Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Δράκοι» ανατροπής και τίτλου!!

Να, που έφερε τα πάνω κάτω στο φετινό πορτογαλικό πρωτάθλημα η Πόρτο.

«Δράκοι» ανατροπής και τίτλου (video)
Οι «δράκοι» επικράτησαν στις καθυστερήσεις των «αετών» στο Ντραγκάο» με 2-1, στο μεγάλο ντέρμπι της 29ης αγωνιστικής της Superliga με γκολ του Κέλβιν στις καθυστερήσεις και προσπέρασαν κατά ένα βαθμό τους Λουζιτανούς, ενώ βρισκόταν δυο πόντους πιο κάτω πριν την έναρξη της αναμέτρησης, αποκτώντας ένα σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου, εφόσον νικήσουν την τελευταία αγωνιστική εκτός έδρας την Πάσος Φερέριρα, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των «αετών» κόντρα στη Μορεϊρένσε.

Αντίθετα, οι παίκτες του Ζόρζε Ζέσους θα περιμένουν «γκέλα» των αντιπάλων τους και νίκη δική τους, ώστε να «κλέψουν» αυτοί ξανά τον τίτλο που φαινόταν δικός τους μέχρι την αποψινή αναμέτρηση.

Πάντως, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν το μεγάλο λιμάνι με τον Λίμα στο 19’, όμως στο 25΄το αυτογκόλ του Περέριρα έφερε την ισοφάριση. Οι παίκτες του Βίτορ Περέιρα είχαν μια ελαφρά υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο και , τελικά, το εκπληκτικό πλασέ του Κέλβιν μέσα από την περιοχή στο 91’ τους χάρισε τη νίκη και το προβάδισμα για τον τίτλο.


ΠΟΡΤΟ: Ελτον, Φερνάντο (73’ Ντεφούρ), Οταμέντι, Μανγκαλά, Αλεξ Σάντρο, Μουτίνιο, Λούτσο Γκονζάλες (79’ Κέλβιν), Τζέιμς Ροντρίγκεζ, Βαρέλα, Τζάκσον Μαρτίνεζ, Ντανόλο (84’ Λίεντσον)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Ρόντρικ, Μάτιτς, Σάλβιο, Όλα Τζον (84’Αϊμάρ), Πέρεζ, Λίμα (73’ Καρντόζο)




Εξασφάλισε την τρίτη θέση η Πάσος Φερέιρα, αποσπώντας απλά 1-1 στην έδρα της αδιάφορης Ακαντέμικα.

«Αυτοκτονία» για την Μπράγκα, που έχασε με 3-1 στην έδρα της από την αδιάφορη Νασιονάλ και τις τελευταίες της ελπίδες για τη συμμετοχή στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παρέμεινε στην προνομιούχο πεντάδα η Εστορίλ, η οποία επικράτησε στην έδρα της με 2-1 της ουραγού Μπέιρα Μαρ, που δύσκολα θα καταφέρει να σωθεί.

Εξακολουθεί να ελπίζει για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα η Ρίο Αβε, μετά την εντός έδρας νίκη της επί της Ζιλ Βιθέντε με 2-1.

Αντίθετα, εκτός Ευρώπης μένει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, παρά τη νίκη της με 2-1 επί της Ολιανένσε στο "Ζοσέ Αλβαλάδε", αφού υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία.

Νίκη τιμής για την αδιάφορη Μαρίτιμο στην έδρα της κόντρα στην, επίσης, αδιάφορη Γκιμαράες, που έχει εξασφαλίσει την έξοδο στο Europa League, μέσω του Κυπέλλου.

Νίκη ελπίδας για τη Μορεϊρένσε, που νίκησε με 2-1 τη Σετούμπαλ στην έδρα της και την έβαλε σε «περιπέτειες».



Το πρόγραμμα της προτελευταίας αγωνιστικής:


Σάββατο 11 Μαΐου 2013 (20:15)

Ακαντέμικα-Πάσος Φερέιρα 1-1

Εστορίλ-Μπέιρα Μαρ 2-1

Μαρίτιμο-Γκιμαράες 2-1

Μορεϊρένσε-Σετούμπαλ 2-1

Ρίο Άβε-Ζιλ Βιθέντε 2-1

Μπράγκα-Νασιονάλ 1-3

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ολιανένσε 1-0

Πόρτο-Μπενφίκα 2-1


Η τελευταία αγωνιστική:

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Μπέιρα Μαρ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Μπενφίκα-Μορεϊρένσε
Ζιλ Βιθέντε-Εστορίλ
Γκιμαράες-Ρίο Άβε
Νασιονάλ-Ακαντέμικα
Ολιανένσε-Μαρίτιμο
Πάσος Φερέιρα-Πόρτο
Σετούμπαλ-Μπράγκα
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: