Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Μέσι: "Τσάβι ή Ινιέστα τη Χρυσή Μπάλα"

Την ευχή να πάρει την "Χρυσή Μπάλα" ένας εκ των συμπαικτών του, Τσάβι ή Ινιέστα, εφόσον δεν αναδειχθεί ο ίδιος κορυφαίος παίκτης του κόσμου για το 2010, εξέφρασε ο Λιονέλ Μέσι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIFA. Ο Αργεντινός "μάγος" της μπάλας εξέφρασε την προτίμησή του για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς στον Πεπ Γκουαρντιόλα.

"Είναι ξεκάθαρο ότι το παγκόσμιο κύπελλο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του κορυφαίου παίκτη. Η Ισπανία το κατέκτησε, άρα κάποιοι παίκτες της έχουν αυτομάτως το προβάδισμα. Εάν δεν κερδίσω εγώ, τότε ειλικρινά ελπίζω κι εύχομαι ο τίτλος να πάει σε έναν από τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα. Μακάρι να είναι ο Τσάβι ή ο Ινιέστα, είναι σπουδαίοι άνθρωποι, μεγάλοι παίκτες και το αξίζουν περισσότερο από οποιονδήποτε", τόνισε ο Μέσι όταν ρωτήθηκε για τις προτιμήσεις του.

Ανάλογη ερώτηση του έγινε και για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή. Χωρίς κανένα δισταγμό απάντησε: "Θα ψήφιζα υπέρ του Πεπ Γκουαρντιόλα, όχι μόνο για τα τρόπαια που έχουμε κερδίσει με τη Μπαρτσελόνα. Περισσότερο για την αφοσίωσή του και την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία. Όχι ότι ξεχνώ τον Ζοζέ Μουρίνιο, αφενός μεν για το τρεμπλ που πέτυχε με την Ιντερ, αφετέρου δε, για την αλλαγή προσώπου που δείχνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Αλλά εάν πάμε πίσω στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε και ο Γιόακιμ Λεβ, έδειξαν τις ικανότητές τους. Υπάρχουν κι άλλες σημαντικές υποψηφιότητες, αλλά νομίζω ότι ο τίτλος θα πάει σε έναν από τους τέσσερις που ανέφερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: