Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αγάπη που 'γινες, δίκοπο μαχαίρι...!!

Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η σχέση των φίλων της ΑΕΚ με τον προπονητή της Ένωσης, Μανόλο Χιμένεθ.
Αγάπη που 'γινες, δίκοπο μαχαίρι...
Αφού από την στήριξη των οπαδών προς τον Χιμένεθ, την εκδήλωση της αγάπης στον τελικό του Κυπέλλου, φτάσαμε στο σημείο να ρωτάει του Έλληνες φίλους του το κατά πόσο κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ζητώντας να μάθει λεπτομέρειες για το συμβάν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στι φιλικό με την Καλλιθέα!
Ο Ισπανός τεχνικός, άλλωστε όταν ήρθε στην Ελλάδα αντικατέστησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς που φαινόταν πως δεν μπορούσε να συνεχίσει στον πάγκο της ΑΕΚ. Και γι' αγωνιστικούς (ήττα - συντριβή από Ολυμπιακό Βόλου) και για εξωαγωνιστικούς λόγους (θυμηθείτε τι έγινε στην Καλλιθέα).
Έτσι ο «δον» Μανόλο έμοιαζε σαν να είναι το «γιατρικό» στα ανίατα προβλήματα των «κιτρινόμαυρων». Ο Σεβιγιάνος τεχνικός, που είχε προτιμηθεί του Πολ Λε Γκουέν, θεωρούνταν ο άνθρωπος που θα έλυνε τα προβλήματα της ομάδας. Και όχι εκείνος που μόλις ένα χρόνο (και ούτε χρόνο) θα έφτανε την κατάσταση στο απροχώρητο.
Ο Χιμένεθ πάντως έμοιαζε από την αρχή να είναι πολύ καλά διαβασμένος, όσον αφορά τις σχέσεις που θα έπρεπε να δημιουργήσει με τον κόσμο της ΑΕΚ προκειμένου να έχει ένα ακόμα στήριγμα στην ομάδα. Αυτές τις σχέσεις που δεν είχε ο προκάτοχος του, Ντούσαν Μπάγεβιτς, λόγω του… βεβαρημένου παρελθόντος.
Το πρόγραμμα είχε απ' όλα. Επαινετικές δηλώσεις, που έφτασαν μέχρι και στην Ισπανία μέσω συνέντευξης του, εμφάνιση με φούτερ της Original σε εκτός έδρας εμφάνιση της Ένωσης.
Και ο κόσμος της ΑΕΚ πάντως έδειξε παρόμοια στάση, με άμεση στήριξη, μετά από περίπου δύο μήνες παρουσίας στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων». Ακόμα μετά τον τελικό τον σήκωσαν στα χέρια τους κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών ή και ακόμα πιο νωρίς για την ίδια διοργάνωση, όταν η ΑΕΚ απέκλεισε τον Παναθηναϊκό με το γκολ του Μίτσελ.
Η αρχή της… αγάπης
Ο Μανόλο Χιμένεθ από την μέρα που έφτασε στην Ελλάδα, έγινε δέκτης θετικών μηνυμάτων από τον κόσμο της ΑΕΚ. Και αυτό γιατί στις αρχές Οκτωβρίου περίπου εκατό φίλοι των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκαν στον διεθνή αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον υποδεχτούν και να τον αποθεώσουν. Ενώ και εκείνος δεσμεύτηκε προς τον κόσμο, λέγοντας: «Θα κάνω τα πάντα για τον ΑΕΚ».
Η «σύσφιξη» των σχέσεων, η συνέντευξη και το φούτερ
Στις 19 Δεκεμβρίου του 2010, η ΑΕΚ ταξιδεύει για την Θεσσαλονίκη. Εκεί στο «Καυτανζόγλειο» αντιμετωπίζει τον Ηρακλή. Χάνει με 2-0 και ο δον Χιμένεθ απειλεί με αποχώρηση αν δεν γίνονταν μεταγραφές κατά την χειμερινή περίοδο του Ιανουαρίου.
Περίπου εκατό φίλοι της ΑΕΚ βρέθηκαν μετά την επιστροφή της αποστολή στο σπίτι του Μανόλο Χιμένεθ προκειμένου να του ζητήσουν να μείνει στην ομάδα τους. Κάτι το οποίο και έγινε.
Ενδιάμεσα σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «ABC de Sevilla» είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον κόσμο της ΑΕΚ: «Οι οπαδοί μας με έχουν εντυπωσιάσει. Ο τρόπος που ζουν το ποδόσφαιρο είναι απίθανος. Η ΑΕΚ έχει να κερδίσει πρωτάθλημα εδώ και 16 χρόνια και είναι πολύ διψασμένοι».
Επόμενη κίνηση του Χιμένεθ που μάλλον έκανε κακή εντύπωση, ήταν η εμφάνιση του, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, όταν είχε φορέσει φούτερ της Original! Όχι άδικα πάντως, καθώς είχε τύχει αποθεωτικής υποδοχής τοπικού συνδέσμου, που του είχε προσφέρει το εν λόγω φούτερ σαν δώρο.
Τα ταξί και τα λευκά μαντήλια
Η αντίστροφη μέτρηση είχε ξεκινήσει πριν τον αγώνα με τον Ατρόμητο, για το πρωτάθλημα. Την ώρα που περίπου 2.000 ΑΕΚτζήδες διαδήλωναν στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά των μετόχων της ΠΑΕ, περίπου εκατό βρέθηκαν στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της ΑΕΚ και… έδωσαν ρεπό στον οδηγό του πούλμαν που θα μετέφερε τους «κιτρινόμαυρούς» στο ΟΑΚΑ.
Και αυτό γιατί οι παίκτες του Χιμένεθ και φυσικά και ο ίδιος πήγαν στο γήπεδο με ταξί! Κίνηση συμβολική. Επειδή πριν από 15 μέρες οι παίκτες, αντί να πάνε μετά το 6-0 με το πούλμαν στο προπονητήριο των Σπάτων (όπου τους περίμενε κόσμος), έφυγαν με ταξί στα σπίτια τους.
Η σεζόν έμοιαζε δύσκολη από το καλοκαίρι. Ο κόσμος της ΑΕΚ χρόνο με τον χρόνο κουράζεται πολύ. Με την διοικητική αστάθεια, με τα χρέη, με το κάτω του μετρίου υλικό που βλέπει στην αγαπημένη της ομάδας.
Από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου βλέπουμε μία ΑΕΚ να ταλαιπωρείται και να ταλαιπωρεί. Να μην αποδίδει τίποτα εντός γηπέδου. Και το χειρότερο για τον Χιμένεθ; Να μην υπάρχει καν το εξιλαστήριο θύμα που άκουγε πέρυσι στο όνομα: Ντούσαν Μπάγεβιτς. Φέτος η ομάδα είναι δικιά του. Η προετοιμασία έχει υπό τις οδηγίες του. Αν και με το υλικό που είχε παραδώσει ο Σερβοέλληνας τεχνικό η ΑΕΚ σίγουρα πήγαινε καλύτερα. Μοναδική… ηλιαχτίδα στην σκοτεινιά το διπλό στα «Πηγάδια» επί της Skoda Ξάνθης.
Κάπως έτσι φτάσαμε στο «σχίσμα» του κόσμου με τον Μανόλο Χιμένεθ. Στα λευκά μαντίλια που… θυμίζουν γήπεδο της Primera Division. Και αυτό γιατί οι φίλαθλοι στην Ισπανία όταν δεν θέλουν κάποιον προπονητή του κουνούν λευκά μαντήλια, δείχνοντας του την έξοδο, πριν την διοίκηση…
Το όλο θέμα όμως φαίνεται να έχει και συνέχεια, καθώς ο Χιμένεθ σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχει αρχίσει ν' ανησυχεί για την σωματική του ακεραιότητα, αφού ρώτησε τους Έλληνες φίλους του τι ακριβώς είχε συμβεί με τον προκάτοχο του Ντούσαν Μπάγεβιτς και πόσο ξύλο είχε «φάει» στο φιλικό με την Καλλιθέα στο «Ελ Πάσο»!
Προφανώς το ερώτημα προέκυψε μετά από σχετική υπενθύμιση που του έγιεν για το πως αποχώρησε ο Σερβοέλληνας τεχνικός από τον πάγκο της Ένωσης με τον προπονητή από το Αραχάλ να το εκλαμβάνει ως απειλή πως αν δεν παραιτηθεί, θα τύχει ίδιας αντιμετώπισης.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: