Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Κούδας: "Το στοίχημα του Δημήτρη"


Ο Γιώργος Κούδας... Για την επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Κούδας. Ο "Μεγαλέξανδρος" του "δικεφάλου" του Βορρά, αναφέρθηκε στο "SPORT 103", στο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο διεθνής επιθετικός...

Είπε μεταξύ άλλων: "Ο Σαλπιγγίδης είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ένας εξαιρετικός χαρακτήρας γιατί τον θεωρώ παιδί μου. Οφείλει να αποδείξει αυτό που είναι. Με την κίνηση του τώρα αυτή δείχνει (όπως έκαναν και άλλοι ποδοσφαιριστές στο παρελθόν) την αγάπη του για την ομάδα. Ένας παίκτης με την δική του αξία θέλει να δώσει αυτά που δεν πρόλαβε στην αρχή της καριέρας του και θεωρώ πως πραγματικά τον χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Με αιχμές τους Βιερίνια και Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ παίρνει την επιπλέον ταχύτητα που χρειάζεται.

Όταν ο Σαλπιγγίδης ήταν παιδάκι είχε μεγάλες φιλοδοξίες είχε στην ψυχή του τον ΠΑΟΚ. Όταν ήταν μικρός και αγωνίζονταν την ίδια ώρα με τον Δικέφαλο, ερχόταν συνέχεια κοντά στον πάγκο ρωτούσε τι κάνει ο ΠΑΟΚ.

Θυμάμαι όταν επέστρεψα στον ΠΑΟΚ, ήθελα να πάει καλά τόσο ο ΠΑΟΚ όσο κι εγώ. Και το απέδειξα μέχρι το τέλος της καριέρας μου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα και με τον Σαλπιγγίδη. Πρώτο του στοίχημα είναι να κερδίσει όλο τον κόσμο με την αξία του αλλά και τον χαρακτήρα του".

Για την αποχώρηση του Φ. Σάντος και την αντικατάσταση του με τον Μ. Μπερέτα σχολίασε: "Θα ήθελα να μείνει ο Σάντος και δεν γνωρίζω ποια προβλήματα τον οδήγησαν μακριά από την ομάδα και μάλιστα με την ομάδα να παίζει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπερέτα θα κριθεί, όπως όλοι άλλωστε, από τη δουλειά του, το πώς θα εκμεταλλευτεί το υλικό της ομάδας και αν καταφέρει να την πάει ένα βήμα παραπέρα".

Για την Εθνική Ελλάδας και την παρουσία της στο Μουντιάλ, υπογράμμισε: "Θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα περισσότερα παιχνίδια που παρακολουθήσαμε μέχρι τώρα είναι σαν της εθνικής μας. Χωρίς να θέλω να μηδενίσω και φυσικά χωρίς να επιθυμώ να είμαι προπονητής της κερκίδας, θεωρώ ξεπερασμένη συνταγή τον τρόπο παιχνιδιού μας, έπρεπε ο Ότο Ρεχάγκελ να προσθέσει καινούργια στοιχεία. Έγιναν σίγουρα τεχνικά λάθη αλλά πιστεύω ότι το κατάλαβαν και πως στο δεύτερο παιχνίδι θα δούμε μια διαφορετική εμφάνιση κι ένα καλύτερο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: