Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Τα 'κανε όλα ο Λάμπαρντ!!

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ξελάσπωσε την Τσέλσι, της χάρισε τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Άστον Βίλα και έτσι οι "μπλε" εξασφάλισαν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Τα 'κανε όλα ο Λάμπαρντ!
Σε ένα ματς με δύο αποβολές, Τσέλσι και Άστον Βίλα μοιράστηκαν εντυπώσεις, αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν αυτός που έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το «Villa Park».

Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η αποβολή του Κριστιάν Μπεντεκέ τους στοίχησε, αφού από εκείνη την στιγμή και μετά το ματς άλλαξε ριζικά.

Η Τσέλσι εξασφάλισε την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου και ο Φρανκ Λάμπαρντ μια θέση στην ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου! Αντίθετα, η Βίλα δεν κατάφερε να κάνει από τώρα σχέδια για την επόμενη σεζόν, αφού αν και τυπικά έχει σωθεί, δεν έχει γίνει αυτό μαθηματικά!

Το ματς:

Η Βίλα φρόντισε να δείξει από την αρχή το πόσο ήθελε το ματς, με το πρέσινγκ της σε όλο το μήκος και πλάτος να αποδίδει καρπούς, αφού είχε την μπάλα στην κατοχή της και έψαχνε υπομονετικά το γκολ. Αυτό ήρθε από το βαρύ πυροβολικό φέτος, με τον Μπεντεκέ να τελειώνει με υπέροχο τρόπο μια όμορφη προσωπική του ενέργεια και να κεφαλαιοποιεί την υπεροχή της ομάδας του. Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει, είχε ευκαιρίες με τον Ντεμπά Μπα και τον Λάμπαρντ, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να …μπει σε ακόμη περισσότερους μπελάδες, με τον Ραμίρες να αποβάλλεται στο τέλος του ημιχρόνου για επικίνδυνο μαρκάρισμα, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Όσο καλά άρχισε το ημίχρονο για τη Βίλα, με συνεχείς φάσεις και πρέσινγκ, τόσο άσχημα συνεχίστηκε, με τον Μπεντεκέ να αποβάλλεται κι αυτός και τις δύο ομάδες να έρχονται σε αριθμητική ισορροπία. Και το …κακό δεν άργησε να γίνει, με τον Λάμπαρντ να ισοφαρίζει με …ρεκόρ! Η Τσέλσι θα μπορούσε να είχε κάνει την ολική ανατροπή, όταν στο 72’ η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όχι όμως ολόκληρη. Οι Λονδρέζοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και να κυνηγούν το δεύτερο γκολ, με αυτό να έρχεται και πάλι από τον Λάμπαρντ, δύο λεπτά πριν το τέλος.

Οι συνθέσεις του ματς:

Άστον Βίλα: Γκούζαν, Λιτσάι, Μπέικερ, Φλάαρ, Μπένετ, Γουέστγουντ, Ντελφ, Σιλά, Βέιμαν, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ.

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Κέιχιλ, Τέρι (Ιβάνοβιτς 75’), Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Αζάρ, Μάτα, Μόουζες (Λουίζ 48’), Μπα (Τόρες 88’).


Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο (11/5):

Άστον Βίλα- Τσέλσι 1-2
(Μπεντεκέ 15’- Λάμπαρντ 61’,88’)

Κυριακή (12/5):
Στόουκ- Τότεναμ (15:30)
Έβερτον- Γουέστ Χαμ (17:00)
Φούλαμ- Λίβερπουλ
Νόργουιτς- Γουέστ Μπρομ
ΚΠΡ- Νιούκαστλ
Σάντερλαντ- Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Σουόνσι (18:00)

Τρίτη (14/5):
Άρσεναλ- Γουίγκαν (21:45)
Ρέντινγκ- Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: