Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ρεζίλι η Άρσεναλ, πάρτι η Ντόρτμουντ!!

Απίστευτη κηδεία για την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Οι «κανονιέρηδες» αν και προηγούνταν με τρία γκολ, το τελευταίο μισάωρο… κοιμήθηκαν και η Άντερλεχτ πήρε βαθμό… θαύμα (3-3)! Στους «16» ήδη η Ντόρτμουντ.

Ρεζίλι η Άρσεναλ, πάρτι η Ντόρτμουντ
Γκέλα... μεγατόνων για την Άρσεναλ. Το 3-0 στο 58' προμήνυε μια εύκολη νίκη για τους κανονιέρηδες απέναντι στην Άντερλεχτ... μέχρι να έρθει ο λήθαργος. Οι Βέλγοι πάλεψαν μέχρι τέλους και μέσα σε μισή ώρα έφεραν τα πάνω κάτω παίρνοντας έναν απίστευτο βαθμό 3-3.

Η Ντόρτμουντ φόρεσε για άλλη μια βραδιά Champions League τα καλά της και με ιδιαίτερη άνεση «σφράγισε» το εισιτήριο της επόμενης φάσης, στο πάρτι 4-1, που είχε σκόρερ και τον Παπασταθόπουλο, απέναντι στην Γαλατασαράι στην Γερμανία.

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:
1.Ντόρτμουντ 9
2.Άρσεναλ 7
3.Άντερλεχτ 2
4.Γαλατασαράι 1


Ντόρτμουντ – Γαλατασαράι 4-1
(39’ Ρόις, 54’ Παπασταθόπουλος, 73’ Ιμόμπιλε, 84’ Καγιά – 69’ Μπαλτά)

Όταν είναι Ντόρτμουντ…. η Ντόρτμουντ δεν φοβάται. Για ακόμη ένα ματς στο Champions League η ομάδα του Κλοπ έδειξε τα δόντια της και άφησε πίσω τις τραγικές εμφανίσεις στην Bundesliga. Αυτή τη φορά την πλήρωσε η Γαλατασαράι, που έγινε ιδανικό «θύμα» στο πάρτι των Γερμανών στο «Signal Iduna Park». O Ρόις άνοιξε το σκορ στο 39’ και έκανε ακόμη πιο εύκολη την υπόθεση των γηπεδούχων. Οι Τούρκοι «άνοιξαν» τις γραμμές τους και βγήκαν οι αδυναμίες. Έπειτα από φάση διαρκείας ο Παπασταθόπουλος, πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League, με προβολή που θα ζήλευε και σέντερ φορ στο 54’. Η Γαλατά ξαναμπήκε στο ματς με τον Μπαλτά στο 69’. Μετά την ισοφάριση οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα και οι παίκτες του Κλοπ το εκμεταλλεύτηκαν πετυχαίνοντας άνετα ακόμη δύο γκολ, το πρώτο με τον Ιμόμπιλε (73’) και το δεύτερο χάρη σε αυτογκόλ του Καγιά (84’).

Άρσεναλ – Άντερλεχτ 3-3
(25’ Αρτέτα, 29’ Σάντσες, 58’ Τσάμπερλεϊν – 61’, 73’ Βάντεν Μπόρε, 90’ Μίτροβιτς)

Με το καλησπέρα αφεντικό στο «Emirates» η Άρσεναλ. Η ομάδα του Βενγκέρ δεν άφησε περιθώρια στην Άντερλεχτ, που πιέστηκε ασφυκτικά και έκανε το λάθος στην άμυνα. Ο Αρτέτα δεν αστόχησε» από την «άσπρη βούλα» κι έκανε στο 25’ το 1-0. Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι Βέλγοι δέχτηκαν και το δεύτερο χτύπημα, με τον Σάντσες στο 29ο λεπτό να διπλασιάζει τα τέρματα των Λονδρέζων. Το… ίδιο κόλπο χρησιμοποίησε η Άρσεναλ και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Τσάμπερλεϊν έπειτα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια έγραψε το 3-1 στο 58’ και έφερε μια αγκαλιά την ομάδα του με τη νίκη. Η Άντερλεχτ πάντως δεν εγκατέλειψε, απάντησε άμεσα με τον Βάντεν Μπόρε (61’) και ο ίδιος παίκτης έβαλε «φωτιά» στο ματς στο 73’ ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι. Οι Βέλγοι το πίστεψαν και καλά έκαναν αφού η Άρσεναλ είχε μείνει στα σίγουρα. Στο φινάλε η φιλοξενούμενοι μετέτρεψαν σε κηδεία την διαφαινόμενη γιορτή των Λονδρέζων που δέχτηκαν την ισοφάριση με κεφαλιά του Μίτροβιτς στην εκπνοή.

Η επόμενη αγωνιστική (5η):
Τετάρτη 26/11
Άντερλεχτ-Γαλατασαράι
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: