Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Προβληματίζεται για την άμυνα ο Βαλβέρδε

Μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και διαθέτει βάθος στο ρόστερ της δεν δικαιούται να ομιλεί για απουσίες, ακόμα κι αν αυτές είναι βασικών στελεχών.

Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση, όπου όλα τα προβλήματα συναντώνται στην ίδια γραμμή, τότε συνιστά θέμα ποια θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της -κατά τα τρία τέταρτα νέας- αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού στο ντέρμπι του Σαββάτου με την ΑΕΚ.

Εκτός μάχης τα δυο πλάγια μπακ, ο Τοροσίδης και ο Μπράβο και ο Μέλμπεργκ δεν μπορεί σε ένα ακόμα ματς να προσφέρει την εμπειρία του. Οι αντικαταστάτες τους, ο Μοδέστο στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χολέμπας στο αριστερό και ο Ποτουρίδης στο κέντρο της οπισθοφυλακής, τα πήγαν πολύ καλά στο ματς με τον Εργοτέλη, στο Παγκρήτιο, αλλά η αποστολή τους τώρα είναι σαφώς δύσκολη. Η ΑΕΚ μπορεί να απέχει 11 βαθμούς από τον Ολυμπιακό και να προέρχεται από διαδοχικές αγωνιστικές αποτυχίες, αλλά οι ιδιαιτερότητες των ντέρμπι είναι ικανές να ανατρέψουν προγνωστικά και δεδομένα. Στη διάθεση του Βαλβέρδε τέθηκε ο Ιμπαγάσα, αλλά πιθανότατα θα καθίσει στον πάγκο, όπως και ο σκόρερ της νίκης του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη, ο Πάντελιτς. Ένα σχήμα που δείχνει ως το πλέον πιθανό είναι με Πάρντο, Μοδέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Ποτουρίδη, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ντουντού, Ουρτάδο, Ριέρα, Φουστέρ, Μιραλάς.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες σκέψεις από τον Ισπανό προπονητή, όπως η χρησιμοποίηση του Ουρτάδο στο κέντρο άμυνας αντί του Ποτουρίδη. Σε αυτό το σχήμα, θέση στα χαφ παίρνει ο Ιμπαγάσα, αλλά δύσκολα θα δούμε κάτι τέτοιο αφού το πείραμα με τον Ουρτάδο σέντερ μπακ δεν περπάτησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Επιδίωξη του Ολυμπιακού, σύμφωνα με το πλάνο του Βαλβέρδε, είναι να χτυπήσει από τα πλάγια με τους Ρόμενταλ - Ριέρα και να εκμεταλλευθεί τις δεδομένες αδυναμίες της ΑΕΚ στα μετόπισθεν. Βέβαια, ο Ισπανός προπονητής έχει περάσει τα μηνύματα στους παίκτες του για τις δυσκολίες του αγώνα και τους έχει ζητήσει να μην αποπροσανατολιστούν ούτε από τα προβλήματα της Ενωσης ούτε από τα τελευταία ανεπιτυχή της αποτελέσματα.

Το αξιοσημείωτο στην αποστολή που επέλεξε ο Βαλβέρδε είναι ότι δεν υπάρχει αμυντικός στον πάγκο.

Ιδού οι εκλεκτοί του Ισπανού τεχνικού για το ντέρμπι: Νικοπολίδης, Πάρντο, Ιμπαγάσα, Ποτουρίδης, Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Ουρτάδο, Χολέμπας, Ντουντού, Ρόμενταλ,, Φετφατζίδης, Ριέρα, Πάντελιτς, Μιραλάς, Φουστέρ, Μήτρογλου, Νέμεθ.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: