Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Πειραιά για να τον αμφισβητήσει, ωστόσο ο Ολυμπιακός του έδωσε μαθήματα πρωταθλητισμού. Τον νίκησε 2-1 με ανατροπή και κεφαλιές Φουστέρ, Τζιμπούρ. Ο Μπαλάφας το 0-1.
Έτσι κερδίζουν οι Πρωταθλητές!
Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, καθώς με δύο τέρματα, του Φουστέρ στο 35' και του Τζιμπούρ στο 42'... απάντησε στον «Δικέφαλο» που είχε προηγηθεί με τον Μπαλάφα στο 25'. Τα γκολ των Πειραιωτών ήταν και τα δύο με κεφαλιές, ενώ για τους Θεσσαλονικείς ο «Μπάφι» σκόραρε με σουτ από κοντά, μετά από λάθος διώξιμο του Κοστάντσο.

Με τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έκανε το 3/3 και πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με εννιά πόντους, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, με δύο όμως ματς παραπάνω.
Χωρίς εκπλήξεις, παρόμοιο σύστημα...

Οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησαν το ντέρμπι χωρίς εκπλήξεις στις αρχικές τους ενδεκάδες. Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάνσο και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο και Χολέμπας. Οι δύο «κόφτες» ήταν οι Φέισα και Ορμπάιθ, μπροστά τους έπαιζε ο Ιμπαγάσα, δεξί χαφ ξεκίνησε ο Φουστέρ, αριστερό ο Μιραλάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ. Βέβαια, σε πολλές στιγμές οι τρεις της επίθεσης άλλαζαν θέσεις. Για τον ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κρέσιτς, στην άμυνα οι Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Έτο, στα χαφ οι Γκαρσία και Μπαλάφας και μπροστά τους ο Φωτάκης. Στην επίθεση επέστρεψε στα δεξιά ο Σαλπιγγίδης, αριστερά ήταν ο Βιεϊρίνια και ο Αθανασιάδης στην κορυφή.

Ο... εκρηκτικός Ολυμπιακός και ο «Μπάφι»!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο ήταν... καταιγιστικός. Μπορεί να μην δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία, ωστόσο πίεζε συνεχώς και γύριζε την μπάλα επικίνδυνα έξω από την περιοχή. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά τον αρχικό αιφνιδιασμό, ισορρόπησαν το ματς και μετά το 20', άρχισαν... δειλά - δειλά να περνάνε το κέντρο και εκεί φάνηκε πως υπήρχε ένα πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Στο 24' μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν ο Λίνο έφυγε πολύ ωραία από δεξιά, έβγαλε και την σέντρα, ο Κοστάντσο βρήκε... αέρα και ο Χολέμπας την τελευταία στιγμή έδιωξε προ του Σαλπιγγίδη. Από το κόρνερ όμως ήρθε το γκολ. Ο Γκαρσία εκτέλεσε, ο Κοστάντσο έδιωξε με γροθιές πάνω στον Μπαλάφα, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Κόκκινη αντεπίθεση σε επτά λεπτά!

Αμέσως μετά το γκολ που δέχθηκαν, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βγουν μπροστά, ωστόσο για τα επόμενα λεπτά έδειχναν να μην... συνεννοούνται καλά πάνω στο χορτάρι. Ωστόσο, στο 35', ο Τοροσίδης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Φουστέρ με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Το γήπεδο πήρε... φωτιά και οι παίκτες του Ολυμπιακού με την ψυχολογία στα ύψη έψαξαν στην συνέχεια και δεύτερο τέρμα. Η πίεση ήταν ασφυκτική, ενώ στο 37' ο Κρέσιτς απέκρουσε εντυπωσιακά το πολύ ωραίο σουτ του Φέισα. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 42', όταν ο Μιραλάς έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Τζιμπούρ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ και έκανε το 2-1.

Απόλυτη ισορροπία...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε τόσο επιθετικά και αυτό βοήθησε τον ΠΑΟΚ να κερδίσει χώρο. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς είχαν και δύο καλές στιγμές. Στο 53', όταν ο Μέλμπεργκ έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Αθανασιάδη το γύρισμα του Σαλπιγγίδη και στο 60΄ ο Τσιρόλο, μετά από λάθος διώξιμο του Κοστάντσο, με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια. Η απάντηση των Πειραιωτών ήρθε στο 64', όταν ο Γκαρσία έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Τζιμπούρ με δυνατό σουτ στην αντεπίθεση, προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κρέσιτς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Άλλος έχανε, άλλος πίεζε...

Από το 70' μέχρι το 80', ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και με τρεξίματα σε όλο το γήπεδο, πίεζε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Οι Πειραιώτες δεν είχαν ωστόσο κάποια σημαντική φάση, με εξαίρεση το σουτ του Τοροσίδη από πολύ πλάγια. Μετά το 80' και την είσοδο του Ίβιτς στον αγωνιστικό χώρο, ο ΠΑΟΚ βγήκε και πάλι μπροστά και έκανε την τελευταία του προσπάθεια για ισοφάριση. Αυτό βέβαια... ευνόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως ο “Δικέφαλος” έπαιζε με τρεις αμυντικούς πίσω και λίγο έλειψε να σκοράρουν στην αντεπίθεση με τον Μιραλάς στο 90'. Το 2-1 τελικά έμεινε μέχρι το 96', όταν και έληξε το ματς, αν και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα, ο Γεωργιάδης έχασε τεράστια ευκαιρία για να... παγώσει το γήπεδο. Μετά από σέντρα, ο Χολέμπας δεν έδιωξε σωστά, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή, έκανε και το σουτ από το πέναλτι, όμως ήταν αδύναμο και ο Κοστάντσο μπλόκαρε εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: