Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Μεγαλείο οι οπαδοί, δεν έμειναν να πανηγυρίσουν!!

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει στον sportdog και σχολιάζει τον τελικό. "Ποιο νταμπλ; Θέλουμε 4 μεταγραφάρες"! Τι λέει για Τσιώλη, Φουστέρ και τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός; Δεν θέλω να μιλήσω ελεύθερα. Δεν θέλω. Θα σταθώ μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Είδα πάντως την μικρή Γουίγκαν να κερδίζει την πλούσια Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας που είναι σοβαρός θεσμός εκεί.
Ο Αστέρας μπορούσε να το πάρει το Κύπελλο. Ήταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι. Ήταν ένας τελικός που μπορούσε να τον πάρει ο Ολυμπιακός, μπορούσε να τον πάρει και ο Αστέρας, το Κύπελλο παιζόταν στην κόψη του ξυραφιού. Ο Αστέρας έχει τους λόγους του να φωνάζει, δεν θα πάρω εγώ τα κομμάτια κανενός, εγώ για μπάλα μιλάω.
Από το α’ ημίχρονο ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα, ο Αστέρας Τρίπολης ήταν πολύ καλός, γενικώς ήταν καλή αυτή η ομάδα και δικαίωσε όσα είχα πει πριν τον τελικό που τον περίμενα ντέρμπι. Ο Τσιώλης επιβεβαίωσε την άποψή μου ότι είναι ο καλύτερος προπονητής εδώ και από τους Έλληνες και από τους ξένους. Ξέρετε τι μπάτζετ έχει ο Ολυμπιακός και τι μπάτζετ έχει η Τρίπολη; Τεράστια διαφορά.
Ευέλικτη ομάδα ο Αστέρας, γρήγορη, οργανωμένη, χτύπησε με τον Ναβάρο τον Μοντέστο απ’ τα δεξιά, σκόπιμα τον είχε ρίξει από εκεί τον Ναβάρο ο Τσιώλης, σκόπιμα μετά το γκολ τού άλλαξε πλευρά και τον έστειλε από τον Χολέμπας για να τον χτυπήσει στην κόντρα επειδή ο Χολέμπας ανέβαινε ψηλά για την ισοφάριση. Δεν του βγήκε όμως αυτή η εσωτερική αλλαγή. Θα ήταν καλύτερα να αφήσει τον Ναβάρο από την πλευρά του Μοντέστο γιατί εκεί του είχε δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.
Έπρεπε επίσης ο Ράγιος να μην τραβηχτεί τόσο πίσω μετά το γκολ που έβαλε, έπρεπε να παίζει πιο μπροστά γιατί είναι ντριμπλέρ και μπορούσε να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Όλα τα άλλα καλώς τα έκανε ο Τσιώλης, όλα ήταν άριστα, και οι αλλαγές του, εγώ μόνο σε αυτά τα δύο θέματα έχω διαφωνίες.
Ο Ολυμπιακός έπαιζε μονόπαντα, μόνο από όποια πλευρά πήγαινε ο Αμπντούν. Ο οποίος είναι και στα κάτω του εδώ και καιρό. Ο Φουστέρ πέρα από το γκολ δεν έκανε τίποτα άλλο, άντε και τη συμμετοχή που είχε στο άλλο γκολ επειδή εκείνος έκανε την κεφαλιά που απόκρουσε ο Φούλοπ. Όμως στο υπόλοιπο ματς δεν υπήρχε.
Το βασικό πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι δεν υπάρχουν χαφ. Ασύνδετα χαφ, ανύπαρκτα χαφ, Φέισα, Μασάντο, Μανιάτης, έως και εκνευριστικοί. Λόγου χάρη το να βλέπεις τον Μασάντο να χτυπάει έτσι τα στημένα, σου σπάει τα νεύρα.
Η άμυνα βαριά, εκτός από τον Μανωλά που με την ταχύτητά του καθάριζε φάσεις, και τον τερματοφύλακα Κάρολ, η άμυνα δεν ήταν για επίπεδο Ολυμπιακού. Για Ολυμπιακό μιλάμε, έτσι; Για Ολυμπιακό που τον θέλουμε ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός όμως έχει ανώτερο ρόστερ από τον Αστέρα και αυτό έκανε τη διαφορά στις αλλαγές. Βγαίνει ο Μήτρογλου και μπαίνει ο Τζιμπούρ. Αυτό ο Αστέρας δεν μπορεί να το κάνει. Τέτοια πολυτέλεια δεν έχει. Μπαίνει επίσης αλλαγή μέσα ο Ιμπαγάσα. Αυτό ο Αστέρας δεν μπορεί να το κάνει. Ακόμα και ο Πίνο που μπήκε, είχε την ποιότητα.
Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από το νταμπλ που σίγουρα είναι επιτυχία για τον Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει εξτρέμ παικταρά, χαφ παικταρά, και δεξί μπακ παικταρά. Για εμένα θέλει και ένα σέντερ μπακ παικταρά.
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δείξανε μεγαλείο, δεν είχαν κουράγιο να μείνουν και να πανηγυρίσουν, γίγαντες ήταν στη συμπεριφορά τους. Ο κόσμος βλέπει. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο για αυτό το ματς.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: