Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Thrylos don't save the Queen!!

Πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει για τον τελικό που πρέπει να δει σαν... ημιτελικό ο Ολυμπιακός και για το τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι».
Το περπάτημα στο Λονδίνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις .. κότσια και όρεξη. Όταν  μάλιστα ο καιρός είναι τόσο δύστροπος και αφιλόξενος (όπως ακριβώς και οι Άγγλοι στο Φάιναλ Φορ), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις στα αυγά σου και να μην το κουνήσεις ρούπι.
Τώρα, βέβαια,  ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε κανένα λόγο να επιλέξει την απομόνωση, κι από τη στιγμή που το ξενοδοχείο των αποστολών έχει την εξαιρετική Θέα του Μπιγκ Μπεν για να τους (υπεν)θυμίζει σαν ένας .μνημειακός Κλιφ Λέβινγκστον  στην τρομερή ομάδα των Μπουλς ("What time is it????") πως είναι ώρα τίτλου, πήρε την ομάδα του και όλοι μαζί έκατσαν για ένα καφέ στο hyde park , το μεγαλύτερο πάρκο του Λονδίνου. Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Αυτό που ξέρω είναι ότι επειδή σιχαίνομαι το περπάτημα, όταν το βάδισα αναζητώντας κάτι συγκεκριμένο τον Σεπτέμβριο, τα εβαλα κάτω και σκέφτηκα ότι το Hyde Park ξεκινάει από την Ομόνοια και τελειώνει στο Ψυχικό. Ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμα και σκίουρους! Ναι ναι! Σκίουρους! Αντε μετά να μην θεωρείς το Λονδίνο ιδανική πόλη για διαβίωση.
Ξέφυγα. Άλλο ήθελα να γράψω κι αλλού κατέληξα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, απόψε δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ρεάλ να σκεφτεί ότι μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο. Το έγραψα και τις προάλλες. Ο τελικός για τους ερυθρόλευκους είναι ο ημιτελικός.
Τι πρέπει να προσέξει λοιπόν, ο Ολυμπιακός ώστε να μην διασώσει τη Βασίλισσα;            
1)      Ν α τρέξει ελεγχόμενα. Να μην πάει αργά, διότι αν η Ρεάλ μπει στο μομέντουμ του αγώνα της, μετά, αν πας δε σε σώζει ούτε ο Θεός ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι γρήγορος, όχι όμως και βαστικός. Αυτή η διαφορά είναι τεράστια σήμερα για την εξέλιξη του αγώνα.
2)      Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ούτε να υποδείξω στον Γιώργο Μπαρτζώκα πως θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρεάλ, απαγορεύεται όμως δια ροπάλου, η Ρεάλ να βρίσκει ανοιχτά σουτ στα πρώτα 8-9 δευτερόλεπτα της επίθεσης. Ετσι ακριβώς βρίσκει το ρυθμό της. Αν ο αντίπαλος της κόψει το γρήγορο σουτ έπειτα από μία ή δύο πάσες, η ταχύτητά της στην επίθεση πέφτει και όλα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τους Μαδριλένους.
3)      Το λόου ποστ παιχνίδι του Μίροτιτς. Επί της ουσίας, η Ρεάλ δεν έχει άλλον καλό ποστ απ παίκτη παρά μόνο τον μαυροβούνιο με ισπανικό διαβατήριο. Είναι σπουδαίος παίκτης και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις από το λόου ποστ. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό η άμυνα του Ολυμπιακού να περιορίσει αυτήτην κίνηση του Μίροτιτς και παράλληλα.
4)      ...να ελέγξει την κίνηση του Ρέγιες χωρίς την μπάλα ιδιαίτερα στα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι μαχητικός, δεν έχει πολλά προτερήματα άλλωστε και σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ ισχυρός. Μπορεί να ανανεώνει επιθέσεις, καταφέροντας μαχαιριές στον αντίπαλο.
5)      Η τρέλα του Γιουλ και του Σέρχιο, δεν .αντιμετωπίζεται, αλλά μπορεί να ελεγχθεί. Οι δυο τους μπορούν να αναατρέψουν κάθε (μα κάθε) παιχνίδι, όποια κι αν είναι η διαφορά. Σουτάρουν για τρεις ακόμα και στον αιφνιδιασμό.
6)      Αυτήν τη φορά, αν ο  Αντιτς και ο Πρίντεζης  καταφέρουν να πλησιάσουν προς το καλάθι και χρεώσουν με φάουλ τον Μίροτιτς ή ακόμα και τον Ρέγιες ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη θα έχει γίνει.
Αυτά για την ώρα. Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει στο Λονδίνο και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γίνει η Τρίτη  ομάδα την ιστορία που θα κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά.
Thrylos. Don't save the Queen!



Πηγή: gazzetta.gr

Ο στραγγαλισμός και ο ΡΕΑΛισμός!!

Ο Αννίβας είχε πει ότι  «ή θα βρούμε τον δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε» και ο Βασίλης Σκουντής επιχειρεί να ιχνηλατήσει την πορεία του Ολυμπιακού στον αποψινό τελικό.
Η διαχρονικώς ισχυρή ατάκα του Καρχηδόνιου στρατηγού ταιριάζει γάντι στην υπόθεση του Ολυμπιακού: στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δημιούργησε τον δρόμο κι απόψε κόντρα στη Ρεάλ πρέπει να τον βρει.
Η μάλλον (πρέπει) να τον ξαναβρεί!
Με το που έληξε ο πρώτος ημιτελικός, το ερώτημα που τέθηκε ήταν σαφές: ποιος αντίπαλος βολεύει περισσότερο τον Ολυμπιακό, η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα; Ούτως ή άλλως η υπόθεση (θα) εξελισσόταν ερήμην των πρωταθλητών Ευρώπης και η απάντηση δόθηκε μετά από τρεις ώρες, όταν οι Μαδριλένοι ξόρκιζαν τα φαντάσματα του Ομπράντοβιτς, του Σαμπόνις και του Αρλάουκας που τους κατατρύχουν από τις 13 Απριλίου του 1995.
Πέντε λεπτά προτού αρχίσω να γράφω αυτό το κείμενο έπιασα την κουβέντα με τον φίλο (από τη θητεία του στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό) Τζόνι Ρότζερς, ο οποίος σχολιάζει τους αγώνες στο τηλεοπτικό κανάλι της Ευρωλίγκας. Δεν χρειάστηκε καν να τον ρωτήσω για τα κρίσιμα σημεία του επικείμενου τελικού: με πρόλαβε και μάλιστα υπήρξε πολύ. οικονομικός, ξεχωρίζοντας ένα που μάλιστα δεν είναι αγωνιστικό, αλλά ψυχολογικό.
«Ο Ολυμπιακός έχει τρομερό πάθος στο παιχνίδι του και συν τοις άλλοις υπερέχει σε εμπειρία. Η Ρεάλ έχει αρκετούς σταρ, αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδράσουν υπό το καθεστώς της πίεσης, που δεν έχει να κάνει μόνο με τη μακρά αναμονή της να κατακτήσει τον τίτλο. Εννοώ ότι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός περάσει από την αρχή μπροστά στο σκορ, δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι βεντέτες της Ρεάλ και πως θα διαχειριστούν τους εγωισμούς τους. Είναι θέμα χαρακτήρων.»
Δεν έχει άδικο ο Ρότζερς, καθότι ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε αυτό τον τομέα και έχει αποδείξει ότι δεν το βάζει κάτω. Πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κόντρα σε θεούς και δαίμονες,  ενώ την Παρασκευή στραγγάλισε την ΤΣΣΚΑ και αυτή ακριβώς η αγωνιστική συμπεριφορά του, με αποκορύφωμα τη λυσσασμένη άμυνα, αποτελεί το «talk of the town» στις τάξεις της μπασκετικής κοινωνίας που έχει μαζευτεί στο Λονδίνο.
Επί του πρακτέου τώρα: η Ρεάλ είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα από την ΤΣΣΚΑ και ως εκ τούτου ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί πέραν της αμυντικής σταθεράς του, κάποιες προσαρμογές στην τακτική του σε σχέση με τον ημιτελικό. Μάνι μάνι ενώ η ΤΣΣΚΑ στηρίζεται πολύ στο inside game και στο παιχνίδι της στο low post, η Ρεάλ Μαδρίτης διαθέτει μια πύρινη περιφερειακή γραμμή, αλλά παρουσιάζει έλλειμμα στο παιχνίδι με πλάτη προς το καλάθι.
Δεδομένης της (πάγιας) εικόνας των Μαδριλένων, τα βασικά ζητούμενα του Ολυμπιακού στον αποψινό τελικό είναι συγκεκριμένα: 

·       Να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μην επιτρέψει στη Ρεάλ να επιβάλει το up tempo game, το οποίο της αρέσει, της ταιριάζει και αποτελεί τον διαχρονικό θυρεό της.  Τούτο βεβαίως δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει σώνει και καλά να αυτοπαγιδευθεί στο σετ παιχνίδι, που άλλωστε (έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι) δεν τον βολεύει κιόλας.
·       Να «κτυπήσει» στα αδύνατα σημεία του χαμηλού σχήματος, που χρησιμοποιεί ο Λάσο (Ροντρίγκεθ-Γιουλ-Φερνάντεθ),  επιδιώκοντας  τα ποσταρίσματα στον Ρούντι, με τον Παπανικολάου και κυρίως με τον εξπέρ σε αυτή τη φάμπρικα, Περπέρογλου.
·       Να διατηρήσει τη συγκέντρωση του στην άμυνα και με τα απαραίτητα block out, αλλά και τη συμμετοχή όλων των παικτών του (ειδικώς των γκαρντ) να μη χαρίσει επιθετικά ριμπάουντ και τους παρελκόμενους πόντους δεύτερης ευκαιρίας, στη Ρεάλ. Δεδομένου ότι οι κατοχές παίζουν σπουδαίο ρόλο και επειδή οι Μαδριλένοι βρίσκονται στο Νο 1 μεταξύ όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας στα επιθετικά ριμπάουντ (με μέσο όρο 12.4) , το σημείο αυτό ίσως αποβεί το κρισιμότερο στην εξέλιξη και στην έκβαση του τελικού.
·       Να φροντίσει να μην ολιγωρεί στο αμυντικό transition και κα έχει γρήγορες επιστροφές για να αποτρέψει τους αιφνιδιασμούς της Ρεάλ που συχνά μάλιστα τους γαρνίρει και με θεαματικά τελειώματα από alley hoops.
·       Να εκμεταλλευθεί  με επιθέσεις μεγάλης διάρκειας τη βιασύνη και την ανυπομονησία  που χαρακτηρίζουν συχνά τους Μαδριλένους, όταν θέλουν την μπάλα για να φύγουν στον αιφνιδιασμό.
·       Να είναι έτοιμος είτε να ξεμπλοκάρει τον Σπανούλη, είτε να λειτουργήσει ερήμην αυτού στην επίθεση, στην περίπτωση κατά την οποία ο Λάσο χρησιμοποιήσει τη σύνθετη άμυνα «box and one», όπως συνέβη για 3-4 λεπτά στον ημιτελικό της Παρασκευής, με τον τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ πάνω στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο.  Αυτό το αμυντικό τρικ πάντως είναι οικείο στον αρχηγό του Ολυμπιακού και προφανώς περιλαμβάνεται στο πλάνο του Γιώργου Μπαρτζώκα, διότι το δοκίμασαν ήδη  η Μοντεπάσκι Σιένα και η Αναντόλου Εφές.
Αυτά προς το παρόν. Τα υπόλοιπα οσονούπω επί του παρκέ και επί της οθόνης, όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει ένα ιστορικό repeat και μάλιστα έχοντας ως καθοδηγητή του έναν Ελληνα προπονητή, στον οποίο από προχθές το βράδυ βγάζουν το καπέλο όλοι οι μεγάλοι ινστρούχτορες των πάγκων!



Πηγή: gazzetta.gr

Μεγαλείο οι οπαδοί, δεν έμειναν να πανηγυρίσουν!!

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στον sportdog και σχολιάζει τον τελικό. "Ποιο νταμπλ; Θέλουμε 4 μεταγραφάρες"! Τι λέει για Τσιώλη, Φουστέρ και τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός; Δεν θέλω να μιλήσω ελεύθερα. Δεν θέλω. Θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είδα πάντως την μικρή Γουίγκαν να κερδίζει την πλούσια Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που είναι σοβαρός θεσμός εκεί.
Ο Αστέρας μπορούσε να το πάρει το Κύπελλο. Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ήταν ένας τελικός που μπορούσε να τον πάρει ο Ολυμπιακός, μπορούσε να τον πάρει και ο Αστέρας, το Κύπελλο παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο Αστέρας έχει τους λόγους του να φωνάζει, δεν θα πάρω εγώ τα κομμάτια κανενός, εγώ για μπάλα μιλάω.
Από το α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλός, γενικώς ήταν καλή αυτή η ομάδα και δικαίωσε όσα είχα πει πριν τον τελικό που τον περίμενα ντέρμπι. Ο Τσιώλης επιβεβαίωσε την άποψή μου ότι είναι ο καλύτερος προπονητής εδώ και από τους Έλληνες και από τους ξένους. Ξέρετε τι μπάτζετ έχει ο Ολυμπιακός και τι μπάτζετ έχει η Τρίπολη; Τεράστια διαφορά.
Ευέλικτη ομάδα ο Αστέρας, γρήγορη, οργανωμένη, χτύπησε με τον Ναβάρο τον Μοντέστο απ’ τα δεξιά, σκόπιμα τον είχε ρίξει από εκεί τον Ναβάρο ο Τσιώλης, σκόπιμα μετά το γκολ τού άλλαξε πλευρά και τον έστειλε από τον Χολέμπας για να τον χτυπήσει στην κόντρα επειδή ο Χολέμπας ανέβαινε ψηλά για την ισοφάριση. Δεν του βγήκε όμως αυτή η εσωτερική αλλαγή. Θα ήταν καλύτερα να αφήσει τον Ναβάρο από την πλευρά του Μοντέστο γιατί εκεί του είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.
Έπρεπε επίσης ο Ράγιος να μην τραβηχτεί τόσο πίσω μετά το γκολ που έβαλε, έπρεπε να παίζει πιο μπροστά γιατί είναι ντριμπλέρ και μπορούσε να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Όλα τα άλλα καλώς τα έκανε ο Τσιώλης, όλα ήταν άριστα, και οι αλλαγές του, εγώ μόνο σε αυτά τα δύο θέματα έχω διαφωνίες.
Ο Ολυμπιακός έπαιζε μονόπαντα, μόνο από όποια πλευρά πήγαινε ο Αμπντούν. Ο οποίος είναι και στα κάτω του εδώ και καιρό. Ο Φουστέρ πέρα από το γκολ δεν έκανε τίποτα άλλο, άντε και τη συμμετοχή που είχε στο άλλο γκολ επειδή εκείνος έκανε την κεφαλιά που απόκρουσε ο Φούλοπ. Όμως στο υπόλοιπο ματς δεν υπήρχε.
Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι δεν υπάρχουν χαφ. Ασύνδετα χαφ, ανύπαρκτα χαφ, Φέισα, Μασάντο, Μανιάτης, έως και εκνευριστικοί. Λόγου χάρη το να βλέπεις τον Μασάντο να χτυπάει έτσι τα στημένα, σου σπάει τα νεύρα.
Η άμυνα βαριά, εκτός από τον Μανωλά που με την ταχύτητά του καθάριζε φάσεις, και τον τερματοφύλακα Κάρολ, η άμυνα δεν ήταν για επίπεδο Ολυμπιακού. Για Ολυμπιακό μιλάμε, έτσι; Για Ολυμπιακό που τον θέλουμε ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός όμως έχει ανώτερο ρόστερ από τον Αστέρα και αυτό έκανε τη διαφορά στις αλλαγές. Βγαίνει ο Μήτρογλου και μπαίνει ο Τζιμπούρ. Αυτό ο Αστέρας δεν μπορεί να το κάνει. Τέτοια πολυτέλεια δεν έχει. Μπαίνει επίσης αλλαγή μέσα ο Ιμπαγάσα. Αυτό ο Αστέρας δεν μπορεί να το κάνει. Ακόμα και ο Πίνο που μπήκε, είχε την ποιότητα.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το νταμπλ που σίγουρα είναι επιτυχία για τον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει εξτρέμ παικταρά, χαφ παικταρά, και δεξί μπακ παικταρά. Για εμένα θέλει και ένα σέντερ μπακ παικταρά.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δείξανε μεγαλείο, δεν είχαν κουράγιο να μείνουν και να πανηγυρίσουν, γίγαντες ήταν στη συμπεριφορά τους. Ο κόσμος βλέπει. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για αυτό το ματς.
Πηγή: sportdog.gr

Τους έκαναν ρόμπες!!

Ο Σταύρος Κόλκας δίνει συγχαρητήρια μέσω του sportdog στα... παλικάρια του Ολυμπιακού, "αποκαλύπτει" μυθικό διάλογο Γιάχου-Τριτσώνη και καλεί τους ΠΑΟΚτσήδες να έχουν το νου τους! Νταμπλούχος ο Ολυμπιακός και μπράβο τα παλικάρια. Συγχαρητήρια. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το πώς καταφέρνουν να πανηγυρίζουν. Και αυτό που επίσης δεν μπορώ να καταλάβω, είναι το πώς δίνουν χειραψίες οι αντίπαλοί τους στο τέλος του αγώνα.
Δηλαδή ο Μανιάτης που ξέρει καλά τι έχει κάνει, σηκώνει το κύπελλο και πανηγυρίζει. Μιλάμε για αναισθησία πρώτου βαθμού και ηθοποιία πολύ υψηλού επιπέδου.
Ο Μπάκος, βγήκε μετά το τέλος του αγώνα και είπε τον Γιάχο αλήτη. Σώπα. Μάλλον του είχαν υποσχεθεί του ανθρώπου πως θα το παίξουν το παιχνίδι στα ίσια. Όμως όπως στρώνεις κοιμάσαι, αυτοί δε δίνουν ούτε στη μάνα τους.
Θυμάμαι τότε που έλεγαν πως μας είχε δώσει ο Ολυμπιακός τον αγώνα στη Φιλαδέλφεια. Αστεία σενάρια. Απλά εκείνη τη μέρα είχα μπει στο γήπεδο με τέτοιο τσαμπουκά που το πήρα στα ίσια. Είχα και τύχη, αφού ότι πήγαινε μέσα έγραφε.
Οι Αριανοί είχαν φάει το παραμύθι σε εκείνο τον τελικό του Καυτανζογλείου πως ο Ολυμπιακός θα το δώσει. Είχε βγει μια βρώμα, πως ο Σκόρδας κανόνισε με τον Πέτρο Κόκκαλη τον αγώνα. Μάλιστα οι παράγοντες του Άρεως έκαναν και πρόβες στη Χαλκιδική για το πώς θα το σηκώσουν. Είχε γέλιο εκείνη η ιστορία.
Ο Κόκκαλης τότε, εμφανίστηκε στα αποδυτήρια, απογείωσε τους παίκτες του για τα μπουζούκια που πήγαιναν και αυτοί μπήκαν στο γήπεδο και πήραν ξεκούραστα το κύπελλο. Είχαν ομάδα τότε, δε χρειαζόταν ο Γιάχος.
Ο Ολυμπιακός πλέον δεν υπολογίζει τίποτα αρκεί να πάρει το τρόπαιο. Το οποιοδήποτε τρόπαιο. Και η… τάνα η ζωή, φέρνει στον Γιάχο σε μία φάση, δύο αποφάσεις που κανένας άλλος φέτος δεν πήρε. Να δώσει πέναλτι και να αποβάλει παίκτη του Ολυμπιακού μαζί. Άτυχο το παλικάρι από τη Χίο – και καλά – που μένει στο Μενίδι.
Ο διάλογος με τον Τριτσώνη πρέπει να είναι μυθικός. Του στυλ…
- Τι κάνουμε ρε μαλάκα;
- Τι να κάνουμε ρε μαλάκα;
- Ξέρω γω ρε μαλάκα;
- Άστο ρε μαλάκα
- Οκ ρε μαλάκα, παίζε
Βέβαια την Τρίπολη δεν μπορώ να τη λυπηθώ παραγοντικά. Είναι γρανάζι του συστήματος και για ακόμη μία φορά αποδείχτηκε πως έκανε δημόσιες σχέσεις, κυρίως ο Τσιώλης στη συνέντευξη Τύπου. Περιμένει στήριξη και σπρώξιμο στα πλέι οφ και θα πρέπει οι δικοί μας να έχουν το νου τους.
Το ιδανικό για το ποδόσφαιρο, θα είναι να του γυρίσει του Μπάκου και του Καημενάκη και να ανεξαρτητοποιηθούν, όμως με πρόεδρο τον Μποροβήλο δε νομίζω πως μπορούν να το καταφέρουν.
Κάθομαι και σκέφτομαι τι θα γινόταν αν περνούσαμε την Τρίπολη. Πρώτα απ όλα, το ραντεβού που θα γινόταν στο κέντρο του γηπέδου μετά από ένα ανάλογο μη σφύριγμα σαν αυτό του Μανιάτη.
Η μπούκα θα ήταν ιστορική, αλλά στάθηκαν τυχεροί που ο Αστέρας ήταν όντως καλύτερη ομάδα από τη δική μας. Και στάθηκαν τυχερές, πολλές οικογένειες που θα είχαν ανθρώπους στη φυλακή επειδή κάποιος δεν θέλουν να του παίρνουν τα κουβαδάκια.
Οι Ολυμπιακοί πλέον ξεφωνίζουν, όχι γιατί πήραν ένα τρόπαιο όπως το πήραν, αλλά γιατί το κατέκτησαν απέναντι σε μία συμπαθητική ομάδα στη κοινή γνώμη και όχι απέναντι στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ ή την ΑΕΚ. Τους έκαναν ρόμπες. Τώρα τι να πούνε; Ότι τον Δεκέμβρη του 68΄δεν είχε δοθεί ένα πέναλτι στον Ολυμπιακό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης; Δεν έχουν επιχειρηματολογία.
Έχω αναφερθεί και στο μέλλον πως έτσι όπως λειτουργεί το προϊόν, ο πρώτος που θα θιχτεί είναι ο Ολυμπιακός. Όταν όμως εστιάζεις στα 25εκατ. ευρώ του Τσουλού και όλα τα άλλα δε σε απασχολούν, βλέπεις το προϊόν σου να συνθλίβεται. Τα έσοδά σου να μειώνονται και όσο μεγαλύτερο κλαμπ είσαι, τόσο μεγαλύτερη και η χασούρα.
Θα το καταλάβει ο Ολυμπιακός, όταν θα κληθεί να πουλήσει διαρκείας. Τουλάχιστον 30% θα είναι κάτω του χρόνου. Κάτι άσχετο με το τι θα διαβάζουμε μέσα στο καλοκαίρι.
Κλείνοντας, θα πρέπει να συνδέσω τον ΠΑΟΚ με αυτό το σκηνικό που έχει επιβάλλει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση θα πρέπει να σκεφτεί λίγο πιο μακροπρόθεσμα.
Καλό είναι να χτίσουμε πρώτα ομάδα, να βρούμε έναν προπονητή που θα κάνει ένα μακροπρόθεσμο πρότζεκτ και ταυτόχρονα, όσο αυτό εξελίσσεται να πιέζουμε για αλλαγές στις γλάστρες της ομοσπονδίας.
Αυτό που έχει αποδειχτεί ιστορικά, είναι πως Ζαγοράκης και Βρύζας είναι πολύ λίγοι σε επίπεδο πίεσης των αρχών για ισονομία στο παιχνίδι. Ο πρώτος, είχε πιστέψει πως ο Σπάθας θα είναι 50ρίσιος στο Χαριλάου, ο δεύτερος δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Και ο Ιβάν, θα πρέπει να κάνει μία παραγοντική προσθήκη άνω των 130 κιλών. Και τον κατάλληλο άνθρωπο για να μιλήσει στο επίπεδο των απαιτήσεων που υπάρχουν τη δεδομένη χρονική στιγμή, τον έχει ήδη μέσα στα γραφεία.
Ο συγκεκριμένος έχει όλα τα χαρακτηριστικά. Στυλ, φινέτσα, επιχειρηματολογία, όγκο, ξεκάθαρες ιδέες και πολλά άλλα κρυφά προσόντα που τα ξέρουμε λίγοι. Μπορεί να μας εκπροσωπήσει επάξια στην ΕΠΟ, όσο αυτή ελέγχεται από γλάστρες.
Μετά, όταν αλλάξει το προφίλ της ομοσπονδίας, μπορούμε να τον επαναφέρουμε στη θέση του.
ΥΓ Όσοι γνωρίζουν τον Σάντος, αντιλαμβάνονται πως ποτέ δεν θα πουλούσε μία συμφωνία για να κάνει κάτι άλλο. Αυτό, είναι ένα από τα στοιχεία που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε καμία κουβέντα με τον Σαρρή για παράλληλη εργασία του Πορτογάλου και θα ήταν αστείο αυτό που γράφτηκε, δηλαδή να θίξει το θέμα ο ίδιος ο Σάντος. Κρίμα που δεν μπορούμε να τον έχουμε – ακόμη – αλλά το λάθος είναι δικό μας. Τον είχαμε και τον χάσαμε.
Πηγή: sportdog.gr

Μόνο η… τσατσά του Δώνη έλειπε!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» για τις εικόνες που είδαμε πάλι σε τελικό κυπέλλου Ελλάδας και για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Έτσι πάει η δουλειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Και μην πάμε μακριά.
Πριν δυο χρόνια δεν ήταν τότε που ο Δώνης είχε κάνει εκείνη την δήλωση, η οποία έμεινε στην ιστορία, χαρακτηρίζοντας on camera «μπουρδέλο» το ελληνικό ποδόσφαιρο;
Το σώσε
Ήταν στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ – Ατρόμητος. Τότε που ο Ατρόμητος είχε αδικηθεί σε κάποιες φάσεις από την διαιτησία, ενώ στο τέλος του αγώνα έγινε το σώσε όταν μπήκαν οπαδοί στο γήπεδο με ντου. Εικόνες ντροπής, δηλαδή. Και είχε βγει τότε ο Δώνης και είχε κάνει την δήλωση που είπαμε.
Ποια γιορτή;
Υποτίθεται, λοιπόν, ότι ο τελικός κυπέλλου είναι μια γιορτή. Σε όλες τις χώρες του κόσμου εκτός από την Ελλάδα, αφού εδώ πέρα κανείς δεν ξέρει τι θα δει και τι θα γίνει κάθε φορά. Πουθενά το παράξενο, άλλωστε. Εδώ δεν γνωρίζουμε τι μας ξημερώνει γενικά. Γιατί το ποδόσφαιρο να είναι εξαίρεση; Ασορτί θα είναι κι αυτό.
Διαιτησία, ξύλο, δηλώσεις για «αλητεία»
Χθες, λοιπόν, έγινε ξανά ο τελικός κυπέλλου. Χαμός κι αυτή τη φορά! Η διαιτησία έδωσε με το έτσι θέλω το κύπελλο στον Αστέρα, στο τέλος οι παίκτες πλακώθηκαν μεταξύ τους, ενώ στην διάρκεια του αγώνα το βρίσιμο μεταξύ τους πήγαινε σύννεφο όπως φαινόταν στις κάμερες. Άσε την απονομή που έγινε σε άδειες κερκίδες. Και ήρθαν και οι δηλώσεις του Μπάκου περί «αλητείας» να δέσουν το γλυκό.
Μόνο αυτός έλειπε
Ποια γιορτή, λοιπόν; Σοβαροί να είμαστε. Εδώ γίνεται το σώσε κάθε φορά. Μόνο ο Δώνης και η δήλωσή του έλειπε χθες, δηλαδή.
 
Πηγή: sportdog.gr

Το προ... τελευταίο αντίο!

Η Παλέρμο, μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος στην Ιταλία, ηττήθηκε από την Φιορεντίνα και μαθηματικά υποβιβάστηκε στην Serie Β. Παραμένουν Τζένοα, Τορίνο.

Το προ... τελευταίο αντίο
Αν θα τα κατάφερνε θα επρόκειτο για θαύμα. Η Παλέρμο ήταν σε πολύ δύσκολη θέση και ήθελε νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές του Καμπιονάτο παράλληλα με «γκέλες» των ομάδων που βρίσκονται από πάνω της στην βαθμολογία αλλά από την στιγμή που ο Λούκα Τόνι έκανε το 1-0, για την Φιορεντίνα, όλα τελείωσαν. Οι Σικελοί αποχαιρέτησαν την Serie A και θα ακολουθήσουν την Σιένα και την Πεσκάρα στην Serie B.

Στην πρώτη κατηγορία θα παραμείνουν Τζένοα και Τορίνο. Οι Γενοβέζοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην Ίντερ, μένοντας χωρίς σκορ, στο 0-0, σε ένα ματς που δεν θα το θυμάται κανείς.

Η Τορίνο κατάφερε να φύγει από την έδρα της Κιέβο βάζοντας έναν βαθμό στην συγκομιδή της. Οι γηπεδούχοι της Κιέβο άνοιξαν το σκορ στο 10’ με τον Τερό αλλά η Τορίνο ισοφάρισε με πέναλτι του Σέρσι. Πηγή: sport-fm.gr

Ένας είναι ο «βασιλιάς»!

Σιγά μην το ‘χανε! Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 2-0 σετ του Στανίσλας Βαβρίνκα στον τελικό της Μαδρίτης και έφτασε αισίως στους πέντε φετινούς τίτλους.

Ένας είναι ο «βασιλιάς»!
Ήταν το μεγάλο φαβορί και το επιβαβαίωσε. Ο Ραφαέλ Ναδάλ έβγαλε την… αγάπη του για το χώμα κι επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0 σετ (6-2, 6-4) του Στανίσλας Βαβρίνκα στον τελικό της Μαδρίτης.

Αυτός ήταν ο τίτλος νούμερο 55 στην καριέρα του Ισπανού, 40ος στις χωμάτινες επιφάνειες και πέμπτος την φετινή σεζόν, μετά από επτά συμμετοχές σε τελικούς!

Το πρώτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον Ράφα να «σπάει» δύο φορές τον Ελβετό αντίπαλό του και να παίρνει με χαρακτηριστική ευκολία προβάδισμα. Στο δεύτερο, ο Βαβρίνκα προσπάθησε περισσότερο, όμως ήταν θέμα χρόνου για να υποκλιθεί στον «βασιλιά» του χώματος.

Βέβαια, η εξαιρετική πορεία του ηττημένου στην ισπανική πρωτεύουσα θα του αποφέρει κέρδος στην παγκόσμια κατάταξη, όπου μετά από πέντε χρόνια θα ξαναμπεί στο Top-10. Πηγή: sport-fm.gr

Υπέρ… Φέργκιουσον ο Λάουντρουπ!!

Το… καπέλο στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έβγαλε ο Μίκαελ Λάουντρουπ για την απόφασή του να αποχωρήσει από την προπονητική μετά από την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

Υπέρ… Φέργκιουσον ο Λάουντρουπ
Ο Μίκαελ Λάουντρουπ εξήρε την απόφαση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να αποχωρήσει από την προπονητική μετά από μια μεγάλη επιτυχία.

«Ομολογώ είναι φανταστικό για αυτόν να προετοιμάσει τον εαυτό του και να κάνει γνωστή την απόφασή του μετά από μια κατάκτηση ενός τροπαίου. Και είναι πολύ σημαντικό και ωραίο συναίσθημα να μπορείς εσύ να αποφασίσεις το πότε θα σταματήσεις και όχι να στο επιβάλλουν άλλοι», ανέφερε ο τεχνικός της Σουόνσι, της ομάδας που τεθεί αντιμέτωπη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τελευταίο παιχνίδι του Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ».

«Στην καριέρα μου ένιωσα πως πρέπει να σταματήσω όταν ήμουν ακόμη στη κορυφή. Εκείνος κάνει το ίδιο», τόνισε ο Λάουντρουπ ο οποίος επεσήμανε στον Σκοτσέζο τεχνικό ότι θα δυσκολευθεί αρκετά όταν θα σταματήσει…

«Είναι όπως όταν σταματάς να αγωνίζεσαι. Ποτέ δεν μπορείς να προετοιμάσεις τον εαυτό σου», κατέληξε.
Πηγή: sport-fm.gr

No Bale; No problem!!

Η «σιγή» του Γκάρεθ Μπέιλ δεν αποδείχτηκε …νεκρική για την Τότεναμ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Στόουκ και ξεπέρασε έστω και προσωρινά την Άρσεναλ.

No Bale; No problem
Δεν σώθηκε ούτε τώρα μαθηματικά η ομάδα του Τόνι Πιούλις, η οποία αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες.

Το ματς στο «Britannia» θύμιζε …μονότερμα, με την Τότεναμ να καταφέρνει να διασπάσει την άμυνα της Στόουκ στα τελευταία λεπτά.

Οι Λονδρέζοι έφτασαν στους 69 πόντους, δύο περισσότερους από την Άρσεναλ, η οποία αγωνίζεται μέσα στην εβδομάδα με τη Γουίγκαν.

Η Τότεναμ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να επικρατήσει στην τελευταία αγωνιστική της Σάντερλαντ και να χάσει βαθμούς η Άρσεναλ στα δύο ματς που έχει να δώσει ακόμη.

Από την άλλη, η Στόουκ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε τώρα την παραμονή της, αν και θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να υποβιβαστεί. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «πότερς» εξαιτίας της αποβολής του Τσάρλι Άνταμ στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Το ματς



Προβάδισμα από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, με τον Στίβεν Ενζονζί να νικά τον Ούγκο Γιορίς και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το φάουλ που εκτέλεσε ο Τσάρλι Άνταμ. Έκτοτε, η Τότεναμ κατάφερε να πάρει τα ηνία και έκλεισε τους παίκτες του Πιούλις στα καρέ τους, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού αυτοί αμύνονταν αποτελεσματικά.

Το γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα, σχεδόν στα μισά του πρώτου μέρους, με τους Λονδρέζους να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και την πίεσή τους να αυξάνεται. Η αποβολή του Άνταμ στο δεύτερο μέρος έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Στόουκ, η οποία είχε για ακόμη μια φορά σε εξαιρετική μέρα τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς.

Ωστόσο, όλα τα …ωραία τελειώνουν, κι έτσι η Στόουκ λύγισε στο 82’, με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να χαρίζει το πολύτιμο «τρίποντο» στους Λονδρέζους.

Οι συνθέσεις του ματς

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Σότον (Κάμερον 74'), Σόουκρος, Χουθ, Γουίλσον – Άνταμ, Γουάιτχεντ, Ενζονζί, Εθέρινγκτον (Γουίλκινσον 57') – Γουόλτερς, Κράουτς (Ζερόμ 57')

Τότεναμ: Γιορίς – Γουόκερ, Κόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν – Λένον (Ντεφό 74'), Χάντλστοουν, Πάρκερ (Ντεμπελέ 68'), Ντέμπσεϊ (Σίγκουρντσον 84') – Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ

Πηγή: www.england365.gr

Εξι λεπτά μόνο!!

Τόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε η Βαλένθια του Ερνέστο Βαλβέρδε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα στο «Βαγιέκας» και να «κλειδώσει» τη νίκη (4-0) επί της Ράγιο Βαγιεκάνο.

Εξι λεπτά μόνο!
Η Βαλένθια επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Ράγιο Βαγιεκάνο στο πρώτο χρονικά σημερινό παιχνίδι για την 35η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε έβαλαν τις βάσεις για την νίκη με τον Σολδάδο να αναλαμβάνει το ρόλο του εκτελεστή και να σκοράρει δύο φορές.

Ο αρχηγός των «νυχτερίδων» στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ και στο 34ο λεπτό μετά από πάσα του Γκουαρδάδο έκανε το 2-0…

Κάπου εκεί, τα πράγματα ξεκαθάρισαν με τους Λεβαντίνους να έχουν κλειδώσει το «τρίποντο».

Στα επόμενα λεπτά του αγώνα πέτυχαν άλλα δύο τέρματα με τον Γκουαρδάδο στο 62ο λεπτό και τέλος τον Βαλντές στις καθυστερήσεις (90+2) να διαμορφώνουν το τελικό 4-0.

Με την νίκη αυτή οι νυχτερίδες πέρασαν στην 4η θέση ξεπερνώντας την Σοσιεδάδ η οποία αγωνίζεται την Δευτέρα εντός έδρας με την Γρανάδα.


Το πρόγραμμα της 35ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν
Παρασκευή, 10 Μαϊου
Λεβάντε – Σαραγόσα 0-0

Σαββάτο, 11 Μαϊου
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μαγιόρκα 2-1
(8’ Αντούριθ, 79’ Γιορέντε – 81’ Ντος Σάντος)

Βαγιαδολίδ – Λα Κορούνια 1-0
(48' Γκέρα)

Οσασούνα – Χετάφε 1-0
(75' Αρίμπας)

Εσπανιόλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1
(23' Στουάνι-59' Ιγκουαΐν)

Κυριακή, 12 Μαϊου
Ράγιο Βαγιεκάνο – Βαλένθια 0-4
(Σολδάδο 28', 34', Γκουαρδάδο 62', Βαλντές 90'+2')

Μπέτις – Θέλτα (18:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα (20:00)
Μάλαγα – Σεβίλλη (22:00)

Δευτέρα, 13 Μαϊου
Σοσιεδάδ – Γρανάδα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν
Τετάρτη, 08 Μαϊου
Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-3
Ρεάλ Μαδρίτης – Μάλαγα 6-2

Σάββατο, 18 Μαϊου
Χετάφε – Βαλένθια (19:00)
Γρανάδα – Οσασούνα (21:00)
Σεβίλλη – Σοσιεδάδ (23:00)

Κυριακή, 19 Μαϊου
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (13:00)
Λα Κορούνια – Εσπανιόλ (18:00)Πηγή: sport-fm.gr

Χάμιλτον: «Δύσκολη ημέρα»

Δύσκολο αγώνα χαρακτήρισε το ισπανικό γκραν πρι ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος πλασαρίστηκε στην 12η θέση.

Χάμιλτον: «Δύσκολη ημέρα»
Με το χειρότερο τρόπο εξελίχτηκε το ισπανικό γκραν πρι για τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός πιλότος μπορεί να εκκίνησε από τη δεύτερη θέση στην πίστα της Καταλονίας, ωστόσο είδε την καρό σημαία από την 12η θέση.

Μάλιστα, για τον Παγκόσμιο πρωταθλητή του 2008 ο πέμπτος γύρος της σεζόν ήταν ο χειρότερος αγώνας, αφού για πρώτη φορά πλασαρίστηκε εκτός δεκάδας.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη. Αισθανόμουν ότι βρισκόμουν πολύ πίσω και δεν ξέρω τον λόγο. Πρέπει να επιστρέψουμε και να καταλάβουμε τι φταίει», δήλωσε ο Χάμιλτον.

Ωστόσο, ο Βρετανός πιλότος δεν απογοητεύεται, αφού έχει την υποστήριξη του κόσμου, όπως έγραψε στο Twitter του.

«Πολύ δύσκολη ημέρα, αλλά τα σχόλια σας πραγματικά βοηθούν. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη και για την πίστη που πάντα μου δείχνετε», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Πηγή: sport-fm.gr

Αλόνσο: «Μπορούμε και τον τίτλο»

Την άποψη ότι η Ferrari έχει όλα τα στοιχεία για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα της Formula 1 εξέφρασε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Αλόνσο: «Μπορούμε και τον τίτλο»
Εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη του στο γκραν πρι της Ισπανίας παρουσιάστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Ο Ισπανός πιλότος της σκουντερία πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο τόνισε πως θέλει επιθετική στρατηγική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ακόμη, δήλωσε πως μπορεί προς το παρόν η F138 να μην είναι το πιο γρήγορο μονοθέσιο, όμως μέσω των πολύ καλών πιτ στοπ και της στρατηγικής είναι ικανοί να διεκδικήσουν τον τίτλο.

«Αυτή τη σεζόν έχουμε ένα πακέτο, το οποίο ακόμη δεν είναι πολύ γρήγορο, αλλά το δουλεύουμε. Για την ακρίβεια τις Κυριακές, κατά τη διάρκεια των αγώνων είναι ένα αρκετό ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ωστόσο, ακόμη δεν είμαστε τόσο γρήγοροι στον έναν γύρο. Ίσως να μην ήμασταν πιο γρήγοροι στον αγώνα, αλλά έχουμε φανταστικά πιτ στοπ και καλή φθορά ελαστικών, αρκετά στοιχεία για να κάνουν ανταγωνιστικό ένα μονοθέσιο, το οποίο θα παλέψει για τον τίτλο», ήταν τα λόγια του Ισπανού πιλότου για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Μπορεί να νιώθουμε σίγουροι, αλλά δεν είμαστε χαρούμενοι με την απόδοσή μας. Θέλουμε καλή και επιθετική στρατηγική εξέλιξης για τους επόμενους αγώνες», πρόσθεσε.Πηγή: sport-fm.gr

«Απομένουν 40 λεπτά για να το σηκώσει η Ρεάλ»

Την ελπίδα να δει τον Φελίπε Ρέγες να σηκώνει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Μαδρίτης, Αλμπέρτο Ερέρος, εν όψει του αποψινού τελικού.

«Απομένουν 40 λεπτά για να το σηκώσει η Ρεάλ»
Κερασάκι στην τούρτα θα είναι για τη Ρεάλ Μαδρίτης η κατάκτηση της Ευρωλίγκας στον αποψινό τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Αλμπέρτο Ερέρος. Ο άλλοτε μεγάλος σκόρερ του ισπανικού μπάσκετ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους «ερυθρόλευκους» και προέβλεψε έναν αμφίρροπο τελικό εκφράζοντας την ελπίδα να σηκώσει την κούπα στο τέλος της βραδιάς ο Φελίπε Ρέγες.

«Η συμμετοχή μας στον τελικό είναι το κερασάκι στην τούρτα μετά από μία καλή σεζόν στην Ευρωλίγκα και την ACB, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία. Συμμετέχουμε σε έναν τελικό και θα διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Στην ομάδα μας βλέπω ανθρώπους συγκεντρωμένους και πολύ καλά προετοιμασμένους. Απομένουν 40 λεπτά αγώνα για να φτάσουμε στη δόξα», δήλωσε ο Ερέρος.

«Στον τελικό έφτασαν δύο ομάδες που το άξιζαν. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει καταπληκτική χρονιά από την κανονική περίοδο μέχρι το Top 16 και τα play offs, ενώ νίκησε στον ημιτελικό του Final 4 το μεγάλο φαβορί κι έφτασε στον τελικό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατή ομάδα, πολύ έμπειρη, παίζει με πολλές επαφές και συχνά με μεγάλες επιθέσεις, οπότε κλειδί θα είναι η υπομονή», πρόσθεσε.

«Μιλάμε για έναν τελικό Ευρωλίγκας και πιστεύω πως πίεση θα έχουν και οι δύο ομάδες. Θα είναι ένα πολύ ισορροπημένο ματς. Αντιμέτωπες είναι δύο σπουδαίες ομάδες, καθεμιά με τα δικά της χαρακτηριστικά κι ελπίζω τα νεύρα να μείνουν στα αποδυτήρια. Για να κερδίσουμε θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και θαρραλέοι. Πρέπει να δείξουμε πως έχουμε φιλοδοξίες και δίψα», συνέχισε.

Τέλος, αναφορικά με την παρουσία του κόσμου της Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο, ανέφερε: «Εκτιμούμε πολύ τη βοήθεια του κόσμου. Όταν βρεθήκαμε πίσω στον ημιτελικό μάς έδωσαν ώθηση και αντιδράσαμε. Σήμερα περιμένουμε περισσότερο κόσμο και ελπίζουμε να δούμε τον Φελίπε να σηκώνει το τρόπαιο».

Casa de Fernando!!

Τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του πανηγύρισε ο Φερνάντο Αλόνσο στην πίστα της Καταλονίας. Το ένα-τρία έκανε η Ferrari με τον Μάσα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Δεύτερος ο Κίμι Ραϊκόνεν.

Casa de Fernando!
Το είπε και το έκανε ο Φερνάντο Αλόνσο!

Ο Ισπανός πιλότος μετά τις κατατακτήριες δοκιμές το είχε δει το… όνειρο, αφού είχε δηλώσει ότι μπορούσε να πάρει τη νίκη από την πέμπτη θέση όπως και το έκανε!

Ο Αλόνσο στον πέμπτο γύρο της σεζόν πήρε τη δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και τη δεύτερη εντός έδρας στην πίστα της Καταλονίας.

Σε ακόμη ένα γκραν πρι τα ελαστικά και η στρατηγική έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο και μάλιστα έκριναν το αποτέλεσμα.

Η σκουντερία πέταγε στην "Catalunya", αφού έκανε το ένα-τρία με τον Φελίπε Μάσα να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Βραζιλιάνος έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, αφού κέρδισε έξι θέσεις κατά τη διάρκεια του γκραν πρι.

Εντυπωσιακός για ακόμη ένα γκραν πρι ήταν ο Κίμι Ραϊκόνεν, ο οποίος είδε την καρό σημαία από τη δεύτερη θέση, έχοντας τέσσερα βάθρα στα πέντε γκραν πρι, κάτι που αναμένεται να φουντώσει τις φήμες που τον θέλουν να βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Red Bull με σκοπό να αντικαταστήσει τον Μαρκ Γουέμπερ.

Για δεύτερο γκραν πρι –μετά από τον αγώνα στην Κίνα- ο Σεμπάστιαν Φέτελ τερματίζει εκτός βάθρου.

Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής πλασαρίστηκε στην τέταρτη θέση, ακολουθώντας στρατηγική τεσσάρων πιτ στοπ. Μόλις μία θέση πιο χαμηλά (5ος) τερμάτισε ο Μαρκ Γουέμπερ.

Μα πως μπορείς να έχεις καλή απόδοση μόνο τα Σάββατα;

Να ένα τραγούδι που θα μπορούσε να παίζεται από τα ηχεία στις εγκαταστάσεις της Mercedes. Η ομάδα ενώ τα πηγαίνει πολύ καλά κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, έχοντας τρεις πολ ποζίσιον στα πέντε γκραν πρι.

Ωστόσο, ο ρυθμός τους κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι απογοητευτικός, αφού δεν ήταν σε θέση όχι μόνο να διατηρήσουν τη θέση τους, αλλά και να κρατήσουν πίσω τους, τους αντιπάλους τους. Ο Λιούις Χάμιλτον μάλιστα δεν κατάφερε να πλασαριστεί εντός δεκάδας, αφού είδε την καρό σημαία 12ος.

Μία από τα ίδια…

Μπορεί το γκραν πρι της Ισπανίας να σηματοδότησε τον πέμπτο γύρο της σεζόν, ωστόσο στη McLaren πολύ λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από την υποτονική έναρξη του πρωταθλήματος.

Το δίδυμο της βρετανικής ομάδας πέρασε δύσκολες ώρες κατά τη διάρκεια του αγώνα, στο οποίο δεν ήταν ανταγωνιστική, ωστόσο κατάφεραν να μπουν εντός δεκάδας και να πάρουν πολύτιμους βαθμούς.

Η όγδοη και ένατη θέση των Μπάτον και Πέρες, αντίστοιχα δείχνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη για την McLaren να βελτιωθεί, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Άτυχος ο Γκροσάν…

Πάνω που ερχόταν με φόρα ο Ρομάν Γκροσάν από το γκραν πρι του Μπαχρέιν ο Γαλλοελβετός πιλότος δεν κατάφερε να δει την καρό σημαία , αφού εγκατέλειψε με πρόβλημα στο πίσω μέρος της Lotus.

Ομάδες και πιλότοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 26 Μαΐου στο γκραν πρι του Μονακό.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Αλόνσο, Ferrari 1:39:16,596
2. Ραϊκόνεν, Lotus +9,338
3. Μάσα, Ferrarι +26,049
4. Φέτελ,Red Bull +38,273
5. Γουέμπερ, Red Bull +47,963
6. Ρόσμπεργκ, Mercedes +1:08,020
7. Ντι Ρεστα, Force India +1:08,988
8. Μπάτον, McLaren +1:19,506
9. Πέρες, McLaren +1:21,738
10. Ρικιάρντο, Toro Rosso +1 γύρος
11. Γκουτιέρες, Sauber +1 γύρος
12. Χάμιλτον, Mercedes +1 γύρος
13. Σούτιλ, Force India +1 γύρος
14. Μαλδονάδο, Williams +1 γύρος
15. Χούλκενμπεργκ, Sauber +1 γύρος
16. Μπότας, Williams +1 γύρος
17. Πικ, Caterham +1 γύρος
18. Μπιανκί, Marussia +2 γύρους
19. Τσίλτον, Marussia +2 γύρους
Εγκατέλειψαν: Βερνιέ (52ο γύρο), Φαν Ντερ Γκάρντε (21ο γύρο), Γκροσεάν (8ο γύρο)

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 89
2. Κίμι Ραϊκόνεν 85
3. Φερνάντο Αλόνσο 72
4. Λιούις Χάμιλτον 50
5. Φελίπε Μάσα 45
6. Μαρκ Γουέμπερ 42
7. Ρομέιν Γκροσάν 26
8. Πολ Ντι Ρέστα 26
9. Νίκο Ρόσμπεργκ 22
10. Τζένσον Μπάτον 17
11. Σέρχιο Πέρες 12
12. Ντανιέλ Ρικιάρντο 7
13. Αντριάν Σούτιλ 6
14. Νίκο Χούλκενμπεργκ 5
15. Ζαν-Ερίκ Βερνιέ 1

H βαθμολογία των κατασκευαστών

1 Red Bull 131
2 Ferrari 117
3 Lotus 111
4 Mercedes 72
5 Force India 32
6 McLaren 29
7 Toro Rosso 8
8 Sauber 5 Πηγή: sport-fm.gr

Ο Ίβκοβιτς «βλέπει» Ολυμπιακό, αν…!!

Μία άμυνα από πλευράς Ολυμπιακού, αντίστοιχη με αυτή που έπαιξε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, του δίνει αβαντάζ για την κατάκτηση της κούπας στον αποψινό τελικό με την Ρεάλ, σύμφωνα με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο Ίβκοβιτς «βλέπει» Ολυμπιακό, αν…
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων το 1997 και το 2012, βρίσκεται στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει τον μεγάλο τελικό του Final 4 ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο «Ντούντα», στάθηκε στα ατού των Πειραιωτών και τόνισε ότι εφόσον οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποδώσουν καλά στον αμυντικό τομέα θα έχουν τις πιθανότητες με το μέρος τους.

«Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ολυμπιακός βρίσκεται και φέτος στον τελικό της Euroleague. Σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παίζει με την ίδια ομάδα, που όμως διαθέτει περισσότερη εμπειρία καθώς οι παίκτες παίζουν για ακόμα έναν χρόνο μαζί. Ο κορμός φτιάχτηκε από νεαρούς παίκτες και αυτό έφερε καλό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει με την ίδια μπασκετική φιλοσοφία, παίζοντας ομαδικά. Όπως είπα, είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την ομάδα να παίζει τόσο καλά», είπε ο Σέρβος κόουτς ενώ για το τι να περιμένουμε στο παρκέ πρόσθεσε:

«Νομίζω ότι πιθανόν να χρειαστούν καλύτερο έλεγχο του ματς αν θέλουν να νικήσουν απόψε. Η Ρεάλ έχει περισσότερους παίκτες αστέρες όπως ο Ρούντι Φερνάντεθ αλλά νομίζω ότι το πνεύμα ομαδικότητας βρίσκεται στην πλευρά του Ολυμπιακού. Αν ο Ολυμπιακός παίξει καλή άμυνα όπως έκανε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, θα κάνει καλή δουλειά απόψε».

Ευχές Γκάλη σε Ολυμπιακό!!

Την ευχή η Ευρωλίγκα να καταλήξει και φέτος σε ελληνικά χέρια έκανε ο Νίκος Γκάλης στο περιθώριο εκδήλωσης του Ικάρου Καλλιθέας για να τον τιμήσει.

Ευχές Γκάλη σε Ολυμπιακό
Ο Νίκος Γκάλης έχει ζήσει στιγμές δόξας με τη φανέλα του Άρη, έχει φορέσει το τριφύλλι του Παναθηναϊκού στο στήθος, αλλά πάνω από όλα είναι Έλληνας και σύμβολο για τον ελληνικό αθλητισμό.

Έτσι δεν θα μπορούσε παρά να ευχηθεί στον Ολυμπιακό να κατακτήσει την Ευρωλίγκα στον αποψινό τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στο Λονδίνο.

«Σαν Έλληνας φίλαθλος, εύχομαι η Ελλάδα να σηκώσει και φέτος το Ευρωπαϊκό», δήλωσε ο θρύλος του μπάσκετ σε εκδήλωση που έκανε προς τιμήν του ο Ίκαρος Καλλιθέας για τρίτη συνεχή σεζόν. Πηγή: sport-fm.gr

Βόλτα στο Hyde Park πριν τον τελικό για… γούρι!!

Τα γούρια του Ντούσαν Ίβκοβιτς πριν τους τελικούς του 1997 και του 2012 τήρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας εν όψει του αποψινού τελικού του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Βόλτα στο Hyde Park πριν τον τελικό για… γούρι
Συνταγή και… γούρι Ίβκοβιτς εφάρμοσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό εν όψει του αποψινού τελικού του Final 4 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως ο «Ντούντα» το 1997 είχε πάει με τους παίκτες του βόλτα στη θάλασσα πριν τον τελικό της Ρώμης και το 2012 για βαρκάδα στο Βόσπορο, έτσι και ο διάδοχός του επέλεξε το πρωί της Κυριακής να κάνει η ομάδα του έναν περίπατο στο Hyde Park.

Οι παίκτες έδειχναν να απολαμβάνουν το καταπράσινο πάρκο, το κλίμα ήταν εξαιρετικό και όλοι τους χαλάρωσαν λίγες ώρες πριν τη μεγάλη πρόκληση της κατάκτησης της Ευρωλίγκας για τρίτη φορά στην ιστορία τους και δεύτερη συνεχή.

Παίκτες και τεχνική ηγεσία ήπιαν καφέ στη λίμνη και επεστρεψαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν οι αποστολές.Πηγή: sport-fm.gr

Λάσο: «Μα είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης»

Εγκώμια και πάλι… εγκώμια από τον τεχνικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό…

Λάσο: «Μα είναι οι Πρωταθλητές Ευρώπης»
Δεν είχαν τέλος τα εγκώμια από τον Πάμπλο Λάσο στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό, τον Σπανούλη, τον Πρίντεζη, την άμυνα του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ για να καταλήξει…

«Μα γι’ αυτό και είναι και οι πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι πάλι εδώ, στον τελικό και ξέρουμε πως για να μπορέσουμε να τους πάρουμε το τρόπαιο από τα χέρια τους θα είναι κάτι πολύ δύσκολο»…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:

-Πώς μπορούν οι παίκτες της Ρεάλ να συγκεντρωθούν στον τελικό μετά από ένα πολύ δύσκολο ημιτελικό:
«Ένα από τα πιο δύσκολα ζητήματα σε ένα φάιναλ-φορ το οποίο και το γνωρίζεις από την αρχή είναι πως πρέπει να νικήσεις δύο παιχνίδια. Έτσι από την πρώτη στιγμή αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου… Είχαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι την Παρασκευή, το νικήσαμε, το πανηγυρίσαμε αλλά όμως τώρα έχει τελειώσει. Έχουμε μπροστά μας τον τελικό απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να ξεκουραστούμε για να είμαστε έτοιμοι για ένα αρκετά δύσκολο και σκληρό παιχνίδι, και να ξεκαθαρίσουμε ότι όσα έγιναν την Παρασκευή έχουν τελειώσει και πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον Ολυμπιακό»

-το στοιχείο που είχε η Ρεάλ στον ημιτελικό και θέλει να το διατηρήσει στον τελικό:
«Αυτό που ουσιαστικά κάνουμε όλο τον χρόνο. Να είμαστε ομάδα. Να πιστεύουμε σε κάθε παίκτη της ομάδας. Έχουμε τα δυνατά μας σημεία, φυσικά έχουμε και κάποιες δυσκολίες στο παιχνίδι μας αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και στα 40 λεπτά. Φυσικά τώρα ακόμη περισσότερο που έχουμε φτάσει στον τελικό»

-ποια η γνώμη του για την εμφάνισή του Ολυμπιακού στον ημιτελικό;
«Πιστεύω ότι έκανε ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι… Αμυντικά δεν επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας να σκοράρει εύκολα σε κανένα σημείο του αγώνα και έτσι ο Ολυμπιακός πίστεψε περισσότερο στη νίκη από την άμυνά του. Επιθετικά έπαιξαν αρκετά έξυπνα… Είχαν υπομονή. Κυκλοφόρησαν αρκετά τη μπάλα και αναζητούσαν πάντα τον παίκτη που θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι καλό. Μα γι’ αυτό και είναι και οι πρωταθλητές Ευρώπης. Είναι πάλι εδώ, στον τελικό και ξέρουμε πως για να μπορέσουμε να τους πάρουμε το τρόπαιο από τα χέρια τους θα είναι κάτι πολύ δύσκολο.

-τι τον ανησυχεί περισσότερο;
«Όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες ομάδες, πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε πολλά πράγματα και όχι σε ένα… Αλλά φυσικά υπάρχει ο Σπανούλης. Ο MVP της διοργάνωσης, ο οποίος μπορεί να ελέγχει το παιχνίδι. Χρησιμοποιούν πολύ το πικ-εν-ρολ, το επιθετικό τους ριμπάουντ… Πολλά σημεία. Αλλά πάντα μ’ αρέσει να κοιτάω την ομάδα μου. Πράγματα που μπορούμε να κάνουμε καλά. Και αμυντικά και επιθετικά και θα είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σκληρό παιχνίδι.

-ποιος θα αναλάβει το μαρκάρισμα του Σπανούλη
«Για εμένα ο ηγέτης δεν πρέπει να είναι πάντα αυτός ο οποίος έχει και τα μεγαλύτερα νούμερα. Μπορεί να είναι ο παίκτης που να δίνει ώθηση στην ομάδα του με την άμυνά του, τα ριμπάουντ του, με τις πάσες του. Αυτό είναι και το καλό στο μπάσκετ. Δεν είναι όλα ο παίκτης που σκοράρει ή παίρνει ριμπάουντ. Και για εμένα γι’ αυτό ο Σπανούλης είναι ένας μεγάλος ηγέτης. Γιατί ακόμη και σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλα νούμερα, ήταν αυτός που έκανε πολλά άλλα χρήσιμα πράγματα για την ομάδα του. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτόν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι παίκτες. Έχουν πολλούς παίκτες, με διαφορετικά στοιχεία σε κάθε θέση… Ο Πρίντεζης είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για αυτούς… Έχουμε το καλάθι του στον τελικό πέρσι στο μυαλό μας

-για την ευκαιρία να κερδίσει το τρόπαιο:
«Είναι ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο για όλους… Μα μιλάμε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι κάτι για το οποίο παλεύουμε από την αρχή της σεζόν. Είμαστε η Ρεάλ Μαδρίτης. Έχουμε μια τεράστια ιστορία πίσω μας. Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος για εμάς το αναδειχθούμε πρωταθλητές Ευρώπης θα είναι κάτι θαυμάσιο. Το ξέρουμε, το αντιλαμβανόμαστε και γνωρίζουμε το πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψουμε. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε φτάσει εδώ αλλά έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι».

«Είμαστε έτοιμοι για την ίδια άμυνα»

Σίγουρος πως οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι να αποδώσουν το ίδιο καλά στην άμυνα στον σημερινό τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σίγουρος πως οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι να αποδώσουν το ίδιο καλά στην άμυνα στον σημερινό τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.


-για το παιχνίδι:
«Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε προχθες. Είχαμε μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι σε μια καλή ομάδα, έμπειρη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ.
Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι σωματικά και ψυχικά θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης».

-πιστεύετε ότι η ομάδα σας μπορεί να αποδώσει το ίδιο εκπληκτικά στην άμυνα και την Κυριακή;
«Το ελπίζω. Η επίθεση συνήθως εξαρτάται από την ημέρα που θα βρεθείς. Αλλά η άμυνα εξαρτάται από εσένα και μπορείς να αποδώσεις το ίδιο καλά κάθε φορά. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο παιχνίδι αμυντικά».

-τι πιστεύετε για την εμφάνιση της Ρεάλ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.
«Αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό, έπαιξαν άριστα στον ημιτελικό. Ειδικά στην 4η περίοδο. Ήταν πίσω στο σκορ 8-9 πόντους –αν θυμάμαι καλά- και επέστρεψαν στο παιχνίδι με πολύ καλή δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι και το καλύτερο σημείο τους παιχνίδι. Την μεγάλη έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ που έχουν. Είναι μια αρκετά αθλητική ομάδα».

-για τους παίκτες της Ρεάλ
«Κάνουν πολλά σκριν χωρίς τη μπάλα. Καλούς σουτέρ, καλούς δημιουργούς και αρκετά αθλητικούς παίκτες. Προετοιμαζόμαστε για αυτού του είδους το παιχνίδι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού τους –όπως σε όλες τις ισπανικές ομάδες- είναι γρήγορος αλλά αυτός της Ρεάλ είναι ακόμη περισσότερο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και στα δύο τέμπο παιχνιδιού, να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ το οποίο θα είναι ένα αρκετά σημαντικό σημείο του αγώνα.

-εάν δίνει έμφαση στη ψυχολογία πριν το παιχνίδι:
«Πάντα. Όχι μόνο στην ομάδα μας αλλά και σε κάθε ομάδα. Και ειδικά τώρα που καλείσαι να δώσεις δύο σημαντικά παιχνίδια μέσα σε περίπου 48 ώρες πρέπει να προετοιμάσεις το μυαλό σου και λιγότερο το σώμα σου».

-για το κίνητρο των παικτών του να γίνει ο Ολυμπιακός η πρώτη ομάδα που κάνει repeat στα τελευταία οκτώ χρόνια.
«Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το πετύχουμε. Θα είναι κάτι το τρομερό για την ομάδα μας. Δεν θέλω όμως από τους παίκτες μου να έχουν αυτό στο μυαλό τους. Θέλω να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι θα έχουμε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε για τέτοια…»

Τόμιτς: «Δεν είναι παγίδα»

Ο Μίλαν Τόμις μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ξεκαθάρισε ότι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ δεν θα αποτελέσει «παγίδα» για τον σημερινό τελικό!

Τόμιτς: «Δεν είναι παγίδα»
Ο Μίλαν Τόμις μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και ξεκαθάρισε ότι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ δεν θα αποτελέσει «παγίδα» για τον σημερινό τελικό!


Οι δηλώσεις του Μίλαν Τόμιτς στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τον Νίκο Ζέρβα…
-για το κλίμα:
«Πριν ξεκινήσουμε τη σειρά αυτή των παιχνιδιών στην Ευρωλίγκα ο σκοπός ήταν να ευχαριστηθούμε αυτό που κάνουμε και να φτάσουμε μέχρι και εδώ. Τα καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό και πλέον έμεινε ένα μόνο παιχνίδι για να ολοκληρώσουμε μια πολύ όμορφη χρονιά και να ευχαριστηθούμε για τους καρπούς των κόπων μιας σεζόν».

-για τη στρατηγική:
«Το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης είναι διαφορετικό από την ΤΣΣΚΑ. Παίζει τελείως διαφορετικό μπάσκετ από την ΤΣΣΚΑ και εμείς θα προετοιμαστούμε ανάλογα με το παιχνίδι αυτό. Κάναμε την προπόνηση, έχουμε καταστρώσει την τακτική και τα παιδιά είναι έτοιμα να παίξουν ένα καλό παιχνίδι και να κάνουν αυτό που πρέπει».

-για τον γρήγορο ρυθμό…
«σε έναν τελικό δεν μπορείς να απαγορεύσεις κάτι σε μια ομάδα. Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε μια ομάδα να τρέξει. Εμείς πρέπει να σταματήσουμε το τρανζίσιον της Ρεάλ και από εκεί και πέρα όποτε μπορούμε να τρέξουμε γιατί να μην το κάνουμε. Ένα εύκολο καλάθι θα προσφέρει περισσότερα από ένα καλάθι στο αργό παιχνίδι. Στην ψυχολογία αναφέρομαι. Άρα όποτε πρέπει να τρέξουμε θα το κάνουμε και όταν δεν θα πρέπει θα πάμε σε αργό ρυθμό. Το αφήνουμε στο ένστικτο των παικτών».

-εάν είναι παγίδα ο τρόπος που ήρθε η νίκη επί της ΤΣΣΚΑ:
«Όταν έχεις φτάσει μέχρι εδώ οι παίκτες είναι έτοιμοι και για τα δύο ματς. Χθες φάνηκε εύκολο γιατί εμείς το κάναμε έτσι. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα και ήθελε πολύ κόπο για να καταφέρουμε να την νικήσουμε έτσι. Δεν νομίζω ότι είναι παγίδα γιατί οι παίκτες ξέρουν και καταλαβαίνουν πόσο καλή ομάδα είναι η Ρεάλ και δεν έφτασε τυχαία μέχρι εδώ. Και πιστεύω ότι με 100% συγκέντρωση θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη Ρεάλ».

Πέισερς σημαίνει… defense!!

Με όπλο τους την άμυνα, οι Πέισερς επικράτησαν εύκολα των Νικς 82-71 κι έκαναν το 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Πέισερς σημαίνει… defense
Ανέκτησαν το προβάδισμα στα ημιτελικά της Ανατολής οι Πέισερς, καθώς κράτησαν τους Νικς στους 71 πόντους και πέτυχαν έντεκα περισσότερους φτάνοντας εύκολα στο 2-1 με 82-71.

Η ομάδα της Νέας Υόρκης προηγήθηκε μόλις για 76 δευτερόλεπτα στην αρχή του ματς και στη συνέχεια περιορίστηκε στο να κυνηγά τους γηπεδούχους. Ο Ρόι Χίμπερτ με 24 πόντους και 12 ριμπάουντ έκανε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στη σειρά για τους νικητές, που φιλοξενούν και το επόμενο παιχνίδι, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο Καρμέλο Άντονι έμεινε στους 21 πόντους με 6/16 σουτ για τους Νικς, ο Τζέι Αρ Σμιθ που ψηνόταν στον πυρετό είχε 9 με 4/12, ενώ ο Αμάρε Στούντεμαϊρ που έπαιξε μετά από δίμηνη απουσία μπόρεσε να προσφέρει 7 πόντους σε 9 λεπτά συμμετοχής.

Δωδεκάλεπτα: 18-15, 36-33, 62-53, 82-71.

Πέισερς: Χίμπερτ 24 (12 ριμπ.), Χιλ 17 (6 ριμπ.), Τζορτζ 14 (8 ριμπ., 8 ασίστ, 5 κλεψ.), Γουέστ 11 (12 ριμπ.), Στίβενσον 8 (7 ριμπ.), Όγκουστιν 3, Τ. Χάνσμπρο 3, Μαϊνμί 2, Γιανγκ, Μπ. Χάνσμπρο, Τζόνσον.

Νικς: Άντονι 21 (5 ριμπ.), Τσάντλερ 9 (5 ριμπ.), Σμιθ 9, Σάμπερτ 8 (10 ριμπ.), Μάρτιν 8 (7 ριμπ.), Στούντεμαϊρ 7, Φέλτον 6, Κιντ (6 ριμπ.), Νόβακ, Πριγκιόνι, Ρίτσαρντσον. Πηγή: sport-fm.gr

Μοιραίος ο Ντουράντ!!

Ένα άστοχο σουτ και δύο χαμένες βολές από τον Κέβιν Ντουράντ στο τελευταίο λεπτό επέτρεψαν στους Γκρίζλις να επικρατήσουν της Θάντερ με 87-81 στο Μέμφις και να κάνουν το 2-1 στη σειρά.

Μοιραίος ο Ντουράντ
Ο Κέβιν Ντουράντ έχει κουβαλήσει στις πλάτες του τη Θάντερ, αλλά αυτή τη φορά ήταν μοιραίος. Με ένα άστοχο σουτ και 0/2 βολές στο τελευταίο λεπτό, έδωσε την ευκαιρία στους Γκρίζλις να επικρατήσουν με 87-81 και να πάρουν προβάδισμα με 2-1 στη σειρά των ημιτελικών της Δύσης.

Οι «αρκούδες» χάρη στην καλή τους απόδοση στο τρίτο δωδεκάλεπτο πήραν μία μικρή διαφορά, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν δύο λεπτά πριν το τέλος με τρίποντο του Ντέρεκ Φίσερ (81-81). Όμως την ώρα που ο ηγέτης της Οκλαχόμα ήταν άστοχος στο φινάλε, οι γηπεδούχοι είχαν 6/6 βολές και πήραν τη νίκη.

Κορυφαίος των Γκρίζλις ήταν και πάλι ο Μαρκ Γκασόλ με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουράντ είχε 25 (5/9 βολές, 7/13 δίποντα, 2/6 τρίποντα) για τους ηττημένους.

Το τέταρτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει τα ξημερώματα της Τρίτης και πάλι στο Μέμφις.

Δωδεκάλεπτα: 22-18, 44-45, 66-60, 87-81.

Γκρίζλις: Γκασόλ 20 (9 ριμπ.), Κόνλεϊ 14 (7 ριμπ., 6 ασίστ), Άλεν 14 (5 ριμπ.), Μπέιλες 11, Ράντολφ 8 (11 ριμπ.), Ποντέξτερ 9, Ντούλινγκ 5, Άρθουρ 4, Πρινς 2.

Θάντερ: Ντουράντ 25 (11 ριμπ., 5 ασίστ), Τζάκσον 16 (10 ριμπ.), Ιμπάκα 13 (10 ριμπ.), Μάρτιν 13, Φίσερ 8, Σεφολόσα 2, Πέρκινς 2, Κόλισον 2, Λίγκινς. Πηγή: sport-fm.gr

«Πρώτη φορά τέτοιο έγκλημα»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει μία γνώμη στο sport-fm.gr για την χθεσινή απόφαση των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου.

«Πρώτη φορά τέτοιο έγκλημα»!
** Η χθεσινή διαιτητική απόφαση στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του Μανιάτη, ήταν από αυτές που στην ποδοσφαιρική ορολογία χαρακτηρίζουμε «έγκλημα». Πολύ απλά γιατί είναι από αυτές τις ξεκάθαρες περιπτώσεις, στις οποίες μπορεί να διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα ενός σημαντικού αγώνα. Ξεκινάμε από αυτό το δεδομένο.

** Όμως, η αίσθηση που μου δίνουν διάφορες… άναρθρες-κι έναρθρες-κραυγές από χθες τη νύχτα, είναι ότι «πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο έγκλημα». Δυστυχώς φίλοι μου και τέτοιες αποφάσεις είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Αποτελούν κι αυτές κομμάτι του ποδοσφαίρου! Κομμάτι αδικίας, αλλά κομμάτι.

** Καταλαβαίνω απολύτως τους ανθρώπους και τους φίλους του Αστέρα Τρίπολης. Πονάνε, γιατί νιώθουν αδικημένοι. Νιώθουν ότι μπορεί να ήταν αυτοί τώρα κυπελλούχοι, γράφοντας ιστορία. Το καταλαβαίνω απολύτως γιατί π.χ. και στον Ολυμπιακό έχουν συμβεί τα ίδια και χειρότερα πράγματα. Τόσο πιο παλιά στην Ελλάδα, όσο και… διαχρονικά στην Ευρώπη.

** Μόλις πριν δύο μήνες ο Ολυμπιακός έμεινε ετσιθελικά εκτός Γιουρόπα Λιγκ από τα πρώτα 30 λεπτά του πρώτου αγώνα του με τη Λεβάντε, επειδή το ήθελε μία γερμανική πεντάδα διαιτητών. Μόλις στο 30’ είχαν δώσει δύο ανύπαρκτα πέναλτι υπέρ της ισπανικής ομάδας κι είχαν αφήσει τον Ολυμπιακό με δέκα παίκτες!!!

** Ασφαλώς κι έκανε χέρι χθες ο Μανιάτης. Κι έπρεπε να βγει έξω. Απλά τουλάχιστον αυτός το έκανε και λίγο πονηρά. Μπας και δεν τον δει κανείς. Ο Ρομπέρτο Κάρλος στο Ρεάλ-Ολυμπιακός, με το σκορ 1-0, είχε κάνει πέναλτι με πλονζόν αλά γκολκίπερ! Και κανείς ρέφερι η, επόπτης δεν είχε δει τίποτα…

** Πέρσι, ο Μέλμπεργκ είχε κεφαλιά που θα έφερνε την ισοφάριση στον Ολυμπιακό μέσα στην Ντόρτμουντ. Κι άρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η φάση ήταν στο 89, με το σκορ 1-0 υπέρ της Μπορούσια. Γερμανός αμυντικός έδιωξε με το χέρι. Σφυρίχτηκε ποτέ το πέναλτι;…

** Όχι φίλοι μου. Δεν λέω ότι μου αρέσουν αυτά τα πράγματα. Είτε είναι υπέρ, είτε είναι κατά. Ασφαλώς και δεν μου αρέσουν. Όπως, όμως, δεν μου αρέσει κι η υποκρισία. Γιατί υποκρισία είναι να λέμε ότι τέτοιο πράγμα σαν το χθεσινό δεν έχει ξαναγίνει-και το λέμε επειδή ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που το 2004 έχασε ένα πρωτάθλημα (από τον Παναθηναϊκό)-κι όχι ένα κυπελλάκι από τον Αστέρα…-μόνο και μόνο από μία απόφαση του ουσιαστικά νυν αρχιδιαιτητή Δούρου…

** Θέλουμε δε θέλουμε, το ποδόσφαιρο, επαναλαμβάνω δυστυχώς, τα έχει κι αυτά. Εδώ έχουν κριθεί Παγκόσμια κυπέλλα με ψεύτικα πέναλτι (Γερμανία το 1990). Η, με γκολ από το χέρι του Μαραντόνα. Εδώ ο νυν πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, ο Πλατνί, έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με τη Γιουβέντους, σκοράροντας με πέναλτι φάντασμα…

** Στο δε κύπελλο Ελλάδας, η ΑΕΚ μόλις πριν δύο χρόνια τον Ατρόμητο δεν τον κέρδισε με το γκολ οφσάϊντ του Λυμπερόπουλου;

** Ειλικρινά δε θέλω να εξισώσω πράγματα. Πολύ απλά, γιατί αυτό το πράγμα δεν καταλήγει πουθενά. Ο Ολυμπιακός ευνοήθηκε χθες σε μία καθοριστική στιγμή του τελικού. Ο Ολυμπιακός απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι έχει σοβαρά προβλήματα ως ομάδα.

** Όμως, όχι ότι είδαμε χθες ρε παιδιά την…αλήθεια του ποδοσφαίρου. Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Πήραν… Φεράρι οι Ίμπακτ!! (videos)

Ο 33χρονος Ιταλός, Ματέο Φεράρι, άνοιξε το σκορ με… αυτογκόλ, αλλά διαμόρφωσε και το τελικό 3-2 των Μόντρεαλ Ίμπακτ εναντίον της Ρέαλ Σολτ Λέικ με δυνατό σουτ στο 93ο λεπτό.
Μεσολάβησε το 1-1 από τον Φελίπε στο 39ο λεπτό, το 1-2 από τον Κάιλ Μπέκερμαν στο 77ο και το 2-2 από τον Μάρκο Ντι Βάιο στο 80ό. Έτσι, οι Ίμπακτ βρέθηκαν έναν βαθμό μακριά από την πρώτη θέση της Ανατολής, αφού οι κουρασμένοι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς αρκέστηκαν σε εκτός έδρας 1-1 με τους Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον. Από την πλευρά του, το Ντάλας, που είναι πρώτο στη Δύση, κέρδισε την Ντι Σι Γιουνάιτεντ με 2-1 χάρη σε γκολ του Ζε Βον Ουότσον στο 77ο λεπτό. Προηγουμένως, ο Τζάκσον άνοιξε το σκορ για τους Τεξανούς, ενώ ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο ισοφάρισε, λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου.
Ακόμα, οι Σιάτλ Σάουντερς πήραν μεγάλη «ανάσα» με το 4-0 επί των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, στο οποίο δέσποσε ο Μάουρο Ροζάλες, ενώ ο Λαμάρ Νιγκλ πέτυχε δύο γκολ. Δύο γκολ σημείωσε και ο Ράσελ Τίμπερτ στο 3-1 των Βανκούβερ Ουάιτκαπς σε βάρος των Λος Άντζελες Γκάλαξι, που αποτέλεσε την πρώτη νίκη στην ιστορία του καναδικού συλλόγου επί των πρωταθλητών MLS και την πρώτη σε επτά παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν. Τέλος, οι Κολοράντο Ράπιντς πήραν τυχερό «τρίποντο» με 2-0 στην έδρα των Κολόμπους Κρου, καθώς ο Έντσον Μπαντλ άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό και ο Ντίλον Πάουερς διαμόρφωσε το 2-0 στο 89ο, ενώ οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον ήταν επίσης παθητικοί, αλλά ευνοήθηκαν από γκολ του Τζακ Μακ Ίνερνεϊ στο 75ο λεπτό, ώστε να επικρατήσουν με 1-0 των Σικάγο Φάιρ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σικάγο Φάιρ-Φιλαδέλφεια Γιούνιον 0-1
Μόντρεαλ Ίμπακτ-Ρέαλ Σολτ Λέικ 3-2
Σιάτλ Σάουντερς-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 4-0
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Λος Άντζελες Γκάλαξι 3-1
Κολόμπους Κρου-Κολοράντο Ράπιντς 0-2
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον-Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 1-1
Ντάλας-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 2-1
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
13
21
Χιούστον Ντάιναμο
10
20
Μόντρεαλ Ίμπακτ
10
20
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
11
17
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
10
15
Κολόμπους Κρου
10
12
Νιου Ινγκλαντ Ρεβολούσιον
10
10
Σικάγο Φάιρ
9
7
Τορόντο
10
7
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
10
4
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντάλας
11
24
Ρέαλ Σολτ Λέικ
12
17
Κολοράντο Ράπιντς
11
15
Πόρτλαντ Τίμπερς
10
15
Λος Άντζελες Γκάλαξι
9
14
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
12
14
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
10
12
Σιάτλ Σάουντερς
9
12
Σίβας ΗΠΑ
9
11
Σημείωση: Οι πρώτοι πέντε από κάθε γκρουπ προκρίνονται στα playoffs.


















 

Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Ό,τι θέλει ο Σκόκο!! (videos)

Αντί για τα... συνηθισμένα θεαματικά γκολ, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νάτσο Σκόκο, σημείωσε δύο τυχερά και οδήγησε τους Νιούελς Ολντ Μπόις στο 3-1 επί της Γοδόι Κρουζ.
Οι «λεπροί» ήταν ανώτεροι, αλλά απαιτήθηκε το «άστρο» του Σκόκο και όχι μόνο, ώστε να ανέβουν στην πρώτη θέση του Final της Αργεντινής έχοντας ένα παιχνίδι παραπάνω από τη δεύτερη Λανούς. Συγκεκριμένα, στο 24ο λεπτό ο Ιβάν Ομπόλο άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα ο 27χρονος Σκόκο ισοφάρισε με δυνατό σουτ μετά από κομπίνα σε φάουλ, που χτύπησε σε πλάτη αμυντικού, πριν καταλήξει στα δίχτυα του Νέλσον Ιμπάνεζ. Το 2-1 καταγράφηκε στο 66ο λεπτό, όταν ο Νικολάς Σάντζεζ πέτυχε αυτογκόλ, ενώ ο Σκόκο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 70ό λεπτό με πέναλτι.
Παράλληλα η Σαν Λορένζο διατήρησε ελπίδες τίτλου και απομακρύνθηκε από τις «επικίνδυνες» θέσεις της τριετής κατάταξης κερδίζοντας με 3-0 την Μπόκα Τζούνιορς, η οποία πάει από το κακό στο χειρότερο αναφορικά με το αργεντίνικο πρωτάθλημα. Στο 17ο λεπτό ο Γκονζάλο Βερόν ολοκλήρωσε πανέμορφη επιθετική ενέργεια και διαμόρφωσε το 1-0, ενώ ο Χούλιο Μπουφαρίνι πέτυχε το 2-0 με πέναλτι στο 39ο λεπτό και ο Άνχελ Κορέα το 3-0 στο 53ο. Επίσης, ο Σαντιάγκο Σίλβα αστόχησε απελπιστικά σε πέναλτι των «χεϊνέσες», που έμειναν χωρίς νίκη για δωδέκατο συναπτό παιχνίδι.
Νέο στραβοπάτημα πραγματοποίησε και η Βελέζ, αντίπαλος των Ολντ Μπόις στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Συγκεκριμένα παραχώρησε 2-2 στην Άρσεναλ Σαραντί, αν και ήταν μπροστά με 2-0 μέχρι το 80ό λεπτό χάρη σε γκολ των Εζέκιελ Ρεσκαλντάνι και Λούκας Ρομέρο. Στο 80ό, ο Νταρίο Μπενεντέτο μείωσε σε 2-1 και στις καθυστερήσεις ο Νικολάς Αγκουίρε ισοφάρισε σε 2-2. Τέλος, η Ρασίνγκ Κλουμπ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης για πρόκριση στο Κόπα Σουνταμερικάνα χάρη σε νίκη με 2-0 εναντίον της Τίγκρε, το οποίο σημειώθηκε με γκολ του Μπρούνο Ζουκουλίνι στο 2ο λεπτό και του Λουίς Φαρίνα στο 91ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Σαν Λορένζο-Μπόκα Τζούνιορς 3-0
Νιούελς Ολντ Μπόις-Γοδόι Κρουζ 3-1
Βελέζ Σάρσφιλντ-Άρσεναλ Σαραντί 2-2
Ρασίνγκ Κλουμπ-Τίγκρε 2-0
Η βαθμολογία του Final:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Νιούελς Ολντ Μπόις
13
28
Λανούς
12
26
Ρίβερ Πλέιτ
12
22
Ατλέτικο Ραφαέλα
13
21
Σαν Λορένζο
13
20
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
13
20
Άρσεναλ Σαραντί
13
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
13
19
Κίλμες
12
17
Ολ Μπόις
12
16
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
13
16
Τίγκρε
13
16
Ιντεπεντιέντε
12
15
Κολόν Σάντα Φε
12
15
Ουνιόν Σάντα Φε
12
12
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
12
11
Βελέζ Σάρσφιλντ
13
11
Μπόκα Τζούνιορς
13
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
12
7
Σημείωση: Η πρωταθλήτρια της Inicial (Βελέζ Σάρσφιλντ) θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια του Final στις 30 Ιουνίου του 2013 σε μονό αγώνα, ο οποίος θα καθορίσει τον πρωταθλητή της σεζόν.
Η βαθμολογία για το Κόπα Σουνταμερικάνα:
Ομάδα
Αγώνες
Βαθμοί
Λανούς
31
60
Ρασίνγκ Κλουμπ
32
52
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
32
52
Ρίβερ Πλέιτ
31
51
Σαν Λορένζο
32
46
Ατλέτικο Ραφαέλα
32
41
Κολόν Σάντα Φε
31
41
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
32
40
Ολ Μπόις
31
37
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
31
36
Κίλμες
31
36
Ιντεπεντιέντε
31
32
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
31
28
Αρχεντίνος Τζούνιορς
31
26
Ουνιόν Σάντα Φε
31
19
Σημείωση: Στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα θα πάρουν μέρος οι πέντε ή έξι ομάδες (ανάλογα με το νικητή της σεζόν) της παραπάνω βαθμολογίας.
Και η τριετής κατάταξη:
Ομάδα
Μέσος όρος
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.83
Λανούς
1.66
Ρίβερ Πλέιτ
1.65
Μπόκα Τζούνιορς
1.59
Άρσεναλ Σαραντί
1.57
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.53
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.45
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.43
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.43
Κολόν Σάντα Φε
1.38
Ολ Μπόις
1.33
Τίγκρε
1.31
Γοδόι Κρουζ Ντε Μεντόζα
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.30
Σαν Λορένζο
1.27
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.21
Κίλμες
1.16
Ιντεπεντιέντε
1.14
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1.10
Ουνιόν Σάντα Φε
1.00
Σημείωση: Οι τελευταίοι τρεις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία, στο τέλος του Final.










Πηγή: onsports.gr