Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δυναμώνει το «ρεύμα» Νταλγκλίς στη Λίβερπουλ

http://www.contra.gr/images/m/ela_m.jpgΤο ρεύμα υπέρ του Κένι Νταλγκίς ως διαδόχου του Ράφα Μπενίτεθ ολοένα και μεγαλώνει. Και είναι αλήθεια πως στο Λίβερπουλ, ο κόσμος τάσσεται υπέρ του 59χρονου θρύλου της ομάδας. Τελευταίοι που δήλωσαν πως τον θεωρούν τον κατάλληλο άνθρωπο, είναι ο... Μπενίτεθ και ο Στίβεν Μπίρντσλι.«Είναι ο καλύτερος άνθρωπος για τη θέση. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να ακούσουν τη θέση του κόσμου, επειδή είναι δυστυχής. Κανείς δεν γνωρίζει καλύτερα την ομάδα από τον Νταλγκλίς και θα ήταν τέλειος εκεί. Θέλει τη θέση και κατά την άποψή μου, πρέπει να την πάρει», είπε ο Μπενίτεθ, ενώ ο Μπίρντσλι που υπηρέτησε τους «κόκκινους» από το 1987 έως το 1991 έδωσε και μια άλλη ενδιαφέρουσα παράμετρο.

«Έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσεις παίκτες σαν τον Στίβεν Τζέραρντ και τον Φερνάντο Τόρες, αν έχεις έναν ήρωα σαν τον Κένι στη θέση του προπονητή».

Ο μέσος που κέρδισε δύο πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο με τον Νταλγκλίς στον πάγκο, τόνισε: «Μαζί του κερδίσαμε τίτλους, σε μια εποχή που δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κοιτάς τον Τόρες που πιθανότατα θα ήρθε στη Λίβερπουλ βλέποντας τον Νταλγκλίς σαν παίκτη, ενώ ο Τζέραρντ μεγάλωσε βλέποντας αυτήν την ομάδα. Οπότε, δε νομίζω πως θα είχε πρόβλημα να τους κρατήσει, αν ήταν ο μάνατζερ. Δεν μιλώ για λογαριασμό των ιδιοκτητών, αλλά κοιτάς τον Κένι και τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις, την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του, αγαπάει το παιχνίδι. Αυτό που σημαίνει για τη Λίβερπουλ είναι πραγματικά μεγάλο, γι' αυτό και δεν θα είχα ενδοιασμούς να του έδινα τη θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: