Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

FIFA: Συγγνώμη από τους Ουκρανούς για Κριμαία!!

Η FIFA ζήτησε συγνώμη από την Ουκρανία για ένα σφάλμα κατά τη διάρκεια παρουσίασης, την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα, του λογότυπου για το παγκόσμιο κύπελλο του 2018, όπου η χερσόνησος της Κριμαίας φερόταν να αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η ουκρανική ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή της FIFA, στην οποία εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και τονίζει: «Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της τελετής, εμφανίστηκε και ένας χάρτης, που διέφυγε της προσοχής μας και στον οποίο συμπεριλαμβανόταν και η περιοχή της Κριμαίας στη ρωσική επικράτεια. Λυπούμαστε για την αναστάτωση που προκάλεσε το ατυχές αυτό περιστατικό και σας διαβεβαιώνουμε ότι στο μέλλον θα είμαστε πιο προσεκτικοί με το υλικό που παράγεται από τρίτους».
Η Ουκρανία ζήτησε επίσημα τον Αύγουστο από την FIFA και την UEFA να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας επειδή επιτρέπει σε τρεις συλλόγους της Κριμαίας να μετέχουν στα ρωσικά πρωταθλήματα. Μια ειδική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές αγωνίζεται από το Σεπτέμβριο για την επίλυση του ζητήματος.
*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: