Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Στη Γερμανία ο Μουσλίμοβιτς

Ο Βόσνιος στράικερ του Δικεφάλου του Βορρά, στη συζήτηση που είχε με τον γιατρό του ΠΑΟΚ, συμφώνησε να μεταβεί στη Γερμανία για να επανεκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Τη δεδομένη στιγμή ο ακριβής χρόνος επιστροφής του παίκτη δεν είναι συγκεκριμένος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο φορ του ΠΑΟΚ θα μεταβεί στη Γερμανία μία από τις επόμενες ημέρες.







Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης για... την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς αποτελεί από την Πέμπτη παρελθόν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να βρίσκεται στην λίστα των υποψήφιων για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ρώσικης ομάδας, σύμφωνα με ξένα Μ.Μ.Ε. Από τη στιγμή που ο Βουγιόσεβιτς παραιτήθηκε, έχουν ακουστεί πολλά ονόματα για τον πάγκο της ΤΣΣΚΑ, όπως αυτό του «Δράκου», αλλά και του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιόνας Καζλάουσκας. Οι ιθύνοντες της ρώσικης ομάδας φέρονται να ενδιαφέρονται για την περίπτωση του Έλληνα προπονητή, ο οποίος είναι άνεργος από το καλοκαίρι, ενώ στην λίστα τους βρίσκονται επίσης ο Λιθουανός Ρίμας Κουρτινάιτις, ο Ισραηλινός Πίνι Γκέρσον και ο σέρβος Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα. Προς το παρόν, στο πάγκο της Αρκούδας θα κάτσει ο μέχρι πρότινος βοηθός του Βουγιόσεβιτς, Ντιμίτρι Σακούλιν.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Πλήγμα με τρεις στον Πανσερραϊκό

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (26/11) η προετοιμασία των παικτών του Πανσερραϊκού για την αναμέτρηση με τον Άρη στις Σέρρες.

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς άφησε εκτός αποστολής τον Παντελιάδη, που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο και να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα. Στη λίστα των απόντων μαζί με τον 23χρονο αριστερό μπακ βρίσκονται και οι έτεροι τραυματίες Ντιόγκο και Βρούτσινα.

Την αποστολή των "λιονταριών" αποτελούν οι: Ράντμαν, Νόβοτα, Αμπουμπακαρί, Αλβάρεζ, Άμο, Παπάζογλου, Μπέλιτς, Κάστρο, Σουμπίνιο, Νταλέ, Λεοζίνιο, Μαβένε, Τάντιτς, Ανάκογλου, Βοσκόπουλος, Γαλανόπουλος, Γεωργιάδης, Τριανταφύλλου, Ασλανίδης, Βλασόπουλος και Μουσικάκης.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Επιστρέφει και μπάινει ενδεκάδα ο Χαβίτο

O Φρανσίσκο Χαβίτο επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Άρη και θα είναι στη διάθεση του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Ο Ισπανός ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι με την Κέρκυρα και λογικά μαζί με την επιστροφή του θα πάρει θέση στην ενδεκάδα.



Από εκεί και πέρα οι απουσίες των Παπαζαχαρία, Πρίττα, Λίμα, Ρονάλντο, Τσεζνάουσκις είναι γνωστές, ενώ εκτός αποστολής έμειναν οι Καζναφέρης, Αραβίδης, Μπουγαίδης, Κατίδης, Αγτζίδης, Οικονομόπουλος. Ένα μήνα εκτός δράσης θα παραμείνει ο Χουάνμα. Ο τελευταίος υποβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε αρθροσκόπηση για να ξαπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του.

Στην αποστολή που θα ταξιδέψει στις Σέρρες συμπεριλαμβάνονται οι: Σηφάκης, Βελλίδης, Μίσελ, Οριόλ, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Τόχα, Φατί, Πορτίγια, Ναφτί, Κάλβο, Μενδρινός, Κόκε, Χαβίτο, Ρουίζ, Τσέζαρεκ.


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

 

Μέσα Μπλάνκο και Σάχα

Ευχάριστα ήταν τα νέα στην προπόνηση της Παρασκευής για την ΑΕΚ, αφού Σεμπαστιάν Σάχα και Ισμαέλ Μπλάνκο προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό. Εκτός έμεινε τελικά ο Ραφίκ Τζιμπούρ.

Μια μία πρωινή προπόνηση την Παρασκευή ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών της Ένωσης ενόψει του αποψινού αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (19:30 NOVA).

Οι παίκτες της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα στις 10:30 χθες το πρωί και ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με το καθιερωμένο ζέσταμα. Στη συνέχεια ο Μανόλο Χιμένεθ τους μίλησε για την τακτική που θα ακολουθήσουν και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν για να αρχίσουν τις ασκήσεις.

Στα καλά νέα είναι πως Σεμπαστιάν Σάχα και Ισμαέλ Μπλάνκο δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα, με αποτέλεσμα να προπονηθούν κανονικά και κατά συνέπεια να συμπεριληφθούν στην αποστολή για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Από το μέτωπο των τραυματιών, Χρήστος Πατσατζόγλου, Σταμάτης Καλαμιώτης και Ραφίκ Τζιμπούρ συνέχισαν ατομικό πρόγραμμα και φυσιοθεραπεία και φυσιολογικά αποκλείστηκαν από τις επιλογές του Ισπανού τεχνικού.

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ:
Σάχα, Αραμπατζής, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Γκερέιρο, Γιάχιτς, Λεονάρντο, Μάκος, Καράμπελας, Αργυρίου, Μπλάνκο, Λαγός, Έντερ, Ντιόπ, Μπερνς, Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Γκέντσογλου, Φροξυλιάς.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Προβληματίζεται για την άμυνα ο Βαλβέρδε

Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και διαθέτει βάθος στο ρόστερ της δεν δικαιούται να ομιλεί για απουσίες, ακόμα κι αν αυτές είναι βασικών στελεχών.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, όπου όλα τα προβλήματα συναντώνται στην ίδια γραμμή, τότε συνιστά θέμα ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της -κατά τα τρία τέταρτα νέας- αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Εκτός μάχης τα δυο πλάγια μπακ, ο Τοροσίδης και ο Μπράβο και ο Μέλμπεργκ δεν μπορεί σε ένα ακόμα ματς να προσφέρει την εμπειρία του. Οι αντικαταστάτες τους, ο Μοδέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και ο Ποτουρίδης στο κέντρο της οπισθοφυλακής, τα πήγαν πολύ καλά στο ματς με τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο, αλλά η αποστολή τους τώρα είναι σαφώς δύσκολη. Η ΑΕΚ μπορεί να απέχει 11 βαθμούς από τον Ολυμπιακό και να προέρχεται από διαδοχικές αγωνιστικές αποτυχίες, αλλά οι ιδιαιτερότητες των ντέρμπι είναι ικανές να ανατρέψουν προγνωστικά και δεδομένα. Στη διάθεση του Βαλβέρδε τέθηκε ο Ιμπαγάσα, αλλά πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο, όπως και ο σκόρερ της νίκης του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, ο Πάντελιτς. Ένα σχήμα που δείχνει ως το πλέον πιθανό είναι με Πάρντο, Μοδέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ντουντού, Ουρτάδο, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις από τον Ισπανό προπονητή, όπως η χρησιμοποίηση του Ουρτάδο στο κέντρο άμυνας αντί του Ποτουρίδη. Σε αυτό το σχήμα, θέση στα χαφ παίρνει ο Ιμπαγάσα, αλλά δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο αφού το πείραμα με τον Ουρτάδο σέντερ μπακ δεν περπάτησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Επιδίωξη του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το πλάνο του Βαλβέρδε, είναι να χτυπήσει από τα πλάγια με τους Ρόμενταλ - Ριέρα και να εκμεταλλευθεί τις δεδομένες αδυναμίες της ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Βέβαια, ο Ισπανός προπονητής έχει περάσει τα μηνύματα στους παίκτες του για τις δυσκολίες του αγώνα και τους έχει ζητήσει να μην αποπροσανατολιστούν ούτε από τα προβλήματα της Ενωσης ούτε από τα τελευταία ανεπιτυχή της αποτελέσματα.

Το αξιοσημείωτο στην αποστολή που επέλεξε ο Βαλβέρδε είναι ότι δεν υπάρχει αμυντικός στον πάγκο.

Ιδού οι εκλεκτοί του Ισπανού τεχνικού για το ντέρμπι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ιμπαγάσα, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ,, Φετφατζίδης, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου, Νέμεθ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Σίντνεϊ Γκοβού: "Δεν είμαι κλέφτης"

Αναλυτική συνέντευξη για όσα συνέβησαν τον τελευταίο καιρό με τον Παναθηναϊκό παραχώρησε ο Σίντνεϊ Γκοβού στην γαλλική εφημερίδα L'Equipe.

Ο μεσοεπιθετικός του Τριφυλλιού υπεραμύνθηκε του εαυτού του τονίζοντας πως δεν ήθελε να πάρει τα χρήματα του και να φύγει σαν κλέφτης από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, ενώ εξέφρασε και την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Εθνική.


Αναλυτικά όσα είπε στην L'Equipe:


-Για τις συζητήσεις με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού:
"Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν και κάπου όλοι χαθήκαμε, συμπεριλαμβανομένου και εμού. Έγινε ακόμη και λόγος για αποδέσμευση, αλλά ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Συζητήσαμε για το μέλλον μου. Η διοίκηση δεν ήταν ευχαριστημένη με την απόδοσή μου, αλλά ούτε κι εγώ. Δεν θέλω να δικαιολογηθώ, αλλά ήμουν τραυματίας για περίπου ενάμιση μήνα και μου πήρε περισσότερο χρόνο από όσο περίμενα για να αποθεραπευτώ. Υπήρχαν και κάποια άλλα γεγονότα, όπως ο θάνατος του πατέρα μου, τον οποίο δυσκολεύτηκα πολύ να ξεπεράσω. Πλέον όμως είμαι σε καλή κατάσταση."

-Για τα παραπτώματά του:
"Τιμωρήθηκα με πρόστιμο επειδή βγήκα έξω μετά από έναν αγώνα. Νόμιζα πως επιτρεπόταν κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν πως όχι. Όλα τα άλλα, ότι έχασα προπονήσεις ή ότι οδηγούσα μεθυσμένος, είναι αηδίες. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά πριν τον τραυματισμό μου όλα πήγαιναν καλά. Κάποιοι ξεπέρασαν τα όρια με αυτά που έγραψαν και αυτό προκάλεσε προβλήματα στην οικογένειά μου. Είπαν ακόμη ότι χτύπησα έναν άνθρωπο με μηχανή, ενώ αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι σταμάτησα για να τον βοηθήσω. Όταν με αντιμετωπίζουν σαν αλκοολικό, σαν να σκότωσα κάποιον, τα πράγματα είναι σοβαρά. Δεν μπορείς να παίζεις για δέκα χρόνια σε μία ομάδα σαν τη Λιόν αν δεν αξίζεις."

-Για τις αλλαγές στο συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό:

"Η διοίκηση μου είπε πως αν έβρισκα μία ομάδα τον Ιανουάριο, θα μπορούσα να φύγω σαν φίλος. Αλλά δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα λύσης του συμβολαίου μου. Μετά από δέκα χρόνια καριέρας και περίπου 50 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας, δεν θα έπαιρνα σε καμία περίπτωση τα λεφτά και θα έφευγα σαν κλέφτης. Έχω όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχω εδώ. Έτσι είπα στη διοίκηση πως θα μπορούσα να μείνω και με τον μίνιμουμ μισθό ποδοσφαιριστή στην Ελλάδα, 1.050 ευρώ, έχοντας μπόνους στο τριετές συμβόλαιό μου. Ήθελα να δείξω ότι δεν ήρθα εδώ για να κάνω ληστεία ή να χαλαρώσω, όπως κάποιοι έχουν πει. Δεν είναι αλήθεια. Έχω ακόμη φιλοδοξίες. Θέλω να δείξω ποιος είμαι. Δεν ήμουν στο επίπεδο που θα ήθελα."

-Για την εθνική Γαλλίας:
"Αν αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο, ναι, θα ήθελα να επιστρέψω. Έχω παρακολουθήσει τα τελευταία παιχνίδια της ομάδας και διαπίστωσα πως κάτι καλό δημιουργείται."


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Όττο Ρεχάγκελ: "Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε"

Για πρώτη φορά από τη στιγμή που αποχώρησε από την Ελλάδα ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε για όλα όσα έζησε αυτά τα χρόνια, για τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και για τις εξελίξεις στην Εθνική ομάδα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sportday ο Γερμανός προπονητής ήταν ιδιαίτερα καυστικός όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές Αμανατίδη και Χαλκιά: "Να αφήσουν τα λόγια και να κοιτάξουν να παίξουν μπάλα στις ομάδες τους" τόνισε χαρακτηριστικά.




- Για τους λόγους που αποχώρησε από την Εθνική Ελλάδας:
"Είχα μείνει και στη Βέρντερ πολλά χρόνια, αλλά όταν είσαι κάπου τόσο πολύ καιρό υπάρχει η φυσιολογική φθορά. Έφτασε το σημείο που έκρινα ότι έπρεπε να αποχαιρετήσω. Σαν φίλος ήρθα, σαν φίλος έφυγα. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα."

- Για τα συναισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα:
"Είμαι Γερμανός, αυτό δεν αλλάζει, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ελλάδα είναι ένας ιδιαίτερος τόπος στη γη, λόγω και της μεγάλης ιστορίας της. Ο βασιλιάς Όθωνας ήταν 30 χρόνια στην Ελλάδα, εγώ είμαι ο Όθωνας ο 2ος, αλλά δεν κατάφερα να μείνω τόσα πολλά (σ.σ.: γελάει). Έμεινα εννέα χρόνια."

- Για τους Έλληνες:
"Να ξέρει o κόσμος ότι πάντα με έκανε να αισθάνομαι βασιλιάς εδώ στην Ελλάδα. Έτσι μου συμπεριφέρθηκαν τόσα χρόνια. Σαν βασιλιά. Το εισέπραττα από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστώ για όλα. Να ξέρουν ότι δώσαμε τα πάντα για την Εθνική επί εννέα χρόνια."

- Για τις αποχωρήσεις των διεθνών:
"Ζούμε σε μια δημοκρατία που ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέγει αν θέλει ή όχι να παίξει. Ελεύθεροι άνθρωποι είναι, δεν μπορώ να το σχολιάσω εγώ".

- Για τα σχόλια του Αμανατίδη:
"Δεν το κατάλαβα αυτό, δικαίωμά μας ήταν να βάζουμε όποιον παίκτη θέλαμε. Πάντα έπαιζαν αυτοί που το άξιζαν βάσει απόδοσης. Ο Αμανατίδης να κοιτάξει πρώτα να παίξει στην ομάδα του και μετά να κριτικάρει. Να ασχοληθεί με τον εαυτό του επειδή έχει πολλή δουλειά να κάνει. Έχει ένα χρόνο να παίξει μπάλα. Όταν ένας παίκτης δεν παίζει στην ομάδα του, πρέπει πρώτα να κοιτάει ο ίδιος να βελτιωθεί και όχι να ασχολείται με άλλα πράγματα. Του συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά, ίσως καλύτερα κι απ' ό,τι έπρεπε, του Αμανατίδη."

- Για τα σχόλια του Χαλκιά:

"Ο Χαλκιάς δεν πρέπει να μιλάει καθόλου, γιατί ούτε στην Αγγλία (σ.σ.: Πόρτσμουθ) ούτε στην Ισπανία (σ.σ.: Μούρθια) έπαιζε, και παρ' όλα αυτά τον καλούσαμε στην Εθνική. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει. Κι αυτός, απ' όσο γνωρίζω, δεν παίζει τώρα στον ΠΑΟΚ. Όλοι αν κοιτάξουν τον εαυτό τους, θα έχουν αρκετή δουλειά να κάνουν."

- Για την κριτική που του ασκήθηκε όσα χρόνια ήταν προπονητής στην Εθνική ομάδα:
"Έκανα πάντα ιδιαίτερα πράγματα. Θα δώσω ένα παράδειγμα από τη Βέρντερ. Είχε να παίξει καιρό ο Άλοφς, ήταν πια 34 ετών και τον έβαλα στον τελικό. Οι δημοσιογράφοι τότε έλεγαν "τι κάνει ο άνθρωπος;". Τελικά τον έβαλα, πέτυχε γκολ και πήραμε το κύπελλο! Έκανα πάντα διαφορετικά πράγματα από αυτά που έλεγε η κοινή γνώμη. Μία άλλη φορά έναν επιθετικό τον έβαλα να παίξει λίμπερο και κοντράραμε στα ίσα τη Μίλαν του Φαν Μπάστεν, του Γκούλιτ, του Ράικαρντ κ.α. μέσα στο "Σαν Σίρο". Για ένα γκολ αποκλειστήκαμε τότε. Επειδή αυτοί είχαν βάλει εκτός έδρας γκολ. Πάντα έκανα αυτό που πίστευα. Αν πω σ' ένα αριστερό μπακ παίξε αριστερό εξτρέμ, τι θα πει; Ότι "δεν ξέρω τι να κάνω;". Λίγο πιο μπροστά παίζεις. Σε όποια θέση κι αν σε βάλω πρέπει να ξέρεις τι να κάνεις. Αν σε βάλω τερματοφύλακα, ξέρεις ότι πρέπει να αποκρούσεις την μπάλα. Αν βουλιάζει ένα καράβι και φωνάξει ο καπετάνιος τον μάγειρα να βοηθήσει, τι θα πει ο μάγειρας; Ότι "εγώ ξέρω μόνο να μαγειρεύω;".

- Για το αν του λείπει η προπονητική:
"Ναι, με την είσοδο του νέου έτους, όταν περάσουν οι γιορτές, θέλω να δουλέψω ξανά. Εγώ είμαι προπονητής με πάθος. Χωρίς ποδόσφαιρο δεν μπορώ να ζήσω. Δέχομαι προτάσεις, αλλά ήθελα λίγο να μείνω σε απόσταση. Από δω και πέρα αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον θέλω να δουλέψω."

- Για το αν τον προσέγγισε ο Παναθηναϊκός:
"Όχι, ποτέ δεν μίλησα με τον Παναθηναϊκό. Γενικά με καμία ελληνική ομάδα."

- Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα:
"Όχι, εδώ θα ερχόμουν μόνο για διακοπές."


Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος