Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μπλατ για την Εθνική ομάδα!

Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη θέση του προπονητή στην Εθνική ανδρών. Η διάθεση για συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο, ωστόσο πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία και στο οικονομικό. Σκέψεις για κρούση και στον Ηλία Ζούρο.Η αναζήτηση του προπονητή που θα πάρει τη θέση του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής ομάδας μπαίνει σιγά σιγά στο τελικό στάδιό της και όπως όλα δείχνουν έχει εντοπιστεί ο εκλεκτός.
Ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ντέιβιντ Μπλατ, ένας από τους πλέον καταξιωμένους τεχνικούς που εργάζονται στην Ευρώπη. Το ενδιαφέρον για τον Αμερικανοϊσραηλινό προπονητή δεν είναι καινούριο. Χρονολογείται από το καλοκαίρι, όταν είχε ήδη ληφθεί η απόφαση να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Καζλάουσκας.

Το επεισοδιακό παιχνίδι με τη Ρωσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας και οι βαριές κουβέντες που είχε εκστομίσει τότε ως ομοσπονδιακός τεχνικός των Ρώσων ο Μπλατ κατά των Ελλήνων παικτών είχαν βάλει "πάγο" στην περίπτωσή του, όπως αποδείχθηκε όμως προσωρινά. Άλλωστε ο χρόνος είναι πάντα ο καλύτερος γιατρός.

Και δεδομένου ότι η αναζήτηση Έλληνα προπονητή που να πληροί τις προϋποθέσεις για να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν στέφθηκε με επιτυχία, το όνομα του νυν προπονητή της Μακάμπι επανήλθε στο προσκήνιο και μάλιστα δυναμικά.

Θέλουν και οι δύο

Οι πρώτες επαφές έγιναν πριν από μερικές εβδομάδες μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Sport24.gr, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε επιβεβαιώθηκε η διάθεση και των δύο πλευρών για να συνεργαστούν.

Βέβαια, απ' ευθείας επαφή του Μπλατ με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο δεν υπήρξε. Επικοινώνησαν, ωστόσο, ο ατζέντης του προπονητή με παράγοντες της ομοσπονδίας και συζήτησαν εκτενώς διάφορα θέματα που αφορούν το ενδεχόμενο μεταξύ τους συνεργασίας (όπως η διάρκειά της και άλλες οργανωτικής φύσης λεπτομέρειες), δίχως να παρατηρηθούν διαφωνίες. Εκείνο πάντως που δεν συζητήθηκε και είναι καθοριστικό ήταν το οικονομικό.

Αυτού του είδους η συζήτηση λογικά θα γίνει απ' ευθείας μεταξύ του Γιώργου Βασιλακόπουλου και του Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά όχι άμεσα. Ο Αμερικανοϊσραηλινός προπονητής δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με τη ρωσική ομοσπονδία και μέχρι να συμβεί αυτό δεν είναι προφανώς σε θέση να αναλάβει οποιεσδήποτε δεσμεύσεις. Στις αρχές Δεκεμβρίου, πάντως, αναμένεται να βρει την άκρη με τους Ρώσους, άλλωστε από το καλοκαίρι κιόλας έλεγε πως δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο εκεί. Και κατόπιν θα μπορέσει να βάλει στην τελική ευθεία τους και τις συζητήσεις του με την ΕΟΚ.

Σκέψεις για Ζούρο

Αν όλα πάνε καλά με την περίπτωση του Ντέιβιντ Μπλατ και αναλάβει καθήκοντα ομοσπονδιακού προπονητή, ένα βασικό ζήτημα που θα τεθεί θα αφορά ασφαλώς και τους προπονητές που θα τον πλαισιώσουν στο τεχνικό επιτελείο.

Στην ΕΟΚ κάνουν κάποιες σκέψεις για να είναι προετοιμασμένοι και μία από αυτές αφορά τον Ηλία Ζούρο, στον οποίον πιστεύουν και σκοπεύουν να αποτανθούν ώστε να αναλάβει τη θέση του άμεσου συνεργάτη του Μπλατ. Πολλές πιθανότητες παραμονής στο επιτελείο συγκεντρώνει και ο Δημήτρης Πρίφτης, με τον οποίον ο Μπλατ έχει συνεργαστεί καλά στον Άρη, ωστόσο κρούση δεν έχει γίνει σε κανέναν. Άλλωστε πριν κλείσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, που θα έχει σημαίνοντα λόγο σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες του, δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές συζητήσεις επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: