Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Με το δεξί η Χιλή...


Ο Μποσεχούρ, πέτυχε το γκολ της νίκης της Χιλής Με το δεξί μπήκε η Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής. Η ομάδα του Μαρσέλο Μπιέλσα επιβλήθηκε της Ονδούρας με 1-0, στο πλαίσιο της εναρκτήριας αναμέτρησης για τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ, η οποία διεξήχθη στο "Εμπομπελά Στέιντιουμ" του Νέλσπρουιτ. Το "χρυσό" γκολ των Χιλιανών σημείωσε ο Μποσεχούρ στο 34'.

Η Χιλή πίεσε από την αρχή για κάποιο γκολ και μόλις στο δεύτερο λεπτό το φάουλ του Φερνάντες πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βαγιαντάρες. Οι παίκτες του Μαρσέλο Μπιέλσα συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να σημειώσουν τη μεγάλη ευκαιρία, και τελικά κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ στο 34'. Ο Βαλντίβια συνεργάστηκε με τον Ίσλα, ο τελευταίος έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά στην "καρδιά" της άμυνας της Ονδούρας και ο Μποσεχούρ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).

Στο 62' η Χιλή έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, καθώς το πλασέ του Σάντσες πέρασε λιγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βαγιαντάρες, ο οποίος κράτησε την Ονδούρα στο παιχνίδι στο 64', όταν απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά-ψαράκι του Πόνσε. Ο τελευταίος δέχθηκε την μπάλα από την κεφαλιά-πάσα του Βιδάλ απέναντι από την εστία της Ονδούρας, αλλά δεν κατάφερε να "νικήσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι και η Χιλή πανηγύρισε τη νίκη με 1-0, την πρώτη της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εκτός της Νότιας Αμερικής (σ.σ. είχαν προηγηθεί νίκες στην Ουρουγουάη το 1930, στη Βραζιλία το 1950 και στη Χιλή το 1962), ενώ ο Πάμπλο Κοντρέρας του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

MVP ο Μποσεχούρ
Ο... κανόνας, ο οποίος θέλει στους περισσότερους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης ο σκόρερ του αγώνα, εφαρμόστηκε και στην αναμέτρηση της Ονδούρας με τη Χιλή. Το συγκρότημα του Μαρσέλο Μπιέλσα πήρε τη νίκη με 1-0 και ο Ζαν Μποσεχούρ, ο οποίος παραβίασε την εστία της Ονδούρας στο 34', απέσπασε τον τίτλο του MVP.

Ο προπονητής της Ονδούρας, Ρεϊνάλντο Ρουέδα, δεν καθόταν στον πάγκο της ομάδας στη σημερινή αναμέτρηση, καθώς ήταν τιμωρημένος, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ο βοηθός του, Αλέξις Μεντόσα.

Γήπεδο: "Εμπομπελά"
Διαιτητής: Έντι Μέιλετ (Σεϋχέλλες)
ΟΝΔΟΥΡΑ (Αλέξις Μεντόζα): Βαγιαδάρες, Μεντόσα, Ιζαγκίρε, Τσάβες, Φιγκερόα, Παλάσιος, Γκεβάρα (65' Τόμας), Αλβαρεζ, Εσπινόζα, Νούνιεζ (78' Μαρτίνεζ), Παβόν (60' Γουέλκαμ)
ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Βιντάλ (81' Κοντρέρας), Πόνσε, Μεντέλ, Καρμόνα, Μίγιαρ (52' Χάρα), Φερνάντες, Σάντσες, Μποσεχούρ, Βαλντίβια (87' Γκονζάλες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: