Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Ο ΠΑΟΚ λύγισε στη Μαδρίτη 88-77 από την Εστουδιάντες

Παρά τους 24 πόντους, τα 17 ριμπάουντ, τις 4 ασίστ από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε 88-77 από την Εστουντιάντες στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής (6ος όμιλος) για την κανονική περίοδο του EuroCup. Πρώτος σκόρερ της ισπανικής ομάδας ο Ερνάν Γιάσεν με 16 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 17-14, 37-33, 57-52, 88-77
Με αιχμή τον Παπαδόπουλο φάνηκε αποτελεσματικότερος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ. Η «δουλειά» του πολύπειρου σέντερ, τον οποίο, μάλιστα, υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα στην παρουσίαση του «Δικεφάλου» οι φίλαθλοι της Εστουντιάντες, ανάγκασε στο τρίλεπτο τον Λουίς Κασιμίρο να αντικαταστήσει τον Ασελιν (που είχε την ευθύνη να τον μαρκάρει), με τον Γκάμπριελ. Ο Παπαδόπουλος άνοιξε το σκορ (0-2) και έδωσε αργότερα προβάδισμα τριών πόντων στους «ασπρόμαυρους» (3-6). Η Εστουντιάντες άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της στην πορεία των λεπτών και με διαδοχικά τρίποντα από τους Γκάμπριελ, Γκρέιντζερ πήρε το προβάδισμα (11-8), το οποίο και κράτησε ως το τέλος της περιόδου. Η «απάντηση» του Σούλη Μαρκόπουλου στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε από τον πάγκο. Δίνοντας χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς Καλαμπάκα, Γιαννακίδη, Καλλέ, ο ΠΑΟΚ λειτούργησε αμυντικά και το 20-14 στο 12’ έγινε 20-22 στο 15’ με τον ΜακΓκράθ να βρίσκει με όμορφη ασίστ τον Γκετσέφκι στη ρακέτα και ο τελευταίος να σκοράρει εύκολα. Το σκηνικό έγινε ομορφότερο στα 2’. 42’’ πριν την ολοκλήρωση της περιόδου, όταν δύο βολές του Γκρέι έφεραν τον «Δικέφαλο» να προηγείται με +6 (25-31). Η αντίδραση των γηπεδούχων προέκυψε τάχιστα. Με σε 10-0, Γιάσεν, Μέντλεϊ και Φερνάντεζ να «οπλίζουν» ανέκτησαν τα ηνία στο 19’ (35-31) και έφυγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 37-33. Το πρώτο καλάθι στην τρίτη περίοδο επιτεύχθηκε για τον ΠΑΟΚ από τον Γκετσέφσκι (37-35). Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο καλή για τον «Δικέφαλο». Εχοντας λύσεις από τον Ασελιν η Εστουντιάντες προηγήθηκε με 6 πόντους (24’ 45-39), απόσταση που μεγάλωσε στους 10, 2’. 48’’ πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου, με τη… συνδρομή των Ελις (2 τρίποντα), Βελς (55-45). Στο ίδιο διάστημα οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να μείνουν στο παιχνίδι, με προσπάθειες στη ρακέτα από τους Παπαδόπουλο, Γκετσέφκι. Με τρίποντο (το πρώτο για την ομάδα) από τον Μάρσαλ στο 1’.40’’ η διαφορά «έπεσε» στους πέντε (55-50), όση ήταν στο 30’ (57-52).
Με τρίποντο του ΜακΓκράθ στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 4 (59-55), γεγονός που κινητοποίησε την Εστουντιάντες, η οποία με καλή άμυνα, γρήγορο ρυθμό, ευστοχία… πάτησε γκάζι και έφτασε τη διαφορά στο +12 (32’ 69-57, 36’ 77-65). Τελευταίο… χαρτί για τον ΠΑΟΚ ήταν πιεστική άμυνα στο τετράλεπτο πριν το φινάλε με τη διαφορά να είναι στο -10 (77-67). Κίνηση με την οποία μπόρεσε εν τέλει να μειώσει απλά με τρίποντο του ΜακΓκράθ στους επτά (37’ 77-70). Δύο τρίποντα από τους Μπλανκ, Γκάμπριελ «ανέβασαν» τη διαφορά στους 11 πόντους (38’ 83-72) και κάπου εκεί κρίθηκε η αναμέτρηση.
Διαιτητές: Μούχβιτς (Κροατία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία), Λέφβερθ (Σουηδία)
ΕΣΤΟΥΝΤΙΑΝΤΕΣ: Ελις 6 (2), Ντρίσεν, Ασελιν 12, Βελς 4, Κλαρκ 6 (1), Γκρέιντζερ 6 (1), Γκάμπριελ 8 (2), Γιάσεν 16 (1), Φερνάντεζ 8, Μπλανκ 9 (1) Μέντλεϊ 13
ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 13 (2), ΜακΓκράθ 12 (2), Αποστολίδης, Δέδας, Ντόζιερ 6, Γκρέι 5, Παπαδόπουλος 24, Γιαννακίδης, Καλλές 2, Γκετσέφσκι 15, Καλαμπάκας

Με μπροστ –Άρη τον Τάκερ

Έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον Άντονι Τάκερ, ο Άρης επικράτησε στο Αλεξάνδρειο 88-75 της Αζόβμας στην πρεμιέρα του 4ου ομίλου του Eurocup και ξεκίνησε με το «δεξί» το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο φόργουορντ των «κιτρίνων» αποτέλεσε άλυτο «γρίφο» για την άμυνα των Ουκρανών και τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 3 ασίστ και κανένα λάθος οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του Ντρούκερ στη νίκη.΄

Οι «κίτρινοι», μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, θέλοντας να αιφνιδιάσουν την Αζόβμας. Η διαφορά έφτασε στο +11 (21-10) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ουκρανική ομάδα να «ροκανίζει» την διαφορά με την λήξη (23-16).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε πολύ καλά για τους παίκτες του Ντρούκερ.

Ένα τρίποντο του Χρυσικόπουλου έφερε την διαφορά στην μέγιστη διαφορά της (33-19) στο 14’.

Κάπου εκεί όμως η Αζόβμας αφυπνίστηκε και με ένα σερί 9-0 έριξε την διαφορά στο -5 (33-28). Ταπούτος και Πίρς πέτυχαν σημαντικά καλάθια και το ημίχρονο έκλεισε με τον Άρη μπροστά 8 πόντους (40-32).

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε πολύ άσχημα για τους γηπεδούχους που είχαν μπλοκάρει στην άμυνα των Ουκρανών.

Ένα τρίποντο μάλιστα του Χάους και ένα δίποντο του Πουστοζβόνοφ, έφερε το παιχνίδι στα ίσια (40-40). Με πρώτα «βιολία» τους Τάκερ και Μπορόβνιακ ο Άρης έκανε ένα σερί 13-4 φέρνοντας το παιχνίδι στο +9 (55-46) με την περίοδο να κλείνει στο 58-53.

Στην τελευταία περίοδο οι άμυνες χαλάρωσαν και εκεί που οι Ουκρανοί έδειχναν να απειλούν (63-56) στο 33’ ένα άμεσο και ένα έμμεσο τρίποντο του μεγάλου πρωταγωνιστή Άντονι Τάκερ έφερε την διαφορά στο + 13 (69-56) και κάπου εκεί η «σεμνή τελετή» έλαβε τέλος με τον Άρη να φτάνει στην πρώτη του νίκη (88-75), να παίρνει μια ικανοποιητική διαφορά και να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις τις υποχρεώσεις του στο Eurocup.

Άξιοι συμπαραστάτες του Τάκερ, οι Μπορόβνιακ με 17 πόντους και Ταπούτος με 11 πόντους. Βοήθησαν σε κρίσιμα σημεία και οι Πιρς (10π.) και Ντάνστον (12π.)

Για τους φιλοξενούμενους κορυφαίος ο Κάρι με 22π και οι Αλεξάντερ (16π.), Πουστοσβόνοφ (13π.)

Στο άλλο παιχνίδι της πρεμιέρας μεγάλη νίκη πήρε η Χάποελ Γκιλμπόα, η οποία ''άλωσε'' την Κροατία επικρατώντας της Τσεντεβίτα με 92-83.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης ταξιδεύει στο Ισραήλ (23/11) για να αντιμετωπίσει την Χάποελ Γκιλμπόα.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 40-32, 58-53, 88-75

Άρης (Ντρούκερ): Πιρς 10, Ντάνστον 12, Ταπούτος 11, Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 3, Χαραλαμπίδης 4, Κουμπούρας, Μπορόβνιακ 17, Χρυσικόπουλος 3, Σλούκας, Τάκερ 28

Αζόβμας (Πιντγκοβίροφ): Κάρι 22, Σκουτέλνικ 3, Μπομπρόφ, Όουενς 11, Μπάιντα, Ίβσχιν 2, Αλεξάντερ 16, Πουστοζβόνοφ 13, Χάουζ 8, Τόμας

ΓΗΠΕΔΟ: Αλεξάνδρειο

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιόβσιτς, Νουράν, Μιλόγεβιτς

Τα είπαν με τον Φερέιρα

Συνάντηση με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα είχαν οι Κώστας Αντωνίου και Κάρλος Φρέιτας για το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά επαφών που θα έχουν οι δύο άνδρες με υποψήφιους τεχνικούς για τον πάγκο των πράσινων.

Έτσι τις επόμενες ημέρες οι Αντωνίου και Φρέιτας θα έχουν επαφές και με τους άλλους τέσσερις προπονητές (Γκασπερίνι, Λε Γκουέν, Μπιέλσα, Αγκίρε).

Ο διευθυντής ποδοσφαίρου και ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός συνομίλησαν με τον Πορτογάλο τεχνικό για περίπου δύο ώρες ανταλλάσοντας απόψεις και φυσικά μιλώντας για συγκεκριμένα πράγματα.

Αφού οι Αντωνίου, Φρέιτας ολοκληρώσουν τις επαφές με τους υποψήφιους τεχνικούς, τότε, θα επιστρέψουν στην Αθήνα. Στη συνέχεια θα έχουν μια συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα, ο οποίος θα λάβει και την απόφαση.

*Ο Κώστας Αντωνίου, αρχικά, μετέβη στην Αγγλία. Εκεί είχε επαφές για μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού.

Τι έχασες ρε Καταρ-αμένε;

Ούτε το δώρο του τερματοφύλακα του Ουζμπεκιστάν δεν εκτίμησε ο Φαχάντ Χαλφάν του Κατάρ στη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Ασιατικού Κυπέλλου.

Ο 18χρονος επιθετικός-που μάλλον θα πρέπει να πάψει να χαρακτηρίζεται τέτοιος-επωφελήθηκε από τη... μαγική προσποίηση του αντίπαλου τερματοφύλακα. Μάζεψε την μπάλα και θαμπωμένος από τη σκέψη των πρωτοσέλιδων της επόμενης ημέρας με τους διθυράμβους για το πρόσωπο του, ήταν έτοιμος να σκοράρει χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του στις καθυστερήσεις.

Αμ δε! Συνέκλινε από την τελική γραμμή προς τη μικρή περιοχή για να σιγουρέψει το γκολ και κατάφερε να το χάσει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Τα μαύρα φίδια των τύψεων έγιναν ακόμη περισσότερα γύρω του, όταν η ομάδα του έχασε με 1-0 στην παράταση.

«Κόλλησε» στο μηδέν η Κύπρος

Δεν ανέδειξε νικητή το φιλικό που διεξήχθη στο Αμάν ανάμεσα στην Κύπρο και την Ιορδανία.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 αν και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη είχε τον έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δημιούργησε ευκαιρίες για να πάρει την νίκη.

Η σημαντικότερη ευκαιρία για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη χάθηκε στο 43ο λεπτό όταν ο Σαφί έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Χριστοφή και στην επαναφορά ο Χαραλαμπίδης δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Για τους γηπεδούχους η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λέπτου όμως το σουτ του Αμίρ Τίντ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι.

Στην συνέχεια και λόγω των πολλών αλλαγών η απόδοση των φιλοξενούμενων έπεσε όμως η καλύτερη στιγμή δημιουργήθηκε στο 58’ με τον Εφραίμ να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

ΚΥΠΡΟΣ: Γιωργαλλίδης (54' Κίσσας), Πουρσαϊτίδης, Μ. Ηλία (73' Αλωνεύτης), Χρίστου (46' Μερκής), Σολωμού (54' Ντομπρασίνοβιτς), Χρ. Μιχαήλ, Σατσιάς (64' Μυτίδης), Χαραλαμπίδης, Παναγή, Χριστοφή (58' Κωνσταντίνου), Εφραίμ

Δοκιμάζονται στην Ιταλία οι "αιώνιοι"

Με τους δύο εκπροσώπους μας, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, να δοκιμάζονται εκτός έδρας και συγκεκριμένα επί ιταλικού εδάφους, διεξάγεται το επόμενο διήμερο η 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι», που ψάχνουν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους, ρίχνονται την Τετάρτη πρώτοι στη «μάχη» απέναντι στην Βίρτους Ρόμα στο Παλαλοτομάτικα (21:30) για τον 2ο όμιλο.

Το σύνολο του Ντούσαν Ιβκοβιτς έχει ραντεβού με την ιστορία του στην αναμέτρηση με την ιταλική ομάδα, καθώς θα παραταχθεί στο κλειστό, το οποίο έφερε τότε το όνομα «Παλαέουρ», όπου με οδηγό τον «σοφό» κατέκτησε τον Απρίλη του 1997 το πρώτο και μοναδικό Ευρωπαϊκό τίτλο του.

Στην «Αιώνια Πόλη» δεν θα αγωνιστεί ο Θοδωρής Παπαλουκάς, καθώς ο έμπειρος γκαρντ υπέστη διάστρεμμα στην χθεσινή πρωινή προπόνηση και θα μείνει στην Αθήνα, προκειμένου να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Εκτός αποστολής και ο Μιχάλης Πελεκάνος, ο οποίος ταλαιπωρείται από τράβηγμα στον δικέφαλο.

Την Πέμπτη, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στο Μιλάνο την Αρμάνι (21:45), με τους «πράσινους» να θέλουν την τέταρτη νίκη τους στον 4ο όμιλο και δεύτερη εκτός έδρας. Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχει "λευκό" το απουσιολόγιό του και ευελπιστεί το σύνολό του να γίνει η δεύτερη ομάδα μετά την Ολίμπια Λιουμπλιάνα, που θα υποχρεώσει τους Ιταλούς σε απώλεια μέσα στο «σπίτι» τους.

Πωλείται ο Πανιώνιος!

Την οριστική απόφασή του να μεταβιβάσει την ΠΑΕ Πανιώνιος ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Τσακίρης.

Μετά τη λήξη της κρίσιμης Γ.Σ., ο ιδιοκτήτης της ομάδας αποκάλυψε πως το Δ.Σ. που εξελέγη «είναι τυπικό» και αναλαμβάνει να προχωρήσει τις διαδικασίες της πώλησης.

Παρόλο που δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, δε, θεωρείται βέβαιο πως εκείνη θα γίνει στο γκρουπ επιχειρηματιών που συνδέονται με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Γεράσιμος Βεντούρης είχε προαναγγείλει την εξέλιξη, όταν αποχωρούσε βουρκωμένος από τα γραφεία και αποκάλυπτε πως η πρόταση του να περάσει η ομάδα στον Ερασιτέχνη δεν έγινε δεκτή από τον ιδιοκτήτη.

«Δεν τα καταφέραμε, η ομάδα μεταβιβάζεται», δήλωσε ο -εμφανώς φορτισμένος- πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος εμφανίστηκε απογοητευμένος από την άκαμπτη στάση του Κωνσταντίνου Τσακίρη.

Σημειώνεται πως ο τελευταίος γινόταν προσπάθειες μέχρι και την ύστατη ώρα να μεταπειστεί και να μην προχωρήσει στην πώληση, ωστόσο η απόφασή του αποδείχθηκε αμετάκλητη και αύριο κιόλας αναμένεται να ανακοινωθεί η οριστική αλλαγή σελίδας στον «ιστορικό»!

Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση των οπαδών της ομάδας -100 εκ των οποίων (χωρίς παρατράγουδα και ακρότητες) βρέθηκαν από νωρίς στα γραφεία της ΠΑΕ και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πώληση του συλλόγου «σε μη Πανιώνια χέρια».

Το ίδιο έκαναν, άλλωστε και στον ίδιο τον Κωνσταντίνο Τσακίρη -σε συζητήσεις μαζί του μετά το τέλος της Γ.Σ.- με τον ιδιοκτήτη να τους απαντά χαρακτηριστικά:

«Bρήκα τον άνθρωπο που θα με απαλλάξει από το βάσανο του Πανιωνίου. Ο κ. Ψωμιάδης είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για την επόμενη μέρα και ο μόνος που μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο».

Αφού αποκάλυψε, δε, πως η περίπτωση Καλογρίτσα δεν προχώρησε λόγω της απαίτησης του τελευταίου να γίνει αναλυτικός έλεγχος -κάτι που ο ίδιος θεώρησε προσβλητικό- ο Τσακίρης αποχώρησε εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών και… δεσμεύσεων πως οι αντιδράσεις θα μεταφερθούν στη Νέα Σμύρνη.

«Θα υποφέρουμε στην Αθήνα»

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να υποφέρει στο γήπεδο για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα σύμφωνα με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός ξεκαθάρισε ότι οι Μπλαουγκράνα δεν πρόκειται να… χαλαρώσουν. «Στην Αθήνα πρέπει να υποφέρουμε για να κερδίσουμε» είπε αρχικά ο 23χρονος σουπερστάρ ενόψει της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τίποτα στην τύχη, αφού είναι η καλύτερη διοργάνωση σε επίπεδο συλλόγων» πρόσθεσε ο Μέσι, ο οποίος βρίσκεται στο Ντουμπάι με την αποστολή της Εθνικής Αργεντινής, η οποία θα αντιμετωπίσει σε φιλικό την Βραζιλία την Τετάρτη (17/11).

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: Δεν πάει πουθενά ο Κούπερ

Την ανακοίνωση που περίμεναν όλοι οι φίλοι του Άρη για να καθησυχάσουν, εξέδωσε πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ Άρης. Οι άνθρωποι της ομάδας αφού εύχονται χρόνια πολλά στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τη συμπλήρωση 55 χρόνων ζωής, ξεκαθαρίζουν πως ο Αργεντίνος ήταν και θα είναι ο προπονητής του συλλόγου βάζοντας τέλος στις φήμες.
Αναλυτικά:

" Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να ευχηθεί χρόνια πολλά με υγεία και πολλές επιτυχίες με τον ΑΡΗ στον  Έκτορ Ραούλ Κούπερ που συμπλήρωσε σήμερα τα 55 του χρόνια. Ο προπονητής της ομάδας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη και δέχθηκε ευχές  και δώρα από την διοίκηση και τα στελέχη της εταιρίας.
Με αφορμή την συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε για τελευταία φορά να επισημάνει τη σχέση εμπιστοσύνης που διέπει τις δύο πλευρές, αλλά και το συγκεκριμένο πλάνο που έχει καθοριστεί με τις εισηγήσεις του προπονητή για την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας.
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ έχει αναλάβει να καθοδηγήσει την ομάδα έχοντας την απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο αγωνιστικό τμήμα με ότι αυτό συνεπάγεται σε όλες τις παραμέτρους του. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να επανέλθουμε για να… διευκρινίζουμε σε ορισμένους τα αυτονόητα".

Και επίσημα Ντοναντόνι στην Κάλιαρι

Την πρόσληψη του Ρομπέρτο Ντοναντόνι στον πάγκο της Κάλιαρι, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Πιερπάολο Μπιζόλι, ανακοίνωσε και επίσημα ο σύλλογος της Σαρδηνίας. Η διάρκεια του συμβολαίου και οι ετήσιες οικονομικές απολαβές του Ιταλού τεχνικού αναμένεται να γίνουν γνωστά κατά την παρουσίασή του στον Τύπο την Τετάρτη.

Λίγα λεπτά μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών, η Κάλιαρι, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της: «Η Κάλιαρι ανακοινώνει σήμερα την πρόσληψη του νέους μας τεχνικού, Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας της Ιταλίας βρέθηκε στο Κάλιαρι την Τρίτη το απόγευμα, προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρό μας, Μάσιμο Τσελίνο και να υπογράψει το συμβόλαιό του».

Με την πρόσληψη Ντοναντόνι, ο πρόεδρος Τσελίνο εύχεται –όπως λέει ο ίδιος- να δει την ομάδα του μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, καθώς μετά το πέρας 12 αγωνιστικών μετρά μόλις δύο νίκες και βρίσκεται στην 17η θέση.

Ο νέος τεχνικός αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στον κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα με την Μπρέσια.

Σολτάνι: "Δεν πέτυχε... έτυχε"!

Το τυχερό γκολ που πέτυχε ο Καρίμ Σολτάνι την Δευτέρα στο "Καυτανζόγλειο" έκρινε το ντέρμπι Ηρακλής - Αρης (1-0), με τον μεγάλο πρωταγωνιστή να δηλώνει στον "Sentra 103,3" πως δεν είχε σκοπό να σκοράρει, αλλά ήθελε να κάνει σέντρα...

«Είχα τύχη στη φάση του γκολ, ήθελα να κάνω σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Γιάκομπ, αλλά η μπάλα, με τη δύναμη και το φάλτσο που είχε, κατέληξε στα δίχτυα. Αυτό που μετράει είναι πως μπήκε το γκολ και ο Ηρακλής κέρδισε ένα σημαντικό ντέρμπι», τόνισε ο άσος του «γηραιού».

Ο Γαλλοαλγερινός φορ, με 4 γκολ σε 8 συμμετοχές, είπε για την προσπάθεια της ομάδας του: «Έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος και από την απόδοση μου αλλά και από την πορεία του Ηρακλή. Βέβαια ακολουθούν πολλά παιχνίδια και όλα θα κριθούν στη διάρκεια».

Συμπληρώνοντας πως: «Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να ανεβάζουμε επίπεδο. Χθες ήμασταν πολύ καλοί, πολύ σκληροί αμυντικά και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σε κάθε ματς βγάζουμε φάσεις και νομίζω πως είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Ερωτηθείς για τον στόχο του Ηρακλή, απάντησε: «Δεν είναι εύκολο να πω ποιος είναι ο στόχος και πού θα τερματίσουμε. Είμαστε στην έκτη θέση, αλλά βρίσκονται μαζί πολλές ομάδες με τους ίδιους βαθμούς. Δεν μπορώ να κάνω υπολογισμούς».

Ξεκαθάρισε πάντως πως ο «γηραιός» δεν θα κινδυνεύσει: «Το να αποφύγουμε τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ο πρώτος στόχος και νομίζω πως τελικά δεν θα έχουμε πρόβλημα».

Σχολιάζοντας το ελληνικό πρωτάθλημα είπε πως: «Ίσως είναι καλύτερο από ό,τι περίμενα. Το ποδοσφαιρικό κοινό είναι πολύ ζεστό». Όσο για τους οπαδούς του Ηρακλή; «Είναι καταπληκτικοί και μας σπρώχνουν πάντα για το καλύτερο. Δεν σταματούν να τραγουδούν ούτε λεπτό. Τους ευχαριστώ γιατί είναι υπέροχο για τον ποδοσφαιριστή», σημείωσε.

Αναφερόμενος στα... εντυπωσιακά του ελληνικού πρωταθλήματος είπε πως: «Τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ. Η κατάσταση, η θέλησή του, τα γκολ που πετυχαίνει και ο πολύ καλός ρυθμός που έχει».

Τέλος, για τον συμπατριώτη του Τζιμπούρ είπε: «Δεν γνωριζόμαστε γιατί δεν έχουμε παίξει μαζί. Περιμένω τα παιχνίδια Ηρακλής - ΑΕΚ να τον γνωρίσω. Είναι σίγουρα ξεχωριστή προσωπικότητα».

ΠΑΟΚ: Χωρίς Κοντρέρας με Ολυμπιακό

Ο Πάμπλο Κοντρέρας τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί (αιμάτωμα στη γάμπα) και τέθηκε εκτός από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Αντίθετα ο Βλάνταν Ίβιτς έβγαλε κανονικά το πρόγραμμα της προπόνησης κι εκτός απρόοπτου θα υπολογίζεται από το Μάκη Χάβο για το επερχόμενο ντέρμπι. Απόντες από την προπόνηση είναι οι πέντε διεθνείς (Σαλπιγγίδης, Φωτάκης, Μπουσαΐντι, Μουσλίμοβιτς, Ελ Ζαρ) και οι μακροχρόνια τραυματίες, Σνάουτσνερ, Λίνο και Σαβίνι.
Επιστολή στη NOVA
Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε έγγραφο στην διοίκηση της NOVA με το οποίο διαμαρτύρεται για ρεπορτάζ του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή «Total Super League» το βράδυ της Δευτέρας (15/11) και χαρακτηρίζεται μεροληπτικό υπέρ της Ένωσης. Και ζητά από το συνδρομητικό κανάλι να επανορθώσει με ρεπορτάζ που θα προβληθεί στην ίδια εκπομπή όταν αυτή ξαναπροβληθεί (την ερχόμενη Κυριακή 21/9). Στο έγγραφό της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φέρνει ως χαρακτηριστικά παραδείγματα το σχόλιο στην φάση του πρώτου γκολ του «Δικεφάλου», όπου ο δημοσιογράφος που επιμελήθηκε το ρεπορτάζ μιλάει για χέρι του Βιεϊρίνια στο κοντρόλ της μπάλας πριν ο Πορτογάλος πασάρει στον Φωτάκη. Και ακόμη, για το σχόλιο ότι αν δεν αποβαλλόταν ο Μανωλάς το ματς θα έληγε ισόπαλο. Αντίθετα, στο εν λόγω ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος που το επιμελήθηκε δεν παίρνει θέση για το χτύπημα του Τζιμπούρ πάνω στον Γκαρσία και την φάση της ανατροπής του Βιεϊρίνια από τον Λαγό.

Μέσι: "Θέλουμε νίκη στο ΟΑΚΑ"

Δύσκολο παιχνίδι χαρακτήρισε ο Λιονέλ Μέσι το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό στο "Σπύρος Λούης", ενώ τόνισε ότι πρέπει να "ιδρώσουμε" για να κατακτήσουμε τη νίκη. Επίσης ο βραχύσωμος άσος της Μπαρτσελόνα μίλησε στο επίσημο site της FIFA για το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τον Ζοσέ Μουρίνιο, αλλά και για τα φαβορί της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αρχικά ο Αργεντινός άσος είπε: "Όταν έγινε η κλήρωση του Champions League όλοι είπαν πως θα έχουμε εύκολο έργο. Όμως δεν είναι έτσι. Η Κοπεγχάγη και η Ρούμπιν Καζάν μας δυσκόλεψαν πολύ. Στην Αθήνα κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να "ιδρώσουμε" για να φύγουμε με τη νίκη. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι, της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης".

Στη συνέχεια για το ποιες ομάδες είναι φαβορί τόνισε: "Κατά την άποψή μου η Τσέλσι η Ρεάλ Μαδρίτης η Μπάγερν και η Ίντερ είναι ισχυρές ομάδες. Αν έπρεπε να διαλέξω μια, αυτή θα ήταν η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, είναι ισχυρή και πιστεύω θα τα πάει καλά.

Θα είναι ένας μεγάλος αγώνας, για εμένα αυτά τα παιχνίδια με κάνουν χαρούμενο. Έχω πετύχει σημαντικές επιδόσεις και έχω σημειώσει όμορφα γκολ. Εμείς θα πρέπει να σταθούμε στο επίπεδο μας. Η Ρεάλ είναι σίγουρα ενισχυμένη με τον Μουρίνιο. Πιστεύω ότι θα έρθει στο Καμπ Νου για εκδίκηση" πρόσθεσε ο παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη NOVA

Επιστολή διαμαρτυρίας στη Nova έστειλε σήμερα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για τα όσα ακούστηκαν στην χθεσινοβραδινή εκπομπή “Total Superleague” του συνδρομητικού καναλιού.

Με την επιστολή του, ο ΠΑΟΚ κατηγορεί τη Nova για μεροληπτική στάση, καθώς στο ρεπορτάζ του αγώνα του Σαββάτου, που επιμελήθηκε ρεπόρτερ της ΑΕΚ (και όχι οι δημοσιογράφοι του ανταποκριτικού της γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα), ακούστηκε δύο φορές ότι στη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ υπάρχει καθαρό χέρι του Βιεϊρίνια, πριν πασάρει στον Φωτάκη, χαρακτηρίστηκε άδικη η αποβολή του Μανωλά και έγινε η εκτίμηση ότι αν δεν υπήρχε η αποβολή το παιχνίδι θα έληγε 1-1, δεν έγινε κανένα σχόλιο στο χτύπημα του Τζιμπούρ στον Γκαρσία, αλλά και στην ανατροπή του Βιεϊρίνια από τον Λαγό στο 87’, ενώ έγινε κριτική στον Κάκο, ο οποίος -όπως ειπώθηκε στο ρεπορτάζ- δεν σταμάτησε το παιχνίδι, την ώρα, που γίνονταν αυτά, που γίνονταν στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η ΠΑΕ με την επιστολή της κάνει λόγο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά απέναντι στον ΠΑΟΚ, ζητά από τη Nova να επανορθώσει στην ίδια εκπομπή την ερχόμενη Κυριακή και τονίζει ότι απαιτεί να υπάρχει ίδια μεταχείριση απέναντι σε όλες τις ομάδες.

Διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια ο Κόντης

Είναι υποβολιμαία, ανυπόστατα, γελοία και τα διαψεύδω κατηγορηματικά" είπε στον "Sentra 103,3" ο εκτελεστικός διεθυντής του Αρη, Γιάννης Κόντης αναφερόμενος στα δημοσιεύματα που θέλουν τους "κίτρινους" να... απολύουν τον Εκτρο Ραού Κούπερ, στέλνοντας τον στον... Παναθηναϊκό!

Οσον αφορά στην κοιλιά που κάνουν οι "κίτρινοι" την απέδωσε, σύμφωνα με τα όσα του έχει πει κι ο Κούπερ "στην ψυχική κόπωση κι όχι στην σωματική, λόγω των πολλών αγώνων".

Αναλυτικά ο Κόντης μίλησε:

Για το αν υφίσταται η δυσαρέσκεια της διοίκησης για τον Κούπερ:
«Οσον αφορά τα όσα γράφτηκαν δεν έχουμε δυσαρέσκεια ούτε θα τον κρίνουμε με ένα άσχημο αποτέλεσμα σε ένα ματς που χάσαμε από μια στραβοκλωτσιά κι ο αντίπαλός μας δεν έκανε ούτε μισή ευκαιρία. Πάλι δεν θα ρίχναμε ευθύνες ακόμα κι αν χάναμε χωρίς να παίζαμε καλή μπάλα. Αυτό είναι ελληνικό φαινόμενο να το ρίχνεις στον προπονητή. Αυτοί είμαστε που περάσαμε στο Europa League, αυτοί που νικήσαμε την Ατλέτικο, αυτοί που κάναμε δυο ματς με την Μπάγερ, παίξαμε με μεγαθήρια, όμως οι οπαδοί δυσανασχετούν γιατί θέλουν να βλέπουν περισσότερα από την ομάδα τους».

Για το αν αυτά τα όσα γράφτηκαν έχουν δόλο: «Σας βεβαιώνω ότι υπάρχουν άνθρωποι στην Αθήνα που για προσωπικά συμφέροντα και κόντρες προσπαθούν να βλάψουν την ομάδα με υποβολιμαία δημοσιεύματα. Είδα π.χ. εγώ που έχω κάποια γνωριμία με ανθρώπους στον Παναθηναϊκό ότι προσπαθώ να δώσω τον Κούπερ στον Παναθηναϊκό, λες κι ο Κούπερ είναι πακετάκι και δεν έχει χαρακτήρα. Αυτά τα γελοία δημοσιεύματα τα διαψεύδω κατηγορηματικά. Δίνω αυτούς που τα γράφουν στην συνείδηση του κόσμου για να δουν περί τίνος πρόκειται».

Για το αν υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης για τον Κούπερ: «Ζούμε σε μια χώρα στην οποία πρέπει να βγαίνεις συνέχεια να διαβεβαιώνεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Ακόμα κι αν τα λέω θα βγουν να πουν κάποιοι ότι για τα μάτια του κόσμου ότι τα είπα. Δεν αμφισβητούμε το έργο του Κούπερ κι αυτοί που τα διασπείρουν είναι αυτοί που θέλουν να φύγει ο Κούπερ από τον Αρη. Ο κόσμος νομίζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι οι προπονητές βρίσκονται υπό διαφορετικό καθεστώς από τους παίκτες. Δεν μπορεί να δεσμευτεί όπως ο παίκτης. Είναι καθαρά θέμα δικό τους να συζητούν και να αναλάβουν άλλη ομάδα εφόσον το επιθυμούν».

Για τους πολέμιους της διοίκησης: «Τα είχαν από πριν έτοιμα αυτά τα δημοσιεύματα και περίμεναν να τα δημοσιεύσουν, όμως ο Αρης προκρίθηκε. Ο Σούπερ 3 έχει ψηλά τις κεραίες και βλέπει τι συμβαίνει και δεν θα αφήσει κανέναν να κάνει κακό στην ομάδα. Δεν ζείτε εδώ δεν γνωρίζετε πρόσωπα και πράγματα. Είναι κάποιοι που υπήρξαν στο παρελθόν στον Αρη και θέλουν καθαρά και ξάστερα να δημιουργούν πρόβλημα στον Αρη γιατί δεν γουστάρουν τον Κόντη, τον Αθανασιάδη, τον Σούπερ 3 κτλ. Οι ίδιοι ακυρώνουν τον ίδιο προπονητή που εκθείαζαν. Αυτοί οι ίδιοι τα διασπείρουν κι αναιρούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Αυτοί ξέρουν κι εμείς ξέρουμε ποιοι είναι. Είναι λύκοι με μανδύα προβάτου, ενώ θέλουν να υποστηρίζουν ότι φορούν τον μανδύα προστασίας του Αρη».

Για το αν σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές: «Η συζήτηση έχει γίνει με τον προπονητή γιατί τα συζητάει μαζί μας, δεν τον ανησυχεί γιατί δεν αμφισβητεί τους παίκτες. Θεωρεί ότι έχουν παίξει πάρα πολλά ματς, έχουμε 8 ευρωπαϊκά ένα Κύπελλο. Σχεδόν μισό πρωτάθλημα περισσότερο από τους άλλους. Η ομάδα κάνει κοιλιά όχι λόγω φυσικής κατάστασης, αλλά ψυχικής. Ό,τι μας λέει το πιστεύουμε. Θεωρούμε ότι ξέρει το φάρμακο, αν χρειαστεί αλλαγές θα είμαστε δίπλα του. Ο κόσμος συναισθάνεται ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και θέλει περισσότερα γι αυτό φώναξε μετά από μια ήττα».

Τσιρίλο: «Όλοι χαρούμενοι με Χάβο, μόνο νίκη στο Καραϊσκάκη»

Για την αγωνιστική ανάκαμψη του ΠΑΟΚ τον τελευταίο μήνα, τη χημεία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και του Μάκη Χάβου, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μίλησε ο Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξή του στον "Sport 103 FM".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ιταλός αμυντικός για:

Το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της ομάδας τον τελευταίο μήνα:
"Ήταν φανταστικό αυτό που συνέβη, με συνεχείς επιτυχίες και στις τρεις διοργανώσεις που συμμετέχουμε. Ήταν πολύ σημαντικό γι μας ότι κερδίσαμε την Βιγιαρεάλ, ότι ξεπεράσαμε το εμπόδιο του Εορδαϊκού στο Κύπελλο και ακόμη ότι κάναμε ένα νικηφόρο σερί στο πρωτάθλημα. Δεν πρέπει όμως να χαλαρώσουμε".

Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ σε τέσσερις αγωνιστικές ανέβηκε δέκα θέσεις: "Ο στόχος μας είναι να βρισκόμαστε ψηλά. Όλοι, άλλωστε, περιμένουν αυτό από τον ΠΑΟΚ. Είναι σημαντικό ότι επιστρέψαμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε ψηλά. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά δεν πρέπει να αισθανθούμε πιο χαλαροί. Πριν είχαμε στρες γιατί δεν ερχόταν τα αποτελέσματα. Ας μην μη μιλήσουμε για στόχο, αυτό μου έχει διδάξει η εμπειρία μου. Να βλέπουμε κάθε ματς που είναι μπροστά ματς. Τώρα έχουμε τον Ολυμπιακό και πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό το ματς".

Αν ο στόχος είναι κάτι μεγαλύτερο από την τρίτη θέση: "Φυσικά, και εγώ και ο κόσμος και όλοι θέλουμε να είμαστε πρώτοι. Για όλους αυτός είναι στόχος. Πέρυσι τερματίσαμε δεύτεροι και όλοι περιμένουν να πάμε καλά και φέτος. Τώρα όμως το φυσιολογικό είναι να μην μιλάμε γι' αυτό, γιατί είναι νωρίς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να συνεχίσει σωστά τη δουλειά του, στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι έχουμε κάνει. Όλοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους για να "χτυπήσουν" και αν είναι δυνατό να ξεπεράσουν Ολυμπιακό και Παναθηναίκό".

Τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν: "Σίγουρα μετά το καλό ξεκίνημα στην Ευρώπη, έπρεπε να προσαρμοστούμε στα ματς που θα ακολουθούσαν. 'Ηταν κάπως περίεργο το διάστημα στην αρχή, γιατί αλλάξαμε τρεις προπονητές σε 1,5 μήνα. Έπρεπε να καταλάβουμε τι ήθελε κάθε ένας από αυτούς τους προπονητές. Πλέον αρχίζουμε και λειτουργούμε. Δεν πρέπει, ακόμη, να ξεχνάμε ότι και πέρυσι με τον Σάντος στο ξεκίνημα δεν είχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είναι λογικό να υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα στην ομάδα. Πλέον νιώθουμε πιο άνετοι όλοι μέσα στην ομάδα".

Τα περιθώρια βελτίωσης και τη συνεργασία με τον Μάκη Χάβο: "Πρέπει να συνεχίσουμε στον ρυθμό που έχουμε τώρα. Με τον κύριο Χάβο γίνεται πολύ καλή δουλειά, όλοι είναι χαρούμενοι. Οι νίκες μας έδωσαν και εμπιστοσύνη. Γίνεται καλή δουλειά και το σημαντικό είναι ότι μέσα στις τάξεις της ομάδας είμαστε χαρούμενοι , το βλέπω στα πρόσωπα όλων. Εξάλλου, με τους φιλάθλους που έχει ο ΠΑΟΚ στο πλευρό του θέλεις πάντα να κάνεις το καλύτερο".

Το ρεπορτάζ του calciomercato που τον χαρακτηρίζει "μονομάχο": "Δεν έχω προλάβει να το διαβάσω γιατί τρέχω με τη σύζυγό μου που σε ένα μήνα θα γεννήσει το παιδί μας (σ.σ. κοριτσάκι) και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος. Είναι σημαντικό να γράφουν για μένα καλά πράγματα. Σίγουρα στην αρχή δεν ξεκίνησα και εγώ καλά, όπως και η ομάδα, αλλά πλέον ανεβαίνουμε και τα θετικά αποτελέσματα μας κάνουν και νιώθουμε καλύτερα".

Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: "Είναι πάντα ένα ιδιαίτερο παιχνίδι αυτό με τον Ολυμπιακό. Θα είναι πολύ δυνατό ματς, καθόλου εύκολο. Σεβόμαστε τον αντίπαλο, όμως ο ΠΑΟΚ θα πάει με ένα ξεκάθαρο στόχο στο "Καραίσκάκη", να κερδίσει τον αγώνα". 

Σολτάνι: "Σε καλό επίπεδο ο Ηρακλής"

Ο Καρίμ Σολτάνι υποστήριξε ότι είχε σύμμαχο την τύχη στη φάση του γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη, ενώ κατέθεσε την άποψή του για τον συμπατριώτη του Ράφικ Τζιμπούρ αλλά και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Τζιμπρίλ Σισέ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλγερινού επιθετικού στον "Sentra 103,3".

Για την ως τώρα παρουσία του στον Ηρακλή:

“Έχω κάθε λόγο να είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μου και όσα έχω πετύχει στον Ηρακλή. Μένουν ακόμα πολλά παιχνίδια και όλα θα κριθούν στη διάρκεια”.

Για το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη:

“Είχα τύχη στην φάση του γκολ. Ήθελα να βγάλω σέντρα, αλλά με τη δύναμη που πήρε η μπάλα και το φάλτσο που είχε, κατέληξε στα δίχτυα. Έτσι πήρε ο Ηρακλής τους τρεις βαθμούς σ' ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ένα ντέρμπι.

Για τον αγώνα με τον Άρη:

“Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι ν' ανεβαίνουμε επίπεδο. Χθες ήμασταν καλοί αμυντικά και προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Σε κάθε ματς βγάζουμε φάσεις και προσπαθούμε για το καλύτερο. Η ομάδα του Ηρακλή βρίσκεται σ' ένα καλό επίπεδο”.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον κόσμο του Ηρακλή:

“Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ένα καλό πρωτάθλημα. Καλύτερο από αυτό που περίμενα, καθώς δεν είναι πολύ γνωστό. Ξεχωρίζει το καλό και ζεστό ποδοσφαιρικό του κοινό. Το κοινό του Ηρακλή είναι καταπληκτικό. Μας σπρώχνει για το καλύτερο. Ο κόσμος δεν σταματά να τραγουδά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό κάνει τον ποδοσφαιριστή να νιώθει υπέροχα”.

Για τον Τζιμπρίλ Σισέ:

“Μου έχει κάνει εντύπωση η παρουσία του Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η κατάσταση που βρίσκεται, η θέληση του, τα γκολ που πετυχαίνει και ο πολύ καλός ρυθμός του μέσα στο παιχνίδι”.

Για τον Ραφίκ Τζιμπούρ:

“Είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μια σημαντική προσωπικότητα. Δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, γιατί δεν είχα κλήση ως τώρα στην Εθνική ομάδα της Αλγερίας. Περιμένω τους αγώνες του Ηρακλή με την ΑΕΚ. Εύχομαι να ξεπεράσει το πρόβλημα με τον ώμο του και να μην απουσιάσει πολύ από τους αγωνιστικούς χώρους. Είναι σημαντικό πως θα συναντηθούμε και θα μιλήσουμε”.

Για τον Ηρακλή:

“Δεν είναι εύκολο να προσδιορίσω το στόχο της ομάδας. Είμαστε πολλές ομάδες με τους ίδιους βαθμούς. Ο πρώτος μας στόχος είναι να είμαστε πάνω από την “κόκκινη” ζώνη του υποβιβασμού και νομίζω δεν θα έχουμε πρόβλημα”.

Σε απολογία ο Γκοβού

Σε απολογία από την διοίκηση του Παναθηναϊκού κλήθηκε και πάλι ο Σίντνεϊ Γκοβού. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός μετά τα νέα του "τερτίπια" τα ξημερώματα της Κυριακής -τα οποία και μαθεύτηκαν- κλήθηκε σε απολογία και πλέον κινδυνεύει με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και διακοπή συμβολαίου.

Μετά το πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ η τιμωρία του αναμένεται ακόμα πιο βαριά μετά τα όσα ακούστηκαν με τον Γάλλο να μην μπορεί να κάνει προπόνηση την Κυριακή το μεσημέρι, ισχυριζόμενος ενοχλήσεις.

Αξίζει να θυμήσουμε πως ο Γκοβού μετά την αναμέτρηση με την Λάρισα ξενύχτησε σε νυχτερινό κέντρο και υπάρχει η φημολογία ότι κατανάλωσε και μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Δεν αποκλείεται μέσα στην μέρα να έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι του Γάλλου μεσοεπιθετικού και οι δικηγόροι του για να συναντηθούν με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" για να δοθεί μια λύση στο θέμα, που εκτός από την δυσφήμιση του ονόματός του προκαλεί δυσφήμιση και στον Παναθηναϊκό με τα "νυχτοπερπατήματά" του.

Παμπλο Γκαρσια: "Μήπως πρέπει να αρχίσω να κυλιέμαι στο χόρτο;"

Ο εκπρόσωπος του Πάμπλο Γκαρσία, Διονύσης Γιαννόπουλος, αποκάλυψε την οργή του Ουρουγουανού για το γεγονός ότι έμεινε ατιμώρητο το "δολοφονικό" χτύπημα του Τζιμπούρ.

Ο εκπρόσωπος του Πάμπλο Γκαρσία, Διονύσης Γιαννόπουλος, με παρέμβαση του στον "Sport 103", εξέφρασε το δικαιολογημένο παράπονο του Ουρουγουανού για το γεγονός ότι πέρασε ατιμώρητο το χτυπημά του από τον Τζιμπούρ, ενώ στον ίδιο έχει δοθεί ο τίτλος του "κακού παιδιού" του ελληνικού πρωταθλήματος.
"Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι ο Γκαρσία ακόμη και την πρώτη χρόνια με τον Ολυμπιακό όταν αντέδρασε όπως αντέδρασε με τον Ντιόγκο, είχε προηγηθεί το σπάσιμο των δοντιών του από αγκωνιά του Βραζιλιάνου. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό όταν αποβλήθηκε είχε υποστεί κάκωση στα πλευρά από τον Σιμάο. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τότε είναι ότι, πλέον, κατάλαβε πως αντιμετωπίζουν οι διαιτητές τον ΠΑΟΚ και αντιδρά με τον δικό του τρόπο μέσα στα όρια όμως", τόνισε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος προσθέτοντας: "Ξέρετε τι έφτασε στο σημείο να μου πει ο Γκαρσία μέσα στην αγανάκτηση του; "Μήπως πρέπει να αρχίσω να κυλιέμαι στο χόρτο όπως άλλοι συνάδελφοι μου;". Ξέρω ότι δεν θα το κάνει γιατί δεν είναι τέτοιος χαρακτήρας, όμως το Σάββατο κινδύνεψε να σταματήσει η καριέρα του και ήταν θέλημα Θεού που αυτό δεν έγινε. Και όμως, το χτύπημα έμεινε ατιμώρητο και υπάρχει μερίδα του Τύπου που δεν το έχει αναφέρει καν".
Πρόσθεσε ακόμη: "Κάντε ρεπορτάζ να δείτε τι έγραψε στο φύλλο αγώνα ο Κάκος για την κάρτα στον Τζιμπούρ (Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο παρουσιαστής της εκπομπής τονίζοντας ότι η κάρτα στον Τζιμπούρ δόθηκε για διαπληκτισμό με τον Γκαρσία και όχι για το χτύπημα στον Ουρουγουανό). Είδατε τι συμβαίνει; O Γκαρσία, όμως, δεν έχει κάνει ποτέ αντιαθλητικό χτύπημα σε συνάδελφό του".

Μπλατ για την Εθνική ομάδα!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη θέση του προπονητή στην Εθνική ανδρών. Η διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία και στο οικονομικό. Σκέψεις για κρούση και στον Ηλία Ζούρο.Η αναζήτηση του προπονητή που θα πάρει τη θέση του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπαίνει σιγά σιγά στο τελικό στάδιό της και όπως όλα δείχνουν έχει εντοπιστεί ο εκλεκτός.
Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ντέιβιντ Μπλατ, ένας από τους πλέον καταξιωμένους τεχνικούς που εργάζονται στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον για τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή δεν είναι καινούριο. Χρονολογείται από το καλοκαίρι, όταν είχε ήδη ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Καζλάουσκας.

Το επεισοδιακό παιχνίδι με τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας και οι βαριές κουβέντες που είχε εκστομίσει τότε ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Ρώσων ο Μπλατ κατά των Ελλήνων παικτών είχαν βάλει "πάγο" στην περίπτωσή του, όπως αποδείχθηκε όμως προσωρινά. Άλλωστε ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός.

Και δεδομένου ότι η αναζήτηση Έλληνα προπονητή που να πληροί τις προϋποθέσεις για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν στέφθηκε με επιτυχία, το όνομα του νυν προπονητή της Μακάμπι επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα δυναμικά.

Θέλουν και οι δύο

Οι πρώτες επαφές έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για να συνεργαστούν.

Βέβαια, απ' ευθείας επαφή του Μπλατ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο δεν υπήρξε. Επικοινώνησαν, ωστόσο, ο ατζέντης του προπονητή με παράγοντες της ομοσπονδίας και συζήτησαν εκτενώς διάφορα θέματα που αφορούν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας (όπως η διάρκειά της και άλλες οργανωτικής φύσης λεπτομέρειες), δίχως να παρατηρηθούν διαφωνίες. Εκείνο πάντως που δεν συζητήθηκε και είναι καθοριστικό ήταν το οικονομικό.

Αυτού του είδους η συζήτηση λογικά θα γίνει απ' ευθείας μεταξύ του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά όχι άμεσα. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με τη ρωσική ομοσπονδία και μέχρι να συμβεί αυτό δεν είναι προφανώς σε θέση να αναλάβει οποιεσδήποτε δεσμεύσεις. Στις αρχές Δεκεμβρίου, πάντως, αναμένεται να βρει την άκρη με τους Ρώσους, άλλωστε από το καλοκαίρι κιόλας έλεγε πως δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο εκεί. Και κατόπιν θα μπορέσει να βάλει στην τελική ευθεία τους και τις συζητήσεις του με την ΕΟΚ.

Σκέψεις για Ζούρο

Αν όλα πάνε καλά με την περίπτωση του Ντέιβιντ Μπλατ και αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού προπονητή, ένα βασικό ζήτημα που θα τεθεί θα αφορά ασφαλώς και τους προπονητές που θα τον πλαισιώσουν στο τεχνικό επιτελείο.

Στην ΕΟΚ κάνουν κάποιες σκέψεις για να είναι προετοιμασμένοι και μία από αυτές αφορά τον Ηλία Ζούρο, στον οποίον πιστεύουν και σκοπεύουν να αποτανθούν ώστε να αναλάβει τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Μπλατ. Πολλές πιθανότητες παραμονής στο επιτελείο συγκεντρώνει και ο Δημήτρης Πρίφτης, με τον οποίον ο Μπλατ έχει συνεργαστεί καλά στον Άρη, ωστόσο κρούση δεν έχει γίνει σε κανέναν. Άλλωστε πριν κλείσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, που θα έχει σημαίνοντα λόγο σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες του, δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις επί του θέματος.

Πιλάβιος: "Δεν υπήρξε καθυστέρηση στους φακέλους για τα στημένα"

Η Εθνική πέταξε το πρωί της Τρίτης για τη Βιέννη ενόψει του φιλικού αγώνα με την Αυστρία με τον Σοφοκλή Πιλάβιο να συνοδεύει την αποστολή. Πριν την αναχώρηση ο πρόεδρος της ΕΠΟ, έκανε δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου που ήταν συγκεντρωμένοι στο Ελ. Βενιζέλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Το επόμενο παιχνίδι είναι μακριά ακόμη. Τώρα είναι ευκαιρία για δοκιμές καθώς έχουν κληθεί νέα παιδιά στην ομάδα. Δεν είμαι τεχνικός για να αξιολογήσω τις κλήσεις, όμως θεωρώ ότι είναι μια θετική εξέλιξη να υπάρχουν νέα πρόσωπα στην ομάδα", είπε αρχικά.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο πλάνο για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστήριξε: "Το πλάνο θα συζητηθεί στο Δ.Σ. Δείχνει ένα πολύ καλό σχέδιο, που μπορεί να προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα".

Κληθείς να τοποθετηθεί σχετικά με το αν υπήρξε καθυστέρηση με τους φακέλους για τα ύποπτα ματς ξεκαθάρισε: "Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση. Είμαι ο πρώτος που έχει κινήσει τις διαδικασίες για να προχωρήσει το θέμα αυτό".

Δηλώσεις έκανε και ο Γιώργος Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού που ενσωματώθηκε το πρωί της Τρίτης με την υπόλοιπη αποστολή καθώς είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις τη Δευτέρα με την ομάδα του, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην εθνική. Θέλω να δείξω ότι μπορώ να μείνω. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι ο προπονητής καλεί νέα παιδιά στην ομάδα".

Στις 24/11 το δεύτερο ημίχρονο στο Παγκρήτιο

Στις 24 Νοεμβρίου, στις 17:15, οριστικά, θα διεξαχθεί στο «Παγκρήτιο» το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα Εργοτέλης-Ολυμπιακός για τη 10η αγωνιστική, που διακόπηκε το περασμένο Σάββατο, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Σούπερ Λίγκα!

Μετά από αυτή την απόφαση, ο Ολυμπιακός θα δώσει σε διάστημα έξι ημερών… 2,5 παιχνίδια. Με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (21/11) στο «Γ. Καραϊσκάκης», το… μισό με τον Εργοτέλη την Τετάρτη (24/11) και το Σάββατο (27/11) με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση:

Ανακοινώνεται ότι η συνέχεια του αγώνα Δ.Ε. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος διεκόπη λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League ΟΠΑΠ, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010 στις 17.15.

Απίστευτη σπατάλη στην ΑΕΚ!

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική αποκάλυψη προχώρησε την Τρίτη (16/11) η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Δημοσίευμά της κάνει λόγο για έναν υπάλληλο της ΑΕΚ, ο οποίος, πλέον, δεν δουλεύει στην ΠΑΕ και αμείφθηκε με το απίστευτο ποσό του 1 εκατ. ευρώ!

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμπορικός διευθυντής σούπερ σταρ δούλευε στην ΑΕΚ. Αυτή είναι μία από τις απίστευτες σπατάλες που έγιναν κατά την διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων και φαίνεται από τον διαχειριστικό έλεγχο των βιβλίων της ΠΑΕ ΑΕΚ που θα ολοκληρωθεί σχεδόν σε ένα μήνα. Στο γεύμα που παρέθεσε πρόσφατα στους εκπροσώπους του Τύπου ο Σταύρος Αδαμίδης είχε πει ότι όντως δίνονταν μεγάλα χρηματικά ποσά με μεγάλη ευκολία και είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι από τις 16.000 ευρώ το μήνα που πλήρωνε η ΠΑΕ για κινητά κατέβασε το ποσό στα 1600 ευρώ, ενώ για μισθούς πλήρωνε 230.000 ευρώ το μήνα και τους μείωσε στις 140.000 ευρώ»!

Μάλιστα, τονίζει ότι: «…ένας από τους εμπορικούς διευθυντές που δούλεψε για δυόμισι χρόνια στην ΠΑΕ ΑΕΚ, πήρε για αμοιβή νούμερο περίπου επταψήφιο, (φθάνει κοντά στο 1 εκατ. ευρώ) για το διάστημα που απασχολήθηκε στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ. Ποσό που αν μη τι άλλο προκαλεί αίσθηση και κυρίως αποτελεί πρόκληση. Τα χρήματα αυτά τα πήρε νόμιμα για προσωπική αμοιβή, όχι κάτω από το τραπέζι. Όμως για να εισπράξει κάποιος ένα τέτοιο ποσό, θα πρέπει να φέρει εμπορικές συμφωνίες στην ομάδα που να τις αποφέρουν τουλάχιστο το πενταπλάσιο και πάλι είναι πολλά τα χρήματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκείνη την εποχή κάποια από τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της ομάδας ήταν τα εξής: Ζήκος 550.000 ευρώ, Λυμπερόπουλος 450.000, Δέλλας 250.000, Τσιρίλο 433.000 και Ίβιτς 433.000 ευρώ. Ένας σταρ μέσα στους σταρ δηλαδή, ήταν ο συγκεκριμένος.

Όλα αυτά και άλλα αρκετά ακόμα θα αποκαλυφθούν από την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ, αμέσως μετά την επίσημη ολοκλήρωση του διαχειριστικού ελέγχου και θα δοθούν στη δημοσιότητα για να γίνουν γνωστά στον κόσμο της Ένωσης. Και ύστερα αναρωτιούνται όλοι πως δημιουργήθηκε μεγάλη μαύρη τρύπα στην εταιρεία και μεγάλα χρέη τα οποία οι δύο εναπομείναντες μέτοχοι (Παππάς, Νοτιάς) καλούνται να καλύψουν. Το αν θα το κάνουν είναι άλλο θέμα. Το βασικό θέμα αυτή τη στιγμή είναι ότι για το καλό της ομάδας και για την βιωσιμότητα της ΠΑΕ χρειάζεται η οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο και αυτό γίνεται μέσω της παρουσίας του στο γήπεδο, πράγμα που εφέτος δεν έχει συμβεί εκτός ίσως από το ματς με τον Παναθηναϊκό
»!

Θέλει να φύγει ο Τζόνσον

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Μάντσεστερ Σίτι εξετάζει ο Άνταμ Τζόνσον, λόγω της μη χρησιμοποίησής του στο αρχικό σχήμα. Σε δηλώσεις του, ο 23χρονος μέσος, ξεκαθάρισε πως δεν θα δεχθεί να συγκαταλέγεται άλλο στους αναπληρωματικούς.

Όταν είχε μετακινηθεί από τη Μίντλεσμπρο τον Ιανουάριο του 2010, θεωρούνταν ως ένας από τους κορυφαίους εξτρέμ του «Νησιού». Ωστόσο, παρόλο που βρίσκεται σε καλή κατάσταση τη φετινή χρονιά δεν φαίνεται να τον υπολογίζει αρκετά ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, πράγμα που τον έχει ενοχλήσει.

Ερωτηθείς για το αν θα αποχωρούσε από τους «Πολίτες», ο Τζόνσον απάντησε: «Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να το σκέφτεται όταν έρχεται η ώρα. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά σίγουρα προτίθεμαι να το εξετάσω», τονίζοντας παράλληλα: «Θέλω να παίζω και να είμαι σε καλή κατάσταση, για να πετύχω τον απώτερο στόχο μου, που είναι φυσικά η Εθνική ομάδα».

Επίσης, του ζητήθηκε να σχολιάσει την τακτική που ακολουθεί ο Μαντσίνι και έχει γίνει αποδέκτης πολλών αρνητικών σχολίων: «Η φιλοσοφία του προπονητή είναι να φτιάξει μία ομάδα, η οποία να μη χάνει εύκολα. Ξέρω ότι το ποδόσφαιρο που παίζουμε δεν είναι ελκυστικό, τουλάχιστον όμως παίρνουμε τα αποτελέσματα» και πρόσθεσε: «Αν καταφέρουμε και βρισκόμαστε στην πρώτη τετράδα μέχρι τα Χριστούγεννα, τότε πιστεύω ότι όλα μπορούν να συμβούν».

"Μας ενδιαφέρει ο Σκόκο"!

Ο Νάτσο Σκόκο μπήκε ξανά στο μεταγραφικό «στόχαστρο» του Ολυμπιακού! Ο αντιπρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ, Σωκράτης Κομνινάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM», αποκάλυψε ότι ο Αργεντινός σταρ της ΑΕΚ ενδιαφέρει την ομάδα του, ενώ τόνισε πως ακόμα δεν υπάρχουν για επαφές για την απόκτηση των δικαιωμάτων του Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός από τη Σεντ Ετιέν. Αναλυτικά για το θέμα του Σκόκο τόνισε:

«Ο Σκόκο είναι ένας πολύ καλός παίκτης, που κάτω από προϋποθέσεις θα απασχολούσε τον Ολυμπιακό. Κι άλλοι παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος θα ενδιέφεραν την ομάδα μας. Είναι ξεκάθαρα θέμα προπονητή αν ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για αυτούς τους παίκτες.»

Για την αγορά του Μιραλάς και τις φήμες από την Ιταλία για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού ο παράγοντας του Ολυμπιακού δήλωσε: «Δεν έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τον παίκτη και τον εκπρόσωπό του. Υπάρχει μία δεδομένη επιθυμία του παίκτη να παραμείνει και της διοίκησης να τον κρατήσει. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο ειδών συμφωνίες που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει αίσιο τέλος, η μία με την ομάδα του και μία με τον μάνατζέρ του.

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό ή άλλη ομάδα αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το θέμα άλλης ομάδας είναι κάτι που δεν το ελέγχει η Σεντ Ετιέν. Ο Ολυμπιακός έχει μία συμφωνία που αν τηρηθεί μπορεί να κρατήσει τον Μιραλάς, απλώς υπάρχει μία καταπληκτική ημερομηνία. Για να θελήσει ο Ολυμπιακός να κλείσει νωρίτερα τη συμφωνία, θα πρέπει να έχει κάποια κίνητρα. Είναι θέμα διαπραγμάτευσης.»

Για την απόκτηση τερματοφύλακα: «Σίγουρα το καλοκαίρι θα πάρουμε τερματοφύλακα, γιατί θα αδειάσει μια θέση εφόσον ο Νικοπολίδης σταματήσει. Δεν ξέρω αν θα αποκτήσουμε παίκτη για τη θέση νωρίτερα. Αυτό θα το αποφασίσει ο προπονητής. Στα γραφεία του Ολυμπιακού κάθε εβδομάδα έρχονται προτάσεις από μάνατζερ για τουλάχιστον δέκα τερματοφύλακες. Το ίδιο συμβαίνει και για άλλες θέσεις.»

Οι Χόρνετς σταμάτησαν στο Ντάλας

Οι Μάβερικς ...έκοψαν τη φόρα στους Χόρνετς. Η ομάδα της Νέας Ορλεάνης πήγε στο Ντάλας να παίξει έχοντας νικηφόρο σερί οκτώ αγώνων από την αρχή της περιόδου. Το σερί αυτό σταμάτησε στο Τέξας, καθώς οι «Μαβς» και ειδικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι βρέθηκαν σε πολύ καλή βραδιά. Ο Γερμανός σταρ είχε 25 πόντους και 10 ριμπάουντ στο ενεργητικό του, οδηγώντας την ομάδα του στη σημαντική αυτή νίκη.

Στο Σολτ Λέικ Σίτι, η Οκλαχόμα νίκησε μέσα στην έδρα των Γιούτα Τζαζ με 115-108. Ο Κέβιν Ντουράντ με 30 πόντους οδήγησε την ομάδα του στην επιτυχία. Στο Φοίνιξ, οι Σανς επικράτησαν 100-94 των Νάγκετς κι έφτασαν τις πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια. Έξι παίκτες των Σανς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον Τζος Τσίλντρες να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του με τη νέα του ομάδα έχοντας 10 πόντους και 8 ριμπάουντ σε 21 λεπτά.

Συνοπτικά σε αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ του ΝΒΑ
Ορλάντο-Μέμφις 89-72
Σάρλοτ-Μινεσότα 113-110
Ντάλας-Νέα Ορλεάνη 98-95
Φοίνιξ-Ντένβερ 100-94
Γιούτα-Οκλαχόμα 108-115
Γκόλντεν Στέιτ-Ντιτρόιτ 101-97
ΛΑ Κλίπερς-Νιού Τζέρσεϊ 96-110

Φαβορί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα

O Zεσουάλδο Φερέιρα συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες για να διαδεχθεί τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο του Παναθηναϊκού, όπως αναφέρει την Τρίτη το σύνολο του Τύπου. Πάντα βέβαια υπάρχουν στο προσκήνιο και άλλα ονόματα. Δυνατά "παίζει" εκείνο του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, πιο πίσω αυτά των Πολ Λε Γκουέν, Χαβιέρ Αγκίρε και Μαρσέλο Μπιέλσα.

Ο Φερέιρα δήλωσε στον Τύπο της Πορτογαλίας θετικός στο ενδεχόμενο να δουλέψει στη χώρας μας επιβεβαιώνοντας τις πρώτες ανεπίσημες κρούσεις. Ο Κάρλος Φρέιτας θεωρεί πως ο συμπατριώτης του, πρώην τεχνικός της Πόρτο, πρόκειται για την ιδανική επιλογή και το μόνο που τον προβληματίζει είναι το αποτυχημένο πέρασμά του από την Μάλαγα, που τον απέλυσε πρόσφατα.

Ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, που επίσης επιβεβαιώνει τις επαφές, άφησε σπουδαίο έργο στην Τζένοα, από την οποία απολύθηκε πριν από μία εβδομάδα ενώ όσον αφορά τον Πολ Λε Γκουέν, θεωρείται πως με την παρουσία πέντε γαλλόφωνων στην ομάδα μπορεί να προσφέρει...

Οι δύο Λατινοαμερικάνοι, ο Μεξικανός Χαβιέρ Αγκίρε και ο Αργεντινός Μαρσέλο Μπιέλσα, είναι αυτή τη στιγμή σαφώς πιο πίσω από τους προαναφερθέντες.

Φρέιτας και Αντωνίου είναι με τα... εισιτήρια στα χέρια καθώς ήδη υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού στο εξωτερικό με τους υποψήφιους στόχους, αρχής γενομένης όπως αναφέραμε, από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στόχος των ανθρώπων του "τριφυλλιού" είναι ο νέος προπονητής να βρίσκεται στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα.

Κάκος και Μπιτσίδης σε διαθεσιμότητα

O κ. Τάσος Κάκος θεωρείται ο κορυφαίος και πιο έμπειρος έλληνας διαιτητής, αλλά στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ (2-1) υπέπεσε σε ουκ ολίγα λάθη, ειδικά στην εφαρμογή του πειθαρχικού κώδικα, τρία εκ των οποίων δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον παρατηρητή διαιτησίας κ. Γιώργο Μπίκα, ο οποίος τον βαθμολόγησε κάτω του μετρίου θέτοντάς τον επί της ουσίας σε διαθεσιμότητα για 2-3 αγωνιστικές. Σύμφωνα με τον κ. Μπίκα, ο κ. Κάκος κακώς δεν απέβαλε τον Τζιμπούρ της ΑΕΚ στο 38΄ για χτύπημα με τις τάπες στον Π. Γκαρσία, ενώ στο 78΄ κακώς απέβαλε τον Μανωλά επίσης της ΑΕΚγια ανατροπή στον Κριστιάνο η οποία έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα και στο 88΄ έπρεπε να δώσει πέναλτι σε ανατροπή του Βιεϊρίνια του ΠΑΟΚ από τον Λαγό. Σε διαθεσιμότητα τέθηκε επίσης ο βοηθός διαιτητής κ. Δημήτρης Μπιτσίδης επειδή ακύρωσε γκολ του Τοροσίδη στον αγώνα του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό που διακόπηκε.

Φωτο Ημερας

Φρανσουάζ Μπουφάλ, η οποία έγινε γνωστή στο ποδοσφαιρόφιλο κοινό εξαιτίας του δεσμού της με τον διεθνή Άγγλο αμυντικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίο Φέρντιναντ.

Θρίλερ!

Όσα συμβαίνουν στον Πανιώνιο τα τελευταία 24ωρα θα μπορούσαν (εύκολα) να αποτελέσουν μία αστείρευτη πηγή για σενάριο ταινίας… θρίλερ. Τα δεδομένα, λίγες ώρες πριν τη Γ.Σ. του συλλόγου, είναι τα εξής: Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Λιανός έκανε πίσω(!), από το χθεσινό ραντεβού του Κωνσταντίνου Τσακίρη με τον Γιάννη Καλογρίτσα -που αρχικά έδειχνε «ζεστός»- δεν προέκυψε ουσιαστικό αποτέλεσμα και πλέον, όλα δείχνουν ότι ο Πανιώνιος πάει σε… «ξένα χέρια»!

Εξάλλου, η συμφωνία με την πλευρά Ψωμιάδη υπάρχει από την περασμένη εβδομάδα. Κάθε ώρα που περνάει, κάθε στιγμή που περνάει και δεν βρίσκεται επιφανής Πανιώνιος, προκειμένου να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και να εμπλακεί στα διοικητικά δρώμενα της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ, ο σύλλογος της Νέας Σμύρνης πλησιάζει στον επιχειρηματία που συνδέεται με τον κ. Ψωμιάδη.

Ο κ. Λιανός, όπως αναφέραμε και παραπάνω, έχει αρνηθεί την πρόταση Τσακίρη, τόσο λόγω των οικονομικών υποχρεώσεων που απαιτούνται, αλλά και επειδή είναι απογοητευμένος από τη στάση του νυν μεγαλομετόχου του Πανιωνίου. Μάλιστα, ο Ηλίας Λιανός αναμένεται να απουσιάζει από τη Γ.Σ. (βρίσκεται στο Λονδίνο για προσωπικές του υποθέσεις).

Περίπτωση να αναλάβουν οι μέχρι πρότινος αντιπρόεδροι, Γιώργος Ζερβακάκος και Λάζαρος Καμπανόπουλος δεν υπάρχει, καθώς δεν αντέχουν οικονομικά να αναλάβουν και να «τρέξουν» τις υποχρεώσεις της ομάδας, ενώ ο φάκελος «Γιάννης Καλογρίτσας», που άνοιξε χθες, φαίνεται πως έκλεισε οριστικά, αφού ο Τσακίρης φέρεται να ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της συνάντησής τους.

Έτσι, όλα συνηγορούν στο ότι ο Πανιώνιος οδεύει ολοταχώς προς τον επιχειρηματία που συνδέεται με τον Μάκη Ψωμιάδη.

Στη σημερινή Γ.Σ. (στις 16:00 στο Ψυχικό), πάντως, την πλέον καθοριστική τα τελευταία χρόνια στην «οικογένεια» του Πανιωνίου, θα ξεκαθαρίσουν όλα! Μέχρι χθες, αργά το βράδυ, οι διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών συνεχίζονταν, με τον κόσμο του «ιστορικού» να προσπαθεί να αποτρέψει πιθανή πώληση της ΠΑΕ στον Ψωμιάδη.

Φτηνά τη γλίτωσε…

Έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία! Ο Ουρουγουανός μέσος, το πρησμένο γόνατο του οποίου -από το βίαιο χτύπημα του Τζεμπούρ- προκάλεσε φόβους ότι η ζημιά μπορεί να είναι αρκετά μεγάλη, θα αγωνιστεί κόντρα στους «ερυθρόλευκους», αφού οι εξετάσεις του έδειξαν ένα επιφανειακό αιμάτωμα και δεν χρειάστηκε καν μαγνητική.

Έπειτα από δύο μέρες ξεκούρασης, οι παίκτες του Μάχη Χάβου επιστρέφουν στις προπονήσεις και ξεκινούν την προετοιμασία τους για το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής. Το ραντεβού είναι για τις 15:00.

ΠΑΟΚ: Ναι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Κάτι περισσότερο από δέκα λεπτά χρειάστηκαν για να αποφασιστεί η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ένα ποσό που φθάνει τα 17,7 εκατομμύρια ευρώ. Σε αυτή την διαδικασία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν μέτοχοι οι οποίοι θα καταβάλουν ποσά άνω των 50 χιλιάδων ευρώ. Η αύξηση κεφαλαίου που ανοίγει από αύριο, θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Το μέλος της διοίκησης του Δικεφάλου Γιώργος Φαρλαλή ερωτηθείς με αφορμή το ενδιαφέρον του επενδυτικού ομίλου είπε: «Ισχύει ότι αναγράφηκε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ προ ολίγων ημερών. Δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω», ενώ όσον αφορά τα χρέη της ΠΑΕ στο δημόσιο και τις όποιες επαφές γίνονται πρόσθεσε: «Εντός 20 ημερών θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση που θα έχει απολογιστικό χαρακτήρα και εκεί θα δοθούν όλες οι απαντήσεις».

Θα ξεκουραστεί ο Ιμπραΐμοβιτς

Ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς δεν κλήθηκε στην εθνική Σουηδίας για το φιλικό της Τετάρτης με τη Γερμανία, προκειμένου να πάρει ορισμένες ανάσες ξεκούρασης, όπως δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Έρικ Χάμρεν.

"Γενικά, θα είναι καλύτερα γι' αυτόν να ξεκουραστεί", τόνισε ο Χάμρεν, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους από το Μάλμε, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της σουηδικής ομοσπονδίας, για να τιμηθούν οι κορυφαίοι της χρονιάς.

Ο επιθετικός της Μίλαν, ο οποίος χθες βράδυ με δικό του τέρμα χάρισε στην ομάδα του τη νίκη στο ντέρμπι με την Ίντερ, αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα τιμηθεί στην εκδήλωση ως κορυφαίος της χώρας, για 5η μάλιστα φορά στην καριέρα του.

Ο Χάμρεν είπε ότι η Μίλαν δεν ζήτησε να μην αγωνιστεί ο παίκτης στο φιλικό ματς. "Είναι δική μου η απόφαση. Αν είχαμε κάποιο κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα την Τετάρτη, φυσικά και θα έπαιζε", επεσήμανε. Στη θέση του Ιμπραϊμοβιτς κλήθηκε ο επιθετικός της Έλφσμποργκ, Ντένι Αβντιτς.

Ερευνα για τις κατηγορίες δωροδοκίας

Η FIFA προχώρησε στη διενέργεια έρευνας διάρκειας τριών ημερών σχετικά με τις καταγγελίες για δωροδοκία μελών της που, έχουν απλώσει βαριά τη σκιά πάνω από τις διαδικασίες ανάθεσης των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2018 και του 2022.

Δύο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, ο Αμος Αντάμου από τη Νιγηρία και ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Αϊτή, έχουν τεθεί προσωρινά σε αναστολή δραστηριοτήτων μέχρι την εξέταση της υπόθεσης και των καταγγελιών εφημερίδας (Sunday Times) ότι προσφέρθηκαν να πουλήσουν τις ψήφους τους.

Εκπρόσωπος της FIFA δήλωσε σήμερα ότι η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Η απόφαση της επιτροπής, της οποίας ηγείται ο παλιός Ελβετός ποδοσφαιριστής, Κλαούντιο Σούλσερ, αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη, αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει και την Πέμπτη, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ακολούθως την επόμενη ημέρα (Παρασκευή) θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της FIFA για να επιληφθεί του θέματος. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η επιτροπή θα διερευνήσει παράλληλα και τυχόν παράνομες ενέργειες στις οποίες υπέπεσαν και χώρες, στην προσπάθειά τους να αναλάβουν κάποιο Μουντιάλ.

Δικαίωμα ψήφου για την ανάθεση των δύο μεγάλων προσεχών διοργανώσεων της FIFA, στη συνάντηση που θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, έχουν μόνο τα 24 μέλη της εκτελεστικής της επιτροπής. Αυτό που έχει σημασία στην έρευνα που πραγματοποιεί η FIFA, είναι ότι η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας που έχει επιληφθεί του θέματος δεν έχει τη δυνατότητα να εκδιώξει από τη θέση τους μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

Το καταστατικό της διεθνούς ομοσπονδίας αναφέρει ρητά ότι: "Ένα εν ενεργεία μέλος της εκτελεστικής επιτροπής μπορεί να απομακρυνθεί από τη θέση του μόνο με απόφαση του κογκρέσου της FIFA". Αυτό, όμως, που μπορεί να κάνει η ηγεσία της FIFA είναι, στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες, να αποφασιστεί η εκ νέου αναστολή των δραστηριοτήτων τους στην εκτελεστική επιτροπή, μέχρι το θέμα να πάει στο κογκρέσο.

Υποψηφιότητες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 έχουν υποβάλλει η Βρετανία και η Ρωσία και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία, Βέλγιο/Ολλανδία. Για τη διοργάνωση του 2022 έχουμε τις Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, ΗΠΑ και Κατάρ.

Μέσι: "Τσάβι ή Ινιέστα τη Χρυσή Μπάλα"

Την ευχή να πάρει την "Χρυσή Μπάλα" ένας εκ των συμπαικτών του, Τσάβι ή Ινιέστα, εφόσον δεν αναδειχθεί ο ίδιος κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2010, εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIFA. Ο Αργεντινός "μάγος" της μπάλας εξέφρασε την προτίμησή του για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

"Είναι ξεκάθαρο ότι το παγκόσμιο κύπελλο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη. Η Ισπανία το κατέκτησε, άρα κάποιοι παίκτες της έχουν αυτομάτως το προβάδισμα. Εάν δεν κερδίσω εγώ, τότε ειλικρινά ελπίζω κι εύχομαι ο τίτλος να πάει σε έναν από τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα. Μακάρι να είναι ο Τσάβι ή ο Ινιέστα, είναι σπουδαίοι άνθρωποι, μεγάλοι παίκτες και το αξίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε", τόνισε ο Μέσι όταν ρωτήθηκε για τις προτιμήσεις του.

Ανάλογη ερώτηση του έγινε και για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή. Χωρίς κανένα δισταγμό απάντησε: "Θα ψήφιζα υπέρ του Πεπ Γκουαρντιόλα, όχι μόνο για τα τρόπαια που έχουμε κερδίσει με τη Μπαρτσελόνα. Περισσότερο για την αφοσίωσή του και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Όχι ότι ξεχνώ τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφενός μεν για το τρεμπλ που πέτυχε με την Ιντερ, αφετέρου δε, για την αλλαγή προσώπου που δείχνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά εάν πάμε πίσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και ο Γιόακιμ Λεβ, έδειξαν τις ικανότητές τους. Υπάρχουν κι άλλες σημαντικές υποψηφιότητες, αλλά νομίζω ότι ο τίτλος θα πάει σε έναν από τους τέσσερις που ανέφερα".

Στη Μπαρτσελόνα ο Αφελάι

Σε συμφωνία για τη μεταγραφή του Ιμπραχίμ Αφελάι ήρθαν Αϊντχόφεν και Μπαρτσελόνα. Ο Ολλανδός διεθνής θα ενσωματωθεί στο δυναμικό των Καταλανών τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ο ολλανδικός σύλλογος.

Ο 24χρονος μέσος βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση των "μπλαουγκράνα", σε ό,τι αφορά τους όρους του συμβολαίου του. Η PSV θα λάβει το ποσό των 2-4 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης.

Φορτσάρουν για την παραμονή του Μιραλάς

Στον Ολυμπιακού έχουν ξεκινήσει ήδη οι ενέργειες για την παραμονή του ον Κέβιν Μιραλάς στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Πρώτος στόχος της διοίκησης των Πειραιωτών είναι να έρθουν σε συμφωνία με την Σεντ Ετιέν και αργότερα να στραφούν στην πλευρά του μάνατζερ του Βέλγου επιθετικού, όπου τα πράγματα μοιάζουν ευκολότερα, λόγω και της επιθυμίας του Μιραλάς να παραμείνει στο λιμάνι.

Οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να καταθέσουν, αυτή τη εβδομάδα, πρόταση μικρότερη των 2,5 εκατομμυρίων για την αγορά του Βέλγου επιθετικού ενώ στη συνέχεια, έχοντας στα χέρια τους την συγκατάθεση της Σεντ Ετιέν θα προσεγγίσουν τον μάνατζερ του για τα περαιτέρω.

Ο Πολωνός που έγινε... Ελληνας

Σαν παλιό σινεμά... Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια ο Γιάτσεκ Γκμοχ επιστρέφει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Και αν το άκουσμα της είδησης έφερε πολλές απορίες στους νεότερους, για τους παλιούς αποτέλεσε το... ξύπνημα χιλιάδων αναμνήσεων. Ο Ελληνοπολωνός προπονητής, που στις 13 Ιανουαρίου θα συμπληρώσει το 72ο έτος της ηλικίας του, θα καθίσει ξανά στον "πράσινο" πάγκο, έστω και προσωρινά.

Για πρώτη φορά στον πάγκο του "τριφυλλιού" κάθισε στις 4 Σεπτεμβρίου 1983 (!). Είχε προηγηθεί μια πολύ άσχημη σεζόν με το "τριφύλλι" να τερματίζει στην 6η θέση και την πρώην ομάδα του Γιάτσεκ, τη Λάρισα στην 2η! Το ξεκίνημα του εντυπωσιακό Ο Παναθηναϊκός φιλοδωρεί με πέντε τέρματα τον Αρη και βάζει πλώρη για την κατάκτηση του νταμπλ, το οποίο ήρθε με πανηγυρικό τρόπο.

Στην δεύτερη του χρονιά, Ο Παναθηναϊκός κάνει μία πολύ μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, φτάνοντας στους "4" του Πρωταθλητριών. Ο Παναθηναϊκός αποκλείει την Φέγενορντ, στη συνέχεια την Λίνφιλντ (με το ιστορικό 3-3) και στα προημιτελικά την Γκέτεμποργκ, φτάνοντας στα ημιτελικά, κόντρα στην Λίβερπουλ χωρίς να έχει χάσει. Η ομάδα του Ανφιλντ θα κερδίσει με 1-0 και 4-0 για να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Χέιζελ!

Η εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία έχει σαν αποτέλεσμα να παραμελήσει τα... εγχώρια με αφορμή ο τίτλος του πρωταθλήματος να χαθεί από τον ΠΑΟΚ!

Ο... Ελληνας Γιάτσεκ
Ο Γιάτσεκ Γκμοχ γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1939 στην πόλη Προυσκόφ της Πολωνίας. Σαν προπονητής ξεκίνησε στην Λέγκια Βαρσοβίας ενώ στη συνέχεια ήταν βοηθός του Καζιμίρτς Γκόρσκι στην εθνική Πολωνίας, οδηγώντας την ομάδα της πατρίδας του στην κατάκτηση της 3ης θέσης στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 1974. Πήγε στη Νορβηγία το 1979 προκειμένου να αναλάβει την Σκέιντ και το 1979 ήρθε στην Ελλάδα, με σκοπό, όπως φάνηκε να εγκατασταθεί!

Ο δικός μας πια Γιάτσεκ, πέρασε από πολλούς..πάρα πολλούς πάγκους ενώ έχει κοουτσάρει και τους τρεις μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Αθηνών, Λάρισα (δύο φορές), Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακός,Αρης, Αθηναϊκό, Εθνικό, Ιωνικό, Καλαμάτα, Πανιώνιο και Ιωνικό, κατά σειρά οι ομάδες του.

Κατέκτησε το νταμπλ με τον Παναθηναϊκό το 1984 ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα οδήγησε την Λάρισα στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, γράφοντας ιστορία! Το 1992 βρέθηκε στην Κύπρο όπου πανηγύρισε το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ!

Στα Σπάτα με Νάτσο Σκόκο

Προπόνηση στις νεόκτιστες εγκαταστάσεις της στα Σπάτα έκανε τη Δευτέρα η ΑΕΚ. Μάλιστα, το "παρών" έδωσε και ο Νάτσο Σκόκο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός "έβγαλε" το πρόγραμμα χωρίς να νιώσει την παραμικρή ενόχληση και ως εκ τούτου τίθεται στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Καβάλα.

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, ο οποίος κάνει "αγώνα δρόμου" για να προλάβει το μεγάλο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Από την προπόνηση απουσίασε ο Ράφικ Τζιμπούρ, ο οποίος μετέβη στο Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται η εθνική ομάδα της χώρας του για φιλικό αγώνα.

Ο Αλγερινός δεν θα μπορέσει να παίξει, αφού είναι τραυματίας, και ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους της εθνικής ομάδας για την κατάσταση της υγείας του, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Από το παιχνίδι στην Καβάλα θα απουσιάσουν σίγουρα και οι τιμωρημένοι Κώστας Μανωλάς και Τραϊανός Δέλλας (για τον πρώτο υπάρχει βεβαιότητα και για τον δεύτερο αισιοδοξία πως θα τιμωρηθούν με μία αγωνιστική για την αποβολή τους κόντρα στον ΠΑΟΚ).

Διπλή προπόνηση για την Εθνική

Διπλή προπόνηση περιλάμβανε το πρόγραμμα του Φερνάντο Σάντος για τους διεθνείς, εν όψει του φιλικού αγώνα της προσεχούς Τετάρτης με την Αυστρία, στη Βιέννη. Το απόγευμα οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας "έβγαλαν" μέρος του προγράμματος (δεν συμμετείχαν στο δίτερμα σε μισό γήπεδο), ενώ μοναδικός απών είναι ο Γεωργιάδης, καθώς ο Πανσερραϊκός αντιμετωπίζει απόψε τον Ολυμπιακό Βόλου για τη Σούπερ Λίγκα. Αντίθετα, κανονικά συμμετείχαν οι Παπασταθόπουλος, Κονέ, Μόρας και Σαμαράς, που αφίχθησαν από την Ιταλία (οι πρώτοι τρεις) και Σκοτία. Τους διεθνείς επισκέφθηκε στον ’γιο Κοσμά ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην αναμέτρηση με τη Λετονία και τώρα βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης. Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα αναχωρήσει για την Αυστρία αύριο το πρωί (11:00).

"Είναι τιμή για μένα η παρουσία μου στην εθνική. Το κλίμα είναι φανταστικό και έχουμε πολύ καλό σύνολο. Η εθνική ομάδα έχει δυνατότητες, ταλέντο και νέους παίκτες. Υπάρχει ποιότητα και έχουμε τις δυνατότητες να καταφέρουμε πολλά" δήλωσε ο κληθείς στην εθνική Ανδρών για πρώτη φορά στην καριέρα του Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ενόψει της συνέχειας του EURO 2012: "Το χάσμα των φαβορί με τα αουτσάιντερ έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε".

Ο Γιάννης Φετφατζίδης υπογράμμισε πως "είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στο EURO και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Υπάρχει ένας νέος κορμός, αλλά και αρκετά νέα παιδιά που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα".

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για μένα, ένα όνειρο που πραγματοποιείται. Θέλω να παραμείνω στην εθνική ομάδα. Υπάρχει δικαιοσύνη και όποιος αγωνίζεται καλά με την ομάδα του καλείται να αγωνιστεί και στην εθνική".

Στην αποστολή της εθνικής έχουν κληθεί οι: Τζόρβας, Κωνσταντόπουλος, Φωτάκης, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κονέ, Τοροσίδης, Βύντρα, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Σιόβας, Τζαβέλλας, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Μάκος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος, Γεωργιάδης.

Συλλήψεις στη Θεσασαλονίκη

Σε συλλήψεις δύο ατόμων, 17 και 18 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, πριν την έναρξη του τοπικού ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ του Ηρακλή και του Αρη, στη Θεσσαλονίκη. Όπως έγινε γνωστό, στην κατοχή τους βρέθηκαν, ύστερα από προληπτικό έλεγχο, καπνογόνα και κροτίδες.

Ο αγώνας διεξήχθη ομαλά και δεν αναφέρθηκαν προβλήματα κατά την αποχώρηση των φιλάθλων από το γήπεδο.

Τέλος η ανοχή σε Κούπερ

Για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο στον πάγκο του Άρη, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, βρίσκεται στο στόχαστρο των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας και συγκεκριμένα του Super 3.Στην επίσημη ιστοσελίδα του Super 3, αναρτήθηκε ένα καυστικό άρθρο για τον Αργεντινό τεχνικό, αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ηρακλή, όπου οι "κιτρινόμαυροι" γνώρισαν την ήττα.
Συγκεκριμένα, οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, για πρώτη φορά επιτέθηκαν στον τεχνικό της ομάδας του, για την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του στο Καυτανζόγλειο.

"Είμαστε και εμείς ευχαριστημένοι", είναι ο ειρωνικός τίτλος του κειμένου που απευθύνεται στον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και μεταξύ άλλων αναφέρει πως "συνεχίζουμε κι εμείς την αποθέωση του Κούπερ".

Η συγκεκριμένη αντίδραση είναι πέρα ως πέρα λογική, μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ στο "Κλεάνθης Βικελίδης", την ήττα από τον Ηρακλή, αλλά και τον πρόωρο αποκλεισμό από το Κύπελλο στα Τρίκαλα.

Παρά την φετινή εικόνα της ομάδας, οι οπαδοί δεν θέλησαν να τα... ρίξουν στον Αργεντινό τεχνικό, όμως όπως φαίνεται η ήττα στο Καυτανζόγλειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της απογοήτευσης.

Όπως φαίνεται η ανοχή που είχε ο Κούπερ όλο αυτόν τον καιρό και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα έλαβε τέλος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την συνέχεια του Αργεντινού στον πάγκο του Άρη, ιδιαίτερα τώρα που η κριτική γίνεται από τον Super 3 που συμμετέχει ενεργά στην διοίκηση της ΠΑΕ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, ενώ μην ξεχνάμε πως έχει ακουστεί το όνομα του Κούπερ και για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, που έμεινε κενός από σήμερα και μετά την παραίτηση του Νίκου Νιόπλια.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια, όμως το σημαντικό είναι πως πλέον ο Αργεντινός προπονητής δεν είναι πλέον στο απυρόβλητο. Η ασυλία τελείωσε..Το κείμενο του Super 3:

"Είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι…

Συνεχίζοντας κι εμείς την αποθέωση του Κούπερ… όπως ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είναι ευχαριστημένος από την ισοπαλία 1-1 με τη Λάρισα, είμαστε κι εμείς ευχαριστημένοι από την ήττα με 1-0, από μια ομάδα που δημιουργήθηκε σε 10 ημέρες και έχει προπονητή τον Ουζουνίδη και πρόεδρο τον Τάκη.

Ανοιχτά τα μάτια μας, λοιπόν και ανοιχτά τα αυτιά μας, γιατί πάνω από όλα είναι ο ΑΡΗΣ. Κι αυτό δεν είναι απλά ένα σλόγκαν, αλλά το Α και το Ω για να οδηγηθεί ο Σύλλογος εκεί που τον θέλουμε και έχουμε δώσει τη ζωή μας για αυτό".

Αποδοκιμασίες στο ξενοδοχείο

Η ήττα από τον Ηρακλή έφερε οργή στον κόσμο του Άρη κι αυτό δεν φαίνεται μόνο από την ανακοίνωση του Super 3, αλλά και από το γεγονός πως αρκετοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η ομάδα.

Συγκεκριμένα, εξαγριωμένοι φίλοι των "κιτρινόμαυρων" βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο και περίμεναν την αποστολή, αλλά και την διοίκηση της ομάδας για να τους εκφράσουν την αγανάκτησή τους και να τους αποδοκιμάσουν.

Στο "κιτρινόμαυρο" στρατόπεδο έμαθαν για την παρουσία του και έτσι φυγαδεύτηκαν, προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα.

Η κατάσταση πάντως στον Άρη είναι έκρυθμη και αν συνεχιστούν παρόμοιες κακές εμφανίσεις είναι δεδομένο πως θα έχουμε εξελίξεις.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Ουζουνίδης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου»

Ικανοποιημένος από το πάθος και τη διάθεση των παικτών του, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός του Ηρακλή μεταξύ των άλλων τόνισε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, όχι τόσο για το ποιοτικό παιχνίδι, αλλά κυρίως για την διάθεση και το πάθος που δείξανε. Ήταν ένα παιχνίδι που πήγε πάρα πολύ στη μονομαχία. Πιέσαμε ψηλά τον αντίπαλο αλλά με την πάροδο του χρόνου γίναμε προβλέψιμοι στο παιχνίδι μας. Ο Άρης ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος αλλά στο δεύτερο είχαμε καλύτερη διάταξη με αποτέλεσμα να προβληματίσουμε τον αντίπαλο. Μας βοήθησε πολύ η αλλαγή του Σίσιτς με τον Σολτάνι στα δεξιά και είχαμε την δυνατότητα να πετύχουμε ένα τυχερό γκολ. Σε γενικές γραμμές νικήσαμε δίκαια. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη, τον θέλουμε κοντά μας και στα επόμενα παιχνίδια. Η αλλαγή προπονητή δίνει κίνητρο στον Παναθηναϊκό και περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Αθήνα».