Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Στείλε μας στα ουράνια Ολυμπιακέ!!

Οι κόκκοι στην κλεψύδρα για το τζάμπολ του τελικού της Ευρωλίγκας λιγοστεύουν και ο Νίκος Ζέρβας γράφει από το Λονδίνο για το μεγάλο ραντεβού που έχει ο Ολυμπιακός με τη δόξα στο ματς με την Ρεάλ.

Στείλε μας στα ουράνια Ολυμπιακέ!
Έχοντας διαψεύσει όλα τα προγνωστικά, καταργήσει όλα τα κλισέ και «στενέψει» επικίνδυνα το πλούσιο κατά τα άλλα ελληνικό λεξιλόγιο, ο Ολυμπιακός ρίχνεται στη μάχη του τελικού με τη Ρεάλ για να ανέβει και το τελευταίο σκαλί προς στην κορυφή. Πιο σωστά να παραμείνει σε αυτή, διότι αν όλα πάνε καλά κόντρα στη «βασίλισσα», θα μπει στο κλειστό κλαμπ των ομάδων (Γιουκοπλάστικα, Μακάμπι) που θα έχουν καταφέρει το repeat. Η καθιέρωση στην ελίτ της Ευρώπης είναι ήδη γεγονός με τον τρίτο τελικό στα τελευταία τέσσερα χρόνια και την περυσινή κατάκτηση, αλλά αυτό το τρόπαιο θα είναι το κάτι διαφορετικό.

Γράφει από το Λονδίνο ο Νίκος Ζέρβας
Αυτό που θα βάλει έναν ακόμα...όροφο στην αυτοκρατορικό παλάτι που θέλει να χτίσει ο Ολυμπιακός και οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Οι βάσεις έχουν μπει από πέρυσι, με αποτέλεσμα το τμήμα μπάσκετ να είναι αυτή τη στιγμή με διαφορά το καμάρι του κόσμου και πιο υγιές κομμάτι του συλλόγου. Απλά πλέον μία ακόμα χρυσή σελίδα όπως έτσι και αλλιώς είναι η φετινή, περιμένει την αστραφτερή σφραγίδα για επιστέγασμα. Η ΤΣΣΚΑ έπεσε στο καναβάτσο με επιβλητικό τρόπο. Με ολοκληρωτικό μπάσκετ, απόλυτη εφαρμογή του εξαιρετικού πλάνου του Γιώργου Μπαρτζώκα και χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης από φίλους και εχθρούς. Το μέταλλο και ο χαρακτήρας που έχει φτιάξει πλέον η ομάδα, φάνηκε για μία ακόμη φορά στα αποδυτήρια μετά τον ημιτελικό. Εκεί όπου οι παίκτες έκαναν ένα απλό χάι φάιβ και συγκεντρώθηκαν στην αμέσως επόμενη πρόκληση.

Αυτή του τελικού, που θα τους βάλει στο πάνθεον της ιστορίας και θα στείλει στα ουράνια όλους τους φίλους της ομάδας, αλλά και τους Έλληνες, αληθινούς λάτρεις του αθλήματος. Αυτό είναι που παραμένει –μακράν του δεύτερου- στη κορυφή κόντρα στις αντιξοότητες και τις συνθήκες. Η Ρεάλ δεν είναι εύκολη λεία, θα χρειαστεί το ίδιο καλή άμυνα, προσαρμογή στο εντελώς διαφορετικό πλάνο της σε σχέση με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και αντιστάθμιση ακόμη περισσότερων ποσοτήτων ενέργειας, αφού οι παίκτες του Λάσο φημίζονται γι’ αυτό. Με βάση την άρτια αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, μεγαλύτερο εμπόδιο φαντάζει να είναι ο εαυτός του και το πώς θα διαχειριστεί τον ρόλο του φαβορί που –θεωρητικά- έχει πλέον κόντρα στους ισπανούς.

Αποδείχθηκε περίτρανα όμως πως ο Μπαρτζώκας, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα, θωρακίζουν σωστά τη προσπάθεια και τα αποδυτήρια, προετοιμάζουν άριστα ψυχολογικά και αγωνιστικά τους παίκτες, που απλά μπαίνουν στο γήπεδο για να κάνουν κατάθεση ταλέντου και ψυχής. Ο Ρούντι και η παρέα του «διψούν» για να πάνε την κούπα στη Μαδρίτη μετά από 18 χρόνια, αλλά τα «ερυθρόλευκα» παλικάρια μπορούν να τους το στερήσουν και να μας χαρίσουν άλλη μία επική στιγμή. Είναι ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη, όμως ακόμα και στο απευκταίο σενάριο, αξίζει και με το παραπάνω ένα θερμό χειροκρότημα και μια βαθιά υπόκλιση για το υπέροχο ταξίδι… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: