Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Πειραιά για να τον αμφισβητήσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός του έδωσε μαθήματα πρωταθλητισμού. Τον νίκησε 2-1 με ανατροπή και κεφαλιές Φουστέρ, Τζιμπούρ. Ο Μπαλάφας το 0-1.
Έτσι κερδίζουν οι Πρωταθλητές!
Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς με δύο τέρματα, του Φουστέρ στο 35' και του Τζιμπούρ στο 42'... απάντησε στον «Δικέφαλο» που είχε προηγηθεί με τον Μπαλάφα στο 25'. Τα γκολ των Πειραιωτών ήταν και τα δύο με κεφαλιές, ενώ για τους Θεσσαλονικείς ο «Μπάφι» σκόραρε με σουτ από κοντά, μετά από λάθος διώξιμο του Κοστάντσο.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με εννιά πόντους, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, με δύο όμως ματς παραπάνω.
Χωρίς εκπλήξεις, παρόμοιο σύστημα...

Οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησαν το ντέρμπι χωρίς εκπλήξεις στις αρχικές τους ενδεκάδες. Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάνσο και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι δύο «κόφτες» ήταν οι Φέισα και Ορμπάιθ, μπροστά τους έπαιζε ο Ιμπαγάσα, δεξί χαφ ξεκίνησε ο Φουστέρ, αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ. Βέβαια, σε πολλές στιγμές οι τρεις της επίθεσης άλλαζαν θέσεις. Για τον ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, στην άμυνα οι Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Έτο, στα χαφ οι Γκαρσία και Μπαλάφας και μπροστά τους ο Φωτάκης. Στην επίθεση επέστρεψε στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ήταν ο Βιεϊρίνια και ο Αθανασιάδης στην κορυφή.

Ο... εκρηκτικός Ολυμπιακός και ο «Μπάφι»!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο ήταν... καταιγιστικός. Μπορεί να μην δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο πίεζε συνεχώς και γύριζε την μπάλα επικίνδυνα έξω από την περιοχή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ισορρόπησαν το ματς και μετά το 20', άρχισαν... δειλά - δειλά να περνάνε το κέντρο και εκεί φάνηκε πως υπήρχε ένα πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο 24' μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λίνο έφυγε πολύ ωραία από δεξιά, έβγαλε και την σέντρα, ο Κοστάντσο βρήκε... αέρα και ο Χολέμπας την τελευταία στιγμή έδιωξε προ του Σαλπιγγίδη. Από το κόρνερ όμως ήρθε το γκολ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε, ο Κοστάντσο έδιωξε με γροθιές πάνω στον Μπαλάφα, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Κόκκινη αντεπίθεση σε επτά λεπτά!

Αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, ωστόσο για τα επόμενα λεπτά έδειχναν να μην... συνεννοούνται καλά πάνω στο χορτάρι. Ωστόσο, στο 35', ο Τοροσίδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Φουστέρ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γήπεδο πήρε... φωτιά και οι παίκτες του Ολυμπιακού με την ψυχολογία στα ύψη έψαξαν στην συνέχεια και δεύτερο τέρμα. Η πίεση ήταν ασφυκτική, ενώ στο 37' ο Κρέσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το πολύ ωραίο σουτ του Φέισα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 42', όταν ο Μιραλάς έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Τζιμπούρ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και έκανε το 2-1.

Απόλυτη ισορροπία...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε τόσο επιθετικά και αυτό βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει χώρο. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν και δύο καλές στιγμές. Στο 53', όταν ο Μέλμπεργκ έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Αθανασιάδη το γύρισμα του Σαλπιγγίδη και στο 60΄ ο Τσιρόλο, μετά από λάθος διώξιμο του Κοστάντσο, με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε στο 64', όταν ο Γκαρσία έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Τζιμπούρ με δυνατό σουτ στην αντεπίθεση, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κρέσιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Άλλος έχανε, άλλος πίεζε...

Από το 70' μέχρι το 80', ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και με τρεξίματα σε όλο το γήπεδο, πίεζε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ωστόσο κάποια σημαντική φάση, με εξαίρεση το σουτ του Τοροσίδη από πολύ πλάγια. Μετά το 80' και την είσοδο του Ίβιτς στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι μπροστά και έκανε την τελευταία του προσπάθεια για ισοφάριση. Αυτό βέβαια... ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο “Δικέφαλος” έπαιζε με τρεις αμυντικούς πίσω και λίγο έλειψε να σκοράρουν στην αντεπίθεση με τον Μιραλάς στο 90'. Το 2-1 τελικά έμεινε μέχρι το 96', όταν και έληξε το ματς, αν και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο Γεωργιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να... παγώσει το γήπεδο. Μετά από σέντρα, ο Χολέμπας δεν έδιωξε σωστά, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από το πέναλτι, όμως ήταν αδύναμο και ο Κοστάντσο μπλόκαρε εύκολα.

Μανόλο, για πάρτη σου!

Οπως έχασε από τη Στουρμ, με γκολ στις καθυστερήσεις, έτσι κέρδισε στη Ν. Σμύρνη η ΑΕΚ. Με γκολ του Μανωλά στο 92΄ και αφιέρωση του σκόρερ στον υπ΄ ατμόν Χιμένεθ!
Μανόλο, για πάρτη σου!
Για 0-0 πήγαινε το ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, ο Μανωλάς όμως είχε διαφορετική άποψη! Ο νεαρός στόπερ της Ένωσης πήρε μόνος του τη νίκη για την Ένωση με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα! Η εικόνα όμως που έμεινε ήταν ο πανηγυρισμός του σκόρερ, ο οποίος αμέσως μετά το 0-1 έτρεξε στον πάγκο και αγκάλιασε τον Χιμένεθ (όπως και όλη η ομάδα), στέλνοντας μήνυμα ότι οι παίκτες είναι μαζί με τον Ισπανό τεχνικό, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για την αντικατάστασή του.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό από πλευράς θεάματος, οι φάσεις λιγοστές και πραγματοποιήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο (Λυμπερόπουλος 6', 9', Εστογιανόφ 11').
Από το 11' και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αρκετά και όσες ευκαιρίες σημειώθηκαν δεν ήταν αρκετές για να αλλάξει ο πίνακας του σκορ. Να σημειωθεί ότι στο 37' η ΑΕΚ έχασε τον πολυτιμότερο παίκτη τους στους τελευταίους αγώνες της, Λεονάρντο, ο οποίος υπέστη θλάση και τη θέση του πήρε ο Σιαλμάς.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο 47' πραγματοποιήθηκε η πρώτη κλασσική ευκαιρία στο παιχνίδι. 47' Ο Κάρλος έβγαλε με άψογη κάθετη πάσα τον αμαρκάριστο Μπέλεκ ο οποίος σούταρε μόνος του με τον Ελευθερόπουλο αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 52' ο Πανιώνιος απάντησε στην ευκαιρία της ΑΕΚ με τον Κβιρκβέλια να βρίσκει τον Εστογιανόφ, το σουτ του Ουρουγουανού όμως έφυγε εκτός γηπέδου, ενώ το ίδιο έγινε δύο λεπτά αργότερα από τον συγκεκριμένο παίκτη σε μακρινή εκτέλεση φάουλ.
Στο 58' η κακοτυχία ξαναχτύπησε την ΑΕΚ. Ο Χιμένεθ προέβη σε νέα αναγκαστική αλλαγή με τον Γκούντγιονσεν να περνά στη θέση του τραυματία Κάρλος, ο οποίος χτύπησε από κλωτσιά του Κουμορτζί.
Τα λεπτά κύλησαν βασανιστικά μέχρι το 90'. Η εικόνα του αγώνα ήταν τόσο βαρετή και είναι απορίας άξιον πως οι φίλαθλοι στις κερκίδες δεν άρχισαν τα χασμουρητά.
Και εκεί που όλοι έβλεπαν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο 0-0, ήρθε ο Μανωλάς για να φέρει τα πάνω κάτω! Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκερέιρο, ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με παλικαρίσια κεφαλιά έγραψε το 0-1, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του!
 

Νίκη για τους "Κύκνους", εξάρα η Φούλαμ!!

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε η Φούλαμ απέναντι στην ΚΠΡ, την οποία διέσυρε με 6-0 στο Κρέιβεν Κότατζ. Νίκη και για τους "Κύκνους" του Βαγγέλη Μόρα, 2-0 την Στόουκ.
Νίκη για τους "Κύκνους", εξάρα η Φούλαμ!
Η Φούλαμ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στο 20' το σκορ ήταν ήδη 2-0, με γκολ των Τζόνσον και Μέρφι στο 2' και στο 20' με πέναλτι αντίστοιχα. Ο Τζόνσον πέτυχε ακόμα δύο γκολ στο 38' και στο 59', σημειώνοντας χατ τρικ, ενώ τα άλλα δύο γκολ της Φούλαμ πέτυχαν οι Ντέμπσι και Ζαμόρα στο 65' και 74' αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Σουόνσι (στην οποία μεταγράφηκε ο Βαγγέλης Μόρας), επικράτησε με 2-0 της Στόουκ με τους Ουαλούς να ανοίγουν το σκορ στο 9' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Σκοτ Σινκλέρ και να κάνουν το 2-0 στο 85' με σκόρερ τον Γκράχαμ.
πηγή: sportdog.gr

"Διπλό" και... κορυφή για τη Λεβάντε!!

Τρελαίνει... κόσμο η Λεβάντε στην Ισπανία, καθώς η ομάδα της Βαλένθια νίκησε 1-0 εκτός έδρας της Μπέτις και ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας!
"Διπλό" και... κορυφή για τη Λεβάντε!
Η Λεβάντε έπαιξε όπως άρμοζε σε ένα ντέρμπι, δηλαδή με περίσσιο πάθος και κατάφερε να πάρει το τρίποντο. Ο Χουανλού βρέθηκε στο 33’ στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και μετά από ασίστ του Βάλντο, πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση.
Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Σάββατο, 1/10
Οσασούνα-Μαγιόρκα 2-2
(45', 59' Γκαρσία-34', 80' Χέμεντ πεν.)
Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα 2-2
(41' Ρόσι, 84' Πέρεζ-35' Λουίς Γκαρσία, 45' Μπαρέρα)
Σανταντέρ-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1
(59' Αντριάν-20' Ταμούδο)
Βαλένθια – Γρανάδα 1-0
(4' Κανάλες)
Μάλαγα-Χετάφε 3-2
(65’ Φαν Νίστελροϊ, 88’ Μαρέσκα, 90’+1’ Ζούλιο Μπαπτίστα – 55’ Λεόν, 76’ Μικου)
Κυριακή, 2/10
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-2
(61’ Μαρτίνεθ-34’, 70’ Γιορέντε)
Ρεάλ Μπέτις-Λεβάντε 0-1
(33’ Χουανλού)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλη (19:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Μπαρτσελόνα (21:00)
Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)

Κάποιος να τη στείλει στα δίχτυα!!

Τεράστιο πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει στον Άρη στο σκοράρισμα, καθώς μετά από τρία παιχνίδι οι «κίτρινοι» δεν έχουν σκοράρει ακόμα!
 
Κάποιος να τη στείλει στα δίχτυα!
Στην πρώτη αγωνιστική έμεινε στο 0-0 στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα, στην δεύτερη ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από τον Ατρόμητο με γκολ του Μήτρογλου και σήμερα έμεινε και πάλι στο 0-0 με την Ξάνθη.

Υπάρχει πρόβλημα λοιπόν και μάλιστα μεγάλο, για αυτό και ο Σάκης Τσιώλης θα πρέπει στο «κενό» διάστημα που ακολουθεί να δουλέψει πάρα πολύ στα τελειώματα των φάσεων.
πηγή: sportdog.gr

"Ήμασταν καλύτεροι"

Απογοητευμένος από το τελικό αποτέλσμα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Άρη ο Μαρίνος Ουζουνίδης, λέγοντας πως η Ξάνθη ήταν καλύτερη και άξιζε τη νίκη.
"Ήμασταν καλύτεροι"
"Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου ο Αρης" κυρίως με τη φάση του Καπετάνου θα μπορούσε να σκοράρει, σε όλη τη διάρκεια ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο. Δημιουργήσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες για εκτός έδρας παιχνίδι αλλά δυστυχώς δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς.
Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τη διάθεση, τη μαχητικότητα των παικτών μου αλλά όταν μας δίνεται η δυνατότηα να παίρνουμε τέτοια παιχνίδια θα πρέπει να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς.
Δυστυχώς μέχρι τώρα έχουμε μόνο 4 βαθμούς. Οι εμφανίσεις μας ήταν για περισσότερους αλλά η ουσία του ποδοσφαρίου είναι οι βαθμοί και εμείς μένουμε σε αυτούς. Θα προσπαθήσουμε στη διακοπή να δουλέψουμε, να κρατήσουμε τον αγωνιστικό ρυθμό, που είχαμε και ελπίζω στη συνέχεια να είμαστε καλύτεροι και να παίρνουμε τους βαθμούς που αξίζουμε.
Καλη συνέχεια στον Αρη, είναι μεγάλη ομάδα που έχει πίεση και αυτό κατορθώσαμε όσο περνούσε η ώρα να το περάουμε στον αντίπαλο αλλά δεν μπορέσαμε να το εκεμταλλευτούμε όπως θα έπρεπε".
Για την αλλαγή του Μαρσελίνιο: "Τον άλλαξα γιατί δεν ήταν αυτός που θα έπρεπε. Περιμέναμε περισσότερα από τον Μαρσελίνιο. Ο νεαρός ο Βλαχοδήμος που μπήκε ήταν πάρα πολύ καλός σήμερα".
 

"Έπρεπε να πάρουμε βαθμό ή να κερδίσουμε"

Άδικο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, υποστηρίζοντας οτι "έπρεπε να πάρουμε ένα βαθμό ή να κερδίσουμε".
"Έπρεπε να πάρουμε βαθμό ή να κερδίσουμε"
Αναλυτικά:
"Το αποτέλεσμα μας αδικεί βάσει της εμφάνισης που κάναμε. Έπρεπε να πάρουμε ένα βαθμό ή να κερδίσουμε. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, δεχτήκαμε γρήγορο γκολ, αλλά είχαμε καλή κυκλοφορία, δημιουργήσαμε φάσεις, ισοφαρίσαμε και θεωρώ ότι δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ χωρίς συγκέντρωση σε μια στημένη φάση.
Μετά ήμασταν καλοί στο γήπεδο, απλά μας έλειπε το γκολ. Είμαστε σε δύσκολη θέση, αλλά μετά τη σημερινή εμφάνιση μπορούμε να ελπίζουμε στο καλύτερο. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας που αντέδρασαν σωστά». Ακόμα ο κ. Μπάντοβιτς υπογράμμισε: «Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια που χάσαμε δεν ήμασταν καλοί. Αλλά σήμερα αντιδράσαμε γρήγορα, ο αντίπαλος δεν μπορούσε να βρει λύσει, παίξαμε καλά και έτσι θέλω να παίζουμε πάντα είτε είμαστε μπροστά, είτε πίσω στο σκορ».

"Παίξαμε μια ώρα άσχημα, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα"

Ρεαλιστής ήταν ο Στεφάν Ντεμόλ στις δηλώσεις του μετά το ματς με την Κέρκυρα, ομολογώντας πως ο ΠΑΣ δεν έπαιξε καλά, ήταν και τυχερός, αλλά πήρε αυτό που ήθελε.
"Παίξαμε μια ώρα άσχημα, αλλά πήραμε το αποτέλεσμα"
Αναλυτικά:
«Θα αναχωρήσω ευθύς αμέσως στο Βέλγιο για προσωπικούς λόγους. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο αλλά και δύσκολο. Τα πρώτα 30 λεπτά μπορούσαμε να κάνουμε το σκορ αν όχι 3-0 αλλά 2-0.
Μετά το πρώτο μισάωρο δεν μπορώ να καταλάβω τι να συνέβη, αλλά πριν όλα δούλεψαν καλά και βγήκαν τα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε. Προσπαθήσαμε στο β’ ημίχρονο με αλλαγές να δώσουμε νέο αίμα σην ομάδα. Το γκολ που πετύχαμε ήταν γκολ χαρακτήρα παρά της ποιότητας στο γήπεδο.
Ήμασταν τυχεροί σε 2-3 περιπτώσεις που δεν δεχτήκαμε την ισοφάριση. Κάναμε μισή ώρα καλού ποδοσφαίρου, μία ώρα κακού και πήραμε το αποτέλεσμα. Συμβαίνει να παίζεις καλά και να μη κερδίζεις αλλά στο ματς αυτό συνέβη το αντίθετο».

Τους "καθάρισε" ο Αμπντελαουέ!!

Το Ανόβερο με χατ-τρικ του Mοχάμεντ Αμπντελαουέ κέρδισε με 3-2 την Βέρντερ Βρέμης (βασικός σε όλο το ματς ο Παπασταθόπουλος), φθάνοντας στο -4 από την κορυφή της Bundesliga.
Τους "καθάρισε" ο Αμπντελαουέ!
Το Ανόβερο πήρε προβάδισμα μόλις στο 2' όταν ο Στιντλ κέρδισε πέναλτι από τον Μπαρτγκέφλε και ο Αμπντελαουέ νίκησε τον Μίελιτς, από τα 11 βήματα για το 1-0. Οι γηπεδούχοι «ζευγάρωσαν» τα τέρματα τους στο 38' όταν ο Σλάουντραφ τροφοδότησε τον Αμπντελαουέ, ο οποίος με αριστερό σουτ έκανε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 45+3' όταν ο Πιζάρο τροφοδότησε τον Αρναούτοβιτς, ο οποίος με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ζίλερ.
Το Ανόβερο έκανε το 3-1 στο 60' όταν Στιντλ και Πίντο συνδυάστηκαν και ο δεύτερος τροφοδότησε τον Αμπντελαουέ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή σημείωσε χατ-τρικ και «κλείδωσε» την νίκη. Η Βέρντερ έμεινε με δέκα παίκτες στο 78' λόγω αποβολής του Αρναούτοβιτς, ωστόσο μείωσε στο 84' με αριστερό σουτ του Πιζάρο από την μικρή περιοχή μετά από μπαλιά του Εκιτσί.
πηγή: sportdog.gr

"Δεν ήθελε να μπει η μπάλα"

Ο Χαβιέ Ουμπίντες τα έβαλε με την... τύχη του Αρη και τα τερτίπια της μπάλας, που δεν έκαναν τη χάρη στην ομάδα του στο ματς με την Ξάνθη...
"Δεν ήθελε να μπει η μπάλα"
Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Αρη δήλωσε: "Όλη η ομάδα περίμενε ότι θα κάνει μία νικηφόρα έναρξη στο πρωτάθλημα. Από την αρχή του αγώνα πιέσαμε, στριμώξαμε τον αντίπαλο, κάναμε ευκαιρίες αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει κι έτσι δεν μπορέσαμε να δώσουμε μία νίκη στην ομάδα που την ήθελε πολύ.
Έχει καλούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι άμεσα να επανέλθει σε νικηφόρα αποτελέσματα. Μετά θα είναι καλύτερα τα πράγματα. Το υλικό είναι πολύ καλό για να έρθει η ομάδα στη θέση που πρέπει.
Σίγουρα θα βρεθεί λύση. Το υλικό είναι πλήρες και θα βρεθούν λύσεις. Η ομάδα απέδειξε ότι κάνει ευκαιρίες. Το θέμα είναι να έρθει γρήγορα το πρώτο γκολ".
Πηγή: allaboutaris.com

"Λαϊκά δικαστήρια" και ένταση έξω από το "Βικελίδης"

Το τελικό 0-0 ανάμεσα στον Άρη και την Ξάνθη δεν άρεσε στους οπαδούς των «κίτρινων» οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες.
"Λαϊκά δικαστήρια" και ένταση έξω από το "Βικελίδης"
Επίσης μερίδα φιλάθλων θέλησε να συναντηθεί με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις για την εικόνα που παρουσιάζει ο Άρης στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται από νωρίς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Πηγή: novasports.gr

"Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητα μας"

Δυο φορές επανέλαβε αυτή την ατάκα στη συνέντευξη Τύπου ο Σάκης Τσιώλης, μετά το 0-0 με την Ξάνθη, φανερώνοντας και ο ίδιος τον προβληματισμό του για την κακή εικόνα του Άρη, ενώ παραδέχτηκε οτι "έχει δίκιο ο κόσμος να δυσανασχετεί"...
"Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητα μας"
Αναλυτικά:
«Κάναμε ένα άσχημο παιχνίδι, παρ' ότι που τίποτα δεν έδειχνε στο ξεκίνημα ότι θα είχαμε τέτοια συμπεριφορά αγωνιστική. Και ο κόσμος ήταν παρών και υπέροχος. Το πρώτο 15-20λεπτο ήμασταν πιεστικοί, κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε ένα γκολ. Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας... Δεν έχουμε αντίληψη του παιχνιδιού... Ήμασταν πολύ νευρικοί, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και δεν είχαμε αντίληψη του παιχνιδιού. Κάναμε λάθη και στην άμυνα και στην επίθεση.
Στο δεύτερο ημίχρονο ρισκάραμε γιατί ήταν επιτακτική ανάγκη η νίκη, προσπαθήσαμε να φέρουμε το παιχνίδι από τα πλάγια, αλλά στις λίγες φάσεις που κάναμε δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Αντίθετα ο αντίπαλός μας βρήκε χώρους και έκανε ευκαιρίες κι αν αξίζουν συγχαρητήρια σήμερα σε κάποιον είναι στον Μάρκο (σ.σ. Βελλίδη). Είναι μια δύσκολη περίοδος για τον Άρη. Ψάχνουμε να βρούμε την ταυτότητά μας, αλλά θα πρέπει να φανούμε δυνατοί σε αυτή τη κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Θα είναι δικαιολογία να πω ότι όλη αυτή η διακοπή μας έχει βγάλει από το ρυθμό μας, αλλά και άλλες ομάδες έχουν το ίδιο πρόβλημα».
Σ' ότι αφορά στο αμέσως προσεχές μέλλον, ο Καρδιτσιώτης προπονητής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν είχαμε καθόλου αντίληψη του παιχνιδιού και πρώτος από όλους ευθύνεται ο προπονητής. Δίκιο έχει ο κόσμος να δυσανασχετεί. Θα πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, εκτός κι αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο... Εγώ πάντως και οι συνεργάτες μου είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τη μάχη μας».
Παρ' όλα αυτά, το ερώτημα γιγαντώνεται: γιατί παίζει έτσι ο Άρης; «Oι παίκτες κλειδιά μου λένε ότι δεν υπάρχει ο ρυθμός, αλλά αυτά για μένα είναι δικαιολογίες και μόνο δικαιολογίες. Ίσως χρειάζεται μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν φαίνεται τίποτα μέσα στην εβδομάδα, αλλά αυτοί οι παίκτες ξέρουν που έχουν έρθει. Γι' αυτό άλλωστε ήρθαν, για να αντέξουν την πίεση. Έχουμε όμως τεράστιο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του παιχνιδιού. Πλέον έχουμε 20-22 πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές και θα δουλέψουμε στη διακοπή για να έχουμε στον επόμενο αγώνα τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Υπάρχει και ένα θέμα με τους φορ, αφού ο Σολτάνι είναι τιμωρημένος, ο Τσέζαρεκ τραυματίας και ο Γιάκομπ αντέχει για 45-50 λεπτά, αν και σήμερα είχε καλή απόδοση, όσο είχε δυνάμεις», αποκρίθηκε.
Υπάρχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα; «Δεν αντιμετωπίζω κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν υπάρχει κάποιο σύμπτωμα. Το κλίμα είναι άψογο στα αποδυτήρια, δεν έουμε προβλήματα, αλλά όπως είπα η ομάδα δεν είχε μυαλό μέσα στο παιχνίδι», είπε ο 53χρονος προπονητής, ενώ σ' ότι αφορά στον Καστίγιο, ανέφερε: «Ήταν αδικαιολόγητη και απαράδεκτη. Φυσικά και θα μπορούσε να την αποφύγει ο διαιτητής και του το είπα, αλλά λειτούργησε πολύ έξυπνα ο τερματοφύλακας. Αυτός κέρδισε την κάρτα... Εμείς δώσαμε την αφορμή. Δεν δικαιολογείται ούτε για την κλάση του αυτή η ενέργεια, από τη στιγμή που έχει ήδη κάρτα».
Πηγή: contra.gr

Κατώτερος των περιστάσεων ο Ολυμπιακός!!

Όσο καλή ήταν η εικόνα του Ολυμπιακού χθες (02/10), κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/ Ούλκερ, τόσο αρνητική ήταν στο σημερινό αγώνα με την πανίσχυρη Εφές Αναντόλου.
Υπό το βλέμμα του Γιώργου Αγγελόπουλου, που βρέθηκε για δεύτερη διαδοχική ημέρα στο «Αμπντί Ιπεκτσί», όπου διεξάγεται το «Two Nations Cup», το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς ολοκλήρωσε με βαριά ήττα (87-62) τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά. Εκτός 12άδας για τους Πειραιώτες έμειναν ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και o Μάρκο Κέσελ. Από τους Τούρκους, ο Ερσάν Ιλιασόβα έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με το Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να είναι «ζεστός» από την περιφέρεια προηγήθηκε 15-10 στο 6’. Στη συνέχεια, μάλιστα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να ξεφύγει στο +8 (10-18), με το Ματ Χάουαρντ να βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι από τη γραμμή των 6,75μ. Με τον Κερίμ Τουντσερί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, η Εφές Αναντόλου μείωσε στους 3 (17-20), πριν πάρουν τη... σκυτάλη για την τουρκική ομάδα ο Τέρενς Κίνσεϊ και ο Ερσάν Ιλιασόβα. Με δικά τους καλάθια οι Τούρκοι ισορρόπησαν την κατάσταση, καταφέρνοντας μάλιστα να ανατρέψουν το σκηνικό στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (24-23).
Ο Ερσάν Ιλιασόβα αναδείχθηκε στο μεγαλύτερο πρόβλημα για την άμυνα του Ολυμπιακού στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου, αφού με δικά του καλάθια η Εφές Αναντόλου προηγήθηκε 37-30. Το συγκρότημα του Ουφούκ Σαρίτσα πήρε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Εστεμπάν Μπατίστα να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες έδωσε στη διαφορά τη μεγαλύτερη τιμή της στο 17ο λεπτό (42-30). Οι Πειραιώτες δεν βρήκαν τις λύσεις που χρειάζονταν για να επανέλθουν και μοιραία βρέθηκαν να υπολείπονται με διαφορά 15 πόντων στο ημίχρονο (47-32).
Το νευρικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού επέτρεψε στην Εφές να προηγηθεί με 50-32 στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Με τον Κάιλ Χάινς να βρίσκει κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα, το συγκρότημα του Ντούσαν Ίβκοβιτς επιχείρησε να κλείσει την «ψαλίδα» (55-43 στο 24’), όμως οι Τούρκοι ήταν ασταμάτητοι και με το Σάσα Βούγιασιτς να αναλαμβάνει δράση ανέβασαν λίγο πριν από το φινάλε της περιόδου τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (69-48)! Η Εφές αποδείχθηκε ασταμάτητη από τη γραμμή των 6,75μ., μοιραία λοιπόν οδηγήθηκαμε στο 72-49 του 30ού λεπτού.
Η τελευταία περίοδος είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα, όσον αφορά στον τελικό νικητή, αφού οι παίκτες του Ουφούκ Σαρίτσα διατήρησαν με άνεση τη διαφορά στο σκορ. Τόσο ο Τούρκος τεχνικός όσο φυσικά και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δοκίμασαν διάφορα σχήματα που έχουν κατά νου, εν όψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεών τους. Το τελικό 87-62 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα των δύο αντιπάλων στο παρκέ.
Δεκάλεπτα: 24-23, 47-32, 72-49, 87-62.

πηγή: onsports.gr

Μπάντοβιτς: «Μας αδικεί το αποτέλεσμα»

Μόνο από την καλή εμφάνιση έμεινε ευχαριστημένος ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, καθώς η Κέρκυρα δεν μπόρεσε να πάρει βαθμό στα Γιάννινα.
«Πιστεύω πως με αυτή την εμφάνιση μας αδικεί το αποτέλεσμα. Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, αλλά μετά ελέγξαμε τον ρυθμό, κάναμε φάσεις και ισοφαρίσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε ένα αστείο γκολ», τόνισε ο τεχνικός των Φαιάκων στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού.
Για την εμφάνιση της ομάδας του, επισήμανε: «Ήμασταν καλοί και  βοήθησαν οι αλλαγές. Μας ανεβαίνει η ψυχολογία με την εμφάνιση, αλλά αν δεν παίρνεις βαθμούς, είναι δύσκολα τα πράγματα».
Τέλος, για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, ο Μπάντοβιτς σημείωσε: «Στο αμυντικό κομμάτι κινδυνέψαμε στο πρώτο μέρος και στη φάση του δεύτερου γκολ, όπου έπρεπε να δείξουμε μεγαλύτερη προσοχή. Κάναμε φάσεις στη συνέχεια και θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γκολ».

Εβδομάδα «μαχών» εντός και εκτός έδρας!!

Κρίσιμη εβδομάδα έρχεται για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μπορεί το μισό και πλέον έμψυχο δυναμικό των «ερυθρολεύκων» να΄χει αποχωρήσει από την θεσσαλική πόλη και να βρίσκεται σε άλλες ποδοσφαιρικές… πολιτείες, ωστόσο στον Παγασητικό δεν καταθέτουν τα όπλα, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με την ιδέα της Δ΄Εθνικής.
Ο δικαστικός αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζεται, περισσότερο για ηθικούς και λιγότερο για ουσιαστικούς και αγωνιστικούς λόγους, αφού ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι «εντός των τειχών» κατά βάθος θεωρούν πως εδώ που έφτασαν τα πράγματα δύσκολα το ποτάμι θα γυρίσει πίσω…
Η πρώτη «μάχη» της εβδομάδας θα δοθεί την Δευτέρα (3/10) στα γραφεία της UEFΑ, όπου θα συζητηθεί (η απόφαση αναμένεται αυθημερόν) η αίτηση αναψηλάφησης της βολιώτικης ομάδας για τον αποκλεισμό της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Μία ημέρα αργότερα την Τρίτη (4/10) θα εκδικαστεί στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή του Ολυμπιακού Βόλου κατά της απόφασης της Super League να μην ορίσει τον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με τον Αρη.
Παράλληλα, οι διοικούντες την ομάδα θα αποστείλουν ερώτημα προς την ΕΠΟ για το «αν έχει εκχωρηθεί μέρος του αυτοδιοίκητου» θεωρώντας πως όποια απάντηση και εάν λάβουν από την ομοσπονδία θα είναι σημαντική για τον περεταίρω δικαστικό αγώνα τους.
πηγή: onsports.gr

Άντεξε η Παλέρμο!!

Μπορεί να αγωνίστηκε για περισσότερο από μισή ώρα με παίκτη λιγότερο, ωστόσο η Παλέρμο επικράτησε 2-0 της Σιένα και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης.
Πολύ καλό ξεκίνημα έχει κάνει η Παλέρμο στο ιταλικό πρωτάθλημα που σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, μέχρι στιγμής δείχνει μία σταθερότητα στην απόδοσή της.
Οι «ροζανέρο» επικράτησαν με 2-0 της Σιένα στο «Ρέντζο Μπαρμπέρα», πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα. Στο 19’ ο Μιλιάτσιο έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, ωστόσο στο 55’ ο Μπαλτσαρέτι αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, κάτι που δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν οι «μπιανκονέρι».
Η αριθμητική ανισορροπία αποκαταστάθηκε στο 93’ όταν ο Ροσετίνι αποβλήθηκε για τους φιλοξενούμενους μετά το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε. Ο Ερνάντεζ εκμεταλλεύτηκε την εσχάτη των ποινών και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει την Παλέρμο μόλις έναν βαθμό μακριά από την κορυφή.
ΠΑΛΕΡΜΟ: Τζόρβας, Πισάνο, Σιλβέστρε, Μιλιάτσιο, Μπαλτσαρέτι, Μπερτόλο (56’ Μαντοβάνι), Μπαρέτο, Ντέλα Ρόκα, Ίλισιτς (72’ Άκουα), Ερνάντεζ, Μίκολι (46’ Ζάχαβι)
ΣΙΕΝΑ: Μπρκιτς, Βιτιέλο, Ροσετίνι, Τέρτσι, Ρόσι, Μανίνι (53’ Γκονζάλεζ), Βεργκάσολα (66’ Ντ’Αγκοστίνο), Γκάτσι, Μπριέντζα, Ντέστρο, Καλάιο (46’ Ρετζινάλντο).


«Καθάρισε» ο Τζιοβίνκο 
 
 
Η Πάρμα επικράτησε με 3-1 της Τζένοα στο «Ένιο Ταρντίνι» με τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες για την Πάρμα η οποία είχε βρεθεί στην ζώνη του υποβιβασμού, κατάφερε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη που την ανέβασε τόσο ψυχολογικά, όσο και βαθμολογικά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «παρμενάτσι» ήταν ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο ο οποίος με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (29’, 42’ πεν.) με τον Μορόνε στο 50’ να κάνει το 3-0 και ουσιαστικά να καθαρίζει το παιχνίδι.
Το μόνο που κατάφεραν οι Γενοβέζοι, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τέρμα του Παλάσιο με πέναλτι.
ΠΑΡΜΑ: Μιράντε, Ζακάρντο, Παλέτα, Λουκαρέλι, Γκόμπι, Μπιαμπιανί (69’ Βαλντές), Μορόνε (79’ Μπλάσι), Τζαντίντ, Μοντεστό, Τζιοβίνκο (75’ Γκαλόπα), Φλοκάρι
ΤΖΕΝΟΑ: Φρέι, Ρόσι, Μπόβο, Καλάντζε, Αντονέλι (39’ Μορέτι), Κούτσκα, Βελόσο, Κονστάντ (46’ Πράτο), Χορκέρα, Καράτσιολο (71΄Γιάνκοβιτς), Παλάσιο


Εντυπωσιάζει η Κάλιαρι 
 
Έναν βαθμό μακριά από την κορυφή βρίσκεται η Κάλιαρι η οποία επικράτησε 2-0 της Λέτσε στο «Βία Ντελ Μάρε».
Ένα μόλις ημίχρονο ήταν αρκετό για την Κάλιαρι έτσι ώστε να πάρει την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας της Λέτσε με 2-0. Στο 10’ ο Ριμπέιρο έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, με τον Μπιοντίνι στο 40’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.
Από την πλευρά της η Λέτσε αδυνατεί να βρει ρυθμό και με την τέταρτή της ήττα βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού.
ΛΕΤΣΕ: Ζούλιο Σέρτζιο, Όντο, Τόμοβιτς, Φεράριο, Μπρίβιο (46’ Πασκουάτο), Κουαδράδο, Ομπόντο, Τζιακομάτσι (61’ Μπερτολάτσι), Μεσμπά, Πιάτι (46’ Κορβία), Ντι Μικέλε
ΚΑΛΙΑΡΙ: Αγκάτσι, Πισάνο, Κανίνι, Αστόρι, Αγκοστίνι, Μπιοντίνι, Κόντι, Νάινγκολαν, Κοσού, Λαριβέι (79’ Νενέ), Ριμπέιρο (70’ Ιμπράρμπο)


Το απόλυτο μηδέν 
 
Τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα πήρε η Τσεζένα η οποία παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στην Κιέβο.
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα η Τσεζένα, η οποία στα πρώτα της τέσσερα παιχνίδια είχε μόνο ήττες.
Απέναντι στην Κιέβο στο «Ντίνο Μανούτσι» έχασε την ευκαιρία να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα.
ΤΣΕΖΕΝΑ: Ραβάλια, Κομότο (10’ Τσεκαρέλι), Φον Μπέργκεν, Ροντρίγκεζ, Λάουρο, Κολούτσι, Γκουάνα, Καντρέβα, Έντερ, Μούτου, Γκεζάλ (46’ Μπονγκντάνι)
ΚΙΕΒΟ: Σορεντίνο, Σάρντο, Μορέρο, Σέζαρ, Τζόκιτς, Μπράντλεϊ, Ριγκόνι, Χετεμάι, Κρουζάδο (58’ Σαμάρκο), Πελισιέρ, Μοσκαρντέλι (58’ Παλόσι)
   
πηγή: onsports.gr

Νέα φιλική νίκη η Επανομή!!

Η Αναγέννηση Επανομής επικράτησε στο «Νίκος Σαράφης» του Αχιλλέα Τριανδρίας 3-1.
Μία μόλις ημέρα μετά τη νίκη επί της Δόξας Δράμας (1-0) οι «πράσινοι» έδωσαν νέο φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά με τον Αχιλλέα Τριανδρίας εντός έδρας. Ο τεχνικός Αλέκος Βοσνιάδης, μάλιστα, τέθηκε αντιμέτωπος με τον γιο του, Βασίλη, ο οποίος αγωνίζεται ως αριστερό μπακ.
Η Αναγέννηση προηγήθηκε στο 9’ με τον Παναγιώτη Κουρδάκη και ο Αχιλλέας ισοφάρισε στο 30΄με τον Δημογκίκα. Στο 40’ ο Γιάννης Γκέσιος ανέβασε τον δείκτη στο 2-1 και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κουρδάκης με κεφαλιά στο 85’. Το Σάββατο (08/10) έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ: Ταταρίδης, Μαυροματίδης, Χουνουζίδης, Κουρδάκης, Καραμανλής, Ασλανίδης (55΄ Κουλίδης), Κάτσε, Πολίτης, Τζούνιορ, Δεινόπαπας (30΄ Γκέσιος), Δανίδης (55΄ Τράκις).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ: Μπογδάνος, Ιωσηφίδης, Βοσνιάδης, Παπαδόπουλος, Λέκκος, Βογιατζής, Βολίκας, Παπαποστόλου, Κατσαβέλης, Μυλωνάς, Δημογκίκας. Έπαιξαν και οι: Ξανθόπουλος, Τσακαλίδης, Βακουφάρης, Λιάρος, Ρουμελιώτης και Φιλιππόπουλος.

πηγή: onsports.gr

Τρίποντο με χτυποκάρδι για τον ΠΑΣ!!

Μόνο την ουσία είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κι αυτή έφτανε έστω και οριακά για να υπερκεράσει στους «Ζωσιμάδες» το εμπόδιο της Κέρκυρας (2-1). Οι Φαίακες πραγματοποίησαν την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση, είχαν δύο δοκάρια, ωστόσο προδόθηκαν από τα αμυντικά τους λάθη.
Δεν έμειναν σίγουρα ευχαριστημένοι ο Στεφάν Ντεμόλ και οι οπαδοί του ΠΑΣ που βρέθηκαν στο γήπεδο από την εμφάνιση της ομάδας τους. Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι και στην κακή του μέρα, ο «Αγιαξ» κατάφερε να πάρει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο από μια Κέρκυρα που έδειξε ότι αδικεί τον εαυτό της με τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, έβγαλαν αρετές στο γήπεδο και αν μη τι άλλο άφησαν υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια. Για να την έχουν, βέβαια, θα πρέπει τα καλά τους «στοιχεία» να τα φανερώνουν ούτως ή άλλως και όχι αφού πρώτα δουν την εστία τους να παραβιάζεται.
Σε ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, η κάθε ομάδα είχε από ένα καλό επτάλεπτο και σε αυτό το διάστημα δημιούργησε ευκαιρίες και σημείωσε και γκολ. Ο ΠΑΣ, ο οποίος ξεκίνησε και πιο δυνατά την αναμέτρηση, απείλησε στο 7’ με τον Μπεσέρα να αστοχεί σε τετ α τετ, σκόραρε στο 9’ με τον Αργεντινό να παίρνει εκδίκηση και έφτασε κοντά στο 2-0 στο 13’, όταν ο Μπακαγιόκο βρέθηκε φάτσα με τον Γκαλίνοβιτς, αλλά νικήθηκε από τον Κροάτη. Σε αυτό το διάστημα, οι Γιαννιώτες εκμεταλλεύτηκαν τα πολλά αμυντικά κενά που παρουσίασε η Κέρκυρα και τον λάσθος υπολογισμό του Γκαλίνοβιτς στη φάση του γκολ, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, έριξαν στροφές.
Το καλό επτάλεπτο των Φαιάκων ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα από το 39’ έως και τη λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στριφογυρνούσε για αρκετά λεπτά γύρω από την περιοχή του Κηπουρού και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 44’ με κεφαλιά του Λαμπρόπουλου, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και το 2-1 στην αμέσως επόμενη φάση. Ατύχησε, όμως, καθώς έπειτα από την κόντρα που έβαλε ο Κώτσιος για να απομακρύνει τον κίνδυνο στη συρτή σέντρα του Γιάντση, η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.
Άλλο ματς
Οι προσευχές… όλων στους «Ζωσιμάδες» να δουν ένα καλύτερο δεύτερο ημίχρονο, έπιασαν τόπο, με κάποια στοιχεία βέβαια να θυμίζουν το πρώτο 45λεπτο. Με απλά λόγια, ο ΠΑΣ μπήκε και πάλιο πιο ορεξάτος στο γήπεδο, έφτιαξε μια καλή φάση με τον Βίλα στο 52’, πίεσε περισσότερο και τελικά έφτασε στο πολυπόθητο γκολ. Ο Γκαλίνοβιτς δεν αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς και ο Τζημόπουλος δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους και τη δυνατότητα να ανοίξουν την άμυνα των Φαιάκων.
Φαίνεται, ωστόσο, ότι για να πεισμώσουν και να παρουσιάσουν στο γήπεδο τις δυνατότητές τους, οι παίκτες του Μπάντοβιτς πρέπει να νιώθουν πίεση και να βρίσκονται πίσω στο σκορ. Μόλις δέχθηκε το 2-1, η Κέρκυρα άλλαξε εντελώς αγωνιστικό πρόσωπο. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η είσοδος του Μετίν που έβγαλε πολλή ενέργεια και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Ο Τούρκος, ωστόσο, εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη. Στα είκοσι και κάτι λεπτά που η Κέρκυρα έπαιξε ρέστα για να ισοφαρίσει, ο Μετίν έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (σε αυτή τη φάση σίγουρα δεν ήταν μοιραίος μια και ήταν δύσκολο να σκοράρει από τη θέση που βρισκόταν), ενώ στο 79’ νικήθηκε από τον Κηπουρό σε ανεπανάληπτο τετ α τετ. Εστω και αν αγχώθηκε, ο ΠΑΣ κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισε τη δεύτερη εντός έδρας φετινή του νίκη.

πηγή: onsports.gr

Στην κορυφή η Ουντινέζε!!

Τη νίκη με 2-0 απέναντι στην Μπολόνια πήρε η Ουντινέζε στο «Φρίουλι» και έτσι βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Η περυσινή πορεία της Ουντινέζε στο ιταλικό πρωτάθλημα που την έφερε στα προκριματικά του Champions League, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κριθεί τυχαία.
Κάτι που αποδεικνύεται φέτος, καθώς η ομάδα του Φραντσέσκο Γκουιντολίν συνεχίζει σε ανάλογους ρυθμούς και μετά τις πρώτες πέντε αγωνιστικές, βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος.
Αυτό επειδή, επικράτησε 2-0 της Μπολόνια στο «Φρίουλι». Ο Μπενάτια με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, έδωσε το προβάδισμα στις «ζέβρες», με τον Ντι Νατάλε από το σημείο του πέναλτι στο 72’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα που φέρνει την Μπολόνια στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος.
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Χαντάνοβιτς, Μπενάτια, Ντανίλο, Φερονέτι, Μπάστα, Ίσλα (90' Μπαντού), Πίντσι, Ασαμόα, Αρμέρο, Τόργε (68’ Αμπντί), Ντι Νατάλε
ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Αλιάρντι, Κασαρίνι, Πορτανόβα, Άντονσον (12’ Λορία), Ράγκι, Πέρεζ, Μουντιγκάγι, Χιμένεθ, Ντιαμάντι, Κονέ (64’ Πουλτσέτι), Ντι Βάιο (54’ Ακουαφρέσκα).
πηγή: onsports.gr

Τα… είΧε όλα εκτός από γκολ...!!

Ρυθμό, ευκαιρίες, σκληρά μαρκαρίσματα, πάθος, ένταση… Μόνο το γκολ έλειπε από τη… μαγιά της εξαιρετικής αναμέτρησης του Άρη κόντρα  στην Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 5η αγωνιστική της Super League!
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους οι «στρατηγοί» των πάγκων , με τον Σάκη Τσιώλη να δίνει φανέλα βασικού στον Ούμπιντες από τους νεοφερμένους του Βόλου. Έτσι στον αγωνιστικό χώρο για τον Άρη μπήκαν οι Βελλίδης στην υπεράσπιση της εστίας, Λαζαρίδης, Ντίκο συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας αριστερά τους τον Μισέλ και δεξιά τους τον Νέτο. Ρόλο αμυντικών μέσων επωμίστηκαν οι Φατί, Παπαζαχαρίας, ενώ στην τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Γιάκομπ πήραν θέση οι Καστίγιο, Ούμπιντες (αριστερά) και Καπετάνος (δεξιά).
Από την άλλη ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στη «μάχη» τους Βιβιανί κάτω από τα δοκάρια και τους Εντιμάρ, Στάσιακ, Σταθάκη, Μπέρτο από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Μπροστά τους οι Ντίκα, Μάνταλος ανέλαβαν το ρόλο της αναχαίτισης των επιθέσεων του αντιπάλου, ενώ Ντάνι (δεξιά), Μαρσελίνιο (αριστερά) και Πόι (επιτελικός μέσος) έβλεπαν την πλάτη του Καζάκη.
Τί και αν οι παίκτες του Άρη έκλειναν σχεδόν έναν μήνα αγωνιστικής απραξίας (τουλάχιστον επίσημης), καθώς η κλήρωση τους είχε φέρει αντιμέτωπους με την… αλφαβήτα, όχι μόνο δεν φανέρωσαν τέτοια σημάδια στον αγωνιστικό χώρο, αλλά απεναντίας έβγαλαν με το καλημέρα όλη την δίψα τους για ποδόσφαιρο! Αναλαμβάνοντας από το πρώτο σφύριγμα τα ηνία της αναμέτρησης, οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων την ίδια ώρα που ο Μαρίνος Ουζουνίδης αφού είδε πως τα εγκωμιαστικά σχόλια για επιθετικό ποδόσφαιρο δεν γεμίζουν το σακούλι με τους βαθμούς, είχε ως πρωταρχικό μέλημα  τη διαφύλαξη των νώτων του, προσπαθώντας να χτυπήσει με αντεπιθέσεις!
Και αν οι ευκαιρίες τόσο του Καπετάνου με το καλημέρα (4΄), την ώρα που η άμυνα των Ακριτών έπαιζε αγαλματάκια ακούνητα (μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Γιάκομπ),όσο και του Φατί τέσσερα λεπτά αργότερα (δεν πρόλαβε να… φυσήξει την μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί μετά από κόρνερ του Καστίγιο), είναι από αυτές που χάνονται, αυτή του Πόι στο 16΄ ήταν από αυτές που χάνονται (τραβώντας τα ) τα μαλλιά των φίλων του Άρη! Για καλό τους ωστόσο, ο Βελλίδης  έδιωξε με τα… νύχια το πλασέ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού της Ξάνθης ο οποίος ήταν ο μόνος που διέθετε… σωσίβιο στην τρικυμία της άμυνας των γηπεδούχων!
Κάπου εκεί, οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να εκδηλώνουν την επιθυμία τους να αναπτύξουν ρυθμό και αρχίζοντας να βρίσκουν ρυθμό, όχι μόνο ισορρόπησαν την αναμέτρηση, αλλά απείλησαν εκ νέου την εστία του Άρη, ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, όταν το πλασέ του Μάνταλου, μετά από επίδειξη υψηλής τεχνικής με εθελοντή τον Ντίκο, από πλάγια θέση πέρασε έξω από τα δοκάρια του Βελλίδη.
Με τις άμυνες ωστόσο να θυσιάζονται στον βωμό του θεάματος προς τέρψιν του κοινού που είχε μαζευτεί ακόμα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών γύρω από το «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Λαζαρίδης ήταν αυτός που τους ανάγκασε να φλερτάρουν με την αυτοκτονία!
Στο 34΄, οι φίλοι του Άρη βλέποντας την μπάλα να προσγειώνεται από το γλυκό πόδι του Ούμπιντες στο κεφάλι του αφύλακτου κεντρικού αμυντικού σηκωνόντουσαν από τις θέσεις τους, ωστόσο από το «γκοοο…όχι» ακόμα και οι περαστικοί έξω από το γήπεδο αντιλήφθηκαν την κατάληξη της φάσης (άουτ)!
Παρά το γεγονός πως μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν δημιουργήθηκε ούτε υποψία ευκαιρίας, η αναμέτρηση επεφύλασσε νέες συγκινήσεις, αφού μια ένταση ανάμεσα στον Καστίγιο και τον πάγκο της Ξάνθης άναψε τα αίματα, με αποτέλεσμα σε κάτι λιγότερο από πέντε λεπτά να… αεριστεί τέσσερις φορές η κίτρινη από το τσεπάκι του Στυλιάρα!
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Τσιώλης αποφάσισε να κάνει τον Άρη πιο επιθετικό μετατρέποντας το σχήμα της ομάδας του σε 4-4-2, ωστόσο η Ξάνθη ήταν αυτή που ξεδίπλωσε τις επιθετικές της αρετές στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων! Μία ωστόσο η δυστοκία του Καζάκη στο 49΄(η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Πόι θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Βελλίδη), δύο ο πορτιέρο των γηπεδούχων (στο 66΄διατήρησε την ψυχραιμία του βλέποντας τον Πόι έτοιμο να παραβιάσει την εστία του με εξ΄ επαφής κεφαλιά , ενώ ένα λεπτό αργότερα δεν έμεινε μετεξεταστέος στο τεστ αντανακλαστικών που του υπέβαλε το διαγώνιο σουτ του Βλαχοδήμου) κρατούσαν καρφωμένο στη σέντρα το στείρο 0-0.
Αυτό που δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει ούτε ο Καστίγιο κάνοντας του κεφαλιού του στο 74΄μετά από σέντρα του Ακόστα από τα αριστερά πριν βγάλει το ψωμί του για σήμερα ο Βιβιάνι!
Την ίδια ώρα που τα αβίαστα λάθη των ποδοσφαιριστών του Άρη υποχρέωναν την μπάλα να στριφογυρνά έξω από την περιοχή των «κίτρινων», ο Καστίγιο δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους συμπαίκτες του, καταδικάζοντάς τους να αγωνιστούν στα τελευταία λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα εξαιτίας μιας… βρεφικής αποβολής του αφού δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για παρεμπόδιση του Βιβιάνι!
Κάτι που τελικά δεν πλήρωσαν, ωστόσο ο Άρης έμεινε για μία ακόμα φορά μακριά από τη νίκη, όπως και η Ξάνθη με την καλή εμφάνιση που για επίσης ακόμα μία φορά δεν συνδυάστηκε με το τρίποντο αφού το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών…


πηγή: onsports.gr

Ανατροπή για Λάτσιο!!

Τη νίκη με 2-1 πανηγύρισε στο «Αρτέμιο Φράνκι» η Λάτσιο η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της σκορ απέναντι στην Φιορεντίνα.
Η Λάτσιο έχει κάνει ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η ομάδα του Εντουάρντο Ρέγια δεν είχε καταφέρει να φανεί ιδιαίτερα ανταγωνιστική μέχρι στιγμής και στα πρώτα της τέσσερα παιχνίδια, είχε μόλις μία νίκη.
Απέναντι στην Φιορεντίνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» το παιχνίδι ήταν ζωής ή θανάτου. Εκεί οι «βιόλα» μπήκαν νωρίς μπροστά στο σκορ με τέρμα του Σέρτσι στο 8’.
Ωστόσο, ο Ερνάνες ισοφάρισε σχετικά γρήγορα για τους Ρωμαίους στο 28’, με τον Μίροσλαβ Κλόσε στο 83’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και να δίνει μία πάρα πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Μπόρουτς, Ντε Σιλβέστρι, Γκαμπερίνι, Νατάλι, Πασκουάλ, Μοντολίβο, Μπεχράμι, Λατσάρι (81’ Κάρχα), Σέρτσι, Γιόβετιτς, Βάργκας (55’ Σίλβα)
ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Κονκό, Στανκεβίτσιους, Αντρέ Ντιάς, Ραντού (65’ Σκούλι), Γκονζάλεζ (60’ Λούλιτς), Λεντέσμα, Μπρόκι, Ερνάνες, Κλόσε, Σισέ (76΄Ματουζάλεμ)


πηγή: onsports.gr