Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ήρθε ο Ντελινινκάιτις, φεύγουν δύο!!

Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο Τόμας Ντελινινκάιτις για λογαριασμό της ΑΕΚ, την ώρα που στην έξοδο οδεύουν Κάιλς και Ράιτ.

Ήρθε ο Ντελινινκάιτις, φεύγουν δύο
Η ενίσχυση της ΑΕΚ συνεχίζεται. Ο Τόμας Ντελινινκάιτις έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα έχοντας ήδη συμφωνήσει με την «Ένωση». Ο Λιθουανός γκαρντ αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το Σάββατο στο εκτός έδρας ματς με τον Πανελευσινιακό.

Την ίδια ώρα, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με τον Ρικ Τζάκσον για τη θέση του σέντερ.

Πέρα από προσθήκες, υπάρχουν και αποχωρήσεις. Όλα δείχνουν πως οι Κασμίρ Ράιτ και Ντέιβιντ Κάιλς θα αποτελέσουν παρελθόν, ενώ για την ώρα διατηρείται στο ρόστερ ο Γκάρετ Ουίλιαμσον, παρότι κι αυτός δεν έχει προσφέρει τα προσδοκώμενα. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχουμε καλές πιθανότητες»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του ματς του ΑΠΟΕΛ με την Παρί Σεν Ζερμέν λέγοντας πως η ομάδα του έχει καλές πιθανότητες και θα τις διεκδικήσει.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:
«Είμαι από τους ανθρώπους που ανεξαρτήτως αντιπάλου πάντα πιστεύω πολύ. Αν δεν πιστεύει ο προπονητής δεν θα υπάρχει νοοτροπία και πίστη για αποτέλεσμα. Αυτό το προσπαθούμε και η ομάδα το δείχνει το γήπεδο με τον τρόπο που παίζει. Προσπαθούμε να περνάμε τη νοοτροπία να μην θέλουμε να χάνουμε ούτε στην προπόνηση» είπε αρχικά ο κ. Δώνης.
Για τους τραυματίες…
«Έχουν καλές πιθανότητες, θα δούμε και την προπόνηση αλλά θεωρώ ότι όλοι έχουν πιθανότητες να διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα».
Για τις χαμένες ευκαιρίες…
«Δεν θέλω να κρύβομαι, νομίζω ότι στα τρία προηγούμενα παιχνίδια το αδύνατο μας σημείο ήταν οι χαμένες ευκαιρίες. Βλέπω ότι οι λεγόμενες μικρές ομάδες σε σχέση με τα μεγαθήρια αν δεν εκμεταλλευτούν τις λίγες φάσεις που βρίσκουν θα έχουν πρόβλημα για να πάρουν αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μας στερεί βαθμούς. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και προϋποθέσεις και να θέλουμε να έχουμε βαθμολογικό όφελος στα τρία παιχνίδια πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και οι επιθετικοί μας να πιστέψουν ότι μπορούν να βάλουν την μπάλα στα δίκτυα σε τόσο μεγάλα παιχνίδια. Οι επιθετικοί και οι μεσοεπιθετικοί μας έχουν την ποιότητα να το κάνουν».
Αν θα είναι βασικός ο Τζιμπούρ…
«Είναι σημαντικό που είναι καλά, έκανε μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει, άλλαξε ρυθμό και μπορεί να φτάσει τον εαυτό του σε ψηλό επίπεδο. Είναι πολεμιστής, σωστά το είπε ο ίδιος επειδή τον γνωρίζω. Οι παίκτες μαθαίνουν την ενδεκάδα πρώτοι».
«Ελπίζω και εύχομαι εμείς να βάλουμε το γρήγορο γκολ και να κάνουμε δύσκολη την ζωή της Παρί. Είναι διαφορετικό παιχνίδι από το προηγούμενο. Είναι εκτός έδρας, ο αντίπαλος θα βάλει πίεση από την αρχή. Μελετήσαμε τον αντίπαλο, μας μελέτησαν και αυτοί, θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση και πρέπει να είμαστε πιο σκληροί αμυντικά και περιμένω την ομάδα μου με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».
*Πηγή: arenafm.gr*

NBA: Το χθεσινό TOP 10!! (vid)

Οι 10 καλύτερες φάσεις από τα χθεσινoβραδινά παιχνίδια του NBA.
Δείτε το Video:










Nov 4: Top 10 από NBA

*Πηγή: arenafm.gr*

«Είμαστε έτοιμοι για σήμερα»

Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο τιμ μάνατζερ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατζίδης
Μίλησε για τα παράπονα που έχουν από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ, από τους Λετονούς, αλλά και για το παιχνίδι του «Δικεφάλου του Βορρά».
Αναλυτικά τα όσα είπε στον ArenaFM 89,4:
Αρχικά για τα όσα συνέβησαν στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΟΚ τόνισε:
«Η οδηγία και η εντολή της διοργανώτριας αρχής είναι ότι η προπόνηση την παραμονή του αγώνα θα πρέπει να γίνεται με τις συνθήκες που θα επικρατούν στο ματς. Εδώ υπάρχει στο γήπεδο που θα παίξουμε, είναι ένας πολυχώρος και το γήπεδο δεν είναι μιας χρήσης. Χωρίζουν με μεγάλα πανιά την κύρια σάλα σε πολλές μικρότερες για να προπονούνται ταυτόχρονα και βρεθήκαμε σε δύο τέτοια μεγάλα χωρίσματα. Ναι μεν είναι ο χώρος που θα γίνει το παιχνίδι σήμερα, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο. Οι μπασκέτες είτε στην Θεσσαλονίκη, είτε στο Κουμπάν είναι ίδιες και το θέμα είναι να έχεις την αντίληψη του χώρου. Εδώ έχει συρόμενες κερκίδες και αυτή την ιδιομορφία έπρεπε να την βιώσουν οι παίκτες μας. Αυτό ήταν το θέμα μας, το υποβάλαμε στην γηπεδούχο ομάδα και πήραμε στοιχεία, φωτογραφείς και βίντεο από το χώρο για να τα υποβάλουμε στην διοργανώτρια αρχή. Το κυρίαρχο θέμα είναι το αγωνιστικό και έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα σκληρή και ανταγωνιστική, η οποία παίζει αρκετά με την πλάτη στον τοίχο και αν χάσει μπαίνει σε μια δύσκολη κατάσταση.. Εμείς αποκτάμε πλεονέκτημα εφόσον πάρουμε δεύτερη εκτός έδρας νίκη, οπότε θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».
Για το ότι ο καλύτερός του παίκτης είναι ο Τσόπμαν προσέθεσε:
«Αυτό είναι, αλλά γενικά είναι ομάδα με το όμικρον κεφαλαίο. Δεν βασίζεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι και προσπαθούν να καλύπτουν στην άμυνα και στην επίθεση όλους τους τομείς με πολλούς παίκτες οι οποίοι έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και αυτό τους κάνει λίγο μη προβλέψιμους».
Για το ότι ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση είπε:
«Η ομάδα δείχνει καλά στοιχεία, σε όλα τα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια, αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με την Κουμπάν, η οποία είναι άλλη κατάσταση και ένα παιχνίδι που είχαν πάει στραβά. Πάντως από άλλες συνθήκες, με διαφορετική εξέλιξη των πραγμάτων, η διαφορά δεν θα ήταν αυτή. Είναι ένα ματς που πέρασε, δείξαμε πως στο παιχνίδι με τον Κόροιβο η ομάδα έδειξε πως μπορεί και σε ψυχολογικά χάντικαπ και συνεχίσουμε και είμαστε έτοιμοι για το σημερινό παιχνίδι».
Για το αν παίξει ρόλο ο κόσμος διευκρίνισε:
«Θα δούμε».
Για το γήπεδο υπογράμμισε:
«Το γήπεδο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, δεν είναι μεγάλο. Είναι κάποια ερωτηματικά που έχουμε, γιατί κάποια φορά συζητάμε στην Ελλάδα και λέμε ότι η τάδε ομάδα δεν μπορεί να παίξει στην Ευρώπη γιατί έχει μικρό γήπεδο. Εδώ κάναμε ένα ταξίδι και το πιο κοντινό αεροδρόμιο είναι κοντά στις τρεις ώρες από εδώ. Αυτός είναι ένας αρνητικός παράγοντας και δεν γίνεται όταν μια ομάδα ταξιδεύει και φτάνει, να κάνει ακόμη τρεις ώρες ταξίδι για να φτάσει. Δεν μπορεί να γίνει αγώνας Ευρωπαϊκός αγώνας κάτω από 5.000 θέσεις και εδώ δεν ξεπερνά τις 3.000 θέσεις. Είναι ορισμένα πράγματα και οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα πρέπει να συνοδεύουν μία Ευρωπαϊκή συμμετοχή της ομάδας. Όσον αφορά το ξενοδοχείο, δεν είναι ακριβώς ξενοδοχείο, αλλά ένας αθλητικός ξενώνας».
*Πηγή: arenafm.gr*

FIFA: Συγγνώμη από τους Ουκρανούς για Κριμαία!!

Η FIFA ζήτησε συγνώμη από την Ουκρανία για ένα σφάλμα κατά τη διάρκεια παρουσίασης, την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα, του λογότυπου για το παγκόσμιο κύπελλο του 2018, όπου η χερσόνησος της Κριμαίας φερόταν να αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η ουκρανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή της FIFA, στην οποία εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και τονίζει: «Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της τελετής, εμφανίστηκε και ένας χάρτης, που διέφυγε της προσοχής μας και στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και η περιοχή της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκάλεσε το ατυχές αυτό περιστατικό και σας διαβεβαιώνουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο προσεκτικοί με το υλικό που παράγεται από τρίτους».
Η Ουκρανία ζήτησε επίσημα τον Αύγουστο από την FIFA και την UEFA να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας επειδή επιτρέπει σε τρεις συλλόγους της Κριμαίας να μετέχουν στα ρωσικά πρωταθλήματα. Μια ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές αγωνίζεται από το Σεπτέμβριο για την επίλυση του ζητήματος.
*Πηγή: onsports.gr*

Τερματοφύλακας δεν άντεξε το ρεζιλίκι και επαναπατρίστηκε!! (video)

Τέλος αποφάσισε να βάλει ο ίδιος στην θητεία του στο σκωτσέζικο ποδόσφαιρο ο Λούκας Μπέρνστινγκλ  μετά από μία ντροπιαστική εμφάνιση .
Ο Καναδός τερματοφύλακας αγωνιζόταν στη χώρα των «χάιλαντς» με τη φανέλα της Μοντρόουζ και  η τελευταία του εμφάνιση ήταν ανυπόφορα οδυνηρή σε σημείο που τον οδήγησε να πάρει την απόφαση να γυρίσει στην πατρίδα του.
Πιο συγκεκριμένα ο Μπέρνστινγκλ   στη διάρκεια του τοπικού ντέρμπι κόντρα στην Άρμπροουθ για το πρωτάθλημα της Β’ Σκωτίας δέχθηκε γκολ στο 78ο λεπτό με βολέ του  αντίπαλου …τερματοφύλακα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του  τελευταίου.
Και όχι μόνον αυτό αλλά λίγο αργότερα ο γεννημένος στη Γερμανία ποδοσφαιριστής αντίκρισε την κόκκινη κάρτα επειδή ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πολ ΜακΜάνους της αντιπάλου.
Η Μοντρόουζ γνώρισε τη συντριβή 5-1 στο ντέρμπι του Άνγκους και ο αρνητικός της πρωταγωνιστής λίγη ώρα μετά το τέλος του ματς πήγε σπίτι του ,  έφτιαξε τη βαλίτσα του και ταξίδεψε αεροπορικώς για τον Καναδά.
Όπως αποκάλυψε ο τεχνικός της Μοντρόουζ Τζόρτζ Σιλντς λίγες ημέρες αργότερα είχαν τηλεφωνική συνομιλία και ζήτησε συγνώμη από το σωματείο και προθυμοποιήθηκε να επιστρέψει στη Σκωτία και το σωματείο αλλά ο Σκωτσέζος προπονητής έκρινε ότι καλύτερα να αποσυρθεί το δελτίο του για να μπορέσει ο Καναδός γκολκίπερ να κάνει μία νέα αρχή στα πάτρια εδάφη μετά το «πάθημα» στο ματς με την Αρμπρόουθ.




*Πηγή: onsports.gr*

«Χρειαζόμασταν ένα ηλεκτροσόκ»

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση της συνεργασίας τους εξήγησαν ο Άκης Μάντζιος, ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, κ. Καραολάνης, και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Τζελέπης.

«Χρειαζόμασταν ένα ηλεκτροσόκ»
Κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία εξήγησαν τη λύση της συνεργασίας τους παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, Τάσος Καραολάνης, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Τζελέπης, και ο πρώην από σήμερα προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος.

Αρχικά, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, κος Τζελέπης που προχώρησε στις παρακάτω δηλώσεις: «Σας ευχαριστούμε πολύ που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας για αυτή την ξαφνική συνέντευξη τύπου. Είναι μία δύσκολη μέρα για την ομάδα μας και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστη η εξέλιξη, γιατί θα ανακοινώσουμε τη λύση της συνεργασίας μας με τον Άκη Μάντζιο. Δε θέλω να πω πολλά λόγια. Μόνο ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο αυτό για όλα όσα μας προσέφερε και για την παρακαταθήκη που αφήνει στον Πανθρακικό. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά το θύμα κι όχι ο αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο προπονητής. Ο Άκης αγαπάει πολύ την ομάδα και μαζί αποφασίσαμε πως η ομάδα χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ και μαζί φτάσαμε στην απόφαση αυτή. Ο Άκης να ξέρει ότι η οικογένεια του Πανθρακικού θα είναι πάντα ανοιχτή για αυτόν».

Στη συνέχεια, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, από την πλευρά του, δήλωσε: «Δυστυχώς θα χωρίσουν οι δρόμοι μας με τον Άκη Μάντζιο. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και όσα προσέφερε στον Πανθρακικό. Είναι μια πολύ δύσκολη και στενάχωρη στιγμή για εμάς, γιατί ο Άκης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής και υπέροχος άνθρωπος. Του εύχομαι τα καλύτερα, σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο».

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού, Άκης Μάντζιος: «Θα συμφωνήσω και με τον Πρόεδρο και με το μεγαλομέτοχο, γιατί και για μένα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή, σε ανθρώπινο επίπεδο. Είχαμε μια τέλεια συνεργασία με δύο υπέροχους ανθρώπους και παράγοντες. Με βάση την περσινή εξαιρετική χρονιά που κάναμε, θέλαμε φέτος να μεγαλώσουμε και να γίνουμε λίγο καλύτεροι. Θέλαμε να δουλέψουμε σκληρά επάνω σε αυτό το πλάνο, αλλά δυστυχώς στο ποδόσφαιρο πολλές φορές τα πράγματα δεν έρχονται έτσι όπως τα υπολογίζεις.

Εγώ από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ πάντα έλεγα πως ο Πανθρακικός είναι πάνω από όλους. Κι αυτό γίνεται τώρα, για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση αυτή. Πιστεύω πολύ στην ομάδα και στους παίκτες και νομίζω ότι χρειάζονται ένα καλό αποτέλεσμα για να πατήσουν πάνω σε αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου και τον Πρόεδρο και το μεγαλομέτοχο, δύο εξαιρετικούς ανθρώπους που είχα την τύχη, πραγματικά, να γνωρίσω. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Κομοτηνής, γιατί με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και εύχομαι να ζήσουν όλοι ανάλογες στιγμές με πέρυσι και καλύτερες αν γίνεται.

Δεν έχει σημασία αν είναι δική μου η απόφαση ή όχι. Οι άνθρωποι έδειξαν ότι με στηρίζουν, ακόμη και τώρα, ακόμα και την τελευταία στιγμή. Είναι μια απόφαση κοινή για το καλό του Πανθρακικού
».

Με 23 παίκτες στην Ιταλία!!

Με όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές θα ταξιδέψει η αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ιταλία για το αυριανό παιχνίδι με τη Φιορεντίνα για την 4η αγωνιστική του Europa League.

Με 23 παίκτες στην Ιταλία
Την τελευταία του προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού αγώνα με τη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς γυμνάστηκαν στην Τούμπα, όπου επιδόθηκαν σε ασκήσεις τακτικής και δίτερμα με οδηγίες από τον Αγγελο Αναστασιάδη για τις κινήσεις σε ανασταλτικό και δημιουργικό κομμάτι.

Ο έμπειρος προπονητής συμπεριέλαβε στην αποστολή όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, εκτός από τους τραυματίες Σκόνδρα, Μακ και Ρατς.

Από εκεί και πέρα, όλοι οι υπόλοιποι κλήθηκαν κανονικά από τον 61χρονο τεχνικό, όπως και οι Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος και Κάτσε που είχαν προβλήματα στη χθεσινή προπόνηση. Ο πρώτος γυμνάστηκε κανονικά την Τετάρτη, ο δεύτερος ακολούθησε μέρος του προγράμματος και ο 23χρονος μέσος έκανε ειδικό πρόγραμμα.

Δείτε το σχετικό βίντεο


*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Μάντζιος!

Τη λύση της συνεργασίας με τον Άκη Μάντζιο ανακοίνωσε η διοίκηση του Πανθρακικού!

Τέλος ο Μάντζιος
Παρελθόν αποτελεί και επίσημα ο Άκης Μάντζιος από τον Πανθρακικό, όπως ανακοίνωσε ο ακριτικός σύλλογος.

Μάλιστα, σε λίγη ώρα θα υπάρξουν δηλώσεις του Έλληνα προπονητή, καθώς και του μεγαλομετόχου της ομάδας, του κ. Καραολάνη, και του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Τζελέπη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια!!

Ψηλά στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ φέρεται να βρίσκεται ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος παρουσιάζεται θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη.

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια
Την επιθυμία των οπαδών του ΠΑΟΚ να δουν ξανά τον Αντελίνο Βιεϊρίνια με τη φανέλα με τον «Δικέφαλο» στο στήθος είναι αρκετά πιθανό να κάνει πράξη ο Ιβάν Σαββίδης.

Το συμβόλαιο του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού λήγει το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής εκείνος δεν δείχνει να «καίγεται» να παραμείνει στη Βόλσφμπουργκ, ενώ και η διοίκηση του γερμανικού συλλόγου δεν έχει κινηθεί για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Αυτό έχει φουντώσει τις φήμες που θέλουν τον διεθνή άσο να παραμένει ψηλά στο «στόχαστρο» των Θεσσαλονικέων εν όψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού οι «λύκοι» ενδεχομένως να ψάχνουν σύλλογο για να τον πουλήσουν τον Γενάρη με λιγότερα από 3 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες μέρες θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ κάνει κάποια κρούση για να πάρει από τώρα τον Βιεϊρίνια και να μην χρειαστεί να περιμένει να λήξει το συμβόλαιό του το καλοκαίρι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η δυσκολότερη αποστολή του!!

Ο ΑΠΟΕΛ κοντράρεται εκτός με την Παρί Σεν Ζερμέν στη δυσκολότερη του αποστολή στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ… Απάντηση στην «επτάρα»θέλει η Ρόμα. «Καίγονται» για νίκες οι Μπαρτσα και Μάντσεστερ Σίτι.

Η δυσκολότερη αποστολή του!
Ο ΑΠΟΕΛ κοντράρεται στο Παρίσι με την Παρί Σεν Ζερμέν στη δυσκολότερη του αποστολή μέχρι τώρα στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ… Απάντηση στην «επτάρα» αναζητά η Ρόμα στο Μόναχο. «Καίγονται» για τις νίκες η Μπαρτσα και η Μάντσεστερ Σίτι.

5ος όμιλος
Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε αυτό που ήθελε στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην Γιουνάιτεντ και ψυχολογία στα ύψη καλείται να… πάρει άλλο ένα μεγάλο παιχνίδι. Σήμερα αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Ίτιχαντ» με στόχο την πρώτη της νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ… Στόχος μονόδρομος, εάν θέλει να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Αντίθετα με την Μάντσεστερ Σίτι η Μπάγερν Μονάχου τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι τώρα στη διοργάνωση. Ωστόσο στο σημερινό παιχνίδι με την Ρόμα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την επιβλητική νίκη της στην προηγούμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο «Ολίμπικο».

Τα επτά γκολ έπεσαν… βαριά για τους «ρωμαίους» οι οποίοι έχουν πάει στο Μόναχο με έναν στόχο να αποδείξουν ότι η βαριά και ντροπιαστική ήττα τους στο «σπίτι» τους ήταν κάτι που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική δυναμική της. Ο Ραούλ Γκαρσία πρόκειται να αλλάξει τα πλάνα του και να βάλει άλλον έναν μέσο συγκριτικά με το παιχνίδι στη Ρώμη.

Μάντσεστερ Σίτι-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (21:45)
Μπάγερν Μονάχου-Ρόμα (21:45)

Βαθμολογία: Μπάγερν 9 (9-1), Ρόμα 4 (7-9), Μάντσεστερ Σίτι 2 (3-4), ΤΣΣΚΑ Μόσχας 1 (3-8)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρόμα (19:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου (21:45)

6ος όμιλος
Έχοντας στο πλευρό του περισσότερους από χίλιους οπαδούς ο ΑΠΟΕΛ πηγαίνει στο Παρίσι για να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν. Πολύ δύσκολο το έργο της κυπριακής ομάδας καθώς η γαλλική ομάδα έχει 30 παιχνίδια αήττητη στην έδρα της στη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι παίκτες του Δώνη θέλουν ένα αποτέλεσμα για να έχουν ελπίδες κατάκτησης της τρίτης θέσης.

Την ίδια στιγμή για τον ίδιο όμιλο η Μπαρτσελόνα έχοντας πληγωμένο εγωισμό καλείται να πάρει τη νίκη στην Ολλανδία απέναντι στον Άγιαξ εάν θέλει να βρει την ηρεμία και το σημαντικότερο να σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άγιαξ όμως «καίγεται» για βαθμούς καθώς θέλει να προκριθεί αλλά για να το κάνει πρέπει να πάρει τη νίκη σήμερα!

Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΠΟΕΛ (21:45)
Άγιαξ-Μπαρτσελόνα (21:45)

Βαθμολογία: Παρί Σ.Ζ. 7 (5-3), Μπαρτσελόνα 6 (6-4), Αγιαξ 2 (3-5), ΑΠΟΕΛ 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

ΑΠΟΕΛ-Μπαρτσελόνα (21:45)
Παρί Σεν Ζερμέν-Άγιαξ (21:45)

7ος όμιλος
Η Τσέλσι αντιμετωπίσει την Μάριμπορ εκτός έδρας… Κι όμως στο μυαλό του Ζοζέ Μουρίνιο είναι κάτι άλλο. Το μεγάλο παιχνίδι που έχει μπροστά του στο αγγλικό παιχνίδι, αυτό με την Λίβερπουλ. Έτσι σκέφτεται να κάνει αλλαγές και να δώσει ανάσες σε παίκτες για να είναι φρέσκοι.

Στο άλλο παιχνίδι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποδέχεται τη Σάλκε έχοντας μεγάλο εκνευρισμό για τα όσα έγιναν στο προηγούμενο παιχνίδι… Η γρήγορη αποβολή του Μαουρίσιο αλλά και το ανύπαρκτο πέναλτι έχουν πεισμώσει τους πορτογάλους οι οποίοι θέλουν να απαντήσουν.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Σάλκε (21:45)
Μάριμπορ-Τσέλσι (21:45)

Βαθμολογία: Τσέλσι 7 (8-1), Σάλκε 5 (6-5), Μάριμπορ 2 (2-8), Σπόρτινγκ Λ. 1 (4-6)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

Σάλκε-Τσέλσι (21:45)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάριμπορ (21:45)


8ος όμιλος
Μεγάλο παιχνίδι στο Μπιλμπάο… Η Αθλέτικ υποδέχεται την Πόρτο και αναζητά τους πρώτους της βαθμούς στον όμιλο. Μαθηματικά έχει πιθανότητες για πρόκριση και οι οπαδοί της θα γεμίσουν απόψε το νέο «Σαν Μαμές» για να στηρίξουν τους παίκτες του Βαλβέρδε. Αντίθετα η Πόρτο έχει πιθανότητες πρόκρισης και μάλιστα από αυτή την αγωνιστική. Πώς; Νικά την Μπιλμπάο και περιμένει νίκη και της Σαχτάρ στο άλλο παιχνίδι.

Σε αυτό οι ουκρανοί υποδέχονται την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Εάν λάβουμε υπόψη μας το προηγούμενο παιχνίδι οι γηπεδούχοι έχουν πολλές πιθανότητες κάτι που δείχνουν και τα επτά γκολ που πέτυχαν! Οι Λευκορώσοι όμως θέλουν να απαντήσουν…

Σαχτάρ Ντόνετσκ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (21:45)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Πόρτο (21:45)

Βαθμολογία: Πόρτο 7 (10-3), Σαχτάρ Ντόνιετσκ 5 (9-2), ΜΠΑΤΕ 3 (2-14), Μπιλμπάο 1 (2-4)

Επόμενη αγωνιστική (25/11)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Πόρτο (19:00)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Αθλέτικ Μπιμπάο (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ο Άγιος Πογκμπά»

Εγκωμιαστικά σχόλια για τον Πογκμπά από τις περισσότερες ιταλικές εφημερίδες. Στα πρωτοσέλιδά τους, τον χαρακτηρίζουν «Άγιο» και επισημαίνουν ότι η Γιουβέντους γλίτωσε τον «ελληνικό εφιάλτη».

«Ο Άγιος Πογκμπά»
Το γκολ του Πογκμπά έδωσε τη νίκη στη Γιουβέντους στο χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Τορίνο και ο ιταλικός Τύπος του πλέκει το εγκώμιο!

Χαρακτηριστικός ο τίτλος της Tuttosport η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άγιος Πογκμπά» και συνεχίζει:

«Εκπληκτική ανατροπή από την Γιουβέντους μέσα σε ένα λεπτό: γλιτώνοντας τον ελληνικό εφιάλτη», αναφέρει και κάνει λόγο για τον Ολυμπιακό ο οποίος ισοφάρισε και προηγήθηκε και «πάγωσε το γήπεδο».

«Στο τέλος ο Βιντάλ έκανε το λάθος από σημείο του πέναλτι. Με τη νίκη αυτή η Γιουβέντους έπιασε τους Έλληνες στη δεύτερη θέση, σε έναν όμιλο στον οποίο προηγείται η Ατλέτικο Μαδρίτης», καταλήγει.

Θετικότατα σχόλια για τον Πογκμπά και από την Corriere della Sera…

«Ο Πογκμπα κράτησε τη Γιουβέντους στην Ευρώπη» αναφέρει την στιγμή που η Gazzetta dello Sport κάνει ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του μέσου της «Μεγάλης Κυρίας».

«Πογκμπάνγκ», αναφέρει χαρακτηριστικά η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας και αναφέρει…

«Η ομάδα του Αλέγκρι μέχρι το 61ο λεπτό ήταν εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ με τους Έλληνες να προηγούνται με 2-1.

Ένα αυτογκολ του τερματοφύλακα τους και του Πογκμπά έδιωξε τα φαντάσματα», αναφέρει, αλλά στο τέλος παραδέχεται τη σημασία που μπορεί να έχει το χαμένο πέναλτι του Βιντάλ στην προσπάθεια πρόκρισης της ιταλικής ομάδας.

«Το χαμένο πέναλτι του Βιντάλ στο 95’ μπορεί να καθορίσει την πρόκριση», καταλήγει.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα...

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει ο Δώνης!!

Σύντομα ο Χρήστος Δώνης θα έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Υπογράφει ο Δώνης
Σύντομα ο Χρήστος Δώνης θα έχει υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ο νεαρός μέσος σύμφωνα με όσα αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με τους πράσινους.

Μάλιστα, τα πάντα εκτιμάται ότι θα έχουν τελειώσει οριστικά μέχρι και το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Η νέα συμφωνία με τον Χρήστο Δώνη πρόκειται να έχει ισχύ μέχρι και το 2018.*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι Έλληνες λάμπουν κι άλλοι καταποντίζονται!

Με πολύ καλές παρουσίες από Αντετοκούνμπο και Παπανικολάου, Μπακς και Ρόκετς πέτυχαν νίκες, την ώρα που απογοητεύουν Καβαλίερς και Λέικερς.

Οι Έλληνες λάμπουν κι άλλοι καταποντίζονται
Οι Μπακς δείχνουν πως δεν θα είναι και φέτος ο σάκος του μποξ στο ΝΒΑ. Ήδη μετρούν δύο νίκες σε τέσσερα ματς, με τελευταία το 87-81 στην Ιντιανάπολις απέναντι στους αποδυναμωμένους Πέισερς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βοήθησε την ομάδα του να κερδίσει εκτός έδρας για πρώτη φορά από τον περασμένο Φλεβάρη έχοντας 11 πόντους (2/2 βολές, 3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη σε 17:15.

Οι Ρόκετς έγιναν η πρώτη ομάδα με ρεκόρ 5-0, καθώς υποχρέωσαν το Μαϊάμι στην πρώτη του ήττα στη μετα-Λεμπρόν εποχή και μάλιστα στην έδρα του, με 108-91. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ και ο Τζέιμς Χάρντεν με 26 και 25 πόντους αντίστοιχα ήταν εξαιρετικοί, αλλά και ο Κώστας Παπανικολάου πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες ερχόμενος από τον πάγκο με 8 πόντους (1/2 δίποντα, 2/8 τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες και παίζοντας για περισσότερο χρόνο από ποτέ άλλοτε, 36:46.

Όσο για τον Λεμπρόν Τζέιμς, συνεχίζει να απογοητεύει μαζί με τους Καβαλίερς που έχασαν 101-82 από τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ. Ο «βασιλιάς» έμεινε στους 11 πόντους με 4/12 σουτ και ο Κέβιν Λοβ που είχε 22 πόντους και 10 ριμπάουντ δεν έφτανε απέναντι στην παρέα του Ντέμιεν Λίλαρντ, ο οποίος σταμάτησε στους 27 πόντους.

Τι να πουν όμως και οι Λέικερς; Έχασαν για δεύτερη φορά από τους Σανς, τώρα με 112-106 στο Λος Άντζελες, και έχουν αρχίσει τη σεζόν με 0-5, που αποτελεί το χειρότερο ρεκόρ τους μετά το 0-7 της περιόδου 1957-58. Ο Κόμπι Μπράιαντ πάλευε και πάλι μόνος του με 39 πόντους.

Οι Μπουλς παρά τις απουσίες του ασθενή Νοά και του τραυματία Ρόουζ οι Μπουλς επιβλήθηκαν 98-90 του Ορλάντο με 21 πόντους του Τζίμι Μπάτλερ, ενώ οι Ουίζαρντς νίκησαν για τέταρτο συνεχές παιχνίδι τους Νικς, 98-83 στη Νέα Υόρκη, για την οποία ο Καρμέλο Άντονι ήταν πολύ άστοχος (8/23 σουτ).

Αναλυτικά:

Ιντιάνα Πέισερς-Μιλγουόκι Μπακς 81-87
Κόουπλαντ 19, Χίμπερτ 16, Χιλ 12, Άλεν 8 (12 ριμπ.)-Νάιτ 23, Αντετοκούνμπο 11, Πάρκερ 10, Μπέιλες 10, Σάντερς (10 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Χιούστον Ρόκετς 91-108
Μπος 21, Ουέιντ 19, Ουίλιαμς 14, Τσάλμερς 12, Ντενγκ 11-Χάουαρντ 26 (10 ριμπ.), Χάρντεν 25 (10 ασίστ), Αρίζα 19, Μπέβερλι 15, Παπανικολάου 8.

Νιου Γιορκ Νικς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 83-98
Σάμπερτ 19, Άντονι 18, Σμιθ 9, Στούντεμαϊρ 6 (12 ριμπ.)-Πιρς 17, Τεμπλ 17, Σεραφέν 15, Μίλερ 12, Γουόλ 11, Γκούντεν 10.

Τορόντο Ράπτορς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 100-88
ΝτεΡόζαν 16, Πάτερσον 14, Χάνσμπρο 12, Ουίλιαμς 12, Βάσκες 10-Ιμπάκα 25 (11 ριμπ.), Τόμας 14, Τζάκσον 13 (14 ασίστ), Κόλισον 11, Τέλφερ 11, Άνταμς 10.

Σικάγο Μπουλς-Ορλάντο Μάτζικ 98-90
Μπάτλερ 21, Γκασόλ 16 (13 ριμπ.), Γκίμπσον 16, Μπρουκς 13, ΜακΝτέρμοτ 12-Χάρις 21, Βούτσεβιτς 19 (13 ριμπ.), Φουρνιέ 13, Πέιτον 9, Φράι 9.

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Σάρλοτ Χόρνετς 100-91
Ντέιβις 24 (13 ριμπ.), Έβανς 16 (10 ασίστ), Χόλιντεϊ 16, Άντερσον 16, Ρίβερς 12, Ασίκ 10 (11 ριμπ.)-Νιλ 21, Τζέφερσον 20, Γουόκερ 11, Ζέλερ 9.

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 101-82
Λίλαρντ 27, Μάθιους 21, Λόπεζ 19, Όλντριτζ 16, Μπατούμ 7-Λοβ 22 (10 ριμπ.), Τζέιμς 11, Τόμπσον 10, Βαρεζάο 9.

Λος Άντζελες Λέικερς-Φίνιξ Σανς 106-112
Μπράιαντ 39, Λιν 18, Χιλ 15 (15 ριμπ.), Μπούζερ 13, Έλινγκτον 8-Μαρκίφ Μόρις 23 (10 ριμπ.), Τόμας 22, Ντράγκιτς 16, Μάρκους Μόρις 12.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Το ίδιο πάθος και με τον Ολυμπιακό»

Την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού στην προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη επέστησε ο Άκης Μάντζιος.

«Το ίδιο πάθος και με τον Ολυμπιακό»
Στους ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού μίλησε ο Άκης Μάντζιος εν όψει του δύσκολου αγώνα με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, την ερχόμενη Κυριακή (09/11, 15:00) για την 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Εκείνο που ζήτησε ο Έλληνας τεχνικός από τους παίκτες είναι πως πρέπει να δείξουν το πάθος και τη διάθεση που έβγαλαν στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Ο 45χρονος προπονητής παρουσιάζεται σίγουρος ότι στη συνέχεια η ομάδα θα καταφέρει να πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο δρόμο της επιστροφής ο Μπρίτο!!

Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων αναμένεται να τεθεί στη διάθεση του Ρικάρντο Σα Πίντο ο Εντουάρντο Μπρίτο.

Στο δρόμο της επιστροφής ο Μπρίτο
Αντίστροφα μετράει ο Εντουάρντο Μπρίτο για να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του Ατρομήτου.

Η απουσία του Βραζιλιάνου είναι φανερή από τη μεσαία γραμμή των «κυανόλευκη» και τις τελευταίες μέρες έχει ξεκινήσει πρόγραμμα φυσικής κατάστασης στο γήπεδο.

Μάλιστα, μετά τη διακοπή αναμένεται να είναι έτοιμος για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Ρικάρντο Σα Πίντο.

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Κούρος ανεβάζει ρυθμούς, αλλά δεν προλαβαίνει τη δευτεριάτικη αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Προπόνηση «κριτήριο»

Τρία προβλήματα προέκυψαν την Τρίτη στην προπόνηση του ΠΑΟΚ και σήμερα ο Άγγελος Αναστασιάδης περιμένει να διαπιστώσει σε τι κατάσταση είναι οι Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας και Κάτσε.

Προπόνηση «κριτήριο»
Σε τρεις ποδοσφαιριστές θα είναι στραμμένη η προσοχή του Άγγελου Αναστασιάδη στη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τη Φιορεντίνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα, την Τρίπολη παρουσίασαν διάφορα προβλήματα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Έργκους Κάτσε.

Ο έμπειρος επιθετικός είχε μια σύσπαση στο γαστροκνήμιο, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα ήταν «καθαρά». Ο «Παπ» θα δοκιμάσει στη σημερινή προπόνηση και αν οι ενοχλήσεις υποχωρήσουν, τότε θα τεθεί στη διάθεση του Αναστασιάδη για το παιχνίδι με τους Ιταλούς.

Από την πλευρά του, ο Τζαβέλλας αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο σημείο του τραυματισμού του και έκανε θεραπεία στο γυμναστήριο και θα δοκιμάσει εκ νέου την Τετάρτη, αλλά οι εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ αναφέρουν πως θα είναι έτοιμος για τους «βιόλα».

Τέλςο, ο Κάτσε ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα για λόγους αποφόρτισης επειδή αισθανόταν βαρύ το πόδι του στην περιοχή του οπίσθιου μηριαίου από την καταπόνηση των συνεχόμενων αγώνων.

Όσον αφορά τον Ρατς, βρίσκεται στη Σερβία όπου ακολουθεί ειδική θεραπεία με στόχο να προλάβει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την ερχόμενη Κυριακή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συγχαρητήρια από Γκατούζο!

Τους ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ για την προσπάθειά τους στον αγώνα με τον Πανθρακικό συνεχάρη ο Τζενάρο Γκατούζο κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

Συγχαρητήρια από Γκατούζο
Ικανοποιημένος από την απόδοση που είχαν οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ στον αγώνα με τον Πανθρακικό ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος τους συνεχάρη για την απόδοσή τους στην Κομοτηνή.

«Μπράβο για την προσπάθεια, όμως το ματς με τον Πανθρακικό ανήκει στο παρελθόν. Βλέπουμε το παιχνίδι με τη Ξάνθη που είναι αρκετά δύσκολο», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ιταλού τεχνικού στους παίκτες.

Εν όψει της αναμέτρησης με τους Ακρίτες, θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του Αλέξη Περογαμβράκη, με τους Κρητικούς να μην επιθυμούν να πάρουν κάποιο ρίσκο.

Επίσης, μπορεί να προφυλαχθεί και ο Ντάνι Αρτόλα, ο οποίος έπαιξε για περισσότερο από μισή ώρα στην Κομοτηνή και δεν πρέπει να επιβαρυνθεί άλλο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με τον Μπεργκ μπροστάρη!!

Τετ-α-τετ με τον Μάρκους Μπεργκ είχε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος προσανατολίζεται να ξεκινήσει τον Σουηδό φορ στο αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στον αγώνα με την Αϊντχόφεν.

Με τον Μπεργκ μπροστάρη
Από τη στιγμή που ο Μάρκους Μπεργκ τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου, ο τεχνικός του Παναθηναϊκό προσανατολίζεται να προσαρμόσει τα πλάνα του ανάλογα για τον αυριανό – κρίσιμο αγώνα με την Αϊντχόφεν.

Αν και ο Σουηδός επιθετικός δεν ξεκίνησε στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο, έχει αρκετές πιθανότητες να παίξει ως βασικός κόντρα στους Ολλανδούς.

Αυτή τη στιγμή αυτές οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα υπάρξουν αλλαγές στην επίθεση και τη μεσαία γραμμή της ομάδας, με τους Καρέλης και Ατζαγκούν να είναι το στήριγμα του διεθνούς άσου.

Ενώ στα χαφ θα παίξουν ο Λαγός ως «κόφτης» και εσωτερικοί μέσοι οι Πράνιτς, Ζέκα.

Ο Αναστασίου, μάλιστα, είχε ένα δεκάλεπτο τετ α τετ με τον Μπεργκ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό τι συζήτησαν οι δύο άνδρες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μελισσανίδης: «Δεν πάει άλλο…»

Ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκό παρουσιάζεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος θέλει να δώσει τέλος σε αυτή την κατάσταση.

Μελισσανίδης: «Δεν πάει άλλο…»
Τέλος σε ανάλογες εικόνες με εκείνες που διαδραματίστηκαν κατά στις εξέδρες της Ριζούπολης κατά τη διάρκεια του αγώνα της ΑΕΚ με τον Αχαρναϊκό επιθυμεί να βάλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από αυτή την κατάσταση και αποφασισμένος να αλλάξει τη συγκεκριμένη νοοτροπία.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» αναγνωρίζει ότι οι οπαδοί στηρίζουν την ομάδα, αλλά ο τρόπος που το κάνουν είναι λάθος και για αυτό τον λόγο αναμένεται στο άμεσο μέλλον να έχει συνάντηση με τους οργανωμένους, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια για γεγονότα όπως αυτά στη Ριζούπολη.

Ο «τίγρης», σύμφωνα με την εφημερίδα «Ώρα των σπορ», θεωρεί ότι τέτοιου είδους γεγονότα δυσφημούν τον σύλλογο και δεν θέλει να επαναληφθούν ξανά στο μέλλον.

Το τελικό «τσεκάρισμα»

Την προεργασία όσον αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ για τον Γενάρη ετοιμάζει ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, σε συνεννόηση με τον Τραϊανό Δέλλα και τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής φέρεται να έχει ξεχωρίσει τους παίκτες για τους οποίους θα κινηθεί ο «Δικέφαλος», καθώς έχει στα χέρια του πολλές προτάσεις από διάφορους μάνατζερ.

Η Ένωση αναμένεται να κινηθεί για φορ περιοχής, δεξί εξτρέμ και αμυντικό χαφ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμη και στην ήττα, ο Ολυμπιακός σε κερδίζει!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την αλλαγή ευρωπαϊκού dna του Ολυμπιακού από τον πιο θαρραλέο προπονητή που έχει περάσει τελευταία από τον πάγκο ελληνικής ομάδας.
Ηταν το δεύτερο σερί μεταξύ τους παιχνίδι στο οποίο ο Μίτσελ “νικούσε” με σχετική άνεση τον Μαξ Αλέγκρι. Με τα “αν” δεν χτίζεται ποδόσφαιρο, αλλά έμοιαζε βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα έφευγε με θετικό αποτέλεσμα από το Τορίνο σε περίπτωση που η μπάλα δεν του έπαιζε το παιχνίδι του “αυτογκόλ” του Ρομπέρτο.
Αν παρακολουθείς τις ευρωπαϊκές ομάδες που βρίσκει μπροστά του στο Champions League ο Ολυμπιακός στην εποχή του Μίτσελ, θα σου έχει συμβεί αυτό που συμβαίνει σχεδόν πάντα σε εμένα: όσες αδυναμίες διακρίνεις ή διαβάζεις ότι διακρίνουν οι τεχνικοί αναλυτές στο παιχνίδι της εκάστοτε αντιπάλου των Ερυθρόλευκων διαπιστώνεις εκ των υστέρων ότι όχι μόνο τις έχει διαβάσει ο Μίτσελ αλλά και ότι έχει βασίσει πάνω τους μια πολύ έξυπνη και διορατική τακτική για να επικρατήσει. Δεν είναι όμως αυτό το πρώτο που ζηλεύω στον ευρωπαϊκό Ολυμπιακό που παρουσιάζει ο Μίτσελ. Στην πραγματικότητα είναι αξιοζήλευτο το πακέτο που δημιουργεί ο Ισπανός: καλό ανάγνωση, καλή προσέγγιση παιχνιδιού, καλό σχέδιο, καλή τοποθέτηση στο τερέν, θάρρος και πίστη για την εκτέλεσή του και – συνήθως – καλές παρεμβάσεις από τον πάγκο για τις μετατροπές που απαιτεί η εξέλιξη του παιχνιδιού.
Οχι, δεν λέω με όλα αυτά ότι είναι μάγος, σοφός, ή εν πάση περιπτώσει ο καλύτερος προπονητής του κόσμου. Και φυσικά δεν είναι λίγα τα λάθη και οι αστοχίες του, τόσο στο χτίσιμο της ομάδας όσο και στα παιχνίδια. Δεν θυμάμαι όμως άλλον προπονητή στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων που να ζητάει με τόση πίστη και τέτοιο θάρρος τη νίκη σε κάθε ευρωπαϊκή έδρα απέναντι σε κάθε ευρωπαϊκή ομάδα. Αυτό το πακέτο που διαθέτει ο Μίτσελ έχει στην πραγματικότητα αλλάξει τις προδιαγραφές και μαζί την ευρωπαϊκή δυναμική του Ολυμπιακού. Κι όλο αυτό πιστοποιήθηκε σε ένα ακόμη σημαντικό βράδυ: σε ένα ματς στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν είχε υπερβατική, παρά μόνο μια ανθρώπινη απόδοση, έχασε πολύ δύσκολα από μια πρωταθλήτρια Ιταλίας με πολύ βαριά φανέλα, η οποία μάλιστα έπαιζε τον αγώνα της χρονιάς διότι πάλευε για την επιβίωσή της στο Champions League.
Ο Μίτσελ δεν έκανε μαγικά στο Τορίνο. Εφραξε τον άξονα, κράτησε χαμηλά τους ακραίους του και συγκεντρωμένους ανασταλτικά τους μεσοεπιθετικούς του και φρέναρε μια Γιουβέντους που ήταν καλύτερη του φετινού συνηθισμένου της. Αν αφαιρούσες τον Πίρλο, που σε αυτό το ματς ήταν ο καλύτερος Πίρλο της σεζόν, η Γιουβέντους δεν θα είχε καν προβληματίσει τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.
Μια επιτυχημένη ευρωπαϊκά αλλά τυπικά ελληνική – σε νοοτροπία - ομάδα θα έμπαινε στο β' ημίχρονο για να μην δεχθεί γκολ και να ελπίζει στο “Χ”. Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ μπήκε με το μυαλό στη στιγμή του για να προηγηθεί. Και επειδή έχει ποδοσφαιριστές με ποιότητα για να υπηρετούν και να εκτελούν τις ιδέες, το πέτυχε.
Η ήττα ήρθε επειδή οι ποδοσφαιριστές του έχασαν την συγκέντρωσή τους πάνω στο σοκ του 2-2 με το αυτογκόλ του Ρομπέρτο. Επειδή η αντίδρασή τους ήταν ανθρώπινη και όχι υπερβατική. Και επειδή απέναντι κυκλοφορούσαν ο Πίρλο, ο Πογκμπά, ο Τέβες, ο Βιδάλ, δηλαδή ορισμένοι εκ των ποιοτικότερων στον κόσμο.
Αυτός ο Ολυμπιακός, με αυτή τη νοοτροπία, με αυτό το θάρρος, με αυτόν τον προπονητή προφανώς και είναι ικανός να τα καταφέρει για ακόμη μια φορά και να περάσει στην επόμενη φάση του Champions League αφήνοντας απέξω τη Γιουβέντους. Είτε τα καταφέρει είτε όχι όμως, σε κερδίζει. Διότι σε κάνει να ανυπομονείς για το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι του. Για να δεις τι θα έχει σκαρώσει πάλι ο Μίτσελ, ποιος θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα σε εκπλήξει και ποια θα είναι η επόμενη spiderman επέμβαση αυτού του αδιανόητης, για τα ελληνικά δεδομένα, κλάσης τερματοφύλακα που ακούει στο όνομα Ρομπέρτο.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Μεγαλώνει, αλλά πληρώνει λάθη...!

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που μεγαλώνει, αλλά και για τα λάθη που πληρώνει. Το βλέπουν ακόμα και έφηβοι του γυμνασίου ότι ο Ολυμπιακός μεγαλώνει. Στην Ευρώπη είναι υπολογίσιμος όχι επειδή πήρε τον Αφελάι και τον Αμπιντάλ ή τον Ρομπέρτο, αλλά επειδή όλοι αυτοί με τον Μίτσελ έχουν δώσει ευρωπαϊκό αέρα και υπόσταση ομάδας που στέκεται πλέον στα ίσια παντού.
Και μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Ιταλίας, Γιουβέντους. Της Κυρίας του Τέβες, του Πογκμπά, του Βιδάλ, του μεγαλύτερου σύγχρονου γκολκίπερ Τζίτζι Μπουφόν. Δεν χωρά, πλέον, καμία αμφιβολία ούτε θα μπορούσε κανείς να πει το παραμικρό, ακόμη κι αν ο «άγιος» Ρομπέρτο δεχόταν το τέταρτο γκολ από τη βούλα του πέναλτι.
Οι Πειραιώτες πάλεψαν μάγκικα. Με θράσος, με τακτική, με σχέδιο, με (την απαραίτητη) τύχη, με τη συγκρατημένη επιθετικότητα του Μίτσελ που έφτασε στο σημείο να τα παίξει όλα για όλα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, είναι πια ένας Κύριος με τα όλα του και ένα «παλικάρι» με κότσια, που λίγο ήθελε να κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει. Ετσι είναι, όμως, η μπάλα.
Παρόλα αυτά, η βαθμολογία τον δείχνει δεύτερο και τη Γιούβε τρίτη. Μήπως θυμάστε τι ειπώθηκε από όλους στα τέλη Αυγούστου, λίγα λεπτά μετά την κλήρωση; Θα παλέψει για την τρίτη θέση ο Ολυμπιακός. Να όμως που ο πρωταθλητής παλεύει για τη δεύτερη θέση, για να πετάξει έξω από τους 16 μια ομάδα με δύο βαριές κούπες όπως το Τσου-Λου, στο παλμαρέ της.
Και το κάνει αυτό με τα προβλήματα που έχει. Ναι, ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα. Που ξεκινούν από την άμυνα και φτάνουν έως την επίθεση. Ok, το δίδυμο τα πήγε καλά στο Juve Stadium. Εβαλε γκολ ο Μποτία και ο Αμνιντάλ έκανε το πιο κατασταλαγμένο παιχνίδι του με τα ερυθρόλευκα. Παρόλα αυτά, δεν βλέπεις νεύρο. Φοβάσαι κάθε φορά που η μπάλα πάει στα καρέ του Ρομπέρτο και οι εξαιρετικές επεμβάσεις (και εμφανίσεις γενικότερα) του Ισπανού, αποδεικνύουν το παραπάνω. Υπάρχει, βεβαίως, το ελαφρυντικό του μεγάλου αντιπάλου.
Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα αποδεικνύεται ο κουρασμένος Τσόρι. Ο Αργεντίνος παικταράς παίζει ένα ματς και κάθεται τρία. Δεν έπαιξε στην Τρίπολη για να καθοδηγήσει τον Ολυμπιακό στο Τορίνο. Δεν το έκανε ποτέ. Ούτε κράτησε μπάλα, ούτε άπλωσε τον Ολυμπιακό στις άκρες του γηπέδου, ούτε πέταξε μπαλιές-μαχαιριές στην καρδιά της ιταλικής άμυνας, όπου κινούνταν ο Μήτρογλου.
Ο ακίνδυνος εφέτος Μήτρογλου. Ο πιστολέρο δεν μπορεί να γεμίσει τα πιστόλια του με... την καμία. Πολύ περισσότερο να τα αδειάσει στον αντίπαλο. Στα μεγάλα ματς δεν έχει βοηθήσει τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του που μη έχοντας άλλη λύση, όπως φαίνεται, τον εμπιστεύεται. Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πως ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη Γιουβέντους παίζοντας ουσιαστικά με 9 παίκτες. Και δεν είναι η πρώτη φορά που Τσόρι-Μήτρος δεν «βγάζουν τα λεφτά τους». Το να μην υπάρχουν αντικαταστάτες τους, είναι πρόβλημα και φαίνεται ακόμα και στη Σούπερ Λίγκα.
Από την άλλη πλευρά, το να γυρίζει έστω και για λίγο το ματς ο Ολυμπιακός μέσα στη Γιούβε, είναι απόδειξη ότι μόνο τα καλύτερα μπορεί να περιμένει. Έπεσε παλικαρίσια...
ΥΓ. Πώς να νιώθει ο Αλέγκρι που κέρδισε με χίλια ζόρια τον Μίτσελ και τι μέλλον περιμένει τον Ισπανό που παραλίγο να γκρεμίσει το γιουβεντίνικο palazzo;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Ολυμπιακοί απάντησαν στον …γαύρο!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει στον sportdog τα λεγόμενα του Ηλία Σπάθα και παραθέτει σχόλια οπαδών για τη διαιτησία στην Τρίπολη. Ψεύτης ο Σαρρής ή ο Ρανιέρι; Από όλα όσα ακολούθησαν του ανεπανάληπτου (στα 31 χρόνια που εγώ παρακολουθώ ποδόσφαιρο) αγώνα Αστέρας-Ολυμπιακός, τρία-τέσσερα πράγματα και καταστάσεις μάς έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Το πρώτο έχει να κάνει με την αντίδραση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Που όπως το συνηθίζει πρόσεξε πάρα πολύ στην ανακοίνωσή της μην τυχόν και θίξει την ΠΑΕ Ολυμπιακός! Έβαλε κατά πάντων, εκτός από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Όλως τυχαίως και στον μοναδικό τελικό κυπέλλου που έφθασε η συγκεκριμένη ομάδα, ο ίδιος αντίπαλος ευνοήθηκε σκανδαλωδώς απέναντί της! Και τι έγινε;

Από εκεί και πέρα εντύπωση έκανε η αντίδραση μεγάλης μερίδας φίλων του Ολυμπιακού. Αγανάκτησαν οι άνθρωποι όχι μόνο με τον Σπάθα και την ομάδα τους, αλλά και με όλους όσους τους θεωρούν ηλίθιους!

Και μετά από όλα αυτά ήρθε το καμάρι της ελληνικής διαιτησίας! Ο Σπάθας που με την πρώτη του ατάκα τι έκανε: "Γιατί ασχολούνται μόνο με εμένα και όχι με βοηθούς;".

Έτσι ρε μάγκα: Αντρίκεια συμπεριφορά 100% Έτσι κάνατε όλοι εκεί κάτω; Με την πρώτη δύσκολη, δίνετε τους δικούς σας;

Όχι! Αποκλείεται να είναι έτσι στον Πειραιά. Ρε μπας και δεν είναι αυτός από εκεί;

Τι άλλο είπε το παλικάρι: "οι αποφάσεις μου δεν καθόρισαν τον νικητή, ούτε υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος". ΕΤΣΙ… Σαν γνήσιος γαύρος!

Κι αυτό κλεμμένο είναι! Από κάπου το διάβασε και το είπε! Είναι 2-3-4-5 πλευρές που για ένα ματς 31 λαθών, με 5 ανύπαρκτα οφσάιντ σε πιθανές φάσεις τετ α τετ και μία ανύπαρκτη κόκκινη, σε ματς όπου η μία ομάδα απαγορεύονταν να περάσει το κέντρο και η άλλη έστηνε την μπάλα συνεχώς έξω από την αντίπαλη περιοχή, βρήκαν και υποστήριξαν ότι …"δεν υπήρχε αλλοίωση αποτελέσματος".

Λοιπόν για όσους απέμειναν (ήταν πολλοί κάποτε και έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μας βγάλουν γραφικούς, αλλά στο τέλος ξεφτιλίστηκαν), απάντηση έδωσαν οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί:

Δείτε τα, χαρείτε τα… (Ξέρω-ξέρω. Οι μισοί θα λέτε ότι αυτά τα σχόλια τα έκαναν Παναθηναϊκοί… Δεν πειράζει: Πάλι βρέχει…)

"Τόσο προφανές σκανδαλώδες παιχνίδι-σπρώξιμο κυρίως από τους δύο βοηθούς ξεπερνάει τα όρια της ΄΄ανικανότητας΄΄ ή του ΄΄ δεν είδα καλά΄΄
ειδικά όταν και στις 5 ανύπαρκτες φάσεις-offside και οι δύο βοηθοί ήταν στην καλύτερη δυνατή θέση. Αυτός που πρέπει να αντιδράσει πρωτίστως είναι ο Ολυμπιακός διότι εκτίθεται ανεπανόρθωτα !!! Ακόμα και ένας ΄΄στημένος΄΄ θα ήταν πιο...προσεκτικός...!!!! Η ομάδα μου πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για αυτήν την αισχρή διαιτησία κυρίως των βοηθών αν ενδιαφέρεται και για εμάς τους υποστηρικτές της".


"Ολυμπιακος ειμαι και αυτο που εχω να πω ειναι οτι ο σπαθας δεν πρεπει να ξανασφυριξει ποτε!!! η διαιτησια του ηταν απαραδεκτη ...ουτε ο τσουκαλας δεν θα σφυριζε τοσο ολυμπιακο ...".

"Ειμαι Ολυμπιακος από τα γενοφάσκια μου. Μεγάλωσα στο παλιο Καραισκάκη, έχω δει παικταράδες και καλές ομάδες, αλλά πάνω από όλα επιθυμούσα να ειμαι πάντα περηφανος. Δε με ενοιαζε να κερδιζω παντα τιτλους, με καθε τιμημα, αλλά να μπορω να παω στην ταβερνα με το γειτονα μου το βαζελο και να του κοκορευομαι. Όχι να με κολλάει στον τοιχο και να με ντροπιάζει".

"Αυτο κανει δυστυχως ο Ολυμπιακος σημερα. Μας ντροπιάζει με τις τακτικές του. Ας χάσουμε από τον Αστερα. Ας χασουμε απο τους παοκτζηδες. Ας χασουμε απο το βάζελο. Ας χάσουμε 1 πρωταθλημα, 2 πρωταθλήματα, 3 κλπ. Αν δεν τα αξιζουμε, ναι, ας τα χάσουμε. Λες και τα λεφτά του Τσαμπιονς Λιγκ μπαινουν στην τσέπη μας. Τι με νοιαζει εμενα αν η διοικηση εισπράττει καθε χρόνο 25 εκατομμύρια από την Ευρώπη; Σιγά μη γίνω εγώ συνένοχος στα εγκλήματα εις βάρος άλλων ομάδων, μονο και μονο για τα εκατομμυρια, που ξαναλεω οτι δε θα μπουν στη δικη μας τσεπη".

"Λυπάμαι πολύ, ως παλιος ολυμπιακος, για ό,τι εκφράζει σήμερα η ποδοσφαιρικη ομαδα. Λυπάμαι πολυ κι εχω κοψει το γηπεδο και την ενασχόληση. Εμένα με νοιαζει η υγεία και η περηφάνεια, οταν ο μαρινακης δειχνει τοση πρεμουρα για ενα εκτος εδρας ματς πρωταθληματος και ειναι στο γηπεδο ολοι καταλαβαινουν το τι θα ακολουθησει απο τη διαιτησια. εγω οπως κι αρκετοι αλλοι ολυμπιακοι το χουμε γραμμενο το πρωταθλημα ειδικα οταν δεν αξιζει να το παρει".

"Ελεος μωρε καθε φορα τα ιδια. ολυμπιακος ειμαι αλλα το χθεσινο δεν ξαναγινε! εφτασα σε σημειο να ευχομαι να χασει η ομαδα μου! πως να παιξει μπαλα ο αντιπαλος ετσι? πεντε τετ α τετ εκοψαν οι αλλοι και τολμας και μας λες οτι δεν επαιξε ρολο? εγω γουσταρω να κερδιζω δικαια και αν δεν εχω σμυνα να τα τρωω..το παιχνιδι ετσι παιζετε,οχι οπως το καταντησατε..με κατι τετοια ματς δικαιωνονται και οι πιο γραφικοι οπαδοι ολων των απεναντι…".

"Είμαι και εγώ Ολυμπιακός. Θέλω να πιστεύω από τους υγιείς. Και δεν λέω φίλαθλος, γιατί ακόμα και με μισό μηδέν όταν κερδίζουμε πχ. τον Παναθηναικό, χαίρομαι. Αλλά χαίρομαι μόνο όταν αυτό γίνεται επί ίσοις όροις".

"MONO ΝΤΡΟΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ"..

"Γ… τη διαιτησία που έκανε τον αγώνα σκατά. Έκανε μεγάλη ζημιά στον ολυμπιακό αυτή η κάκιστη διαιτησία, γιατί στο δεύτερο ημίχρονο έστησαν 3 πούλμαν πίσω για να κρατήσουν το μηδεν. Επίσης όλες οι καρτες που φάγανε στον Αστέρα αποδυνάμωσε την ομάδα τους για τον επόμενο αγώνα, θα πάει πάλι ο παοκ και θα παίξει με γατάκια".

"etsi oneireyesai ton olumpiako marinaki?me miso epithetiko kai kalyteroys paixtes ton spatha kai toys epoptes?den axizoume to prwtathlhma fetos.mono ntroph prepei na niwthoyme oloi shmera me ayto pou eidame".

"Πολυ σφυριχτα υπερ μας. Δεν χρειάζεται ο Ολυμπιακός τέτοια διαιτησία.Ο Σπάθας είναι εμετικός.ΕΛΕΟΣ".

"Και λίγα λές. Εξέθεσε εαυτόν και ομάδα σήμερα. καλά η αποβολή του μάσα όλα τα λεφτά....με ξεφτέλισε πάλι ο σπάθας".

"αυτες της διαιτησιες δεν της χρειαζεται ο ολυμπιακος,κριμα θα βγει ο καθε πικραμενος κ θα μασ κραξει κ θα εχει δικιο,μονο καλο δεν κανουν τοσα σφυριγματα".


"Ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται τέτοιες διαιτησίες για να κερδίσει το πρωτάθλημα!!!! Σταματήστε να αμαυρώνετε το όνομά της ομάδας με τέτοιες αισχρές διαιτησίες, αν δεν το αξίζει ας το χάσει, εγώ θέλω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά!!!!!!".

"Πρέπει ο επίσημος Ολυμπιακός να καταδικάσει τη Διαιτησία του Σπάθα τώρα!!!".

"αυτος ο σπαθας με τους πλαινους,τι ακριβως κανει???του ειπε κανεις οτι ο ολυμπιακος θελει σπρωξιμο???".

"Προφανώς και η φετινή ομάδα θέλει σπρώξιμο για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Μπαμ κάνει".

"Ρεζιλι. Ντρεπομαι για την ομαδα μου σημερα. Να ζητησει ο προεδρος την τιμωρια του σπαθα".
Το άλλο το μάθατε; Πριν δύο μήνες ο Γιώργος Σαρρής έλεγε σε ΔΣ της ΕΠΟ: "Για τους προπονητές των Εθνικών ομάδων, όπως είχα πει εδώ και καιρό, είχαν καταθέσει αρκετά βιογραφικά. Όλα αυτά τα βιογραφικά τα πήρε ο κ. Ρανιέρι, τα εξέτασε, μου είπε ο άνθρωπος ότι τα είδε, πήρε κάποιες πληροφορίες, όμως δεν έχει πλήρη εικόνα γι΄ αυτό θα ήθελε αυτούς που προτείνει να είναι μονοετές το συμβόλαιό τους, διότι στην πορεία μπορεί να διαπιστώσει ότι κάποιοι δεν του κάνουν… Οι προτάσεις του είναι: Στις Ελπίδες Τσάνας, Ιορδανίδης. Στους Νέους Τζαλακώστας, Κιουπκόλης, δεν βγάζω και τα γράμματα, δεν τον ξέρω κιόλας". (Δείτε τι είπε ο αθεόφοβος!)

Όταν κάποιος ρώτησε κάτι παραπάνω για την προέλευσή τους… είπε ο αξιότιμος πρόεδρος: "Δεν ξέρω από που είναι; Συγγνώμη να ρωτήσω κάτι κ. Προύντζο; Όταν έρχεται ο Ρανιέρι και σου λέει ότι εγώ θέλω αυτό το team, είχε πάρει τους φακέλους δεν πρέπει… αν έχουν διπλώματα ή όχι. Τι θα του πω εγώ; Ποιος είναι αυτός";

Ο πρόεδρος λοιπόν είπε αυτό…

Χθες ο Ρανιέρι ρωτήθηκε επ΄ αυτού στη ΝΕΡΙΤ. Και τι απάντησε: "Σας παρακαλώ παρά πολύ, δώστε μου τις ευθύνες αυτές που μου αναλογούν γιατί εγώ δεν ξέρω κανέναν. Από τη στιγμή που εγώ δεν ξέρω κανέναν από τις μικρές εθνικές, πως μπορεί να έβαλα εγώ κάποιον εκεί; Δώστε μου τις ευθύνες για την πρώτη ομάδα την εθνική Ανδρών. Όχι για τις μικρές εθνικές. Θα μου δώσετε τις ευθύνες για τις μικρές εθνικές αν η ΕΠΟ θα προσλάβει σαν υπεύθυνο όλων τον κύριο Κριστιάν Νταμιάνο και τότε θα είμαι εγώ ο υπεύθυνος, αλλά όχι τώρα".

Κάποιος από τους δύο λέει ψέματα! Ποιος να είναι άραγε;

Ο Ρανιέρι; Γιατί; Είχε λόγο; Μας έχει ξαναπεί άλλο ψέμα; Είναι εκτεθειμένος; Έχει άλλους σκοπούς να εξυπηρετήσει; Από πού κι ως πού να ξέρει τους Έλληνες προπονητές; Μήπως είχε λόγο (ή του είπαν…) να βάλει κάποιους για να ελέγχει ΚΑΙ τις εθνικές ομάδες;

Ποιος να λέει -άραγε- ψέματα; Δεν πάει πουθενά το μυαλό! 
*Πηγή: sportdog.gr*

Ηταν ευρωπαίος, έχασε στη λεπτομέρεια!!

Ο Αποδυτηριάκιας ξετρελάθηκε με τον Ολυμπιακό! Γράφει για την ομάδα που έκλεψε την παράσταση στο Τορίνο και για την λεπτομέρεια που έφερε την ήττα. Ένας υπέροχος, αξιοθαύμαστος Ολυμπιακός έκλεψε την παράσταση στο Τορίνο, αλλά τελικά έχασε 3-2. Δεν ήταν αρκετή η πολύ καλή απόδοσή του, ούτε ακόμα και η ανατροπή που πέτυχε, το 1-0 της Γιουβέντους σε 1-2. Γιατί ; Ο θρίαμβος της λεπτομέρειας.
Βγήκε ο Μοράτα  το ταλέντο, ένας παίκτης που είναι μέχρι ταλέντο, και στη θέση του μπήκε ο έμπειρος,  ο Γιορέντε. Ο παίκτης αποτέλεσμα. Αυτός που άλλαξε τα πάντα.
Από το πρώτο λεπτό φάνηκε ότι το παιχνίδι το είχε στα πόδια του ο Ολυμπιακός, γιατί είχε αποφασίσει ξεκάθαρα το πώς θα παίξει. Ενεργητική άμυνα, άστον τον αντίπαλο να κυκλοφορεί, ελέγχω τη σακούλα. Αμύνομαι αλλά έχω στην σκέψη μου και την αντεπίθεση. Βοήθησε τον Ολυμπιακό και η νευρικότητα των αντιπάλων, και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Με συνέπεια να χάνουν ευκαιρίες.
Από στημένη φάση του Πίρλο έγινε το 1-0, αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ. Ο Ολυμπιακός ψύχραιμος βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και στην επανάληψη να φθάσει στο 2-1. Κι όταν έγινε η αλλαγή του Γιορέντε το σκηνικό άλλαξε. Μία λεπτομέρεια έσωσε την κυρία, την έσπρωξε στη νίκη. Στο 3-2 που θα γινόταν 4-2 αν δεν απέκρουε το πέναλτι ο Ρομπέρτο στα τελευταία λεπτά.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΗ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Υπ' όψιν, και μιλάει ο αποδυτηριάκιας, ότι ο Πλατινί αβαντάρει την Γιουβέντους. Τι σημαίνει αυτό; Εγώ θα σου πω τι μπορεί να σημαίνει. Ο Μιχαλάκης ήταν ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους και έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια Ανιέλι. Τι σχέση; Όπου πάει το μυαλό σου, είσαι μέσα!
Ωραίο παιδί ο Μισέλ Πλατινί, γκόμενος ερωτικός για γυναίκες και άνδρες, και σαν άτομο ο ίδιος εξαιρετικά επικοινωνιακός. Ούτε που του φαινότανε ότι θα κάνει καριέρα παραγοντική. Έλα! Μη τα λέμε όλα, σ' έχω εκπαιδεύσει να διαβάζεις και πίσω από τις αράδες.
Ο Πλατινί έχει δεσμούς ισχυρούς με την Γιουβέντους, της οποίας φορούσε το Νο10 το καλό, όμως είναι και εξουσιαστής σήμερα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν αγνοείται αυτό. Δεν θα ήθελε να εκτεθεί με τίποτα ο πρόεδρος της UEFA.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν... τρώει πέναλτι ο Ολυμπιακός!!


Μια εξαιρετική παράδοση έχει χτίσει στα πέναλτι ο Ολυμπιακός καθώς απ' τα τελευταία δέκα εις βάρος του στην Ευρώπη, έχει φάει μόνο τρία γκολ! Δείτε ποιοι τα 'χουν χάσει και ποιοι έχουν ευστοχήσει.

Δεν... τρώει πέναλτι ο Ολυμπιακός
Με την απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ, ο Ολυμπιακός συνέχισε μία ιδιαίτερη παράδοση.

Από το 2011-12 και μετά, οι αντίπαλοί του έχουν εκτελέσει δέκα πέναλτι και μόλις τρία έχουν μετατραπεί σε γκολ!

Ο Ρομπέρτο έφτασε τις τρεις αποκρούσεις (προηγήθηκαν αυτές στα χτυπήματα του Ιμπραΐμοβιτς της Παρί και του Μίτροβιτς της Αντερλεχτ) και από μία έχουν οι Μέγερι (Ντέβιτς της Μέταλιστ), Κάρολ (Νάτσο της Ρουμπίν).

Ένα πήγε στο δοκάρι (Χούντελαρ της Σάλκε) κι άλλο ένα άουτ (Μάρτινς της Λεβάντε).

Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φαν Πέρσι), η Λεβάντε (Μπαρκέρο) και η Μονπελιέ (Μπελχαντά) σκόραραν.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τι χρειάζεται για να περάσει ο Ολυμπιακός;

Με την επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιντάλ και δεδομένου ότι υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Γιουβέντους, ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη στα χέρια του για την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Τι χρειάζεται για να περάσει ο Ολυμπιακός;
Ακόμα και σε μια βραδιά που δέχθηκε τρία γκολ, ο Ρομπέρτο -με την επέμβασή του στο πέναλτι του Βιντάλ- μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τον Ολυμπιακό.

Έτσι, δεν κράτησε απλά το 3-2, αλλά και το πλεονέκτημα σε ισοβαθμία με την Γιουβέντους.

Και μετά το τελευταίο σφύριγμα του Άτκινσον στο Τορίνο άρχισαν να βγαίνουν τα… κομπιουτεράκια για τα σενάρια πρόκρισης.

Στο κυριότερο, του αρκούν τέσσερις βαθμοί στα δύο εναπομείναντα ματς με Ατλέτικο στην Ισπανία και Μάλμε στο «Καραϊσκάκη», για να πάρει -με 10 βαθμούς- το εισιτήριο για την νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ακόμα και να ισοβαθμήσει με Ατλέτικο ή Γιουβέντους, ή και με τις δύο θα υπερτερήσει.

Σε περίπτωση που ηττηθεί στην Μαδρίτη και η Γιουβέντους νικήσει την Μάλμε τότε ακόμα μπορεί να ελπίζει σε ισοβαθμία (9 π.) με την Γιουβέντους.

Για να συμβεί όμως αυτό θα πρέπει εκτός από το να νικήσει τους Σουηδούς στο Φάληρο, η Ατλέτικο Μαδρίτης που θα έχει ήδη προκριθεί με 12 πόντους, να νικήσει την Γιουβέντους μέσα στην Ιταλία.

Μέσα σε όλα τα σενάρια, μπορεί να προκύψει ακόμα και τετραπλή ισοβαθμία στους εννιά βαθμούς! Όπως και να 'χει με τέσσερις βαθμούς η πρόκριση είναι στο χέρι του.

Η βαθμολογία (Α' όμιλος):

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 9 (10-3)
2. Ολυμπιακός 6 (6-7)
3. Γιουβέντους 6 (5-4)
4. Μάλμε 3 (2-9)

Η 5η αγωνιστική:

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ολυμπιακός
Μάλμε-Γιουβέντους

Η τελευταία αγωνιστική:

Ολυμπιακός-Μάλμε
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης*Πηγή: sport-fm.gr*

Ομάδα που διεκδικεί, δεν καταδέχεται να «κλέψει»

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό που έπαιξε για να νικήσει στην έδρα της Γιουβέντους και για την αίσθηση που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη ότι είναι ικανός για όλα.

Ομάδα που διεκδικεί, δεν καταδέχεται να «κλέψει»
Αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Σε μεγάλη απόσταση από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες όταν παίζουν στην Ευρώπη.

Ομάδα που δεν βολεύεται με κλοπές αποτελεσμάτων. Που παίζει για τη νίκη στα ίσια και παλικαρίσια.

Αυτό έγινε στο νεόδμητο γήπεδο της Γιουβέντους. Ο Ολυμπιακός έπαιξε για να σκοράρει και να νικήσει. Παρά την πίεση της Γιουβέντους έβγαινε μπροστά και ανταπέδιδε τα «χτυπήματα».

Ο Μίτσελ χτίζει την ομάδα καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του εαυτού του και της ομάδα του (Ρεάλ) όταν έπαιζε ο ίδιος.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν χωρίς φόβο και αίσθημα κατωτερότητας. Έπαιξαν για να νικήσουν και έχασαν στις λεπτομέρειες. Η τύχη έπαιξε τραγικό παιχνίδι στον Ρομπέρτο. Όμως ο άφθαστος τερματοφύλακας έπιασε το πέναλτι του Βιντάλ και στέλνει την ομάδα του να παίξει την πρόκριση στη Μαδρίτη κόντρα στην Ατλέτικο.

Κι όλοι το ξέρουν πια γιατί αποδείχτηκε και στο Τορίνο πως ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει. Αυτή η αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός είναι ικανός για όλα δεν αφορά τους παίκτες, τον προπονητή, τους οπαδούς. Είναι η αίσθηση της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Όσοι τυχόν δεν το καταλαβαίνουν ας ξαναδούν το ματς για να διαπιστώσουν πως η «πόρνη» μπάλα ήθελε να κάνει το χατίρι της «Γηραιάς Κυρίας». Στη Μαδρίτη ας μείνει αδιάφορη αφήνοντας Ολυμπιακό και Ατλέτικο να λύσουν στα ίσια τις διαφορές τους. Και τότε θα δούμε…*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Βρεθήκαμε κοντά...»

Η αγωνία του κόσμου και των παικτών της Γιουβέντους μέχρι τη λήξη του ματς αποτυπώνει πλήρως την μεγάλη εμφάνιση που έκανε ο Ολυμπιακός και το πόσο κοντά έφτασε στο αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο Μίτσελ.

Μίτσελ: «Βρεθήκαμε κοντά...»
Πίκρα μεν απ' το αποτέλεσμα, δεδομένου και του πόσο κοντά έφτασε σε ένα θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, ικανοποίηση όμως απ' την άλλη για τον Μίτσελ, λόγω της νέας πολύ καλής εμφάνισης στο Τορίνο που λίγο έλειψε να... πλήξει την «Κυρία».

Ο προπονητής των Πειραιωτών αποθέωσε για ακόμη μία φορά τον Ρομπέρτο -για την εν γένει παρουσία του και την απόκρουση στο πέναλτι του Βιδάλ-, αναφέρθηκε στη μη χρησιμοποίηση του Κασάμι απ' την αρχή του αγώνα και έδειξε έτοιμος να πανηγυρίσει... κάτι καλό μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Μίτσελ

Το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό για τον Ολυμπιακό. Κατά πόσο κάνει πιο μεγάλη την πίκρα σας ο τρόπος που δεχθήκατε το δεύτερο γκολ, του Γιορέντε, με το δοκάρι και τον Ρομπέρτο;

«Η ήττα όπως και να το κάνεις έχει πικρή γεύση. Έχουμε δύο αγώνες και είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα. Το λέμε αυτό γιατί η Γιουβέντους δεν είναι οποιαδήποτε ομάδα, είναι μεγάλη ομάδα. Το λέω αυτό γιατί σε πολλά σημεία παίξαμε με εξυπνάδα, με θάρρος και αυτό είναι ένα πολύ θετικό δείγμα για την ομάδα μας».

Ο κόσμος δείχνει ικανοποιημένος από την εμφάνισή σας. Το φώναξαν και οι 2.300 που ήταν εδώ, αλλά και αυτή η αίσθηση υπάρχει στην Αθήνα. Εσείς τι έχετε να πείτε;

«Είπα πως είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου και το παιχνίδι που κάναμε. Ο Ολυμπιακός μπορεί στην Ευρώπη να είναι μια μέτρια ομάδα, αλλά λίγο έλειψε να κάνουμε την έκπληξη. Βρεθήκαμε κοντά στο να πάρουμε το αποτέλεσμα. Ο κόσμος της Γιουβέντους δεν ήταν ήσυχος μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό λέει πολλά…»

Ο Ολυμπιακός έχασε στο Μάλμε και στο Τορίνο. Μήπως θέλει η σκηνοθεσία να κάνετε αυτή τη μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη, στην πόλη σας;

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να παίζουμε όπως το κάναμε σήμερα, σε οποιοδήποτε μέρος. Αυτό θα μας φέρει πιο κοντά, σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Ξέρουμε πως το να κάνουμε να κάνουμε μια μεγάλη έκπληξη μέσα στο Καλντερόν, είναι δύσκολο όπως εδώ. Και σήμερα στο 60ο λεπτό φαινόταν το αντίθετο…»

Το γεγονός ότι πολλοί Ιταλοί δημοσιογράφοι αλλά και άσοι του παρελθόντος, αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, αλλά και το ότι η Γιουβέντους ήταν και τυχερή, σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα.

«Θα με κάνετε να αισθανθώ άσχημα. Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Βάλαμε δύο πολύ ωραία γκολ. Υπήρχαν δύο καταπληκτικές ομάδες, ένας πολύ καλός διαιτητής, τι άλλο μπορείς να ζητήσεις;»

Θα μας πείτε γιατί δεν έπαιξε ο Κασάμι και αν αισθανθήκατε ότι είχατε διαφορετικό στυλ από το πρώτο ματς…

«Βλέποντας ότι κάποιοι από τους παίκτες μας είχαν πρόβλημα κούρασης, έπρεπε να αλλάξουμε όχι μόνο παίκτες, αλλά και το στυλ του παιχνιδιού μας. Στην αρχή φαινόταν ότι ήταν πρόβλημα γιατί δεν μπορούσαμε να βγούμε στις αντεπιθέσεις. Μετά, όμως, προσαρμοστήκαμε και δημιουργήσαμε προβλήματα στην Γιουβέντους. Σίγουρα κάτι θα ξέρω για να μην έπαιξε από την αρχή ο Κασάμι και να έπαιξε κάποιος άλλος. Σίγουρα και ο ίδιος ο παίκτης το ξέρει. Δεν είμαστε μία ομάδα που βασιζόμαστε σε συγκεκριμένους παίκτες. Παίζουμε ως σύνολο. Κάποια φορά βασιζόμαστε σε έναν και κάποια, σε άλλον. Πάντα πρέπει να παίζουμε ως ομάδα. Δεν παίζουν πάντα οι μεγάλες προσωπικότητες. Εδώ δεν είναι σίγουρος κανένας, ούτε καν ο προπονητής».

Το πέναλτι που έπιασε ο Ρομπέρτο, πόσο καθοριστικό μπορείτε να το κρίνετε για τη συνέχεια;

«Μπορεί να είναι και καθοριστικό. Σίγουρα μπορεί. Ο Ρομπέρτο έδειξε για μία ακόμη φορά τι κλάσης τερματοφύλακας είναι».

Αλέγκρι: «Έμενε να πετύχουμε το πέναλτι»

Ικανοποιημένος από την ανατροπή και τη νίκη της Γιουβέντους δήλωσε ο Μάσιμο Αλέγκρι ο οποίος όμως παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να έχει ευστοχήσει και ο Βιντάλ στο πέναλτι…

Αλέγκρι: «Έμενε να πετύχουμε το πέναλτι»
Ικανοποιημένος από την ανατροπή και τη νίκη της Γιουβέντους δήλωσε ο Μάσιμο Αλέγκρι ο οποίος όμως παραδέχθηκε ότι θα ήθελε να έχει ευστοχήσει και ο Βιντάλ στο πέναλτι…

«Έμενε μόνο να ευστοχήσουμε στο πέναλτι. Ήταν σημαντικό αλλά μπορεί να συμβεί να κάνεις λάθος.Μισή ώρα πριν το τέλος ήμασταν αποκλεισμένοι, τώρα είμαστε στην κούρσα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης», τόνισε ο ιταλός τεχνικός και στη συνέχεια συνεχάρη τους παίκτες του:

«Ήταν μία όμορφη νίκη, τα παιδιά την άξιζαν. Δημιουργήσαμε πολύ και κάναμε πάρα πολλά λάθη, δεχόμενοι δύο γκολ από στημένες φάσεις. Ήταν σημαντικό να νικήσουμε, τώρα είμαστε σε καλή θέση», τόνισε.

Τα ιταλικά ΜΜΕ για το παιχνίδι!!

Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Γιουβέντους από τον Ολυμπιακό για να φτάσει στη νίκη στέκονται τα ιταλικά ΜΜΕ.

Τα ιταλικά ΜΜΕ για το παιχνίδι
Στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Γιουβέντους από τον Ολυμπιακό για να φτάσει στη νίκη στέκονται τα ιταλικά ΜΜΕ.

Στους τίτλους τους οι περισσότερες ιταλικές ιστοσελίδες κάνουν λόγο για επιστροφή της «Μεγάλης Κυρίας» από την κόλαση, παραδεχόμενες ότι η ομάδα του Τορίνο φοβήθηκε…

Ενδεικτικότερος ο τίτλους της Sportmediaset για το παιχνίδι.

«Γιουβέντους, επιστροφή από την κόλαση. Ξανανοίγει ο δρόμος της πρόκρισης», αναφέρει. Αντίστοιχοι τίτλοι από την Corriere dello Sport: «Καρδιά η Γιουβέντους: κινδύνεψε και μετά νίκησε τον Ολυμπιακό», την
Repubblica: “Φόβος και ανατροπή. Η Γιουβέντους νικάει τον Ολυμπιακό 3-2», αλλά και της Tuttosport: «Φόβος και ντελίριο. Υπάρχει στο Τσάμπιονς Λιγκ η Γιουβέντους»

Η μεγαλύτερη αθλητική ιστοσελίδα της χώρας, αυτή της Gazzetta dello Sport πλέκει το εγκώμιο…

« Βραδιά του Πίρλο και του Πογκμπά. Η Γιουβέντους νικάει με ανατροπή».*Πηγή: sport-fm.gr*

Να ‘σαι 17χρονος και να σκοράρεις στο Champions League…!

Ο Οφορίκουε το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Είναι άλλωστε ο νεότερος σκόρερ στο Champions League. Από απόψε και ο Εμπολό της Βασιλείας ξέρει πως είναι να βάζεις γκολ στα 17 σου χρόνια, γράφοντας ιστορία.

Να ‘σαι 17χρονος και να σκοράρεις στο Champions League…
Άλλοι 17χρονοι πάνε σχολείο. Διαβάζουν για πανελλήνιες. Ετοιμάζονται για σπουδές. Άλλοι, όμως, ζουν διαφορετικά το... παραμύθι τους! Όπως ο Εμπολό της Βασιλείας.

Γιατί σε ηλικία 17 ετών και 263 ημερών, ο «πιτσιρικάς» κατάφερε να βρει δίχτυα απέναντι στη Λουντογκόρετς και να γίνει ο έκτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League! Μια επίδοση που δεν την συναντάς κάθε μέρα. Κάθε άλλο…

Φυσικά πρώτος διδάξας είναι ο «δικός μας» Οφορίκουε, που τον μακρινό Οκτώβρη του 1997 -σε ένα «μαύρο» φεγγάρι για τον Ολυμπιακό (στο 5-1 απ’ τη Ρόζενμποργκ)- είχε καταφέρει να γίνει (και να διατηρείται ακόμα εκεί) ο πιο μικρός που το «κολλάει» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όντας τότε μόλις 17 χρονών και 194 ημερών!

Για την ιστορία, δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Κόβατσιτς (17 ετών 215 ημερών), ενώ το… χάλκινο μετάλλιο μοιράζονται δύο, καθώς τόσο ο Σεσκ Φάμπρεγας, όσο και ο Μπόγιαν Κρικιτς είχαν πετύχει κάτι ανάλογο, όντας δύο μέρες μεγαλύτεροι απ’ τον Σέρβο.

Και προτού λοιπόν βρούμε το νέο μας «ήρωα» στην έκτη θέση, υπάρχει και ο Μάρτιν Κλέιν που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, με το γκολ που είχε σημειώσει (ως παίκτης της Σπάρτα Πράγας) απέναντι στον Παναθηναϊκό το 2002, σε ηλικία 17 ετών και 240 ημερών. Πιο κάτω απ’ τον Εμπολό συναντάμε παίκτες όπως ο Ράμσεϊ (17 ετών και 300 ημερών) και ο Μπενζεμά (17 ετών 352 ημερών). *Πηγή: sport-fm.gr*

Αφελάι: «Δεν αξίζαμε την ήττα…»

Πικραμένος απ’ το αποτέλεσμα στο Τορίνο ο Ιμπραΐμ Αφελάι που έδωσε σύνθημα για τον επόμενο αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αφελάι: «Δεν αξίζαμε την ήττα…»
Δεν άξιζε την ήττα στην Ιταλία απ' τη Γιουβέντους ο Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Ιμπραΐμ Αφελάι. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός εστίασε στη συνολική προσπάθεια που έκαναν οι Πειραιώτες, έδωσε σύνθημα για το επόμενο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης και υποκλίθηκε στον κόσμο.

«Είμαστε απογοητευμένοι απ’ το αποτέλεσμα, ωστόσο νομίζω πως παίξαμε καλά. Δεν αξίζαμε να χάσουμε, έπρεπε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Αγωνιστήκαμε ο ένας για τον άλλο, σαν ομάδα, σαν σύνολο και σίγουρα είναι θετικό στοιχείο αυτό», είπε αρχικά για την ήττα απ’ την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ολλανδός και πρόσθεσε για το επόμενο με την Ατλέτικο:

«Θα είναι κρίσιμο το επόμενο ματς με την Ατλέτικο, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, σίγουρα θα πάμε για τη νίκη για να κρατάμε την πρόκριση στα χέρια μας».

Ερωτηθείς για τον κόσμο που βρέθηκε και στο Τορίνο: «Όπως έχω πει πολλές φορές, η στήριξη των οπαδών του Ολυμπιακού είναι πάντα συγκλονιστική, Αξίζουν το σεβασμό μας, είναι πάντα δίπλα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έδειξαν απόψε και νομίζω θα συνεχίσουν με την ίδια θέρμη και στο μέλλον».

Αλέγκρι: «Ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός»

Τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο παραδέχθηκε σε δηλώσεις του στη NOVA και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Αλέγκρι: «Ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός» Την καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τορίνο αναγνώρισε και ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο προπονητής της Γιουβέντους τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δύσκολος αντίπαλος και παραδέχθηκε ότι θα ήταν καλύτερο για τη Γιουβέντους αν είχε βάλει και το πέναλτι στο τέλος.

«Ήταν πολύ καλός ο Ολυμπιακός, δεν είναι εύκολο να τον νικήσεις. Γενικά δεν είναι εύκολο να νικήσεις στην Ευρώπη», είπε αρχικά ο Αλέγκρι μιλώντας στη NOVA.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι «παίξαμε καλύτερα σε σχέση με τον Πειραιά, ήμασταν πιο εύστοχοι και πιο προσηλωμένοι στην τακτική», κατέληξε:

«Θα ήταν καλύτερα φυσικά αν είχαμε βάλει και το πέναλτι στο τέλος, αλλά τώρα θα πρέπει να κοιτάξουμε τη Μάλμε. Είμαι ευχαριστημένος σε γενικές γραμμές γιατί δείξαμε πάθος και θέληση για τη νίκη».

Πλέον στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ο Θρύλος!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τη μεγάλη εμφάνιση του Ολυμπιακού, παρά την ήττα και για τις λεπτομέρειες που έκριναν το ματς με τον Θρύλο να έχει την ισοβαθμία με τη Γιούβε.

Πλέον στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ ο Θρύλος
Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο Τορίνο. Παρόλα αυτά φεύγει με ψηλά το κεφάλι, μετά από μια μεγάλη εμφάνιση που θα μπορούσε να είχε συνοδευτεί από μια μεγάλη νίκη, αν μπορούσε για κάποια λεπτά να διαχειριστεί καλύτερα το προβάδισμα που πήρε με το γκολ του υπέροχου σε αυτό το παιχνίδι Εντινγκά.

Ο Θρύλος, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε άμεσα και με εξαιρετική διαχείριση, βγήκε μπροστά στο δεύτερο μέρος, πίεσε και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Η τύχη που συνοδεύει πάντοτε την «βέκια σινιόρα» της έδωσε το δικαίωμα να ισοφαρίσει με μια φάση βγαλμένη από μπιλιάρδο και μετά από μια στιγμιαία αδράνεια να πάρει το προβάδισμα. Οι πανηγυρισμοί των Ιταλών στο τέλος, μπροστά στο κοινό τους, αποδεικνύει πόσο δύσκολη και σημαντική νίκη ήταν γι’ αυτούς αυτό το ματς. Ευτυχώς, γιατί θα ήταν πολύ κρίμα για τον Θρύλο, που δεν έγινε 4-2 το ματς με το πέναλτι που έχασαν οι Ιταλοί.

Από εκεί και μετά σε ατομικό επίπεδο, θεωρώ πως ο Εντινγκά ήταν πραγματικά καταπληκτικός. Σημείωσε το γκολ, κέρδισε πολλές μάχες. Όμως και από τους Αμπιντάλ και Μποτία, νομίζω πως μπορεί να είναι κανείς ευχαριστημένος, όπως και από τον Μιλιβόγιεβιτς. Πλέον ο Θρύλος θα πρέπει να πάει για ένα μεγάλο αποτέλεσμα στην Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο και βέβαια να πάρει σίγουρα το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Μάλμε. Ωστόσο με την παρουσία μέσα στο Τορίνο, αλλά και με τον τρόπο που πανηγύρισαν οι Ιταλοί αυτή τη νίκη, είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ των ευρωπαϊκών ομάδων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπουφόν: «Θαύμα αλλά το αξίζαμε»

Ο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν δήλωσε πως πίστευε σε ένα «θαύμα» μετά το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού και αναφέρθηκε στις πολλές ευκαιρίες της Γιουβέντους. «Καταστροφικό αν χάναμε», τόνισε ο Ιταλός γκολκίπερ.

Δίκαιη, βάσει της εικόνας της ομάδας του, χαρακτήρισε την επικράτηση της Γιουβέντους απέναντι στον Ολυμπιακό ο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός τερματοφύλακας, μιλώντας μετά το ματς, τόνισε πως πίστευε στην ανατροπή μετά το γκολ του Εντινγκά. Παράλληλα, δήλωσε πως η ισορροπία ήταν καθοριστική στο παιχνίδι των «μπιανκονέρι».

Αναλυτικά:

«Οι ελπίδες πρόκρισης που έχουμε έμειναν ζωντανές χάρη στην ισορροπία που είχαμε απόψε. Η ήττα θα ήταν καταστροφική. Και στα δύο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό είχαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Από την στιγμή που πήραν το προβάδισμα πίστευα σε ένα θαύμα γιατί το αξίζαμε. Η αμυντική μας γραμμή είχε καλή παρουσία γεγονός που φάνηκε από τις λίγες ευκαιρίες που είχαν»

Μποτία: «Ναι είμαι αισιόδοξος»

Ο Μποτία δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια και το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Μποτία: «Ναι είμαι αισιόδοξος»
Ο Μποτία δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια και το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Ναι είμαι αισιόδοξος. Σε κάθε παιχνίδι είμαι και στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε», τόνισε.

Για το τέρμα που πέτυχε και το παιχνίδι στο Τορίνο ανέφερε:

«Εκείνη τη στιγμή με το γκολ αυτό ήταν ισοπαλία στο παιχνίδι. Μετά όμως χάσαμε το παιχνίδι και κοιτάμε τη διαφορά των τερμάτων που έχουμε στον όμιλο. Ο Ρομπέρτο μας βοήθησε πολύ σε αυτό στο τέλος του αγώνα. Πλέον κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι», τόνισε και συνέχισε:

«Ήταν ένας αγώνας με μεγάλη ένταση. Είχαμε δεχθεί πίεση από τη Γιουβέντους και στο πρώτο ημίχρονο αλλά εμείς κρατούσαμε σωστά τη μπάλα και θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο επικίνδυνοι. Στο β’ ημίχρονο η Γιουβέντους πίεζε αρκετά. Έβαλε δύο γκολ και ήταν δύσκολο μετά να αντιδράσουμε», τόνισε και κατέληξε πλέκοντας το εγκώμιο των οπαδών:

«Από την προθέρμανση καταλάβαμε ότι ο κόσμος θα είναι εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να τους βλέπουμε εδώ δίπλα μας», κατέληξε.

Σιμεόνε: «Στο… σπίτι μας η πρόκριση»

Η πρόκριση είναι στο χέρι της Ατλέτικο με νίκη επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Ντιέγκο Σιμεόνε μετά το 2-0 επί της Μάλμε στη Σουηδία.

Σιμεόνε: «Στο… σπίτι μας η πρόκριση»
Απόλυτα ευχαριστημένος με τη νίκη της Ατλέτικο επί της Μάλμε στη Σουηδία και επειδή η ίδια ορίζει την τύχη της για την πρόκριση στους «16» του Champions League εμφανίστηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την εικόνα μας απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Είναι μια δύσκολη έδρα, αλλά παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε ξεκάθαρο πλάνο στο ματς και το εκτελέσαμε. Ο όμιλός μας είναι πολύ παράξενος και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πολλά μπορούν να συμβούν ακόμη. Το καλό είναι πως έχουμε την τύχη στα χέρια μας και με νίκη επί του Ολυμπιακού στο ‘Βιθέντε Καλντερόν’ στο επόμενο ματς περνάμε», δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πίρλο: «Ήταν στο χέρι μας»

Στην εξαιρετική σημασία που είχε η νίκη της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού στο Τορίνο, αλλά και στη δύναμη που χρειάστηκε η ομάδα του για την ανατροπή στάθηκε ο Αντρέα Πίρλο μετά το τέλος του ματς.

Πίρλο: «Ήταν στο χέρι μας»
Τις ευκαιρίες που είχε η Γιουβέντους να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ του Ολυμπιακού, αλλά κυρίως στην ηρεμία που χρειάστηκε για να ανατρέψει το εις βάρος της 2-1 σχολίασε ο Αντρέα Πίρλο μετά το φινάλε του ματς.

Ο πολύπειρος μέσος αναφέρθηκε στην ικανοποίηση που άφησε η εικόνα της Γιουβέντους, τονίζοντας: «Ήταν μια σημαντική νίκη, που πήραμε με ηρεμία και το σθένος να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Είναι ντροπή το χαμένο πέναλτι, αλλά είμαστε ικανοποιημένοι απ’ την εμφάνιση. Ήταν κρίσιμης σημασίας νίκη. Γνωρίζαμε ότι ήταν στο χέρι μας. Τώρα απομένουν δύο παιχνίδια που πρέπει να τα δώσουμε όλα, όμως πρωτίστως πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα».

Όσο για το νέο σύστημα που εφάρμοσε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, ο Αντρέα Πίρλο σχολίασε: «Πήγε καλά. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες και είναι κρίμα που δεν κάναμε ακόμα περισσότερες».

Εντινγκά: «Να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος»

Έναν Ολυμπιακό με το ίδιο πάθος περιμένει να δει ο Εντινγκά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως δήλωσε μετά την αναμέτρηση με την Γιουβέντους.

Εντινγκά: «Να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος»
Αισιόδοξος για πρόκριση του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Ντελβίν Εντινγκά, ο οποίος -προσωρινά- είχε δώσει το προβάδισμα απέναντι στην Γιουβέντους (3-2).

«Σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε το θετικό, ότι πετύχαμε δύο γκολ εκτός έδρας. Δεν μου άρεσε βέβαια η αντίδραση που δείξαμε όταν προηγηθήκαμε αλλά βρεθήκαμε γρήγορα πίσω στο σκορ.

Όμως πρέπει να κοιτάξουμε με αισιοδοξία τα επόμενα ματς. Πρέπει να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος την μάχη»
, ήταν τα λόγια του Αφρικανού μέσου.

«Δύο στα δύο» οι Γάλλοι, μαντάρα οι Ιταλοί!

Μόνοι οι Γάλλοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για τα φαβορί στην πρεμιέρα του Eurochallenge την Τρίτη, κάνοντας δύο νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια που έδωσαν.

«Δύο στα δύο» οι Γάλλοι, μαντάρα οι Ιταλοί
Ήτοι, η Ναντέρ νίκησε 77-70 την Κατάγια στη Φινλανδία και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις της. Επίσης, η Λε Μαν νίκησε, έστω και δύσκολα, την Αντβέρπ στην έδρα της και πήρε την πρώτη της νίκη.

Αντίθετα, απέτυχαν παταγωδώς οι Ιταλοί, χάνοντας και τις δυο αναμετρήσεις τους. Πρώτη η Μπρίντιζι, που ηττήθηκε 69-71 από την Ντεν Μπος στην Ολλανδία και «προσγειώθηκε» ανώμαλα. Ακολούθως και η Μπιέλα, που έχασε με άνεση 95-108 στη Φινλανδία από την Κότκα.

Νίκη για την Ουλμ 86-81 στην έδρα τη Σοντερτάλιε. Ήττα εκτός προγράμματος για την Ακαντέμικ στη Σόφια από την Κόρμεντ με 75-80. Το ίδιο ισχύει και για την Τόφας, η οποία έχασε 75-80 στην έδρα της Σάρατοφ. Συντριβή για τους Σκαϊλάνερς με 59-94 από την Ααλσταρ στο Βέλγιο.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα:


1ος όμιλος

Σοντερτάλιε – Ουλμ 71-76
Ντεν Μπος – Μπρίντιζι 71-69

2ος όμιλος

Λουκόιλ Ακαντέμικ – Κέρμεντ 75-80
Ροβινάρι – Τάρτου Ροκ 74-56

3ος όμιλος

Άαρχους – Μπόρας 79-86
Ααλσταρ – Σκαϊλάνερς 94-59

4ος όμιλος

Σάρατοφ – Τόφας 80-75
Αστάνα – Οραντέα (05/11)

5ος όμιλος

Κατάγια – Ναντέρ 70-77
Μπενφίκα – Μονς Χαϊνό (05/11)

6ος όμιλος

Τραμπζονσπόρ – Ατομερόμου 103-81
Γκούσινγκ – Κλουζ (05/11)

7ος όμιλος

Κότκα – Μπιέλα 108-95
Λε Μαν – Αντβέρπ

8ος όμιλος

Σιαουλιάι – Ενισεϊ 93-92
Ουσάκ Σπορτίφ – Μινσκ (05/11) *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιορέντε: «Υποφέραμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο ματς με την είσοδο του Φερνάντο Γιορέντε, ο οποίος τόνισε την δυσκολία που αντιμετώπισε η Γιουβέντους να επικρατήσει του Ολυμπιακού στο Τορίνο.

Γιορέντε: «Υποφέραμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»
Τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Γιουβέντους για να επικρατήσει τελικά του Ολυμπιακού σχολίασε ο Φερνάντο Γιορέντε στις δηλώσεις του μετά το ματς για την τέταρτη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο 29χρονος επιθετικός των Ιταλών αναφέρθηκε στην αντίδραση που είχε η ομάδα του μετά το γκολ των «ερυθρόλευκων», ενώ επισήμανε την ιδιαιτερότητα που έχει το πρόγραμμα του ομίλου από δω και πέρα.

«Πήραμε μια σημαντική νίκη. Υποφέραμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Μόλις μπήκα στο ματς έγιναν πάρα πολλά. Σκόραρε ο Ολυμπιακός, απαντήσαμε… Αυτό που μου άρεσε πάρα πολύ ήταν η αντίδραση που είχαμε μετά το γκολ. Με αυτό το στιλ παιχνιδιού μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε το τέταρτο γκολ, θα ήταν πολύ σημαντικό να έμπαινε το πέναλτι. Από δω και πέρα, ίσως παίξει κάποια σημασία για τον όμιλο το ότι θα αντιμετωπίσουμε πρώτα τη Μάλμε και μετά την Ατλέτικο».

Κόκε: «Νικάμε Ολυμπιακό και περνάμε»

Σύνθημα νίκης-πρόκρισης στο ματς με τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη έδωσε ο Κόκε μετά τη νίκη της Ατλέτικο επί της Μάλμε στη Σουηδία.

Κόκε: «Νικάμε Ολυμπιακό και περνάμε»
Ικανοποιημένος με την εικόνα της Ατλέτικο στη νίκη με 2-0 επί της Μάλμε στη Σουηδία ήταν ο Κόκε. Παράλληλα ο σκόρερ του πρώτου γκολ των «ροχιμπλάνκος» έδωσε το σύνθημα για νίκη επί του Ολυμπιακού στη Μαδρίτη, που θα ισοδυναμεί με πρόκριση στους «16» για την ομάδα του.

«Ξέραμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια δυνατή έδρα κι απέναντι σε μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση. Έπρεπε να μπούμε δυνατά κι αυτό κάναμε. Δεν χαλαρώσαμε στιγμή και βγάλαμε πολλή ενέργεια. Ήμασταν αποτελεσματικοί στην άμυνα κι εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Τώρα θα πρέπει να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να περάσουμε», τόνισε ο μέσος των πρωταθλητών Ισπανίας.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μίτσελ: «Ποιος ξέρει…»

Ικανοποιημένος από τους παίκτες του, παρά την ήττα, δήλωσε ο Μίτσελ, χαρακτηρίζοντας κομβική την επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι, το οποίο μπορεί να φέρει την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Μίτσελ: «Ποιος ξέρει…»
Κανένα παράπονο από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχε ο Μίτσελ. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», μιλώντας στη Nova μετά την ήττα από την Γιουβέντους, στάθηκε στην σωστή αντίδραση της ομάδας του μετά το γκολ του Πίρλο.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην απόκρουση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιδάλ, το οποίο στη συνέχεια ενδέχεται να δώσει και την πρόκριση στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ήταν ένα πολύ καλό δείγμα για το τι μπορούμε να κάνουμε στην Ευρώπη και ποίος ξέρει για το αν μπορεί αυτή η απόκρουση του Ρομπέρτο μας φέρει την πρόκριση. Δυσκολευτήκαμε στην αρχή και δεχτήκαμε το γκολ, όμως μετά την ισοφάριση είχαμε ευκαιρίες και για άλλα γκολ… είναι όμως η Γιουβέντους».

Για το πώς εξηγεί την κατάρρευση μετά το γκολ του Εντινγκά: «Δεν συμφωνώ ότι καταρρεύσαμε. Πιστεύω ότι αντιδράσαμε καλά μετά το γκολ. Παίξαμε με αντεπιθέσεις και οι παίκτες μου κάθε άλλο παρά με απογοήτευσαν».

Πογκμπά: «Έπρεπε να κερδίσουμε»

Η… δίψα για τη νίκη ήταν το κίνητρο της Γιουβέντους για να επικρατήσει του Ολυμπιακού όπως είπε ο εκ των σκόρερ, Πολ Πογκμπά.

Πογκμπά: «Έπρεπε να κερδίσουμε»
Στη σημασία της νίκης επί του Ολυμπιακού και στην ανάλογη συνέχεια που ελπίζει πως θα ‘χει η Γιουβέντους στο Champions League αναφέρθηκε ο Πολ Πογκμπά.

«Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι και έπρεπε να κερδίσουμε. Το γκολ ήρθε από μόνο του… προσπαθούσα να πασάρω στην αρχή, αλλά αφότου κόντραρε στον αντίπαλο μου στρώθηκε και γι’ αυτό σούταρα τελικά. Χάσαμε ένα πέναλτι, έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο και να νικήσουμε κάθε αγώνα. Στο Champions League ποτέ δεν μπορείς να επαναπαύεσαι, θα πρέπει να μάθουμε να μην ολιγωρούμε ούτε δευτερόλεπτο», είπε σχετικά ο Γάλλος άσος.

Μαρινάκης: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι»

Υπερήφανος για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τορίνο απέναντί στη Γιουβέντους δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του αγώνα.

Μαρινάκης: «Είμαστε όλοι υπερήφανοι»
Υπερήφανος για την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο Τορίνο απέναντί στη Γιουβέντους δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του αγώνα.

«Όλοι είμαστε περήφανοι. Ο Ολυμπιακός ομορφαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ανεβαίνουμε επίπεδο. Ονειρευόμαστε. Δεν καταπιανόμαστε με τη λάσπη. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά. Πρέπει να το καταλάβουνε και στην Ελλάδα οι παράγοντες αν θέλουν κι αυτοί να κάνουν κάτι στην Ευρώπη. Σήμερα μας γύρισε η τύχη την πλάτη. Το μόνο που κάνουμε είναι να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά που έπαιξαν με πάθος. Σε ένα γκολ που η τύχη σου γυρίζει την πλάτη στο 2-2 δυστυχώς μας ισοφάρισαν και μετά χάσαμε το ματς. Είδατε έγινε στα τελευταία 20 λεπτά και το πάθος που δείξαμε. Δεν είναι τυχαίο. Πλέον τον Ολυμπιακό τον υπολογίζουν και τον σέβονται. Αυτό μας δίνει δύναμη να εργαζόμαστε σκληρά και να προχωράμε μπροστά», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην κάμερα της Nova και συνέχισε:

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στάθηκε στις συζητήσεις που είχε με τους υπεύθυνους της Γιουβέντους.

«Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις. Στη Γιουβέντους ηγείται ο Ανιέλι ένας άνθρωπος νέος, με νέες ιδέες και ο οποίος ασχολείται πολλές ώρες με την ομάδα. Το να ανταλλάσσεις απόψεις μες έναν τέτοιο άνθρωπο μόνο καλό κάνει», σχολίασε και κατέληξε…

«Αισιοδοξούμε για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει αποτελέσματα αγωνιζόμενος με το ίδιο πάθος και δύναμη. Ο Ολυμπιακός προχωράει», κατέληξε.