Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς βοήθεια και στήριξη ο Μήτρογλου!!

Ο Κώστας Καίσαρης θυμάται τον Μήτρογλου στον Ευρωπαϊκό τελικό των Under19 του 2007. Αναγνωρίζει τις αδυναμίες του αλλά επισημαίνει τις συνθήκες που μεγάλωσε και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά

Χωρίς βοήθεια και στήριξη ο Μήτρογλου
Ιούλιος 2007. Τότε που ακόμα υπήρχαν λεφτά και κανένας δεν ήξερε τι περίμενε αυτή τη ριμάδα τη χώρα. Στις 27 του μήνα, έπαιζε στην Αυστρία η Εθνική Ομάδα κάτω των 19 έπαιζε στην Αυστρία Τελικό κυπέλλου Ευρώπης με την Ισπανία.
-Πάμε να κάνουμε έκπληξη στον Γκαγκάτση;
-Πάμε
Αφού πληρώσαμε βαπορίσια τα εισιτήρια, φύγαμε με το πρωινό της Lufthansa για Μόναχο.΄Στη συνέχεια δεύτερη πτήση για το Γκρατς της Αυστρίας. Τριολέ. Ο Βασίλης Αδρακτάς, σύμβουλος τότε της ΕΠΟ, ο Κώστας Μυγδαλής και η ταπεινότητά μου. Στον τελικό με τον ταλαντούχο και ελπιδοφόρο τεχνικό, Νίκο Νιόπλια στον πάγκο, χάσαμε 0-1. Για την ιστορία η σύνθεση: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Μονιάκης, Σιάκας, Ιωαννίδης, Λαμπρόπουλος (75' Κουτσιανικούλης), Δημούτσος (45' Σιόβας), Γ. Παπαδόπουλος, Νίνης (51' Παπάζογλου), Μήτρογλου.
Ήταν η πρώτη φορά που είχα δει τον Μήτρογλου. Κι όχι μόνο μέσα στο γήπεδο. Και στο ξενοδοχείο της αποστολής, μ ένα καπέλο ανάποδα να μη σε πείθει με τη γενικότερη παρουσία και εικόνα του. Χωρίς να παραγνωρίζει κανείς πως πρόκειται για 19χρονο παιδί. Παικτικά οι αδυναμίες του (αργός και με κακή υποδοχή της μπάλας) τότε, ήταν περισσότερο έντονες από τα προσόντα του. Σ ένα ματς όμως που δεν είχε βγει για την ελληνική ομάδα και που είχε σαν μοναδικό διακριθέντα τον Γιάννη Παπαδόπουλο. Είχα γράψει σχετικά μάλιστα, ότι δεν τον βλέπω να βγαίνει τον Μήτρογλου. Έπεσα έξω. Ο Αδρακτάς είχε αντίθετη γνώμη, ειδικά με τις εμφανίσεις του Μήτρογλου στον Ολυμπιακό κι έλεγε πως είναι “παικτάρα”. Ο Μυγδαλής επηρεασμένος από την εικόνα του Γκρατς και με την μετέπειτα συμπεριφορά του στους πανηγυρισμούς, τον είχε βγάλει Άγκοπ.
Ο Μήτρογλου με τα δύο γκολ το Σάββατο στο Περιστέρι, στο Ατρόμητος-Παναιτωλικός έδωσε για μία ακόμα φορά απαντήσεις. Και στον Βαλβέρδε που τον έχει απορρίψει και στον Σάντος που δεν τον επέλεξε για το ματς της Παρασκευής με την Κροατία. Όπως είχε δώσει απαντήσεις πέρυσι στον δεύτερο γύρο όταν είχε σώσει μόνος του τον Πανιώνιο. Όπως το 2009 στο Καραϊσκάκης όταν με δύο γκολ είχε κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό.
Αυτή τη στιγμή ο Μήτρογλου παίζει σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, πλην του Ολυμπιακού. Εύκολα παίζει στην ΑΕΚ, είναι σαφώς καλύτερος του Τοτσέ και του Πετρόπουλου, που έχει ο Παναθηναϊκός και τον ΠΑΟΚ χωράει. Κατά τον Βαλβέρδε δεν κάνει για τον Ολυμπιακό. Και σχετικά με την 11άδα ο Ισπανός έχει δίκιο. Οι αδυναμίες του Μήτρογλου στην ταχύτητα και στο πρέσινγκ είναι εμφανείς.
Αδυναμίες που του στερούν τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο. Στο ρόστερ του Ολυμπιακού όμως, σαφώς και μπορούσε να έχει θέση. Για να παίζει το ρόλο του Πάντελιτς. Να μπαίνει σαν αλλαγή, όταν ο αντίπαλος έχει κλειστεί στην περιοχή του. Γι αυτή τη δουλειά ο Βαλβέρδε επέλεξε τον έμπειρο και πειθαρχημένο Σέρβο. Δεν έμεινε λοιπόν εκτός Ολυμπιακού ο Μήτρογλου γι αγωνιστικούς λόγους. Η αιτία έχει να κάνει με την πειθαρχία. Και την αγωνιστική αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά. Πέρυσι στον Πανιώνιο, είχε σκάσει τον Λεμονή που τον είχε διώξει από την προπόνηση.
Είναι αυτό το έλλειμμα προσωπικότητας, που περιορίζει και πνίγει μάλιστα κάποιες φορές το ταλέντο. Ο Μήτρογλου μεγάλωσε στη Γερμανία. Παιδί μεταναστών χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση αλλά και επαρκή γνώση της ελληνικής γλώσσας. Και σε όχι ιδανικό περιβάλλον. Όλα αυτά βγαίνουν σαν έλλειμμα επαγγελματισμού. Ούτε τσακώνεται, ούτε δημιουργεί έντονα προβλήματα, ούτε ξενυχτάει. Δεν είναι όμως αυτός που θέλει ο προπονητής. Η αδυναμία στην ταχύτητα που λέγαμε δεν βελτιώνεται. Έστω κι έτσι όμως, ο Μήτρογλου είναι σήμερα ο Νο1 Έλληνας σέντερ φορ. Ούτε στον Ολυμπιακό (που ανήκει) παίζει, ούτε στην Εθνική.
Αντ' αυτών περιφέρεται από τον Πανιώνιο στον Ατρόμητο. Δεν μπορείς να πεις ότι αδικεί τον εαυτό του, γιατί δεν έχει δώσει δικαιώματα καθαρής αντιεπαγγελματικής συμπεριφοράς. Ενδεχόμενα να τον έχουν αδικήσει. Όταν στον Ολυμπιακό δεν ασχολήθηκαν ευθύς εξαρχής μαζί του, για να τον βοηθήσουν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του. Σε αυτή την προσπάθεια του για την καθιέρωση, ο Μήτρογλου πέρα από το ταλέντο του δεν είχε κανέναν κι από πουθενά στήριγμα, ή έστω συμπαράσταση.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: