Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Να ‘σαι 17χρονος και να σκοράρεις στο Champions League…!

Ο Οφορίκουε το γνωρίζει από πρώτο χέρι. Είναι άλλωστε ο νεότερος σκόρερ στο Champions League. Από απόψε και ο Εμπολό της Βασιλείας ξέρει πως είναι να βάζεις γκολ στα 17 σου χρόνια, γράφοντας ιστορία.

Να ‘σαι 17χρονος και να σκοράρεις στο Champions League…
Άλλοι 17χρονοι πάνε σχολείο. Διαβάζουν για πανελλήνιες. Ετοιμάζονται για σπουδές. Άλλοι, όμως, ζουν διαφορετικά το... παραμύθι τους! Όπως ο Εμπολό της Βασιλείας.

Γιατί σε ηλικία 17 ετών και 263 ημερών, ο «πιτσιρικάς» κατάφερε να βρει δίχτυα απέναντι στη Λουντογκόρετς και να γίνει ο έκτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League! Μια επίδοση που δεν την συναντάς κάθε μέρα. Κάθε άλλο…

Φυσικά πρώτος διδάξας είναι ο «δικός μας» Οφορίκουε, που τον μακρινό Οκτώβρη του 1997 -σε ένα «μαύρο» φεγγάρι για τον Ολυμπιακό (στο 5-1 απ’ τη Ρόζενμποργκ)- είχε καταφέρει να γίνει (και να διατηρείται ακόμα εκεί) ο πιο μικρός που το «κολλάει» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όντας τότε μόλις 17 χρονών και 194 ημερών!

Για την ιστορία, δεύτερος στη σχετική λίστα είναι ο Κόβατσιτς (17 ετών 215 ημερών), ενώ το… χάλκινο μετάλλιο μοιράζονται δύο, καθώς τόσο ο Σεσκ Φάμπρεγας, όσο και ο Μπόγιαν Κρικιτς είχαν πετύχει κάτι ανάλογο, όντας δύο μέρες μεγαλύτεροι απ’ τον Σέρβο.

Και προτού λοιπόν βρούμε το νέο μας «ήρωα» στην έκτη θέση, υπάρχει και ο Μάρτιν Κλέιν που συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα, με το γκολ που είχε σημειώσει (ως παίκτης της Σπάρτα Πράγας) απέναντι στον Παναθηναϊκό το 2002, σε ηλικία 17 ετών και 240 ημερών. Πιο κάτω απ’ τον Εμπολό συναντάμε παίκτες όπως ο Ράμσεϊ (17 ετών και 300 ημερών) και ο Μπενζεμά (17 ετών 352 ημερών). *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: