Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Πρόσωπο της ημέρας: "Ντάγκλας Μάικον"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maicon_2010_6_16_9_15_7_b.jpgO Nτάγκλας Μάικον φοράει το Νο 2 στην Εθνική Βραζιλίας, όμως ήταν ο... άσος στο μανίκι του Ντούνγκα κόντρα στη Βόρεια Κορέα καθώς σκόραρε στο ντεμπούτο του σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και άνοιξε το δρόμο της "σελεσάο" προς το έκτο αστέρι στη φανέλα τηςΤα προγνωστικά λίγο πριν την έναρξη της 5ης αγωνιστικής του Παγκοσμίου Κυπέλλο ήθελαν έναν εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο ή Ντρογκμπά να φοράει το στέμμα του κορυφαίου της ημέρας, όμως παρότι είχαν την... ευκαιρία τους στο ντέρμπι μεταξύ της Ακτής Ελεφαντοστού και της Πορτογαλίας δεν την εκμεταλλεύτηκαν.

Ο "CR9" είδε τη μπάλα από το σουτ-κεραυνό που επιχείρησε με το δεξί να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να απομακρύνεται, ο φορ της Τσέλσι έκανε απίστευτα γρήγορο comeback (μπήκε αλλαγή στο 66') μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του με την Ιαπωνία αλλά στο 91' προτίμησε να δώσει πάσα αντί να σκοράρει σε μοναδικό τετ α τετ, και έτσι ο Μάικον φρόντισε να "κλέψει τη δόξα" από όλους τους στο βραδινό ματς.

Με την Εθνική Βραζιλίας να τα "βρίσκει μπαστούνια" απέναντι στη Βόρεια Κορέα για 55 σχεδόν λεπτά, ο άσος της Ίντερ απέδειξε για μία ακόμα φορά γιατί θεωρείται ο κορυφαίος δεξιός φουλ-μπακ στον κόσμο την τελευταία διετία, έχοντας περιορίσει τον "πολύ" Ντάνιελ Άλβες της Μπαρτσελόνα να αποτελεί εναλλακτική λύση για την αντίστοιχη θέση στη "σελεσάο".

Αφού τροφοδοτήθηκε με άριστο τρόπο από τον Ελάνο μπούκαρε στην μεγάλη περιοχή των Ασιατών από τα δεξιά και ενώ όλοι περίμεναν το.... προφανές, να κάνει δηλαδή παράλληλη μπαλιά ψάχνοντας κάποιον συμπαίκτη του, αυτός πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς προτίμησε να κάνει το σουτ από πολύ πλάγια θέση "σημαδεύοντας" την κλειστή αριστερή γωνία του Ρι Μιόνγκ-Γιουκ.

"Έκανα το σουτ με στόχο την εστία. Είχα δοκιμάσει κάτι ανάλογο κόντρα στην Πορτογαλία με τη μπάλα να μην καταλήγει τότε στα δίχτυα. Το δοκίμασα και σήμερα και όλα πήγαν καλά.

Είμαι πολύ χαρούμενος για το γκολ αλλά κυρίως για τη νίκη που ήταν σημαντική",
δήλωσε μετά τον αγώνα ο 28άχρονος αμυντικός, έχοντας γνωρίσει την αποθέωση από συμπαίκτες και Ντούνγκα την ώρα του αγώνα μετά το απίστευτο γκολ που πέτυχε.

Αν βέβαια θυμηθεί κανείς τα πεπραγμένα του Μάικον στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, τότε θα αντιληφθεί πως το συγκεκριμένο γκολ δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένας κρίκος στην μεγάλη αλυσίδα των εκπληκτικών εμφανίσεων και των υπέροχων τερμάτων του με τη φανέλα της Ίντερ.

Ο άλλοτε άσος των Κρουζέιρο και Μονακό διέπρεψε τόσο στο Καμπιονάτο (33 συμμετοχές-6 γκολ) όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ (13 συμμετοχές-1 γκολ), έκανε μακράν την πιο παραγωγική χρονιά του με τη φανέλα της "beneamata" στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο "Μεάτσα", ήταν από τους βασικούς συντελεστές στην κατάκτηση του ιστορικού τρεμπλ, ενώ χάρισε στους φιλάθλους έξοχες ποδοσφαιρικές αναμνήσεις με αποκορύφωμα το καλύτερο γκολ του περυσινού Καμπιονάτο, αυτό που πέτυχε κόντρα στη Γιουβέντους.

Όσο για το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Βόρεια Κορέα, έκανε πολλούς ευτυχισμένους... Καταρχήν τον ίδιο γιατί σκόραρε στην παρθενική του εμφάνιση σε τελική φάση Μουντιάλ και πήρε "το αίμα του πίσω" για το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε μείνει εκτός αποστολής για τη Γερμανία, όταν ο Παρέιρα είχε προτιμήσει τον Σισίνιο για μπακ-άπ του Καφού στη θέση του δεξιού μπακ.

Φυσικά, άμεσα ευεργετημένη ήταν η ομάδα του, με την πεντάκις παγκόσμια πρωταθλήτρια να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της στο τουρνουά και να συνεχίζει το εκπληκτικό σερί της, που την θέλει να μετράει 16 νίκες σε ισάριθμα ματς τελικής φάσης Μουντιάλ απέναντι σε ομάδες που δεν είναι από Ευρώπη ή Λατινική Αμερική (μάλιστα δεν έχει δεχτεί γκολ και στα 13 από τα 16 αυτά ματς).

Υπάρχουν όμως και άλλοι που έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση βλέποντας τον Μάικον σε μεγάλα κέφια. Αυτοί ήταν φυσικά ο Ζοσέ Μουρίνιο και οι άνθρωποι της Ρεάλ Μαδρίτης που επιθυμούν όσο τίποτα άλλο να φέρουν τον Βραζιλιάνο διεθνή μπακ στο "Μπερναμπέου" αλλά και αυτοί της Ίντερ, οι οποίοι ξέρουν πως με τέτοιες εμφανίσεις μπορούν κάλλιστα να επιμείνουν στο ποσό των 35.000.000 ευρώ που αξιώνουν εδώ και καιρό για την παραχώρησή του.

Όποιος και αν είναι πάντως ο νέος σταθμός στην καριέρα του ένα είναι το σίγουρο για τον Μάικον Ντάγκλας Σισενάντο όπως είναι το πλήρες όνομα του Μάικον: μετά από 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 4 πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Κόπα Ιτάλια, 2 ιταλικά Σούπερ Καπ, 1 νταμπλ στη Βραζιλία, 2 Κόπα Αμέρικα και ισάριθμα Κύπελλα Συνομοσπονδιών με τη "σελεσάο", έχει ανοίξει για τα καλά η όρεξή του για μία ακόμα διάκριση, την κατάκτηση του 6ου Μουντιάλ στην ιστορία της "σελεσάο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: