Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Το θαύμα της Γουίγκαν!!

Αλλού το όνειρο και αλλού το… θαύμα. Η Σίτι πήγε ως φαβορί στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας αλλά είδε την Γουίγκαν να την νικά 1-0 και να παίρνει τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το θαύμα της Γουίγκαν!
Η Γουίγκαν είναι η νέα Κυπελλούχος Αγγλίας! Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ, αλλά κοίταξε τη Μάντσεστερ Σίτι στα μάτια στον μεγάλο τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και με το 1-0 πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Φινάλε χωρίς κούπα για τους «πολίτες» τη φετινή σεζόν, μετά και την απώλεια του πρωταθλήματος.

Κανείς δεν περίμενε αυτό που συνέβη στο «Γουέμπλεϊ»! Με τη Γουίγκαν στη ζώνη του υποβιβασμού και την έγνοια της επιβίωσης στην Πρέμιερ Λιγκ, είχε μπροστά της μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Να αντιμετωπίσει, δηλαδή, την... πληγωμένη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Όχι μόνο, όμως, δεν επιβεβαίωσε ποτέ τον τίτλο του αουτσάιντερ που της είχαν δώσει, αλλά έπαιξε στα ίσια απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές Αγγλίας και με γκολ του Μπεν Γουότσον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, πανηγύρισε το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της, στην πρώτη παρουσία της σε τελικό!

Ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα είχε αποβληθεί στο 84' και έκανε... πιο εύκολο το έργο των «λάτικς» που έγραψαν ιστορία. Έγιναν η 43η διαφορετική ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού και πλέον, στρέφει την προσοχή της στην προσπάθεια παραμονής στην Πρέμιερ.

Το ματς:

Πριν την έναρξη του τελικού, λίγοι ήταν αυτοί που έδιναν ελπίδες στη Γουίγκαν. Με την έναρξη της αναμέτρησης, άπαντες… παραδέχθηκε το λάθος τους. Οι «λάτικς», με αποφασιστικότητα να κοντράρουν τη Σίτι στα ίσια και με αμυντική λειτουργία εξαιρετική για τα δεδομένα του τελικού, προέβαλαν τεράστια αντίσταση. Μάλιστα, στο 9ο λεπτό ο Καλούμ ΜακΜάναμαν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή του Χαρτ, πλάσαρε άουτ. Οι «πολίτες» τα βρήκαν σκούρα και απείλησαν ουσιαστικά τον Ρομπλς στο 29’ με τον Κάρλος Τέβεζ που δεν… πίστευε στα μάτια του όταν έβλεπε τον πορτιέρο της Γουίγκαν να απομακρύνει εξ επαφής. Το ημίχρονο τελείωσε με τη Σίτι να προβληματίζεται και τη Γουίγκαν να στέκεται εξαιρετικά.

Το ματς δεν άλλαξε ούτε ρυθμό, ούτε εικόνα. Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ χρειάστηκε απλά λίγα λεπτά για να ξαναμπεί στο κλίμα του τελικού και να ισορροπήσει την κατάσταση. Μάλιστα, γλίτωσε το γκολ στο στο 50ο λεπτό όταν ο Αγουέρο έκανε την προβολή από το πρώτο δοκάρι και ο Μπόις έπεσε στα πόδια του για να απομακρύνει. Ο Μαντσίνι, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Ρόντγουελ και Μίλνερ μήπως και βελτιωθεί η ανάπτυξη του παιχνιδιού της Σίτι, αλλά οι «λάτικς» ήξεραν πώς να τους εξουδετερώσουν! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι «πολίτες» είδαν τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Χαρτ στο 76’, από εκτέλεση φάουλ του Μαλόνεϊ. Στο 86’, ο Πάμπλο Ζαμπαλέτα αποβλήθηκε για - ακόμα ένα - σκληρό μαρκάρισμα στον ΜακΜάναμαν και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπεν Γουότσον με κεφαλιά χάρισε στη Γουίγκαν το Κύπελλο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0!

Οι συνθέσεις:


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Κλισί, Ζαμπαλέτα, Νάστασιτς, Γ. Τουρέ, Νασρί (Μίλνερ 55’), Μπάρι (Τζέκο 90+2’), Σίλβα, Τέβεζ (Ρόντγουελ 69’), Αγουέρο

Γουίγκαν: Ρομπλς, Κονέ, Αλκαράζ, ΜακΚάρθι, Μαλόνεϊ, Γκόμεθ (Γουότσον 81’), ΜακΜάναμαν, ΜακΆρθουρ, Μπόις, Εσπινόζα, Σάρνερ


WIG 1-0 CIT από lennahcadri


πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: