Ο έμπειρος γκολκίπερ τόνισε ότι έλαβε αυτήν την απόφαση "και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού", καθώς, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, "έχω τόσο την δύναμη, όσο και την θέληση για να προσφέρω ουσιαστικά".

Η δήλωση του αρχηγού των "ερυθρολεύκων", ο οποίος αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2004, έχει ως εξής: "Επιθυμώ να ενημερώσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ότι η τελική απόφασή μου είναι να συνεχίσω το ποδόσφαιρο για μία ακόμη χρονιά. Η αρχική απόφασή μου, όπως άλλωστε την είχα μεταφέρει στη Διοίκηση, ήταν να σταματήσω μετά τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Μετά, όμως, από την συνάντησή μου με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, κύριο Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μου ζήτησε είτε να συνεχίσω να παίζω για έναν ακόμη χρόνο, είτε να αναλάβω τη θέση του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, αποφάσισα, μεταξύ άλλων και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού, να συνεχίσω, καθώς πιστεύω ότι έχω τόσο την δύναμη, όσο και την θέληση για να προσφέρω ουσιαστικά, προκειμένου η ομάδα μας να έχει μία επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο".

Θέλει δανεικό τον Μπαλοτέλι η Σίτι


Ο Μπαλοτέλι πέτυχε το ένα από τα τρία γκολ της Ίντερ Να ανταμώσει ξανά με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι επιθυμεί ο Μάριο Μπαλοτέλι και ίσως η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να ζητήσει το νεαρό επιθετικό να της παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού για τους επόμενους 12 μήνες.

Ο ατζέντης του Μπαλοτέλι, Μίνο Ραϊόλα, έχει μιλήσει με τον αγγλικό σύλλογο και τις επόμενες ημέρες θα μεταφέρει την πρόταση στη διοίκηση της Ιντερ πιέζοντας να την κάνει αποδεκτή. Ο Μπάλοτέλι δεν θέλει να συνεχίσει στους πρωταθλητές Ευρώπης, κάτι που δεν το έχει κρύψει. Αλλωστε ούτε οι φίλαθλοι της ομάδας θέλουν να δουν τον νεαρό επιθετικό να αγωνίζεται ξανά με τη φανέλα του συλλόγου.

Η Νιουκάστλ ενδιαφέρεται για τον Σαμαρά


Το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Σαμαράς δεν ήταν αρκετό για να  κερδίσει η Σέλτικ τη Φόλκερκ Μπορεί ο Γιώργος Σαμαράς να δηλώσει ευτυχισμένος στην τωρινή του ομάδα, ωστόσο το μέλλον στη Σέλτικ είναι αμφίβολο. Η Νιουκάστλ θέλει να εντάξει στο δυναμικό της το διεθνή άσο και είναι διατεθειμένη να καλύψει τα δύο εκατομμύρια ευρώ που ζητάει ο Σκωτσέζικος σύλλογος.

Οι "ανθρακωρύχοι" δεν έχουν καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση για τον Σαμαρά, τον οποίο κοιτάζουν και σύλλογοι από την Ιταλία. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε συνδεθεί το όνομα του με αυτό της Παλέρμο.

Εκτός από τον Σαμαρά στη λίστα βρίσκεται ακόμα ένα όνομα ποδοσφαιριστή που αγωνιζόταν στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα. πρόκειται για τον Κρις Μπόιντ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Ρέιντζερς λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τζόρβας: «Ενθουσιασμένος με την εμπειρία»

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής το φετινό Μουντιάλ είναι τα λάθη των τερματοφυλάκων, συχνά μοιραία για την ομάδα τους, με πιο αντιπροσωπευτικό αυτό του Ρόμπερτ Γκριν, της Αγγλίας. Βέβαια, «όλοι οι παίκτες στο ποδόσφαιρο κάνουν λάθη», όπως τόνισε ο Αλέξης Τζόρβας σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού ανέλυσε την ψυχολογία των γκολκίπερ, ιδιαίτερα όταν οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους κοστίζουν βαθμούς στην ομάδα τους αλλά εξέφρασε και τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής, καθώς βιώνει το «απόλυτο χάιλαιτ της καριέρας του».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Τζόρβας…

Για τα λάθη των πορτιέρο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο: «Όλοι οι παίκτες στο ποδόσφαιρο κάνουν λάθη. Συμβαίνει και στους τερματοφύλακες, των οποίων δυστυχώς μπορεί να αποβούν μοιραία. Το ποδόσφαιρο σου δίνει και καλές και άσχημες στιγμές. Συχνά και αυτό το κάνουμε πολύ και στην Ελλάδα, δίνουμε περισσότερη έμφαση στα άσχημα και ξεχνάμε γρήγορα τα καλά.

Όλοι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή και έχουμε τις άσχημες μέρες μας, αλλά θα πρέπει να φανούμε ικανοί για να τα ξεπεράσουμε. Αν κάνω ένα λάθος στο επόμενο παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι όλη η ομάδα θα με δείχνει, λέγοντας ότι φταίω εγώ. Οι οπαδοί μπορεί να έρχονται και να σου λένε ότι θέλουν, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα να μένει ενωμένη».

Για την επιλογή του από τον Ότο Ρεχάγκελ ως βασικού τερματοφύλακα: «Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος το... πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις μία ευκαιρία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και είναι ενθουσιασμένος που ο προπονητής μου με εμπιστεύτηκε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία μοναδική εμπειρία και είναι το απόλυτο χάιλαϊτ στην καριέρα κάθε αθλητή».

Για το τι του είπε ο Νιόπλιας, έπειτα και από την εμπειρία του Μουντιάλ του 1994: «Μας είπε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή και ότι κάνουμε, να το κάνουμε για την ομάδα. Η εμπειρία είναι αξεπέραστη... Οπαδοί από όλες τις χώρες έρχονται και σε βλέπουν, χωρίς γιουχαρίσματα, μόνο με πανηγυρισμούς. Είναι ένα μήνυμα για το πως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Σοκολατίτσα θα πάρετε;Ισπανία-Ελβετία 0-1

http://www.contra.gr/images/m/spainswi_m.jpgΗ πρώτη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης είναι γεγονός και "θύμα" της η Ισπανία. Οι πρωταθλητές Ευρώπης όχι μόνο δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Ελβετίας, αλλά γνώρισαν και την ήττα με 1-0 από το στιβαρό συγκρότημα του Οτμαρ Χίτσφελντ για την 1η αγωνιστική του 8ου ομίλου.Η ομάδα του Βιθέντε ντελ Μπόσκε άρχισε τον αγώνα αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του ρυθμού, διαθέτοντας στο κέντρο τον Τσάβι και τον Τσάμπι Αλόνσο και στα άκρα της επίθεσης τους Αντρές Ινιέστα (πρόλαβε το ματς) και Νταβίντ Σίλβα. Ο Νταβίντ Βίγια που ήταν στην κορυφή της εμπροσθοφυλακής των "φούριας ρόχας" δεν τροφοδοτήθηκε όπως θα ήθελε, αποτέλεσμα και της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας των Ελβετών. Οι πάσες στο γήπεδο της Ελβετίας δεν αποκτούσαν κάποιο νόημα και πλην τριών φάσεων, οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Στο δεύτερο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα, όταν σε μία αντεπίθεση και μετά από κόντρες ο Ζέλσον Φερνάντες άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ. Η απάντηση των Ισπανών ήταν άμεση, αλλά από πλευράς πίεσης. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στην περιοχή της Ελβετίας, στο ματς πέρασε και ο (ανέτοιμος) Φερνάντο Τόρες και οι ευκαιρίες χάνονταν η μία μετά την άλλη. Για περίπου ένα εικοσάλεπτο ο Βίγια, ο Τόρες και ο Ινιέστα είχαν διαδοχικά αρκετές καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο η αστοχία και οι γρήγορες αντιδράσεις του Ντιέγκο Μπενάλιο στο τέρμα διατηρούσαν το ισπανικό μηδέν.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία παρουσιάστηκε στο 70', όταν ένα άπιαστο σουτ του Τσάμπι Αλόνσο βρήκε το δοκάρι, ενώ η απάντηση της Ελβετίας ήταν μία εξίσου επικίνδυνη ευκαιρία, με δοκάρι του Ερέν Ντερντιγιόκ. Από τη στιγμή που οι προσπάθειες των Ισπανών ήταν βεβιασμένες όσο κυλούσε ο χρόνος, τόσο πιο άνετα αμύνονταν οι Ελβετοί, οι οποίοι σχεδόν εν τω συνόλω τους κυκλοφορούσαν πίσω από την μπάλα. Ο Πέδρο ήταν η έσχατη λύση που βρήκε ο ντελ Μπόσκε από τον πάγκο του, αλλά ούτε ο άσος της Μπαρτσελόνα κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και η Ελβετία έφτασε σε μία σπουδαία επιτυχία, ρίχνοντας παράλληλα τους Ισπανούς στο "καναβάτσο". Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)σπανία (Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Μπούσκετς (62' Νάβας), Τσάβι, Αλόνσο, Ινιέστα (77' Πέδρο), Σίλβα (62' Τόρες), Βίγια

Ελβετία (Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Σεντέρος (36' Φον Μπέργκεν), Γκριχτίνγκ, Τζίγκλερ, Χούγκελ, Φερνάντες, Ινλέρ, Μπαρνέτα (90' Έγκιμαν), Ντερντιγιόκ (79' Γιακίν), Νκουφό

Κοντά σε Σικαμπάλα η Άντερλεχτ

http://www.sport24.gr/ast/cov/Sh/Shikabala_2010_6_16_14_18_4_b.jpg

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ζάμαλεκ και της Άντερλεχτ για τη μετεγγραφή του Σικαμπάλα.Για την ώρα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή καθώς για τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ η ομάδα της Αιγύπτου αξιώνει ποσό που ξεπερνά τα 3.5 εκατ. ευρώ.

"Πιθανότατα θα υπάρξει συμφωνία, όμως για την ώρα απέχουμε αρκετά" ανέφερε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου από τις Βρυξέλλες, Χέρμαν Βαν Χόλσμπεκ.

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στην Ευρώπη θεωρώντας πως η Άντερλεχτ πληροί τα κριτήρια που έχει θέσει.

Ο Σικαμπάλα αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για δύο σεζόν (2004/06), ενώ εν συνεχεία επέστρεψε στη Ζάμαλεκ.

Και η Λεβερκούζεν για Μπάλακ


Μίκαελ Μπάλακ Ακόμα μία ομάδα -η αλήθεια είναι ότι είναι πλέον αρκετές- προστέθηκε στο κυνήγι της απόκτησης του Μίκαελ Μπάλακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Τσέλσι. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν θέλει να εντάξει μετά από οκτώ χρόνια ξανά στο δυναμικό της τον Γερμανό άσο.

"Γνωρίζουμε ότι έχει δύο καλές προτάσεις, ωστόσο είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μαζί του διαπραγματεύσεις Θέλουμε να φέρουμε πίσω τον Μπάλακ και είμαστε σε επαφές τόσο με τον ίδιο τον παίκτη, όσο και με τον ατζέντη του", τόνισε ο γενικός αρχηγός της Λεβερκούζεν.

Ο Μπάλακ είχε αγωνιστεί ξανά στη Λεβερκούζεν από το 1999 έως το 2002, πριν πάρει μεταγραφή για την Μπάγερν Μονάχου.

Μπάσιμο της Μπεσίκτας για Σκόκο (;)

Ο Σκόκο με αντίπαλο τον Βιτόλο Τούρκικα δημοσιεύματα αναφέρουν την Τετάρτη πως η Μπενφίκα ενδιαφέρετα για τον Νάτσο Σκόκο! Αλλωστε, είναι γνωστή η αξία και η κλάση του "υδραυλικού" και εκτός Ελλάδας και πολλές ομάδες τον έχουν στην μεταγραφική λίστα τους μετά την ανακοίνωση της Ενωσης ότι είναι προς πώληση...

Η πώληση Σκόκο σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει θέσει η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν "πέφτει" κάτω από τα 3 εκατ.ευρώ. Ωστόσο, στην Ενωση περιμένουν την επίσημη πρόταση για τον Σκόκο από την ρώσικη Ανζί που ανεπίσημα ξεκινούσε από τα 3,2 εκατ.ευρώ, ενώ στο προσκήνιο υπάρχει πάντα και η πρόταση της Χετάφε που έχει "ταβάνι" το 1,5 εκατ.ευρώ και δύσκολα θα γίνει αποδεκτή από την ΑΕΚ.

Μενδρινός: "Όσα δεν έγιναν πέρσι"


Ο Μενδρινός πανηγυρίζει... Τον Κώστα Μενδρινό φιλοξένησε η εκπομπή του SUPER 3 στον ΑΡΗΣ FM 92,8 και το νέο απόκτημα των "κιτρίνων" αναφέρθηκε στη συμφωνία του και την ομάδα που θα τον εμπιστευθεί. Επίσης εξήγησε ποίος ήταν ο κύριος λόγος που επέλεξε πέρσι να πάρει μεταγραφή για την ομάδα της Ηπείρου.

"Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο που στάθηκε εμπόδιο προκειμένου να μην έρθω στον Αρη και να αγωνιστώ τελικά στον ΠΑΣ. Απλά είχα κάποιους ενδοιασμούς γιατί είχα μείνει πίσω λόγω των λίγων ευκαιριών που μου είχαν δοθεί και κοιτώντας καθαρά επαγγελματικά, επέλεξα τα Γιάννινα για να έχω στα πόδια μου πολλά παιχνίδια, κάτι που θα ήταν πολύ δύσκολο σε μια ομάδα όπως ο Αρης.

Για έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να έχει ευκαιρίες, όμως μετάνιωσα για την επιλογή μου και είμαι πλέον εδώ για να δώσω στους οπαδούς μας αυτά που δεν έκανα πέρσι και να δικαιώσω ακόμα και τους πιο διστακτικούς με τη μεταγραφή μου".

Αναφορικά με τους προσωπικούς του στόχους, ο Μενδρινός τόνισε: "Έρχομαι στην ομάδα με πολλές φιλοδοξίες, οι οποίες ταυτίζονται με αυτές του Αρη. Ο Σύλλογος πρωταγωνιστεί και εύχομαι τη νέα περίοδο να κάνει το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη. Έχει ένα πολύ καλό υλικό, προχωράει σε πολύ σημαντικές προσθήκες και θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός την επερχόμενη σεζόν. Θέλουμε όσο τίποτα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην ομάδα και να κάνουμε αυτά που θα ζητήσει από εμάς ο προπονητής".

Σχολιάζοντας τη στήριξη που δίνει ο κόσμος του Αρη προς την ομάδα, ο νεοαποκτηθείς μέσος είπε: "Ο Λαός του Αρη δείχνει προς τα έξω την καλύτερη εικόνα. Η πρόσφατη εκστρατεία στον τελικό του Κυπέλλου ήταν κάτι το ανεπανάληπτο, ενώ πιο χαρακτηριστικό από όλα είναι ότι ο κόσμος γεμίζει το γήπεδο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είμαι υπερήφανος που θα έχω πλέον αυτούς τους οπαδούς δίπλα μου και ελπίζω φέτος να καταφέρουμε ό,τι δεν έγινε πέρσι".

Θετικά μηνύματα για την υπόθεση του Ηρακλή

http://www.novasports.gr/media/70177.jpgΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδίκαση της υπόθεση της έφεσης του Ηρακλή για το θέμα της αδειοδότησης και τα μηνύματα είναι θετικά όσον αφορά την δικαίωση των «κυανολεύκων», με την απόφαση να αναμένεται αύριο. Παρόντες περίπου 50 φίλαθλοι του Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, Γιάννης Τάκης μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πήγαμε καλά, εξηγήσαμε με σαφήνεια και επιχειρήματα όλα αυτά πάνω στα οποία αδικήθηκε η ομάδα. Θεωρώ ότι έχουμε ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή μας, πιστεύω ότι αύριο θα τελειώσει αυτή η κακόγουστη φάρσα. Αν είχαν κάποιες απορίες θα μας ρωτούσαν κάτι που δεν έγινε».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Γωγάκος υπογράμμισε: «Ήταν μία σωστή εκπροσώπηση, τεκμηριωμένη και σωστή από όλες τις πλευρές. Είπα αν δεν έχει βιωσιμότητα η ΠΑΕ επηρεάζονται όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Η εκτίμηση μου είναι θετική, οι δικηγόροι και ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι φοροτεχνικός έχουν καταλάβει ότι έχουμε δίκιο και πρέπει να δικαιωθούμε».

Ο νομικός κ. Χάρης Γρηγορίου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την υπόθεση του Ηρακλή λέγοντας: «Δώσαμε μία μάχη, έχουμε έναν φάκελο πλήρη και περιμένουμε να διορθωθούν οι μικρές αβλεψίες της πρωτοβάθμιας. Όταν είσαι άρτιος δικαστικά θα κερδίσεις. Δεν υπάρχει άλλη απόφαση πέρα από την θετική. Δεν γίνει επίκληση της ιστορίας των 102 χρόνων του Ηρακλή αλλά επίκληση των οικονομικών, διοικητικών στοιχείων που ζητάει ο νόμος.

Ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Κεσόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το θέμα και υπογράμμισε: «Δεν υπήρχε καμία κόντρα, δεν έγινε καμία ερώτηση και όλα βαίνουν καλώς. Το τραγελαφικό είναι ότι… έσπασε ένα χαρτί τύπου Ντιέ, πάλι από τον Ντιέ αλλά είναι ανακριβές και δεν το έλαβαν υπόψη τους τα μέλη της επιτροπής, που γέλασαν μάλιστα. Καλύψαμε το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά και της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Αν υπήρχε κάτι άσχημο θα το είχαμε καταλάβει, μας είπαν ότι καλύφθηκαν από τις απαντήσεις μας και όλα πάνε καλά. Αύριο περιμένουμε να μάθουμε την απόφαση».

Δυναμώνει το «ρεύμα» Νταλγκλίς στη Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/ela_m.jpgΤο ρεύμα υπέρ του Κένι Νταλγκίς ως διαδόχου του Ράφα Μπενίτεθ ολοένα και μεγαλώνει. Και είναι αλήθεια πως στο Λίβερπουλ, ο κόσμος τάσσεται υπέρ του 59χρονου θρύλου της ομάδας. Τελευταίοι που δήλωσαν πως τον θεωρούν τον κατάλληλο άνθρωπο, είναι ο... Μπενίτεθ και ο Στίβεν Μπίρντσλι.«Είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη θέση. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ακούσουν τη θέση του κόσμου, επειδή είναι δυστυχής. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την ομάδα από τον Νταλγκλίς και θα ήταν τέλειος εκεί. Θέλει τη θέση και κατά την άποψή μου, πρέπει να την πάρει», είπε ο Μπενίτεθ, ενώ ο Μπίρντσλι που υπηρέτησε τους «κόκκινους» από το 1987 έως το 1991 έδωσε και μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο.

«Έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσεις παίκτες σαν τον Στίβεν Τζέραρντ και τον Φερνάντο Τόρες, αν έχεις έναν ήρωα σαν τον Κένι στη θέση του προπονητή».

Ο μέσος που κέρδισε δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο με τον Νταλγκλίς στον πάγκο, τόνισε: «Μαζί του κερδίσαμε τίτλους, σε μια εποχή που δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κοιτάς τον Τόρες που πιθανότατα θα ήρθε στη Λίβερπουλ βλέποντας τον Νταλγκλίς σαν παίκτη, ενώ ο Τζέραρντ μεγάλωσε βλέποντας αυτήν την ομάδα. Οπότε, δε νομίζω πως θα είχε πρόβλημα να τους κρατήσει, αν ήταν ο μάνατζερ. Δεν μιλώ για λογαριασμό των ιδιοκτητών, αλλά κοιτάς τον Κένι και τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις, την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, αγαπάει το παιχνίδι. Αυτό που σημαίνει για τη Λίβερπουλ είναι πραγματικά μεγάλο, γι' αυτό και δεν θα είχα ενδοιασμούς να του έδινα τη θέση».

Ήρθε για τον Άρη ο Μίτσελ

Ήρθε για τον Άρη ο Μίτσελ

Με μισή ώρα καθυστέρηση έφτασε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη ο Mίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ θα περάσει από τις απαραίτητες εξετάσεις και εν συνεχεία -αν όλα εξελιχθούν ομαλά- θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την «κίτρινη» ΠΑΕ.

Ο Ντεσμαρέ στη Λα Κορούνια


Ο Ντεσμαρέτς πανηγυρίζει Στην τρίτη μεταγραφική κίνησή της στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου προχώρησε η Λα Κορούνια, καθώς, μετά την απόκτηση του Μίτσελ από τη Βαλένθια και του Σαούλ από την Έλτσε, η διοίκηση της "Ντέπορ" ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέταξε στο δυναμικό της τον Γάλλο βετεράνο Ιβ Ντεσμαρέ από την πορτογαλική Γκιμαράες. Ο ισπανικός σύλλογος δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του 31χρονου άσου, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο όσο και στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής.

Η Λα Κορούνια, η οποία το 2000 στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας, "ταλανίζεται" τα τελευταία χρόνια από οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην κάνει πια πολυδάπανες μεταγραφές.

Η Μπάγερν άφησε ελεύθερο τον Λούκα Τόνι


Ο Λούκα Τόνι αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της Μπάγερν Ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα της αρεσκείας του είναι ο Λούκα Τόνι, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Μπάγερν Μονάχου, με τα διεθνή ΜΜΕ να αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να ενταχθεί στο δυναμικό της Τζένοα. Οι Βαυαροί απέκτησαν τον 33χρονο στράικερ το 2007 από τη Φιορεντίνα και την επόμενη σεζόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Μπουντεσλίγκα, κατά την οποία η Μπάγερν κατέκτησε το νταμπλ. Συνολικά ο Ιταλός έδωσε το «παρών» σε 60 αγώνες πρωταθλήματος με την ομάδα του Μονάχου, σημειώνοντας 38 τέρματα.

Ο Τόνι είχε συμβόλαιο έως το 2011, ωστόσο δεν βρισκόταν στα πλάνα του προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Λουίς Φαν Γκάαλ, με αποτέλεσμα από τον Ιανουάριο και ως τη λήξη της παρελθούσας σεζόν να αγωνιστεί με τη μορφή του δανεισμού στη Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» δεν προσπάθησαν να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, καθώς δεν φέρονταν διατεθειμένοι να ικανοποιήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις του Τόνι. Για τον ίδιο λόγο δεν τον ήθελαν και οι άνθρωποι της Νάπολι, ωστόσο ο παίκτης φέρεται να βρίσκεται κοντά στην υπογραφή τριετούς συμβολαίου συνεργασίας με την Τζένοα.

Με το δεξί η Χιλή...


Ο Μποσεχούρ, πέτυχε το γκολ της νίκης της Χιλής Με το δεξί μπήκε η Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα επιβλήθηκε της Ονδούρας με 1-0, στο πλαίσιο της εναρκτήριας αναμέτρησης για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, η οποία διεξήχθη στο "Εμπομπελά Στέιντιουμ" του Νέλσπρουιτ. Το "χρυσό" γκολ των Χιλιανών σημείωσε ο Μποσεχούρ στο 34'.

Η Χιλή πίεσε από την αρχή για κάποιο γκολ και μόλις στο δεύτερο λεπτό το φάουλ του Φερνάντες πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βαγιαντάρες. Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να σημειώσουν τη μεγάλη ευκαιρία, και τελικά κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 34'. Ο Βαλντίβια συνεργάστηκε με τον Ίσλα, ο τελευταίος έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά στην "καρδιά" της άμυνας της Ονδούρας και ο Μποσεχούρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 62' η Χιλή έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, καθώς το πλασέ του Σάντσες πέρασε λιγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βαγιαντάρες, ο οποίος κράτησε την Ονδούρα στο παιχνίδι στο 64', όταν απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Πόνσε. Ο τελευταίος δέχθηκε την μπάλα από την κεφαλιά-πάσα του Βιδάλ απέναντι από την εστία της Ονδούρας, αλλά δεν κατάφερε να "νικήσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η Χιλή πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, την πρώτη της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εκτός της Νότιας Αμερικής (σ.σ. είχαν προηγηθεί νίκες στην Ουρουγουάη το 1930, στη Βραζιλία το 1950 και στη Χιλή το 1962), ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

MVP ο Μποσεχούρ
Ο... κανόνας, ο οποίος θέλει στους περισσότερους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ο σκόρερ του αγώνα, εφαρμόστηκε και στην αναμέτρηση της Ονδούρας με τη Χιλή. Το συγκρότημα του Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε τη νίκη με 1-0 και ο Ζαν Μποσεχούρ, ο οποίος παραβίασε την εστία της Ονδούρας στο 34', απέσπασε τον τίτλο του MVP.

Ο προπονητής της Ονδούρας, Ρεϊνάλντο Ρουέδα, δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς ήταν τιμωρημένος, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο βοηθός του, Αλέξις Μεντόσα.

Γήπεδο: "Εμπομπελά"
Διαιτητής: Έντι Μέιλετ (Σεϋχέλλες)
ΟΝΔΟΥΡΑ (Αλέξις Μεντόζα): Βαγιαδάρες, Μεντόσα, Ιζαγκίρε, Τσάβες, Φιγκερόα, Παλάσιος, Γκεβάρα (65' Τόμας), Αλβαρεζ, Εσπινόζα, Νούνιεζ (78' Μαρτίνεζ), Παβόν (60' Γουέλκαμ)
ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Βιντάλ (81' Κοντρέρας), Πόνσε, Μεντέλ, Καρμόνα, Μίγιαρ (52' Χάρα), Φερνάντες, Σάντσες, Μποσεχούρ, Βαλντίβια (87' Γκονζάλες)

Επίθεση Μαραντόνα σε Πελέ - Πλατινί!

http://www.contra.gr/images/m/diegito_m.jpgΟ γνωστός, παλιός, καλός Ντιέγκο Μαραντόνα είναι εδώ. Μπορεί να μπερδευτήκατε κάπως από το κοστούμι που φορούσε στον εναρκτήριο αγώνα της Αργεντινής απέναντι στη Νιγηρία, το περιεχόμενο όμως, έμεινε απαράλλαχτο. Και μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο Loftus Versfeld ξεσπάθωσε εναντίον του Πελέ και του Πλατινί. Μιλάμε για πόλεμο – έστω και λεκτικό - των πιο φωτεινών γαλαξιών του ποδοσφαιρικού σύμπαντος! Προ ημερών, ο Πελέ δήλωσε πως ήταν λάθος της Αργεντινής να προσλάβει τον Μαραντόνα ως προπονητή της εθνικής ομάδας. Ο Ντιεγκίτο ρωτήθηκε σχετικά και... απάντησε: «Δεν εκπλήσσομαι. Ο Πελέ θα έπρεπε να επιστρέψει στο μουσείο»!
Σειρά πήρε ο Πλατινί, ο οποίος προ μηνών ανέφερε ότι ο Μαραντόνα υπήρξε σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν είναι καλός προπονητής. «Για τον Πλατινί, δεν εκπλήσσομαι επειδή πάντα είχαμε μακρινή σχέση, θα λέγαμε ένα γεια σου κι αντίο. Αλλά ξέρουμε πώς είναι οι Γάλλοι κι ο Πλατινί είναι Γάλλος, πιστεύει πως είναι καλύτερος από εμάς, τους υπόλοιπους», απάντησε, απολαυστικά είναι αλήθεια, για μια ακόμη φορά.
Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τα λίγα γκολ που παρατηρήθηκαν και στο παιχνίδι της Αργεντινής, όπως και στο μέχρι σήμερα Μουντιάλ, μα και πάλι, είχε απαντήσεις, επιστρέφοντας κι άλλα βέλη στους Πελέ και Πλατινί: «Προσωπικά, εγώ περνώ εξαιρετικά, το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι θαυμάσιο και δεν ανησυχώ για τα λίγα γκολ. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε γκολ, οι παίκτες θα το φροντίσουν. Βέβαια, στα πρώτα παιχνίδια είσαι περισσότερο προσεκτικός απ' ότι ίσως θα έπρεπε. Αλλά οι ομάδες μελετούν η μία την άλλη, γι' αυτό υπάρχουν λίγα γκολ. Κι άλλο θέμα είναι η μπάλα, αν και δεν θέλω να αναφερθώ σ' αυτήν, αφού όλοι μιλούν για το θέμα. Αλλά είναι σημαντικό μέρος του παιχνιδιού, γι' αυτό και θα ζητούσα από τον Πελέ και τον Πλατινί να κοιτάξουν την μπάλα και να σταματήσουν να μιλούν για μένα»!
Τέλος, όρμηξε στους διαιτητές όταν ένας Νοτιοκορεάτης δημοσιογράφος του ανέφερε το 2-0 επί της Ελλάδας. «Ναι, η Νότια Κορέα είναι μια συμπαγής ομάδα, πολύ γρήγορη και οφείλεις να τη σεβαστείς. Με όλο το σεβασμό, όμως, δεν έχετε Μέσι... Αν κάνετε κάτι στον Μέσι ή τον Τέβεζ, πρέπει να βγει κίτρινη κάρτα και στη συνέχεια, αν ξανακάνετε κάτι να βγει κόκκινη. Ήρθαμε εδώ να δούμε την ποιότητα του Μέσι και του Κακά κι αυτό είναι το σημαντικό για τον κόσμο. Οπότε, οι διαιτητές πρέπει να είναι αυστηροί και προσεκτικοί, να είναι δίκαιος ο αγώνας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Κούδας: "Το στοίχημα του Δημήτρη"


Ο Γιώργος Κούδας... Για την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κούδας. Ο "Μεγαλέξανδρος" του "δικεφάλου" του Βορρά, αναφέρθηκε στο "SPORT 103", στο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο διεθνής επιθετικός...

Είπε μεταξύ άλλων: "Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας γιατί τον θεωρώ παιδί μου. Οφείλει να αποδείξει αυτό που είναι. Με την κίνηση του τώρα αυτή δείχνει (όπως έκαναν και άλλοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν) την αγάπη του για την ομάδα. Ένας παίκτης με την δική του αξία θέλει να δώσει αυτά που δεν πρόλαβε στην αρχή της καριέρας του και θεωρώ πως πραγματικά τον χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Με αιχμές τους Βιερίνια και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ παίρνει την επιπλέον ταχύτητα που χρειάζεται.

Όταν ο Σαλπιγγίδης ήταν παιδάκι είχε μεγάλες φιλοδοξίες είχε στην ψυχή του τον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν μικρός και αγωνίζονταν την ίδια ώρα με τον Δικέφαλο, ερχόταν συνέχεια κοντά στον πάγκο ρωτούσε τι κάνει ο ΠΑΟΚ.

Θυμάμαι όταν επέστρεψα στον ΠΑΟΚ, ήθελα να πάει καλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο κι εγώ. Και το απέδειξα μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα και με τον Σαλπιγγίδη. Πρώτο του στοίχημα είναι να κερδίσει όλο τον κόσμο με την αξία του αλλά και τον χαρακτήρα του".

Για την αποχώρηση του Φ. Σάντος και την αντικατάσταση του με τον Μ. Μπερέτα σχολίασε: "Θα ήθελα να μείνει ο Σάντος και δεν γνωρίζω ποια προβλήματα τον οδήγησαν μακριά από την ομάδα και μάλιστα με την ομάδα να παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπερέτα θα κριθεί, όπως όλοι άλλωστε, από τη δουλειά του, το πώς θα εκμεταλλευτεί το υλικό της ομάδας και αν καταφέρει να την πάει ένα βήμα παραπέρα".

Για την Εθνική Ελλάδας και την παρουσία της στο Μουντιάλ, υπογράμμισε: "Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα περισσότερα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα είναι σαν της εθνικής μας. Χωρίς να θέλω να μηδενίσω και φυσικά χωρίς να επιθυμώ να είμαι προπονητής της κερκίδας, θεωρώ ξεπερασμένη συνταγή τον τρόπο παιχνιδιού μας, έπρεπε ο Ότο Ρεχάγκελ να προσθέσει καινούργια στοιχεία. Έγιναν σίγουρα τεχνικά λάθη αλλά πιστεύω ότι το κατάλαβαν και πως στο δεύτερο παιχνίδι θα δούμε μια διαφορετική εμφάνιση κι ένα καλύτερο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Η Μονακό απέκτησε τον Νικουλάε


Ο Νικουλάε της Οσέρ πανηγυρίζει Στη Μονακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ντάνιελ Νικουλάε. Ο Ρουμάνος επιθετικός υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Μονεγάσκους, χωρίς να γίνει γνωστό το οικονομικό μέρος της συμφωνίας. Ο 27χρονος άσος που σε 130 αγώνες με την Οσέρ πέτυχε 19 τέρματα, αποτελεί την δεύτερη μεταγραφή για την Μονακό, καθώς προηγήθηκε η απόκτηση του Σουηδού αμυντικού, Πέτερ Χάνσον από την Ρεν.

Σαλπιγγίδης: "Όποιος στα 25 του δεν έκανε λάθη, ας μου ρίξει την πρώτη πέτρα"

http://www.contra.gr/images/m/salpiggidis_paok_160610_m.jpg

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο διεθνής επιθετικός με δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, τόνισε:

"Από σήμερα είμαι ξανά ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Είναι μια απόφαση που πήρα απολύτως συνειδητά, αφού σκέφτηκα όλες τις παραμέτρους αυτής μου της επιστροφής.

Ξεκινάει για μένα και πάλι το κεφάλαιο ΠΑΟΚ, που είναι μια τεράστια προσωπική πρόκληση. Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω τον κ. Θόδωρο Ζαγοράκη και τους συνεργατες του που άνοιξαν ξανά για μένα την πόρτα του ΠΑΟΚ και μου έδειξαν εμπιστοσύνη, να συμμετάσχω σ΄ένα ήδη πολύ επιτυχημένο πλάνο που φέρνει σταθερά την ομάδα στην κορυφή. Η δυναμική του ΠΑΟΚ, όπως ειδικά έχει διαμορφωθεί την τελευταία διετία, είναι πλέον ιδιαίτερα έντονη σε όλους τους αντιπάλους, κάτι που μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αισθάνθηκα όσες φορές αγωνίστηκα εναντίον του, είτε εντός, είτε εκτός έδρας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που μου έδειχναν την αγάπη τους όλα αυτά τα χρόνια που έλειπα από την ομάδα. Ξέρω ότι υπάρχουν φίλαθλοι, δεν έχει σημασία αν είναι πολλοί ή λίγοι, που έχουν πικραθεί από τη μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Ξέρω ότι έκανα λάθη, ίσως όχι στο βαθμό που μου καταλογίστηκαν, αλλά όποιος σε ηλικία 25 ετών και ιδιαίτερα με τόσο μεγάλη ψυχολογική πίεση πάνω του, δεν έκανε λάθη, ας μου ρίξει την πρώτη πέτρα.

Ξέρω ότι κάποιοι θα προτιμούσαν ν' ακούσουν από μένα μια "συγγνώμη", λέξη που θεωρώ πολύ εύκολη να την πει κανείς, αλλά εξαιρετικά αδύναμη μπροστά στις ίδιες τις πράξεις. Δεν θέλω να μου χαριστεί τίποτα και θα με έκανε χαρούμενο ο κόσμος να με κρίνει από την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο και από την αγωνιστική προσφορά μου στην ομάδα.

Κάποιοι με είπαν τρελό που στην καλύτερή μου ποδοσφαιρικά ηλικία άφησα τις προσφορές που είχα για να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Κι όμως είμαι σίγουρος ότι πήρα την καλύτερη δυνατή απόφαση για την καριέρα μου. Έχω φιλοδοξίες και μεγάλη διάθεση να προσφέρω στην ομάδα. Η σεζόν που ξεκινάει κρύβει μέσα της πολλές μεγάλες προκλήσεις και μπορούμε να τα καταφέρουμε αν είμαστε ενωμένοι".

"Φαβορί" η Ολλανδία


Φαβορί για τους επιστήμονες η Ολλανδία Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει και στην περίπτωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2010, όπως κάνουν πάντα σε μια παγκόσμια αθλητική διοργάνωση, να μελετούν το αιώνιο "δίδυμο" ερώτημα: ποια ομάδα θα κατακτήσει το κύπελλο και σε ποιο βαθμό ο νικητής θα είναι ο καλύτερος ή ο πιο τυχερός;

Σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του βρετανικού Ινστιτούτου Μηχανολογίας και Τεχνολογίας, ο αθλητικός στατιστικολόγος Ίαν ΜακΧέιλ του πανεπιστημίου του Σάλφορντ, σύμφωνα με τη βρετανική "Τέλεγκραφ", ανέλυσε με μαθηματικά και στατιστικά μοντέλα 9.000 διεθνή παιγνίδια της τελευταίας οκταετίας, με βάση στοιχεία της FIFA. Κατέληξε στην εκτίμηση ότι η Ολλανδία έχει τις περισσότερες πιθανότητες (12%) να πάρει το τρόπαιο στη Ν.Αφρική, ακολουθούμενη οριακά σε πιθανότητες από την Ισπανία και τη Βραζιλία. Η Αγγλία θα φθάσει στα ημιτελικά, αλλά θα χάσει από την Γαλλία!

Από την άλλη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αστροφυσικού Τζέραλντ Σκίνερ του πανεπιστημίου του Μέριλαντ και ερευνητή του Διαστημικού Κέντρου Goddard της NASA, η πιθανότητα να νικήσει τελικά η καλύτερη ομάδα στη Νότια Αφρική είναι μόνο γύρω στο 28%, με βάση υπολογισμούς που στηρίζονται στο προηγούμενο Μουντιάλ.

Χρησιμοποιώντας στατιστικές τεχνικές οικείες στους αστρονόμους και μελετώντας τα δεδομένα από το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, σε εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό εφαρμοσμένης στατιστικής "Journal of Applied Statistics", ο Σκίνερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια διοργάνωση περικλείει μια μεγάλη δόση τύχης, όσον αφορά τον τελικό νικητή. Όπως αναφέρει, ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι στο ποδόσφαιρο τα σκορ είναι μικρά, άρα μικρή είναι και η διαφορά των τερμάτων με τα οποία αναδεικνύεται ο νικητής, γεγονός που επιτρέπει στον παράγοντα τύχη να υπεισέλθει στην όλη διαδικασία.

Στο Μουντιάλ του 2006, σε κάθε παιγνίδι σημειώνονταν κατά μέσο όρο 2,3 γκολ. Αναλύοντας τον αριθμό των γκολ και την κατανομή τους, με την χρήση ενός στατιστικού εργαλείου (της λεγόμενης "κατανομής Πουασόν"), ο Σκίνερ μπόρεσε να δείξει ότι αν ένας αγώνας επαναλαμβανόταν, τόσο ο αριθμός των γκολ όσο και ο νικητής μπορεί να διέφεραν σημαντικά - ακόμα κι αν οι δύο ομάδες έπαιζαν εξίσου καλά όσο και στον πρώτο αγώνα τους- ακριβώς επειδή στο ποδόσφαιρο ένα και μόνο γκολ (πιθανώς τυχερό) μπορεί να κρίνει ένα παιγνίδι.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, στα παιγνίδια του Μουντιάλ που τελειώνουν με 2-1, σχεδόν μία στις τρεις φορές δεν νικά η καλύτερη ομάδα, ενώ στα παιγνίδια που λήγουν 3-0 δεν υπάρχει ασφαλώς η ίδια αμφιβολία για το νικητή, ούτε οι ίδιες πιθανότητες να έχει "δουλέψει" η τύχη υπέρ του.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, ο Σκίνερ θεωρεί ότι οι καλύτερες ομάδες αναδεικνύονται στον πρώτο γύρο, επειδή σε αυτόν έχουν υποχρεωθεί να παίξουν με άλλες τρεις ομάδες, ενώ όταν πια αρχίζουν τα "νοκ-άουτ" παιγνίδια, τότε η "ρουλέτα" αυξάνει τις πιθανότητές της.

Ο αμερικανός επιστήμων, αν και ξέρει ότι η πρότασή του δεν έχει ελπίδες να εισακουστεί, εισηγείται στο μέλλον να αλλάξουν οι κανόνες διεξαγωγής των παιγνιδιών, ώστε να μειωθεί ο παράγων της αβεβαιότητας και της τύχης, με το να διευκολύνονται ή και να υποχρεώνονται οι ομάδες να πετυχαίνουν περισσότερα γκολ και η διαφορά της νίκης τους σε τέρματα να είναι πιο πειστική (σ.σ. βέβαια έτσι η Ελλάδα δεν είχε ποτέ κατακτήσει το Euro του 2004!).

Στο ίδιο ουσιαστικά συμπέρασμα κατέληξε και μια άλλη μελέτη, του οικονομολόγου Ρικάρντο Μανουέλ Σάντος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου του Αυτόνομου Πανεπιστημίου του Μεξικού, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη "θεωρία των παιγνίων" και την ανάλυση των "άριστων στρατηγικών" κάθε αντιπάλου, με βάση πολυετή δεδομένα από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της UEFA, συμπέρανε ότι κακώς οι περισσότερες ομάδες υιοθετούν την λογική της άμυνας.

Όπως είπε, η συμβουλή του στους προπονητές θα ήταν να καθοδηγούν τις ομάδες να επιτίθενται περισσότερο και να βάζουν περισσότερα γκολ, καθώς αυτή η στρατηγική μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την τελική νίκη (σ.σ. το θέμα βέβαια είναι αν μια ομάδα έχει τους παίκτες και τα κότσια για να παίξει πραγματικά επιθετικά.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση: http://arxiv.org/PS_cache/arxiv/pdf/0909/0909.4555v1.pdf

Ρεάλ-132 εκ. ευρώ για Τζέραρντ και Ρούνεϊ!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_gh97Wo5kVY.jpgΤην πρόθεση της Ρεάλ Μαδρίτης να δαπανήσει 132 εκ. ευρώ για να αποκτήσει τους Στίβεν Τζέραρντ και Γουέιν Ρούνεϊ αποκάλυψε η «Daily Star»Όπως αναφέρει το βρετανικό ταμπλόιντ, οι «μερένχες» προτίθενται να δώσουν 36 εκατομμύρια στη Λίβερπουλ για τον Τζέραρντ και 96 εκ. ευρώ στη Γιουνάιτεντ για να φέρουν και τον Ρούνεϊ στη Μαδρίτη!

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρει πως ο Φλορεντίνο Πέρεθ έχει ζητήσει από τον Κριστιάνο Ρονάλντο να… «ψήσει» τον παλιό του συμπαίκτη για να τον ακολουθήσει στη «βασίλισσα»

Σέλουκ:"Αποχωρεί ο Τουρέ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/tu/ture_b.jpgΤην αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ από την Μπαρτσελόνα προανήγγειλε ο μάνατζερ του παίκτη, Ντιμίτρι Σέλουκ. "Σε λίγες μέρες θα βρούμε την τελική λύση. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία από τις επιλογές. Πιστεύω ότι η Μπαρτσελόνα προτιμά αυτή την επιλογή γιατί προσφέρει τα περισσότερα χρήματα", είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι "πολίτες" προσφέρουν το ποσό των 25εκατ. ευρώ στους "μπλαουγκράνα" για τον Ιβοριανό μέσο.

"Ο Τουρέ είναι εδώ για να αγωνίζεται, όχι για να βρίσκεται στον πάγκο. Αν φύγει θα είναι για να δείξει στον σύλλογο ότι είναι αρκετά καλός για να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Τουρέ.

Το σχέδιο Ηρακλή για Σούπερ Λίγκα!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/994ab55bb10b4761db94dd24b2c796ab_L.jpg?1276668580?1276668580?1276668580Εκθέσεις ορκωτών λογιστών ότι η αύξηση Μ.Κ. πρέπει να γίνει για 3 εκάτ. ευρώ και όχι για 6 εκάτ. θα προσκομίσει ο Ηρακλής. Στη συνέχεια βεβαιώσεις από Μυτιληναίο, Χούλη, Ρέμο για «χάρισμα δανεικών». Όλη η υπερασπιστική γραμμή και το μήνυμα από... Νότια Αφρική! Στις 14.30 ο Ηρακλής ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης της ΕΠΟ θα δώσει την «τελευταία παράσταση» για να μπορέσει ν’ αγωνιστεί στη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα.

Το SoccerPlus αποκαλύπτει την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και τα επιχειρήματα που θα καταθέσει προκειμένου να ανατρέψει τη σε βάρος του κατάσταση και να πάρει την άδεια συμμετοχής.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης, οι λόγοι που δεν πήρε άδεια ο Ηρακλής είναι α) ληξιπρόθεσμες και μη ρυθμισμένες εντός των ημερομηνιών οφειλές στους ποδοσφαιριστές Μπιλίσκοφ, Κοβαλέφσκι, Ντιέ, β) η μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και γ) η μη ύπαρξη γενικού διευθυντή και λογιστή α΄.

Για τις οφειλές στους ποδοσφαιριστές ο Ηρακλής θα υποστηρίξει ότι τις έχει ρυθμίσει και θα προσκομίσει βεβαιώσεις τον ποδοσφαιριστών που θα το επιβεβαιώνουν. Το θέμα του γενικού διευθυντή και του λογιστή α’ αναμένεται να ξεπεραστεί.

Το πρόβλημα είναι η μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε ποσό της τάξης των έξι εκατομμυρίων ευρώ που σημαίνει στη γλώσσα του συστήματος αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ ότι δεν έχει «καθαρή θέση».

Για να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα που είναι και το σημαντικότερο ο Ηρακλής θα υποστηρίξει τα εξής:

α) Θα προσκομίσει νέες εκθέσεις ορκωτών λογιστών σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να γίνει για ποσό της τάξης των τριών εκατομμυρίων ευρών και όχι των έξι.

β) Για την κάλυψη αυτού του ποσού ο Ηρακλής θα προσκομίσει βεβαιώσεις από τους Μυτιληναίο, Ρέμο, Χούλη και άλλους που θα παραιτούνται από ποσά που φέρονται να έχουν δανείσει στην ΠΑΕ.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν στην ΠΑΕ ότι θα καταφέρουν να πάρουν την άδεια.

Από τη Νότια Αφρική το μήνυμα προς τα μέλη της επιτροπής που θα κρίνει τους φακέλους και του Ηρακλή και του ΟΦΗ και των άλλων ομάδων είναι «να εφαρμοστούν οι κανονισμοί»…

Γράφουν ιστορία οι αδλεφοί Παλάσιος


O Ουίλσον Παλάσιος με τη φανέλα της εθνικής Ονδούρας Στην Ιστορία των Μουντιάλ θα περάσει η σημαρινή αναμέτρηση της Χιλής με την Ονδούρα, που θα γίνει στο πλαίσιο του 8ου ομίλου για την κορυφαία διοργάνωση. Και αυτό, επειδή στην αποστολή της Ονδούρας υπάρχουν τρία αδέλφια, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πιό συγκεκριμένα, ο Ουίλσον Παλάσιος αναμένεται να βρεθεί στην αρχική 11αδα, ενώ τα αδέλφια του, Τζέρι και Τζόνι θα κάθονται στον πάγκο της ομάδας. Ο 29χρονος Τζέρι, που αγωνίζεται στην ιαπωνική Χανγκζού Γκριντάουν αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον τραυματία, Σέζαρ Ντε Λεόν, ενώ ο 24χρονος Τζόνι, παίζει στο πρωτάθλημα της πατρίδας του με τα «χρώματα» της Ολύμπια.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η οικογένεια Παλάσιος είχε τέσσερα αγόρια, όμως πριν από τρία χρόνια ο μικρότερος, Εντγουϊν, απήχθη και τελικά δολοφονήθηκε, παρά την καταβολή λύτρων ύψους 150.000 δολλαρίων.

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε Σαλπιγγίδη

Ο Δικέφαλος ανακοίνωσε Σαλπιγγίδη

Με μία λιτή ανακοίνωση, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη για τα επόμενα 4 χρόνια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συμφωνία με τον διεθνή επιθετικό Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την υπογραφή συμβολαίων για τα επόμενα 4 χρόνια».

Γέφυρα για την επιστροφή Πατέρα


Ο Γιώργος Νίκας Ο Γιώργος Νίκας είχε την Τρίτη συνάντηση με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Σε αυτή ο μέτοχος και ταυτόχρονα μέλος της 4μελούς επιτροπής του Παναθηναϊκού, πήρε την πρωτοβουλία και θέλησε να δώσει την πλέον δυνατή λύση για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Ποιά είναι αυτή; Η επιστροφή του Νικόλα Πατέρα.

Το ραντεβού έγινε με πρωτοβουλία του "Τζίγκερ", ο οποίος ήθελε να μάθει τις προθέσεις του Νίκα αναφορικά με τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου (για τον ίδιο λόγο, ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είχε συνάντηση με τον Αδαμάντιο Πολέμη τη Δευτέρα).

Ωστόσο ο Νίκας επικεντρώθηκε περισσότερο στο τί θα γίνει με το αδιέξοδο που υπάρχει στον προεδρικό θώκο του "τριφυλλιού". Μάλιστα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βαρδινογιάννη, όπου πρότεινε την επιστροφή του νταμπλούχου -πρώην πλέον- προέδρου, είδε ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος επιστροφής. Φέρεται δε, να ενημέρωσε άμεσα τον Πατέρα, ο οποίος παραμένει επιφυλακτικός.

Είναι πολλά τα λεφτά...


Κόκκαλης και Μαρινάκης είναι έτοιμοι να δώσουν τα χέρια Η πρόταση του Βαγγέλη Μαρινάκη για τον Ολυμπιακό είναι δίχως άλλο εντυπωσιακή. 100 εκατ. ευρώ για το 78% της ΠΑΕ και το 50% της "Καραϊσκάκης ΑΕ" (συγκεκριμένα 75 εκατ. ευρώ για τις μετοχές και 25 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα εκμετάλευσης του γηπέδου). Ο εφοπλιστής ήταν ξεκάθαρος. Τα θέλω όλα ή τίποτα.

Από την άλλη ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν μπορεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα αποχωρήσει χωρίς να πάρει "αποζημίωση". Από τα 75 εκατ. ευρώ που δίνει ο 43χρονος εφοπλιστής επιθυμεί το 1/3 (δηλαδή τα 25 εκατ. ευρώ), διότι όπως υποστηρίζει έχει βάλει τα 17 χρόνια που βρίσκεται στο "τιμόνι" του συλλόγου περίπου 200 εκατ ευρώ.

Επίσης μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια της πρότασης του κ. Μαρινάκη είναι αν στην πρόταση για την "Καραϊσκάκης ΑΕ" υπολογίζονται και τα χρέη της εταιρείας τα οποία ανέρχονται στα 25 εκατ. ευρώ...

Ανακοινώνεται ο Σαλπιγγίδης

Ανακοινώνεται ο Σαλπιγγίδης

Θέμα ωρών, ή και λεπτών, είναι πια η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής φορ, ο οποίος έχει συμφωνήσει για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ, βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την εθνική ομάδα της χώρας μας και αναμένει και αυτός την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Ο «Σάλπι» θα είναι ο πρώτος που θα αποκτηθεί στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, με τη διοίκηση του Δικεφάλου να προβαίνει σε άλλες δύο κινήσεις. Μία για δεξί μπακ και άλλη μία για αριστεροπόδαρο χαφ, που θα παίζει και κεντρικά και στα πλάγια. Για το δεξί άκρο της άμυνας, η υπόθεση Μανιάτη μοιάζει προς στιγμή μακρινή, λόγω του οικονομικού, με τον Ζήση Βρύζα να έχει μια λίστα με αρκετούς ποδοσφαιριστές, που μπορούν να καλύψουν τη συγκεκριμένη θέση. Ένας από αυτούς είναι και ο Γκουστάβο, που μένει ελεύθερος από την Κέρκυρα και ο οποίος αποτελεί εναλλακτική λύση, εάν δεν αποκτηθεί κάποιο μεγαλύτερο όνομα.

Ξεκαθαρίζει για αποχωρήσεις και δανεικούς

Πριν από αυτές όμως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που δε θα συνεχίσουν στην ομάδα, όπως βεβαίως και με τους δανεικούς, που ανήκουν στον ΠΑΟΚ. Αθανασιάδης και Μπαλάφας είναι οι σίγουροι για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία, αφού ολοκληρώνεται ο δανεισμός τους σε Πανσερραϊκό και Εργοτέλη αντίστοιχα.

ΠΑΟΚ-Πιάνουν «δουλειά» οι Ιταλοί

Πιάνουν «δουλειά» οι Ιταλοί

Δουλειά με περιεχόμενο και επαγγελματική συνέπεια ξεκινούν στον ΠΑΟΚ ο Μάριο Μπερέτα και οι συνεργάτες του, που θέλουν σε σύντομο χρόνο να βάλουν όλες τις παραμέτρους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία που θα κάνει φέτος ο Δικέφαλος, σε μια σαιζόν υψηλών απαιτήσεων.
Ο Ιταλός τεχνικός μετά από την σύντομη παρουσία του στην Θεσσαλονίκη και την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τον ΠΑΟΚ, έφυγε χθες το πρωί με την πρώτη πτήση για το Μιλάνο και πλέον θα επιστρέψει στις 27 του μήνα για την έναρξη της προετοιμασίας που θα γίνει στις 29 Ιουνίου.
Ο ίδιος δεν πρόλαβε τελικά να δει τις εγκαταστάσεις του προπονητηρίου του Γιώργου Λόλα στην Σουρωτή, κάτι που δεν ήταν και επιτακτικό, αφού προέχει το ραντεβού της προετοιμασίας στο Μπρούκεναου, όπου η ομάδα θα κάνει το βασικό στάδιο της εκεί στο δεκαπενθήμερο από 7 ως 21 Ιουλίου.
Σήμερα θα μεταβούν από την Ιταλία στο Μπρούκεναου ο βοηθός του Μπερέτα Μαξ Κάντζι και μάλλον ο γυμναστής Πάολο Λατσαρίν. Οι δυο τους θα δουν τις εγκαταστάσεις και θα ενημερώσουν τον κ. Μπερέτα, ενώ όλοι θα μελετήσουν και το πρόγραμμα προετοιμασίας ώστε να καλύψουν τις κενές ημερομηνίες με φιλικά παιχνίδια πέραν αυτών των δυο που έχουν κλειστεί με Όφενμπαχ (17/6) και Νυρεμβέργη (20/6).
Είναι φανερό πως ο χρόνος είναι περιορισμένος αλλά δίνει το περιθώριο για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και στο νέο τιμ αλλά και στην διοίκηση να προλάβουν ότι είναι επιβεβλημένο να γίνει.

Υπογράφει στον Άρη ο Μίτσελ!

Υπογράφει στον Άρη ο Μίτσελ!

Πριν λίγο καιρό το «Μetrosport» είχε αναφέρει ότι ο Άρης κοιτάει ποδοσφαιριστή από την ομάδα της Βίλα Νόβα (Β’ κατηγορία Βραζιλίας). Κάτι που επιβεβαιώθηκε την χθεσινή μέρα, μετά την είδηση του ερχομού στη Θεσσαλονίκη του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ-χαφ Μίτσελ Περέιρα Γκαρμπίνι. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος θα βρίσκεται ως το απόγευμα στη πόλη μας και αν όλα κυλήσουν ομαλά θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κίτρινους». Ο Μίτσελ προορίζεται για αντικαταστάτης του Κάρλος Αράνο, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από χθες για τον Άρη.

Τον ήθελε τον Γενάρη

Ο Μίτσελ Περέιρα Γκαρμπίνι δεν είναι ένας ποδοσφαιριστής που απασχόλησε πρόσφατα τον Άρη. Αντιθέτως, ο 29χρονος Βραζιλιάνος βρίσκεται στο στόχαστρο των «κίτρινων» από τον περασμένο Δεκέμβριο και ήθελαν να τον φέρουν στο «Κλέανθης Βικελίδης» από τον Γενάρη. Ωστόσο τα πράγματα δεν είχαν θετική κατάληξη, μιας και στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπήρχε όρος, ότι αν πάει σε ευρωπαϊκή ομάδα αυτή θα έπρεπε να πληρώσει στη Ναούτικο ένα ποσό της τάξης των 150.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο Άρης δεν ήταν διατεθειμένος να το καταβάλει και προχώρησε στην εξής έξυπνη κίνηση, με την βοήθεια φυσικά του Μίτσελ. Ο Βραζιλιάνος γνωρίζοντας ότι ο προπονητής του δεν τον υπολόγιζε και ότι η Ναούτικο δεν τον έδινε σε ομάδα Α΄ κατηγορίας της Βραζιλίας, συναντήθηκε με την διοίκηση, λέγοντας της ότι αυτό που θέλει είναι να παίξει ποδόσφαιρο και τους έκανε την εξής πρόταση. Τους πρότεινε να τους χαρίσει τα χρήματα που του χρωστούσαν και να τον αφήσουν να πάει να παίξει σε μια ομάδα της Β΄ κατηγορίας. Όπως και έγινε, «μετακομίζοντας» για ένα εξάμηνο στη Βίλα Νόβα. Όλα αυτά φυσικά ξέροντας ότι το καλοκαίρι θα έρθει στον Άρη, μιας και οι άνθρωποι των «κίτρινων» τον είχαν διαβεβαιώσει για αυτό.

Βέβαιοι οι «κυανόλευκοι» για δικαίωση

Βέβαιοι οι «κυανόλευκοι» για δικαίωση

Αυτό το οποίο «ζει» ο Ηρακλής εδώ και μέρες, είναι κάτι μοναδικό στα Ελληνικά δεδομένα. Ταλαιπωρείται αφάνταστα, μένει πίσω σε όλα και τον έχουν βάλει σ’ ένα παιχνίδι, στο οποίο είναι αναγκασμένος τελικά να παίξει, αλλά τουλάχιστον ζητά τους ίσους όρους και όχι κάτι διαφορετικό! Όλο αυτό το διάστημα η ΠΑΕ Ηρακλής συντονισμένα και με κάθε λεπτομέρεια, πραγματοποιούσε όλες τις απαραίτητες συμπληρωματικές ενέργειες, μαζί με όλες τις επαφές και συζητήσεις, προκειμένου ο φάκελος της αδειοδότησης να είναι υπερπλήρης. Να μην υπάρχει δηλαδή κανένα ενδεχόμενο απόρριψης. Να μη δοθεί κανένα δικαίωμα και «πάτημα» για να γίνει κάτι διαφορετικό από το αυτονόητο, τη δικαίωση.

Είναι απόλυτα τεκμηριωμένος

Όπως τόνιζαν όλο αυτό το διάστημα οι διοικούντες την ΠΑΕ, ο φάκελος θεωρείται απόλυτα πλήρης και τεκμηριωμένος. Έγινε, όπως λέγεται, μια πολύ οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια, προκειμένου ο Ηρακλής να μη δώσει το δικαίωμα αμφισβήτησης σε κανέναν. Παράλληλα και πέραν των τυπικών, ο φάκελος είναι τεκμηριωμένος από κάθε άποψη, αλλά παράλληλα υπάρχει η δεδομένη ακαδημαϊκή υποστήριξη, με τις γνωμοδοτήσεις που ζητήθηκαν και δόθηκαν όλες αυτές τις ημέρες από εξέχοντες πανεπιστημιακούς, ενώ ασφαλώς πέραν της ακαδημαϊκής υπάρχει και η απαραίτητη νομική υποστήριξή του. Όπως υπογράμμιζαν ακόμα και χθες (αλλά έχει ειπωθεί πολλάκις όλες αυτές τις ημέρες) στην ΠΑΕ Ηρακλής, αν δεν θα περάσει ο φάκελος αδειοδότησης του Ημίθεου, θα πρόκειται για ένα πραγματικά τεράστιο σκάνδαλο, άνευ προηγουμένου.

Συγκριτικά με άλλους και μεμονωμένα

Στην ΠΑΕ Ηρακλής έχουν «οχυρωθεί» αυτές τις ημέρες συνεχίζοντας αδιάκοπα τον αγώνα της δικαίωσης. Σύμφωνα με όλα όσα έχουν συλλέξει, με όλα τα έγγραφα που έχουν, θεωρούν ότι αν δεν θα περάσει ο φάκελος, θα μιλάμε για μοναδικό σκάνδαλο. Κι αυτό όχι απλά και μόνο συγκριτικά με τα όσα έχουν προκύψει από φακέλους άλλων ΠΑΕ, αλλά και από τον ίδιο τον φάκελο της ΠΑΕ. Με λίγα λόγια στον Ημίθεο θεωρούν πως έχουν περάσει φάκελοι άλλων ΠΑΕ της κατηγορίας, οι οποίοι φέρεται να είναι ελλιπείς συγκριτικά μ’ αυτόν του Ηρακλή! Ουσιαστικά όμως ακόμη και ο ίδιος ο φάκελος των «κυανόλευκων», δίχως να συγκριθεί απαραίτητα με κάποιον άλλον, θεωρείται από μόνος του υπερπλήρης και ικανός να δώσει την αδειοδότηση και να βάλει ουσιαστικά ένα τέλος σ’ αυτή την κατάσταση που έχει ταλαιπωρήσει πάνω από δύο εβδομάδες τον Ηρακλή.
Η αισιοδοξία στο «στρατόπεδο» του Ημίθεου είναι δεδομένη, αλλά δεν πρόκειται για ένα αίσθημα το οποίο βγαίνει τυχαία από τη Μίκρα. Πρόκειται για κάτι το οποίο ουσιαστικά προκύπτει από τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλέξει οι «κυανόλευκοι» και ιδιαίτερα από τον πληρέστατο, όπως τον χαρακτηρίζουν, φάκελο που εξετάζεται από την Ε.Ε.Α. (Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδοτήσεων) της ΕΠΟ. Πηγη Μετροσπορ

Πρόσωπο της ημέρας: "Ντάγκλας Μάικον"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maicon_2010_6_16_9_15_7_b.jpgO Nτάγκλας Μάικον φοράει το Νο 2 στην Εθνική Βραζιλίας, όμως ήταν ο... άσος στο μανίκι του Ντούνγκα κόντρα στη Βόρεια Κορέα καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και άνοιξε το δρόμο της "σελεσάο" προς το έκτο αστέρι στη φανέλα τηςΤα προγνωστικά λίγο πριν την έναρξη της 5ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλο ήθελαν έναν εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ντρογκμπά να φοράει το στέμμα του κορυφαίου της ημέρας, όμως παρότι είχαν την... ευκαιρία τους στο ντέρμπι μεταξύ της Ακτής Ελεφαντοστού και της Πορτογαλίας δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Ο "CR9" είδε τη μπάλα από το σουτ-κεραυνό που επιχείρησε με το δεξί να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να απομακρύνεται, ο φορ της Τσέλσι έκανε απίστευτα γρήγορο comeback (μπήκε αλλαγή στο 66') μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του με την Ιαπωνία αλλά στο 91' προτίμησε να δώσει πάσα αντί να σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ, και έτσι ο Μάικον φρόντισε να "κλέψει τη δόξα" από όλους τους στο βραδινό ματς.

Με την Εθνική Βραζιλίας να τα "βρίσκει μπαστούνια" απέναντι στη Βόρεια Κορέα για 55 σχεδόν λεπτά, ο άσος της Ίντερ απέδειξε για μία ακόμα φορά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος δεξιός φουλ-μπακ στον κόσμο την τελευταία διετία, έχοντας περιορίσει τον "πολύ" Ντάνιελ Άλβες της Μπαρτσελόνα να αποτελεί εναλλακτική λύση για την αντίστοιχη θέση στη "σελεσάο".

Αφού τροφοδοτήθηκε με άριστο τρόπο από τον Ελάνο μπούκαρε στην μεγάλη περιοχή των Ασιατών από τα δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν το.... προφανές, να κάνει δηλαδή παράλληλη μπαλιά ψάχνοντας κάποιον συμπαίκτη του, αυτός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς προτίμησε να κάνει το σουτ από πολύ πλάγια θέση "σημαδεύοντας" την κλειστή αριστερή γωνία του Ρι Μιόνγκ-Γιουκ.

"Έκανα το σουτ με στόχο την εστία. Είχα δοκιμάσει κάτι ανάλογο κόντρα στην Πορτογαλία με τη μπάλα να μην καταλήγει τότε στα δίχτυα. Το δοκίμασα και σήμερα και όλα πήγαν καλά.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ αλλά κυρίως για τη νίκη που ήταν σημαντική",
δήλωσε μετά τον αγώνα ο 28άχρονος αμυντικός, έχοντας γνωρίσει την αποθέωση από συμπαίκτες και Ντούνγκα την ώρα του αγώνα μετά το απίστευτο γκολ που πέτυχε.

Αν βέβαια θυμηθεί κανείς τα πεπραγμένα του Μάικον στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τότε θα αντιληφθεί πως το συγκεκριμένο γκολ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα των εκπληκτικών εμφανίσεων και των υπέροχων τερμάτων του με τη φανέλα της Ίντερ.

Ο άλλοτε άσος των Κρουζέιρο και Μονακό διέπρεψε τόσο στο Καμπιονάτο (33 συμμετοχές-6 γκολ) όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ (13 συμμετοχές-1 γκολ), έκανε μακράν την πιο παραγωγική χρονιά του με τη φανέλα της "beneamata" στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο "Μεάτσα", ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην κατάκτηση του ιστορικού τρεμπλ, ενώ χάρισε στους φιλάθλους έξοχες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις με αποκορύφωμα το καλύτερο γκολ του περυσινού Καμπιονάτο, αυτό που πέτυχε κόντρα στη Γιουβέντους.

Όσο για το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βόρεια Κορέα, έκανε πολλούς ευτυχισμένους... Καταρχήν τον ίδιο γιατί σκόραρε στην παρθενική του εμφάνιση σε τελική φάση Μουντιάλ και πήρε "το αίμα του πίσω" για το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε μείνει εκτός αποστολής για τη Γερμανία, όταν ο Παρέιρα είχε προτιμήσει τον Σισίνιο για μπακ-άπ του Καφού στη θέση του δεξιού μπακ.

Φυσικά, άμεσα ευεργετημένη ήταν η ομάδα του, με την πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της στο τουρνουά και να συνεχίζει το εκπληκτικό σερί της, που την θέλει να μετράει 16 νίκες σε ισάριθμα ματς τελικής φάσης Μουντιάλ απέναντι σε ομάδες που δεν είναι από Ευρώπη ή Λατινική Αμερική (μάλιστα δεν έχει δεχτεί γκολ και στα 13 από τα 16 αυτά ματς).

Υπάρχουν όμως και άλλοι που έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας τον Μάικον σε μεγάλα κέφια. Αυτοί ήταν φυσικά ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης που επιθυμούν όσο τίποτα άλλο να φέρουν τον Βραζιλιάνο διεθνή μπακ στο "Μπερναμπέου" αλλά και αυτοί της Ίντερ, οι οποίοι ξέρουν πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορούν κάλλιστα να επιμείνουν στο ποσό των 35.000.000 ευρώ που αξιώνουν εδώ και καιρό για την παραχώρησή του.

Όποιος και αν είναι πάντως ο νέος σταθμός στην καριέρα του ένα είναι το σίγουρο για τον Μάικον Ντάγκλας Σισενάντο όπως είναι το πλήρες όνομα του Μάικον: μετά από 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κόπα Ιτάλια, 2 ιταλικά Σούπερ Καπ, 1 νταμπλ στη Βραζιλία, 2 Κόπα Αμέρικα και ισάριθμα Κύπελλα Συνομοσπονδιών με τη "σελεσάο", έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξή του για μία ακόμα διάκριση, την κατάκτηση του 6ου Μουντιάλ στην ιστορία της "σελεσάο".

Φωτο Ημερας

Πληθωρική... η παρουσία της Ολλανδίας κόντρα στην Δανία!

Ψιθυροι..........

  • Σύμφωνα με την εφημερίδα "Derbynews", oι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια για τον Γιώργο Καραγκούνη, πως δεν είχε καλή απόδοση και δικαίως έγινε αλλαγή στο ματς της Εθνικής με την Ν. Κορέα, ενόχλησαν τον αρχηγό του τριφυλλιού που μίλησε με άσχημα λόγια για 45χρονο προπονητή, ο οποίος το έμαθε κι έγινε έξαλλος!
  • "Το ράσο μου ευωδιάζει από τη Θύρα 4! Αν χρειαστεί, κρεμάω το ράσο μου και το δίνω στα παιδιά να το κάνουν σημαία", δήλωσε ο πασίγνωστος, πλέον, οπαδός του ΠΑΟΚ, παπα-Χρήστος!
  • Κορυφαίοι παράγοντες του Πανιωνίου θεωρούν δεδομένο ότι ο Λίνεν θα ζητήσει τη μεταγραφή του Κουμορτζί στον Ολυμπιακό.
  • "Δέχομαι βολές από κάποιους κύκλους, όμως ποιός πατέρας δεν κοιτάει το καλό του παιδιού του; Δεν είναι τα χρήματα που δίνει η Σάλκε, δεν μας ενδιαφέρει αυτό, όσο το ότι στον Ολυμπιακό δεν παίζει ποτέ! Ακόμα και με ομαδούλες δεν τον έπαιρναν ούτε καν στον πάγκο!", φέρεται να δήλωσε ο πατέρας του Κυριάκου Παπαδόπουλου σε μάνατζερ

«Είναι βλάκας…»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_CumFnjvDxI.jpgΑΙΧΜΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΕΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ… ΔΙΑΡΡΟΗ: «ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ, ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ». ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο ΟΤΟ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ .-Ο διεθνής επιθετικός μιλώντας στην κρατική τηλεόραση τόνισε πως τίποτα από όσα γράφτηκαν δεν ισχύουν και σημείωσε, πως όποιος έβγαλε προς τα έξω την συγκεκριμένη είδηση είναι βλάκας!

«Όποιος είπε ότι φεύγει ο Ρεχάγκελ είναι βλάκας. Έχει πρόβλημα στο μυαλό αυτός που το έκανε», ανέφερε αρχικά ο Γκέκας και συνέχισε: «Αν θέλει να πει ο Ρεχάγκελ ότι φεύγει, θα το πει ο ίδιος».

Όσον αφορά το επόμενο παιχνίδι με τη Νιγηρία, ο Γκέκας ανέφερε: «Ανυπομονούμε για το ματς με τη Νιγηρία. Το πρώτο παιχνίδι δεν πήγε καλά και θέλουμε να νικήσουμε. Αν νικήσουμε, όλα είναι πιθανά, ακόμα και για την πρόκριση».

Σχετικά με τις αλλαγές που πιθανών θα γίνουν στην ενδεκάδα, σημείωσε: «Αυτά που πρέπει να διορθώσουμε εμείς θα τα κάνουμε. Την ενδεκάδα θα τη βγάλει ο προπονητής. Το παιχνίδι είναι δύσκολο, αφού το ματς το θέλει και η Νιηγηρία. Νομίζω πως όποιος είναι πιο έτοιμος θα το πάρει».

Τέλος, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο, τόνισε: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα τα δώσουμε όλα. Θέλουμε ο κόσμος να είναι κοντά μας γιατί το αξίζουμε».

Ενοχλημένος για την… ακρόπολη

Ο Ότο Ρεχάγκελ δεν θέλησε να μιλήσει δημόσια για το θέμα που προέκυψε από την χθεσινή του ομιλία, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν φαίνεται να τον ενόχλησε και ιδιαίτερα. Αυτό που τον πείραξε περισσότερο, ήταν ένα δημοσίευμα του γερμανικού Τύπου, το οποίο έγραφε πως η ομάδα του ήταν πιο αργή από την Ακρόπολη. Ο «Ρεχακλής» είχε αποφασίσει μάλιστα να τοποθετηθεί δημόσια για αυτό, ωστόσο οι συνεργάτες του τον ηρέμησαν και τελικά άλλαξε γνώμη.

Φωνή λαού, οργή... Ηρακλή

http://www.contra.gr/images/m/hraklhs-1506_m.jpgΓια περισσότερες απο τρεις ώρες οι φίλαθλοι του Ηρακλή μετέτρεψαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης σε... Καυτανζόγλειο, διαδηλώνοντας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Γηραιού.Λίγες μόνο ώρες μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν οι "κυανόλευκοι" στο δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, οι φίλοι του Ηρακλή ξεκίνησαν στις 20:00 απο το Ιβανώφειο και κατευθύνθηκαν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Αρχικά, η πορεία κατευθύνθηκε στη διασταύρωση της Αγίου Δημητρίου με την κάθοδο για τα Πανεπιστήμια. Τα συνθήματα, τα πανό και οι σημαίες του Ηρακλή είχαν για ακόμα μία φορά πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ το σύνθημα, "η χώρα θα καεί τον Ηρακλή αν ρίξετε στη Β' Εθνική", ακούστηκε πάλι σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Περίπου στις 21:00 η πορεία πλησίασε στην Εγνατία, στην πλατεία Συντριβανίου, με τον δρόμο να μένει για σχεδόν ένα τέταρτο κλειστός.

Στη συνέχεια η πορεία συνέχισε την κάθοδό της, από την Εθνικής Αμύνης, προς την Τσιμισκή, σειρά μετά είχε η Αγίας Σοφίας και η πλατεία Αριστοτέλους, η οδός Βενιζέλου και εν συνεχεία το κτίριο όπου βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Απο κει, οι φίλαθλοι του Ηρακλή, πήραν το δρόμο της επιστροφής για το Ιβανώφειο απο όπου και είχαν ξεκινήσει, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τετάρτη. Την κρισιμότερη ίσως μέρα στην ιστορία του Γηραιού. Νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι φίλοι του Ηρακλή σήμερα, στην Αθήνα.Ένας σημαντικός αριθμός οπαδών του 'γηραιού' αναμένεται να βρεθεί έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ, την ώρα (14.30) που η δευτεροβάθμια επιτροπή θα εξετάζει τον φάκελο με τα πρόσθετα στοιχεία για να δώσει ή όχι άδεια συμμετοχής στον Ηρακλή στο νέο πρωτάθλημα.

Πολλοί από τους φίλους του συλλόγου που θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία της ΕΠΟ θα ταξιδέψουν από την Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, είναι προγραμματισμένο να συγκεντρωθούν φίλοι της ομάδας έξω από το Ιβανώφειο σήμερα το μεσημέρι και να περιμένουν την ανακοίνωση της απόφασης.

Πρωταθλήτρια η Κάχα Λαμποράλ, καθάρισε με sweep την Μπαρτσελόνα

http://www.contra.gr/images/m/caja1_barcelona150610_m.jpgΟι θεαματικοί τελικοί της ισπανικής λίγκας έλαβαν τέλος με πρωταθλήτρια την Κάχα Λαμποράλ!ε έναν απίστευτο τρόπο η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα με τον Τσάβι Πασκουάλ) επικράτησε 79-78 της Μπαρτσελόνα στην παράταση και κατέκτησε με παλικαρίσιο τρόπο και 3-0 στις νίκες τον τίτλο, τον δεύτερο την τελευταία τριετία και τρίτο συνολικά στην ιστορία της.

Πιο δραματικός ο τρίτος τελικός στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα" δεν θα μπορούσε να είναι. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Τότε που ο Σαν Εμετέριο, με το ρολόι να δείχνει 0.5, πέτυχε γκολ φάουλ και... ξέρανε τους "μπλαουγκράνα" - το τρίποντο απελπισίας του Μπαζίλε βρήκε σίδερο. Οι τελευταίοι στα 90'' πριν από τη λήξη είχαν προηγηθεί 70-75, ενώ στα 7'' ο Μπαζίλε είχε κάνει με 1/2 βολές το 76-78. Παρόλα αυτά δεν έπαιξαν τις άμυνες που έπρεπε και δέχθηκαν διαδοχικά καλάθια, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους τη νίκη ελπίδας.

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και η κανονική διάρκεια. Η Κάχα Λαμποράλ προηγήθηκε 66-61 με τρίποντο του Ρίμπας από τη γωνία στο 39', αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε και με πρωταγωνιστή τον Τέρενς Μόρις έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Αμερικανός φόργουορντ κάρφωσε για το 66-66 (30''), ενώ στα 4.2'' πριν από το τέλος έκοψε τον Ελιγιάχου. Η συγκεκριμένη φάση ήταν οριακή, αφού από τη μία κάμερα φάνηκε η μπάλα να βρίσκεται στην κάθοδο, ενώ από την πλαϊνή στην άνοδο.ε έναν απίστευτο τρόπο η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα με τον Τσάβι Πασκουάλ) επικράτησε 79-78 της Μπαρτσελόνα στην παράταση και κατέκτησε με παλικαρίσιο τρόπο και 3-0 στις νίκες τον τίτλο, τον δεύτερο την τελευταία τριετία και τρίτο συνολικά στην ιστορία της.

Η UEFA στην Τούμπα

http://www.sport24.gr/ast/cov/13/139830_b.jpgKαθοριστικό είναι το διήμερο που ακολουθεί για την Τούμπα καθώς εκπρόσωποι της UEFA και της TEAM θα επιθεωρήσουν το γήπεδο και θα ενημερώσουν τους επιτελείς της ΠΑΕ για τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο να φιλοξενήσει αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πέντε εκπρόσωποι της UEFA και της TEAM θα ενημερωθούν για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Τούμπα, κυρίως στις θύρες 7 και 8 που χρειάζονται άμεση ενίσχυση.

Παράλληλα θα επιθεωρήσουν τους χώρους στον 3ο όροφο και τον 4ο όροφο του κεντρικού κτηρίου της Τούμπας, εκεί όπου είναι συγκεντρωμένες οι σουίτες.

Επίσης θα δουν τους εσωτερικούς χώρους στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ θα ξεναγηθούν εντός και εκτός γηπέδου για να έχουν μία πλήρη εικόνα.

Στην αυριανή επιθεώρηση θα δοθεί βαρύτητα στις τηλεοπτικές μεταδόσεις κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών αγώνων που θα δώσει ο ΠΑΟΚ.

Για αυτόν τον λόγο βρίσκονται ήδη από χθες οι εκπρόσωποι της TEAM στη Θεσσαλονίκη. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως στην Τούμπα θα βρεθεί αντιπροσωπεία τόσο από το MEGA όσο και από την ΕΡΤ, από τα δύο τηλεοπτικά δίκτυα, δηλαδή, που έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Άρης- Πολύ κοντά στον Οριόλ της Σανταντέρ

http://www.sport24.gr/ast/cov/re/re_2010_6_16_9_24_22_b.jpgΗ καθυστέρηση της απάντησης της Ρίβερ Πλέιτ για την παραχώρηση ή όχι του Κριστιάν Νασούτι είχε σαν αποτέλεσμα η ΠΑΕ Άρης να στραφεί σε άλλες λύσεις κεντρικού αμυντικού δείχνοντας να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Οριόλ Λοθάνο Φαράν ή πιο γνωστού ως Οριόλ της Ρασίνγκ Σανταντέρ.Σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζέρ του 29χρονου Ισπανού κεντρικού αμυντικού σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ισπανίας, ο Άρης βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτησή του.

Ο Οριόλ θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από δύο καλοκαίρια είχε βρεθεί στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού αλλά και πρόσφατα του Ατρομήτου.

Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ή διαφορετικά μέσα στα επόμενα 24ωρα η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης να ανακοινώσει την απόκτησή του Οριόλ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πάψει να ασχολείται με τον Νασούτι.

Όπως και να έχει όμως στις τάξεις της ομάδας της Θεσσαλονίκης δείχνουν αποφασισμένοι να επιμείνουν στο ποσό των 300.000 ευρώ για την απόκτησή του ακόμη και αν θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τις 31 Αυγούστου που ολοκληρώνονται οι μεταγραφές.

Σήμερα εξάλλου, κι αν χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε και επίσημα η απόκτηση των Κώστα Μενδρινού και Μάρκου Βελλίδη για τα επόμενα τρία χρόνια, αναμένεται στην Θεσσαλονίκη ο 29χρονος διεθνής Βραζιλιάνος Mίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα για τις τελικές συζητήσεις ώστε να αποτελέσει τον διάδοχο του Κάρλος Αράνο στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί του με τον Βραζιλιάνο Μίτσελ να είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου που του επιτρέπει να αγωνίζεται ως κοινοτικός και να μην καταλαμβάνει θέση ξένου.

Ισοφάρισαν τους τελικούς οι Λέικερς

http://www.sport24.gr/ast/cov/Un/Untitled_2010_6_16_8_42_10_b.jpgΤο 7ο παιχνίδι θα κρίνει τον πρωταθλητή στο ΝΒΑ. Οι Λέικερς ισοφάρισαν τους Σέλτικς στην σειρά των τελικών σε 3-3 συντρίβοντας τους με 89-67. Οι "λιμνάνθρωποι" δεν είχαν ουσιαστικά αντίπαλο αφού στο ημίχρονο προηγούνταν με 51-31 κερδίζοντας κατά κράτος τους Σέλτικς, που ήταν ιδιαίτερα άστοχοι.

Η διαφορά εκτοξεύτηκε μέχρι τους 27 πόντους για να μειωθεί τελικά στους 22. Η άμυνα των Λέικερς ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική καθώς ανάγκασε τους Σέλτικς σε πολλά άστοχα σουτ που κατέγραψαν 33% στα δίποντα (28-84) και μόλις 21% στα τρίποντα (5-23).

Ο Κόμπι Μπράιαντ παρότι χρειάστηκε λιγότερο από τα προηγούμενα ματς ,σημείωσε 26 πόντους, με άξιο συμπαραστάτη τον Γκασόλ 17 πόντους και τον Ρον Αρτέστ 15 πόντους.

Από τους Σέλτικς διασώθηκε ο Ρέι Αλεν με 19 πόντους. Στο πρώτο δωδεκάλεπτο τραυματίστηκε ο Πέρκινς για τους Σέλτικς και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το γήπεδο.

Το 7ο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα των Λέικερς "Staples Center" με τους Σέλτικς να έχουν την παράδοση μαζί τους, αφού τέσσερις φορές στην ιστορία των τελικών με τους Λέικερς όταν χρειάστηκε 7ο ματς νίκησαν σε όλες.

Λέικερς (Φιλ Τσάκσον): "Η άμυνα μας ήταν καλή, τα ριμπάουντ ακόμα καλύτερα. Οι παίκτες τα έδωσαν όλα και έβγαλαν αρκετή ενέργεια μέσα στο παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι με πολλή ένταση".

Σέλτικ (Ντοκ Ρίβερς): "Θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Νόμιζα ότι ήμασταν έτοιμοι. Παίξαμε ατομικό παιχνίδι σήμερα σε άμυνα και επίθεση. Δεν δώσαμε ποτέ την ευκαιρία στους εαυτούς μας να παίξουμε επιθετικά γιατί δεν εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας βγήκε στο γήπεδο και έκανε το δικό του".

Δεκάλεπτα: 18-28, 13-23, 20-25, 16-13 67-89

Λέικερς: Αρτέστ(15π, 6ρ), Γκασόλ(17π, 13ρ, 9ασ.), Μπάινουμ(2π, 4ρ), Μπράιαντ(26π, 11ρ, 3ασ, 4κλ), Φίσερ(4π, 2ρ, 2κλ), Μπράουν(4π), Όντομ(8π, 10ρ) Βούγιασιτς(9π), Φαρμάρ(4π).

Σέλτικς: Πιρς(13π, 4ρ), Γκαρνέτ(12π, 6ρ, 3ασ), Ρ. Άλεν(19π, 2ρ, 3ασ), Ρόντο(10π, 5ρ, 6ασ), Τ. Άλεν(2π), Ρόμπινσον(6π, 4ρ), Ντάνιελς(5π).

Ο Βέντερσον στην Μπούρσασπορ έως το 2013


Ο Γκοκτσέκ Βέντερσον Κάτοικος Προύσας θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Γκοκτσέκ Βέντερσον. Ο 28χρονος αριστερός μπακ, που την τελευταία σεζόν αγωνιζόταν στην Φενερμπαχτσέ (έμεινε ελεύθερος πρόσφατα), υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Μπούρσασπορ, έως τον Ιούνιο του 2013.

"Το γεγονός ότι η νέα μου ομάδα θα αγωνιστεί στους ομίλους τους Τσάμπιονς Λιγκ, αποτέλεσε κίνητρο για να πάρω την απόφαση να αφήσω την "Φενέρ". Στόχος μου είναι να φτάσω σε όσο το δυνατόν υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο, που θα με βοηθήσει να αποκτήσω θέση και στην εθνική ομάδα της Τουρκίας", είπε ο Βέντερσον, που έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, ενώ το 2007 πήρε την τουρκική υπηκοότητα.

Ο Μπριάν για τέσσερα χρόνια στη Λιόν


Ο Τζίμι Μπριάν με τη φανέλα της Ρεν Ο Τζίμι Μπριάν αποτελεί την πρώτη μεταγραφική κίνηση της Λιόν για το καλοκαίρι. Ο 24χρονος επιθετικός, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Ρεν, υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τους "λιονέ", με τα γαλλικά ΜΜΕ να κοστολογούν τη μεταγραφή στα έξι εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπριάν σημείωσε 33 γκολ σε 169 αγώνες με τη Ρεν, συμπεριλαμβανομένου και πέντε γκολ την τελευταία σεζόν (σε 23 αγώνες). "Είμαι ενθουσιασμένος από τη Λιόν. Στόχος μου είναι να πετύχω αρκετά τέρματα με τη νέα μου ομάδα και να προσφέρω χαρά στους οπαδούς μας", είπε ο Μπριάν.

Ο Γκλοβάτσκι για 2+1 χρόνια στην Τραμπζονσπόρ


Ο Αρκάντιους Γκλοβάτσκι Στην κυπελλούχο Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αρκάντιους Γκλοβάτσκι. Ο 31χρονος Πολωνός αμυντικός, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Βίσλα Κρακοβίας, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών με τον τούρκικο σύλλογο, χωρίς να γίνουν γνωστές άλλες λεπτομέρειες.

"Για πρώτη φορά θα αγωνιστώ σε σύλλογο εκτός Πολωνίας, όμως πιστεύω ότι αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα", είπε ο Γκλοβάτσκι, στο συμβόλαιο του οποίου υπάρχει όρος ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο. "Η πρόταση που είχα από τον τούρκικο σύλλογο ήταν καλή και αυτό με βοήθησε για να πάρω την απόφαση. Το γεγονός ότι στον πάγκο θα βρίσκεται και ο Σενόλ Γκιουνές έκανε την απόφασή μου ακόμη πιο εύκολη", είπε ο Γκλοβάτσκι, που είναι 22 φορές διεθνής με την Πολωνία.

Με Κοκότοβιτς στην Σούπερ Λιγκ ο Πανσερραϊκός


Ο Κοκότοβιτς στον πάγκο του Ατρομήτου Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς θα συνεχίσει και την νέα περίοδο να είναι ο προπονητής του Πανσερραϊκού, καθώς συμφώνησε σε όλα με την διοίκηση της ομάδας. Πλέον θα ξεκινήσει και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, με τους Πάντο, Στολτίδη να είναι ψηλά στην λίστα για να αποκτηθούν.

Αλλωστε οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού, βρέθηκαν προ ημερών στην πόλη και είχαν την πρώτη τους επαφή με την διοίκηση της ομάδας, προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση που τους έχει κατατεθεί.

Ανακοίνωσε Ρέντζα η Λάρισα


Ο Ρέντζας είναι και με τη βούλα παίκτης της ΑΕΛ Παίκτης της Λάρισας και επίσημα είναι από το απόγευμα της Τρίτης ο νεαρός Βασίλης Ρέντζας. Η διοίκηση της ομάδας ανακοίνωσε την απόκτησή του από τον Φιλοκτήτη Μελίβοιας. Ο 18χρονος παίκτης που θεωρείται αυτή την στιγμή το μεγαλύτερο ταλέντο του νομού δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος.

Η ανακοίνωση της Λάρισας, αναφέρει: "Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για επένδυση σε ταλέντα του νομού και αξιοποίηση του νέου ποδοσφαιρικού δυναμικού από την ευρύτερη περιοχής της Λάρισας, ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Ρέντζα με μεταγραφή από τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας. Ο 18χρονος (γεννημένος στις 16 Απριλίου 1992) μεσοεπιθετικός υπέγραψε κατόπιν εισήγησης του προπονητή της ομάδας μας, Γιάννη Παπακώστα συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Ο Βασίλης Ρέντζας ο οποίος θεωρείται μια από τις κορυφαίες περιπτώσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών στο νομό, στη συγκεκριμένη ηλικία μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας μας λίγα λεπτά μετά από την υπογραφή του συμβολαίου, που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ παρουσία του Γενικού Διευθυντή, Γιάννη Τζήμα, του αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, Ζήση Ζιάγκα, του Αντώνη Δημηνίκου, προέδρου του Φιλοκτήτη Μελιβοίας, του προπονητή, Μίλτου Ζιάκα και του πατέρα του ποδοσφαιριστή.

Δήλωσε "χαρούμενος για ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αφού ανέκαθεν ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα της πόλης μας. Πόσο μάλλον από τη στιγμή, που σε λίγους μήνες η ΑΕΛ θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο. Θεωρώ ότι αυτή η προοπτική είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για κάθε νέο ποδοσφαιριστή", επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη σαφέστατη προτίμησή του στην ΑΕΛ, έναντι άλλων ομάδων της Super League που εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Πρόσθεσε ακόμη πως "μέτρησε πάρα πολύ η ιδιαίτερη προσέγγιση από τον κύριο Παπακώστα, τον οποίο θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω. Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε, όπως ευχαριστώ θερμά και τους ανθρώπους του Φιλοκτήτη Μελιβοίας για όλα όσα μου προσέφεραν αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα τον προπονητή μου, τον κύριο Ζιάκα, ο οποίος με βοήθησε σημαντικά να εξελιχθώ ποδοσφαιρικά και σήμερα να γίνομαι μέλος μιας πολύ μεγάλης ομάδας, όπως είναι η ΑΕΛ".

Κοντά στη Γουέστ Χαμ ο Ρικέλμε


Ο Ρικέλμε με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς Ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε επιστρέφει στην Ευρώπη, καθώς όπως αποκάλυψε ο ατζέντης του Αργεντινού άσου, ο πελάτης του είναι πολύ κοντά στη μεταγραφή του στη Γουέστ Χαμ. Ο 31χρονος άσος έχει μείνει ελεύθερος από την Μπόκα Τζούνιορς και αποφασίζει μόνος του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Εκτός από τη Γουέστ Χαμ ακόμα ένας σύλλογος από τη Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και τη Φλαμένγκο έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για τον Αργεντινό. Μάλιστα, η πρόταση της βραζιλιάνικης ομάδας ήταν για διετές συμβόλαιο με τις εβδομαδιαίες αποδοχές του παίκτη να φτάνουν τις 60.000 ευρώ. Ο Ρικέλμε δεν θέλει να παίξει στη χώρα του καφέ και προτιμάει τα γήπεδα της Ευρώπης.