Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Με τέτοιον Χάινς δεν χάνει!!

Ο Κάιλ Χάινς είναι σέντερ, αλλά με ύψος μόλις 1.98. Ο Αμερικανός, όμως, απέδειξε κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (24π, 8/8διπ, 6ριμπ, 4ασ) την οποία ο Ολυμπιακός νίκησε με 88-78 πως μπορεί να δώσει στην ομάδα του Πειραιά αυτό που της έλειπε.
Με τέτοιον Χάινς δεν χάνει!
Έναν παίκτη δηλαδή που θεωρεί τη ρακέτα σπίτι του και για να τον κερδίσει κανείς θα πρέπει να… φτύσει αίμα. Ο Αμερικανός έκανε σπουδαία δουλειά σε άμυνα και επίθεση και οδήγησε τους Κυπελλούχους Ελλάδος στην πρώτη τους νίκη στο «Two Nations Cup».
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης με 12-8 και αυτό γιατί ο Κεϊλίν Λούκας ήταν ασταμάτητος. Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ήταν σε δαιμονιώδη κατάσταση και έτσι δίνοντας ρυθμό στους υπόλοιπους οι «ερυθρόλευκοι» να διατηρήσουν τη διαφορά (23-18) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Στη συνέχεια, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ηγήθηκε στο σκοράρισμα και πήρε τη σκυτάλη από τους Χάινς και Λούκας. Έτσι, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έφτασαν στο +10 (28-18), οκτώ λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Πρίντεζης με την είσοδο του έδωσε φρεσκάδα και εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό και έτσι οι Πειραιώτες δεν είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν τη διαφορά κοντά στους δέκα πόντους (35-27). Σε εκείνο το σημείο, όμως, με τον Λούκας καθηλωμένο στον πάγκο λόγω φάουλ, οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τον ρυθμό τους και έτσι η «Φενέρ» με τους Γκιστ και Τζέρελς μείωσαν σε 44-38 στο τέλος του ημιχρόνου.
Οι Τούρκοι πλησίασαν ακόμη και στον πόντο (47-46), δύο λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Αλλά κάπου εκεί, ο Κάιλ Χάινς ανέλαβε και πάλι δράση και με συνεχόμενους πόντους και εξαιρετικές άμυνες έβαλε μπροστά την ομάδα του με 62-50. Ο Σπανούλης οργάνωνε άψογα, Παπαδόπουλος, Χάινς και Γκετσεβίτσιους «εκτελούσαν» και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +17 (71-54).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, οι Τούρκοι προσπάθησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού και ο εκπληκτικός Κάιλ Χάινς δεν τους το επέτρεψαν. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος διατήρησαν τη διψήφια διαφορά και έφτασαν στη νίκη με 88-78.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: