Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ΚΜΑ και... ΑΜΚ!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τις εκλογές στην ΚΜΑ, αλλά και την ΑΜΚ που μπορεί να καθορίσει το νικητή στην ΠΑΕ πριν, αλλά και μετά τις εκλογές.
Σήμερα διεξάγονται οι εκλογές στην ΚΜΑ και το βράδυ ο φορέας θα έχει ένα νέο ΔΣ. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μία από τις σημαντικότερες ημέρες της χρονιάς για τον ΑΡΗ. Δεν ξέρω πόσοι τελικά συναρειανοί θα ψηφίσουν στις εκλογές. Όταν όμως τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 11.000, τα οικονομικά τακτοποιημένα περίπου 1500 και τελικά παρά το… τρικ να ψηφίσουν και οι κάτοχοι διαρκείας που είναι και μέλη της ΚΜΑ (περίπου 4300), ο τριψήφιος αριθμός ψηφοφόρων δεν θα ξεπεραστεί, τότε άπαντες πρέπει να καταλάβουμε ότι όχι απλά κάτι δεν πάει καλά, αλλά χρειάζεται ολοκληρωτική επανεκκίνηση.
Ο κόσμος όλα αυτά τα χρόνια κουράστηκε με τις αντιδικίες, τις αλληλοκατηγορίες, τα προβλήματα, τα χρέη, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα παραγόντων που συναγωνίζονται ποιος θα είναι… τελικά ο λιγότερο χειρότερος διαχειριστής των χρημάτων του κόσμου του ΑΡΗ.
Την χρονιά του Κούπερ, η Λέσχη τότε, που έπρεπε να αλλάξει όνομα χάρη στους σοφούς του ελληνικού αθλητισμού για να μην την μπερδεύουμε με κάποιο σύνδεσμο που θα ονομαστεί Λέσχη (αστείες καταστάσεις σε ένα αστείο ελληνικό ποδόσφαιρο), έδωσε στην ΠΑΕ τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη σεζόν από την μέρα ίδρυσής της.
Περίπου 300.000 ευρώ, αλλά και όραμα και πίστη στον αρειανό κόσμο ότι αυτός είναι το αφεντικό στην ομάδα του. Σήμερα ο… μεγαλομέτοχος θα βγάλει το ΔΣ του από τριψήφιο αριθμό μελών και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσει το νέο επταμελές συμβούλιο να καταφέρει να συνεννοηθούν τα μέλη μεταξύ τους, καθώς έστω και στο σύντομο προεκλογικό αγώνα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές ένα πολεμικό κλίμα.
Σε τέτοιο μάλιστα σημείο να είναι κάτι παραπάνω από λογική η πρόταση να μην υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο, αλλά αντίπαλες παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την αρειανή ψήφο.
Η ΚΜΑ την οποία πίστεψα και στήριξα πάρα πολύ ειδικά τα πρώτα χρόνια που αμφισβητήθηκε έντονα, είναι ξεκάθαρο ότι έχει πάρει λάθος δρόμο. Συγκεκριμένοι άνθρωποι θέλουν να την ελέγξουν και μέσω αυτής να… ελέγξουν την ΠΑΕ, αλλά και το πόρισμα για την ΠΑΕ.
Γιατί μην ξεχνάτε ότι το πόρισμα από τη ΝΕΧΙΑ θα παραδοθεί στο νέο ΔΣ της ΚΜΑ και την ίδια στιγμή οι 7 άνθρωποι μέλη του ΔΣ θα πρέπει να παραμερίσουν προσωπικές φιλίες και συμπάθειες ή αντιπάθειες και να το παρουσιάσουν αυτούσιο και χωρίς να λείπει ούτε ένα κόμμα στον κόσμο του ΑΡΗ.
Επειδή όμως το πόρισμα από ότι φαίνεται θα ακολουθήσει τις εκλογές  για την ΠΑΕ στις 25 Μαίου, θα ήθελα να σημειώσω δυο πραγματάκια για την ΑΜΚ.
Την περίφημη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ που μπορεί να έχει προκηρυχθεί εδώ και 1,5 μήνα, αλλά πέρα από το επικοινωνιακό χθεσινό τρικ της ΠΑΕ ότι άνοιξαν δυο λογαριασμοί στην ουσία, παραμένει στο συρτάρι.
Η ΠΑΕ διέρρευσε ότι άνοιξαν δυο λογαριασμοί για την ΑΜΚ, αλλά φυσικά δεν ανακοίνωσε ποτέ ούτε τους λογαριασμούς, ούτε τις τράπεζες, ούτε το κόστος της μετοχής, ούτε το ποσό της αύξησης της ΑΜΚ. Το βασικότερο όλων ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΣΕ ΦΕΚ Η ΑΜΚ της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Η καθυστέρηση βέβαια αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία με δεδομένο ότι από την μέρα που θα δημοσιευτεί θα χαθεί ΕΝΑΣ ακόμη μήνας για να εκτελέσουν το δικαίωμά τους οι παλαιοί μέτοχοι (ΚΜΑ, ΑΣ και διάφοροι άλλοι μικρομέτοχοι). Μετά ο όποιος επενδυτής θα έχει το δικαίωμα συμμετοχής, αλλά με δεδομένο ότι η αύξηση θα είναι της τάξεως των 5 εκ. υρώ, το ποσοστό μετοχών που θα εξασφαλίσει δεν θα είναι μεγαλύτερο από 35-36% και θα πρέπει να προχωρήσει και σε νέα ΑΜΚ για να γίνει… κυβέρνηση.
Σε κάθε περίπτωση όμως θεωρώ ότι αν όντως προκύψει σοβαρός επενδυτής και ειδικά αν αυτό συμβεί στην ΓΣ στις 18 Μαίου δεν θα χρειαστούν ούτε εκλογές γιατί ο κόσμος που έχει μπουχτίσει από (κακο) διαχειριστές θα τους δείξει έτσι κι αλλιώς την πόρτα της εξόδου.
Το μόνο που ίσως καταφέρουν θα είναι να καθυστερήσουν- ελπίζω όχι με συνέπειες για την ΠΑΕ- την αλλαγή. Ωστόσο είναι αδιανόητο να μην πραγματοποιείται η ΑΜΚ ενώ είναι βασική προϋπόθεση για το άρθρο 99, όπως σημείωσε κατ’ επανάληψη ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της υπόθεσης κ. Αργυριάδης και για αυτό το νέο ΔΣ της ΚΜΑ οφείλει να τρέξει το θέμα από την Δευτέρα κιόλας δείχνοντας ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟ.
Άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι έκαναν λόγο για έλεγχο στην ΠΑΕ και αλλαγή σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ΚΜΑ πρέπει να ελέγχει την ΠΑΕ και όχι να ελέγχεται από την ΠΑΕ και είναι αδιανόητο εδώ και 1,5 μήνα η απόφαση της για ΑΜΚ να μένει στα λόγια και στα επικοινωνιακά τρικ με άνοιγμα λογαριασμών, που ούτε σε ποια τράπεζα ανοίχτηκαν δεν ξέρουμε γιατί πολύ απλά δεν έχει ανακοινώσει τίποτα η ΠΑΕ ξέροντας άλλωστε ότι θα ήταν κωμικό να ανοιχτούν λογαριασμοί ενώ δεν θα έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ της ΑΜΚ.
Τόσα χρόνια ο κόσμος του ΑΡΗ έχει ακούσει και έχει ακούσει και είναι αλήθεια ότι όλοι έμειναν στα επενδυτικά… λόγια. Σήμερα αν υπάρχει μία περίπτωση για επενδυτή πρέπει να σταματήσουν οι τρικλοποδιές και να του δοθεί η ευκαιρία να μας δείξει το χρήμα.
Ακόμα όμως κι αν οι τρικλοποδιές συνεχιστούν, ο κόσμος του ΑΡΗ ξέρει πλέον ότι στην ζυγαριά των κακοδιαχειριστών με τους (κακο) επενδυτές οι πρώτοι έχουν σίγουρα ολοκληρώσει τον κύκλο τους. Και σίγουρα ο καλός επενδυτής είναι πολύ καλύτερος από τον πλέον άριστο… διαχειριστή με μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια. Ο πρώτος θα χειρίζεται (και τα δικά του) χρήματα, ο δεύτερος μόνο  του κόσμου του ΑΡΗ με ότι αυτό συνεπάγεται…
Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας εκτός απροόπτου θα έχουμε πολλά περισσότερα να σημειώσουμε και να σχολιάσουμε. Ακούω και ενημερώνομαι για πολλά, αλλά το καλάθι είναι πιο μικρό και από της κοκκινοσκουφίτσας με τον λύκο. Αρχικά γιατί ήδη έχω φάει επενδυτικό παραμύθι και δεύτερον γιατί παραμονεύει και ο λύκος. Αν όμως έστω κι… ένα κεράσι είναι στο… καλάθι μέχρι τις 18 Μαίου ο ΑΡΗΣ θα αλλάξει σελίδα, είτε κάποιοι το θέλουν, είτε το καθυστερούν, είτε όχι.
ΥΓ1 Την Δευτέρα στην Λίγκα υπάρχει το θέμα της ΑΕΚ και η επικύρωση της βαθμολογίας. Αν η ΠΑΕ ΑΡΗΣ περάσει την θέση της για επικύρωση ΟΛΗΣ της βαθμολογίας και όχι μόνο των θέσεων για Ευρώπη θα έχει μία ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Αν όχι ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ. Τα γράφω προκαταβολικά για παν ενδεχόμενο…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: