Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Τζόρβας: «Ενθουσιασμένος με την εμπειρία»

Ένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζει μέχρι στιγμής το φετινό Μουντιάλ είναι τα λάθη των τερματοφυλάκων, συχνά μοιραία για την ομάδα τους, με πιο αντιπροσωπευτικό αυτό του Ρόμπερτ Γκριν, της Αγγλίας. Βέβαια, «όλοι οι παίκτες στο ποδόσφαιρο κάνουν λάθη», όπως τόνισε ο Αλέξης Τζόρβας σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA.

Ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού ανέλυσε την ψυχολογία των γκολκίπερ, ιδιαίτερα όταν οι λανθασμένες εκτιμήσεις τους κοστίζουν βαθμούς στην ομάδα τους αλλά εξέφρασε και τον ενθουσιασμό του για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής, καθώς βιώνει το «απόλυτο χάιλαιτ της καριέρας του».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέξης Τζόρβας…

Για τα λάθη των πορτιέρο στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο: «Όλοι οι παίκτες στο ποδόσφαιρο κάνουν λάθη. Συμβαίνει και στους τερματοφύλακες, των οποίων δυστυχώς μπορεί να αποβούν μοιραία. Το ποδόσφαιρο σου δίνει και καλές και άσχημες στιγμές. Συχνά και αυτό το κάνουμε πολύ και στην Ελλάδα, δίνουμε περισσότερη έμφαση στα άσχημα και ξεχνάμε γρήγορα τα καλά.

Όλοι κάνουμε λάθη κάποια στιγμή και έχουμε τις άσχημες μέρες μας, αλλά θα πρέπει να φανούμε ικανοί για να τα ξεπεράσουμε. Αν κάνω ένα λάθος στο επόμενο παιχνίδι, δεν σημαίνει ότι όλη η ομάδα θα με δείχνει, λέγοντας ότι φταίω εγώ. Οι οπαδοί μπορεί να έρχονται και να σου λένε ότι θέλουν, αλλά το σημαντικό είναι η ομάδα να μένει ενωμένη».

Για την επιλογή του από τον Ότο Ρεχάγκελ ως βασικού τερματοφύλακα: «Είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος το... πόσο δύσκολο είναι να περιμένεις μία ευκαιρία. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είμαι κομμάτι αυτής της ομάδας και είναι ενθουσιασμένος που ο προπονητής μου με εμπιστεύτηκε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μία μοναδική εμπειρία και είναι το απόλυτο χάιλαϊτ στην καριέρα κάθε αθλητή».

Για το τι του είπε ο Νιόπλιας, έπειτα και από την εμπειρία του Μουντιάλ του 1994: «Μας είπε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή και ότι κάνουμε, να το κάνουμε για την ομάδα. Η εμπειρία είναι αξεπέραστη... Οπαδοί από όλες τις χώρες έρχονται και σε βλέπουν, χωρίς γιουχαρίσματα, μόνο με πανηγυρισμούς. Είναι ένα μήνυμα για το πως θα πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: