Κυριακή 12 Μαΐου 2013

No Bale; No problem!!

Η «σιγή» του Γκάρεθ Μπέιλ δεν αποδείχτηκε …νεκρική για την Τότεναμ, η οποία πέρασε με 2-1 από την έδρα της Στόουκ και ξεπέρασε έστω και προσωρινά την Άρσεναλ.

No Bale; No problem
Δεν σώθηκε ούτε τώρα μαθηματικά η ομάδα του Τόνι Πιούλις, η οποία αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο μέρος με δέκα παίκτες.

Το ματς στο «Britannia» θύμιζε …μονότερμα, με την Τότεναμ να καταφέρνει να διασπάσει την άμυνα της Στόουκ στα τελευταία λεπτά.

Οι Λονδρέζοι έφτασαν στους 69 πόντους, δύο περισσότερους από την Άρσεναλ, η οποία αγωνίζεται μέσα στην εβδομάδα με τη Γουίγκαν.

Η Τότεναμ έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αρκεί να επικρατήσει στην τελευταία αγωνιστική της Σάντερλαντ και να χάσει βαθμούς η Άρσεναλ στα δύο ματς που έχει να δώσει ακόμη.

Από την άλλη, η Στόουκ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ούτε τώρα την παραμονή της, αν και θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να υποβιβαστεί. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι «πότερς» εξαιτίας της αποβολής του Τσάρλι Άνταμ στην αρχή του δευτέρου μέρους.

Το ματς



Προβάδισμα από τα αποδυτήρια για τους γηπεδούχους, με τον Στίβεν Ενζονζί να νικά τον Ούγκο Γιορίς και να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το φάουλ που εκτέλεσε ο Τσάρλι Άνταμ. Έκτοτε, η Τότεναμ κατάφερε να πάρει τα ηνία και έκλεισε τους παίκτες του Πιούλις στα καρέ τους, χωρίς όμως ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αφού αυτοί αμύνονταν αποτελεσματικά.

Το γκολ του Κλιντ Ντέμπσεϊ έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα, σχεδόν στα μισά του πρώτου μέρους, με τους Λονδρέζους να συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο και την πίεσή τους να αυξάνεται. Η αποβολή του Άνταμ στο δεύτερο μέρος έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Στόουκ, η οποία είχε για ακόμη μια φορά σε εξαιρετική μέρα τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς.

Ωστόσο, όλα τα …ωραία τελειώνουν, κι έτσι η Στόουκ λύγισε στο 82’, με τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να χαρίζει το πολύτιμο «τρίποντο» στους Λονδρέζους.

Οι συνθέσεις του ματς

Στόουκ: Μπέγκοβιτς – Σότον (Κάμερον 74'), Σόουκρος, Χουθ, Γουίλσον – Άνταμ, Γουάιτχεντ, Ενζονζί, Εθέρινγκτον (Γουίλκινσον 57') – Γουόλτερς, Κράουτς (Ζερόμ 57')

Τότεναμ: Γιορίς – Γουόκερ, Κόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν – Λένον (Ντεφό 74'), Χάντλστοουν, Πάρκερ (Ντεμπελέ 68'), Ντέμπσεϊ (Σίγκουρντσον 84') – Μπέιλ – Αντεμπαγιόρ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: