Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πρωταθλήτρια η Κάχα Λαμποράλ, καθάρισε με sweep την Μπαρτσελόνα

http://www.contra.gr/images/m/caja1_barcelona150610_m.jpgΟι θεαματικοί τελικοί της ισπανικής λίγκας έλαβαν τέλος με πρωταθλήτρια την Κάχα Λαμποράλ!ε έναν απίστευτο τρόπο η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα με τον Τσάβι Πασκουάλ) επικράτησε 79-78 της Μπαρτσελόνα στην παράταση και κατέκτησε με παλικαρίσιο τρόπο και 3-0 στις νίκες τον τίτλο, τον δεύτερο την τελευταία τριετία και τρίτο συνολικά στην ιστορία της.

Πιο δραματικός ο τρίτος τελικός στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα" δεν θα μπορούσε να είναι. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Τότε που ο Σαν Εμετέριο, με το ρολόι να δείχνει 0.5, πέτυχε γκολ φάουλ και... ξέρανε τους "μπλαουγκράνα" - το τρίποντο απελπισίας του Μπαζίλε βρήκε σίδερο. Οι τελευταίοι στα 90'' πριν από τη λήξη είχαν προηγηθεί 70-75, ενώ στα 7'' ο Μπαζίλε είχε κάνει με 1/2 βολές το 76-78. Παρόλα αυτά δεν έπαιξαν τις άμυνες που έπρεπε και δέχθηκαν διαδοχικά καλάθια, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους τη νίκη ελπίδας.

Αντίστοιχη εξέλιξη είχε και η κανονική διάρκεια. Η Κάχα Λαμποράλ προηγήθηκε 66-61 με τρίποντο του Ρίμπας από τη γωνία στο 39', αλλά η Μπαρτσελόνα απάντησε και με πρωταγωνιστή τον Τέρενς Μόρις έστειλε το ματς στην παράταση. Ο Αμερικανός φόργουορντ κάρφωσε για το 66-66 (30''), ενώ στα 4.2'' πριν από το τέλος έκοψε τον Ελιγιάχου. Η συγκεκριμένη φάση ήταν οριακή, αφού από τη μία κάμερα φάνηκε η μπάλα να βρίσκεται στην κάθοδο, ενώ από την πλαϊνή στην άνοδο.ε έναν απίστευτο τρόπο η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς (κέρδισε κατά κράτος την παρτίδα με τον Τσάβι Πασκουάλ) επικράτησε 79-78 της Μπαρτσελόνα στην παράταση και κατέκτησε με παλικαρίσιο τρόπο και 3-0 στις νίκες τον τίτλο, τον δεύτερο την τελευταία τριετία και τρίτο συνολικά στην ιστορία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: