Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Είμαστε έτοιμοι για την ίδια άμυνα»

Σίγουρος πως οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι να αποδώσουν το ίδιο καλά στην άμυνα στον σημερινό τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.

Σίγουρος πως οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι να αποδώσουν το ίδιο καλά στην άμυνα στον σημερινό τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας.


-για το παιχνίδι:
«Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έγινε προχθες. Είχαμε μια εκπληκτική εμφάνιση απέναντι σε μια καλή ομάδα, έμπειρη ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ.
Τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι μας. Πιστεύω ότι σωματικά και ψυχικά θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης».

-πιστεύετε ότι η ομάδα σας μπορεί να αποδώσει το ίδιο εκπληκτικά στην άμυνα και την Κυριακή;
«Το ελπίζω. Η επίθεση συνήθως εξαρτάται από την ημέρα που θα βρεθείς. Αλλά η άμυνα εξαρτάται από εσένα και μπορείς να αποδώσεις το ίδιο καλά κάθε φορά. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το ίδιο παιχνίδι αμυντικά».

-τι πιστεύετε για την εμφάνιση της Ρεάλ στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα.
«Αξίζουν να βρίσκονται στον τελικό, έπαιξαν άριστα στον ημιτελικό. Ειδικά στην 4η περίοδο. Ήταν πίσω στο σκορ 8-9 πόντους –αν θυμάμαι καλά- και επέστρεψαν στο παιχνίδι με πολύ καλή δουλειά στα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι και το καλύτερο σημείο τους παιχνίδι. Την μεγάλη έφεση στα επιθετικά ριμπάουντ που έχουν. Είναι μια αρκετά αθλητική ομάδα».

-για τους παίκτες της Ρεάλ
«Κάνουν πολλά σκριν χωρίς τη μπάλα. Καλούς σουτέρ, καλούς δημιουργούς και αρκετά αθλητικούς παίκτες. Προετοιμαζόμαστε για αυτού του είδους το παιχνίδι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού τους –όπως σε όλες τις ισπανικές ομάδες- είναι γρήγορος αλλά αυτός της Ρεάλ είναι ακόμη περισσότερο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παίξουμε και στα δύο τέμπο παιχνιδιού, να ελέγξουμε τα αμυντικά ριμπάουντ το οποίο θα είναι ένα αρκετά σημαντικό σημείο του αγώνα.

-εάν δίνει έμφαση στη ψυχολογία πριν το παιχνίδι:
«Πάντα. Όχι μόνο στην ομάδα μας αλλά και σε κάθε ομάδα. Και ειδικά τώρα που καλείσαι να δώσεις δύο σημαντικά παιχνίδια μέσα σε περίπου 48 ώρες πρέπει να προετοιμάσεις το μυαλό σου και λιγότερο το σώμα σου».

-για το κίνητρο των παικτών του να γίνει ο Ολυμπιακός η πρώτη ομάδα που κάνει repeat στα τελευταία οκτώ χρόνια.
«Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Ελπίζω να το πετύχουμε. Θα είναι κάτι το τρομερό για την ομάδα μας. Δεν θέλω όμως από τους παίκτες μου να έχουν αυτό στο μυαλό τους. Θέλω να είναι συγκεντρωμένοι μόνο στο παιχνίδι. Μετά το παιχνίδι θα έχουμε πολύ χρόνο για να μιλήσουμε για τέτοια…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: