Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Thrylos don't save the Queen!!

Πριν το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει για τον τελικό που πρέπει να δει σαν... ημιτελικό ο Ολυμπιακός και για το τι πρέπει να προσέξουν οι «ερυθρόλευκοι».
Το περπάτημα στο Λονδίνο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να έχεις .. κότσια και όρεξη. Όταν  μάλιστα ο καιρός είναι τόσο δύστροπος και αφιλόξενος (όπως ακριβώς και οι Άγγλοι στο Φάιναλ Φορ), το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις στα αυγά σου και να μην το κουνήσεις ρούπι.
Τώρα, βέβαια,  ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν είχε κανένα λόγο να επιλέξει την απομόνωση, κι από τη στιγμή που το ξενοδοχείο των αποστολών έχει την εξαιρετική Θέα του Μπιγκ Μπεν για να τους (υπεν)θυμίζει σαν ένας .μνημειακός Κλιφ Λέβινγκστον  στην τρομερή ομάδα των Μπουλς ("What time is it????") πως είναι ώρα τίτλου, πήρε την ομάδα του και όλοι μαζί έκατσαν για ένα καφέ στο hyde park , το μεγαλύτερο πάρκο του Λονδίνου. Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο του κόσμου. Αυτό που ξέρω είναι ότι επειδή σιχαίνομαι το περπάτημα, όταν το βάδισα αναζητώντας κάτι συγκεκριμένο τον Σεπτέμβριο, τα εβαλα κάτω και σκέφτηκα ότι το Hyde Park ξεκινάει από την Ομόνοια και τελειώνει στο Ψυχικό. Ένα πάρκο στο κέντρο της πόλης, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς ακόμα και σκίουρους! Ναι ναι! Σκίουρους! Αντε μετά να μην θεωρείς το Λονδίνο ιδανική πόλη για διαβίωση.
Ξέφυγα. Άλλο ήθελα να γράψω κι αλλού κατέληξα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν, απόψε δεν πρέπει να επιτρέψει στην Ρεάλ να σκεφτεί ότι μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο. Το έγραψα και τις προάλλες. Ο τελικός για τους ερυθρόλευκους είναι ο ημιτελικός.
Τι πρέπει να προσέξει λοιπόν, ο Ολυμπιακός ώστε να μην διασώσει τη Βασίλισσα;            
1)      Ν α τρέξει ελεγχόμενα. Να μην πάει αργά, διότι αν η Ρεάλ μπει στο μομέντουμ του αγώνα της, μετά, αν πας δε σε σώζει ούτε ο Θεός ο ίδιος. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι γρήγορος, όχι όμως και βαστικός. Αυτή η διαφορά είναι τεράστια σήμερα για την εξέλιξη του αγώνα.
2)      Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ούτε να υποδείξω στον Γιώργο Μπαρτζώκα πως θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις της Ρεάλ, απαγορεύεται όμως δια ροπάλου, η Ρεάλ να βρίσκει ανοιχτά σουτ στα πρώτα 8-9 δευτερόλεπτα της επίθεσης. Ετσι ακριβώς βρίσκει το ρυθμό της. Αν ο αντίπαλος της κόψει το γρήγορο σουτ έπειτα από μία ή δύο πάσες, η ταχύτητά της στην επίθεση πέφτει και όλα γίνονται εξαιρετικά δύσκολα για τους Μαδριλένους.
3)      Το λόου ποστ παιχνίδι του Μίροτιτς. Επί της ουσίας, η Ρεάλ δεν έχει άλλον καλό ποστ απ παίκτη παρά μόνο τον μαυροβούνιο με ισπανικό διαβατήριο. Είναι σπουδαίος παίκτης και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις από το λόου ποστ. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό η άμυνα του Ολυμπιακού να περιορίσει αυτήτην κίνηση του Μίροτιτς και παράλληλα.
4)      ...να ελέγξει την κίνηση του Ρέγιες χωρίς την μπάλα ιδιαίτερα στα επιθετικά ριμπάουντ. Είναι μαχητικός, δεν έχει πολλά προτερήματα άλλωστε και σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ ισχυρός. Μπορεί να ανανεώνει επιθέσεις, καταφέροντας μαχαιριές στον αντίπαλο.
5)      Η τρέλα του Γιουλ και του Σέρχιο, δεν .αντιμετωπίζεται, αλλά μπορεί να ελεγχθεί. Οι δυο τους μπορούν να αναατρέψουν κάθε (μα κάθε) παιχνίδι, όποια κι αν είναι η διαφορά. Σουτάρουν για τρεις ακόμα και στον αιφνιδιασμό.
6)      Αυτήν τη φορά, αν ο  Αντιτς και ο Πρίντεζης  καταφέρουν να πλησιάσουν προς το καλάθι και χρεώσουν με φάουλ τον Μίροτιτς ή ακόμα και τον Ρέγιες ένα σημαντικό βήμα για τη νίκη θα έχει γίνει.
Αυτά για την ώρα. Η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ χτυπάει στο Λονδίνο και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να γίνει η Τρίτη  ομάδα την ιστορία που θα κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη σερί φορά.
Thrylos. Don't save the Queen!



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: