Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Έτσι γλεντάει η Μπάγερν!!

Με αποθέωση για τον Χάινκες. Με πανηγύρι και ατέλειωτη μπύρα στην «Allianz Arena». Και με μια ακόμα γενναιόδωρη τριάρα (3-0 την Άουγκσμπουργκ) πριν σηκώσει την 23η… σαλατιέρα της Bundesliga!

Έτσι γλεντάει η Μπάγερν! (pics, videos)
Όπως έπρεπε… ξεπροβόδισε η «Allianz Arena» την Μπάγερν ενόψει του μεγάλου τελικού του Champions League:

Ως πρωταθλήτρια!

Μέσα σε αποθέωση για τους παίκτες και τον Γιουπ Χάινκες (που τιμήθηκε πριν την έναρξη) οι Βαυαροί φούσκωσαν ακόμα περισσότερο τον επιθετικό τους λογαριασμό, καθαρίζοντας 3-0 την φιλότιμη Άουγκσμπουργκ.

Μένοντας λοιπόν για 25ο σερί ματς αήττητοι (κι έχοντας σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο) πανηγύρισαν με την ψυχή τους το 23ο πρωτάθλημα του συλλόγου!



Την ίδια ώρα, όμως, καρδιά πρωταθλήτριας έδειχνε και η Ντόρτμουντ. Έστω κι αν δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον λοιπόν στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, οι Βεστφαλοί… θίχτηκαν από τη συμπεριφορά του πρώην «δικού» τους, Ιβάν Πέρισιτς (σκόραρε δις) και με δυο γκολ του Ρόις στο τελευταίο δεκάλεπτο απέσπασαν το 3-3.

Κι ενώ η Λεβερκούζεν έστηνε τη δική της γιορτή για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του εισιτηρίου για το Champions League (3-1 το Αννόβερο), η Σάλκε άρχισε να βλέπει άλλου τύπου… αστεράκια.



Κι αυτό διότι η Στουτγκάρδη της έκανε «κηδεία» μέσα στη «Φέλτινς Αρένα» (1-2) και επέτρεπε στις Φράιμπουργκ (επικράτησε 2-1 με ανατροπή της Γκρόιτερ Φιρτ) και Άιντραχτ (που απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην έδρα της Βέρντερ) να τρέφουν βάσιμες ελπίδες ότι την τελευταία αγωνιστική μπορούν να της κλέψουν την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά.



Πάντως, ο πόντος δεν χάλασε καθόλου και την ομάδα του Παπασταθόπουλου, η οποία -σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα- εξασφάλισε και μαθηματικά τη σωτηρία της.

Στο κόλπο της Ευρώπης δε (έστω και με λιγότερες πιθανότητες) παρέμεινε το Αμβούργο. Με μια εντυπωσιακή τεσσάρα στο Χόφενχαϊμ (1-4), η οποία μοιάζει να καταδικάζει τους γηπεδούχους (έμειναν προτελευταίοι και στο φινάλε παίζουν στην έδρα της Ντόρτμουντ) και τους επιτρέπει να εκμεταλλευτούν τυχόν απώλεια της Άιντραχτ στο τέλος.

Αντίθετα, πολύ λιγότερες ελπίδες για Ευρώπη τρέφει η Γκλάντμπαχ (παρά το εντυπωσιακό 4-2 στην έδρα της Μάιντς), ενώ σε θρίλερ θα παίξει την παραμονή της η Φορτούνα, μετά το «κάζο» (2-1 με ανατροπή) που της έκανε μέσα στο σπίτι της η Νυρεμβέργη.


Το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/5

Χόφενχαϊμ-Αμβούργο 1-4
(61’ Φόλαντ - 18’ Σον, 35’ Αόγκο, 60’ Γίρατσεκ, 88’ Ρούντνεφς)

Λεβερκούζεν-Αννόβερο 3-1
(6’, 60’ Χέγκελερ, 28’ Κίσλινγκ - 71’ αυτ. Καρβαχάλ)

Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 3-0
(69’ Μίλερ, 82’ Σακίρι, 87’ Γκουστάβο)

Σάλκε-Στουτγκάρδη 1-2
(90’+2’ αυτ. Ούλριχ - 24’, 66’ Ιμπίσεβιτς)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Νυρεμβέργη 1-2
(22’ αυτ. Μπάλιτς - 58’ Μακ, 64’ Πλάτενχαρτ)

Μάιντς-Γκλάντμπαχ 2-4
(12’ Πάρκερ, 90’+1’ πεν. Ίβανσιτς - 39’ πεν., 58’, 80’ Χργκότα, 64’ Χάνκε)

Γκρόιτερ Φιρτ-Φράιμπουργκ 1-2
(3’ Ζίμερμαν - 69’ Σμιντ, 78’ Κρούσε)

Βόλφσμπουργκ-Ντόρτμουντ 3-3
(14’, 23’ Πέρισιτς, 26’ Νάλντο - 4’ Μπέντερ, 82’, 87 Ρόις)

Βέρντερ Βρέμης-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-1
(23’ Ντε Μπρούιν - 51’ Λάκιτς)


Η επόμενη αγωνιστική (34η)

Σάββατο 18/5 (16:30)

Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ
Γκλάντμπαχ-Μπάγερν Μονάχου
Στουτγκάρδη-Μάιντς
Αννόβερο-Φορτούνα Ντίσελντορφ
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης
Φράιμπουργκ-Σάλκε
Άουγκσμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ
Αμβούργο-Λεβερκούζεν
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: