Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Και κλαμα οι βουβουζελες-Νότιος Αφρική - Ουρουγουάη 0-3

http://www.sport24.gr/ast/cov/fo/fontas_2010_6_16_22_15_6_b.jpgΜε δύο γκολ του Ντιέγκο Φορλάν, το ένα με τύχη και το άλλο με πέναλτι και ένα του Άλβαρο Περέιρα, η Ουρουγουάη νίκησε άξια με 3-0 την Νότιο Αφρική στο 1ο ματς της 2ης αγωνιστικής και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης.Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και έγινε ο πρώτος παίκτης του Μουντιάλ που φτάνει στα δύο στην διοργάνωση και βέβαια που πετυχαίνει δύο σε ένα ματς.

Το πρώτο στο 24' με μακρινό σουτ που κόντραρε στην πλάτη του Μοκοένα, ενώ στο δεύτερο στο 80' με πέναλτι που κέρδισε ο Λουΐς Σουάρες από τον Ιτουμέλεγκ Κούνε, ο οποίος αποβλήθηκε και μαζί με τον Καγκίσο Τικγκακόι (συμπλήρωσε κίτρινες) χάνουν το ματς με την Γαλλία.

To τελικό 0-3 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Άλβαρο Περέιρα από την ασίστ του Λουΐς Σουάρες, ο οποίος γενικότερα ήταν ο κορυφαίος του αγώνα.

Νότιος Αφρική - Ουρουγουάη 0-3

Σκόρερ: 24' και 80' πέν. Φορλάν, 95' Άλβαρο Περέιρα
Γήπεδο: "Loftus Versfeld Stadium", Πρετόρια
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Η Ουρουγουάη είχε από την αρχή τον ελέγχο του παιχνιδιού και απειλούσε κυρίως με τα στημένα του Φορλάν και τις προσπάθεις του Λουΐς Σουάρες.

Ο άσος του Άγιαξ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς στο 23' και μόλις ένα λεπτό αργότερο ο Φορλάν άνοιξε το σκορ.

Ο στράικερ της Ατλέτικο έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ, αλλά είχε και την τύχη μαζί του, καθώς η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μοκοένα παίρνοντας ύψος, ενώ βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα του Κούνε.

Ο Λουΐς Σουάρες απείλησε ξανά στο 33' και στο 40' ο Μφέλα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία των διοργανωτών με κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Στο 42' ο Ταγκίσο Ντικγκακόι πήρε κίτρινη κάρτα τάκλιν στον Λουΐς Σουάρες και θα χάσει το τρίτο ματς με την Γαλλία, αφού είχε πάρει και στο πρώτο ματς κόντρα στο Μεξικό.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 48' ο Λουΐς Σουάρες από δεξιά στην περιοχή δημιούργησε την πρώτη φάση της επανάληψης, αλλά ο Καβάνι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ασίστ του στην μικρή περιοχή.

Μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορλάν στο 54' ο Λουγκάνο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει καλά την κεφαλιά.

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο μέρος για του Αφρικανούς ήρθε στο 64'. Ο Γκάξα έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Μφέλα στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τον Μουσλέρα και έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 76' τα ουσιαστικά κρίθηκαν, όταν ο Κούνε ανέτρεψε τον Λουΐς Σουάρες στην περιοχή, αποβλήθηκε και ο Φορλάν εκτέλεσε το πέναλτι, νικώντας τον Τζόζεφς που πέρασε στο ματς.

Ν.ΑΦΡΙΚΗ: Κούνε, Γκάξα, Μοκοένα, Κουμάλο, Μασιλέλα, Μοντίσε, Λετσολονιάνε (57' Moρίρι), Ντικγκακόι, Τσαμπαλάλα, Πίενααρ (79' Τζόζεφς), Μφέλα.
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουσίλε (71' Άλβαρο Φερνάντες), Ντιέγκο Πέρες (90' Ντιέγκο Πέρες), Αρέβαλο Ρίος, Καβάνι (89' Σεμπαστιάν Φερνάντες), Λουΐς Σουάρες, Φορλάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: