Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Η δεύτερη νιότη του Τιερί Ανρί!! (vids)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον Τιερί Ανρί, ο οποίος στα 37 του χρόνια έχει πάρει από το χέρι τους New York Red Bulls και τους οδηγεί στον τίτλο.
Πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς παγκοσμίως την τελευταία 15ετία. Τον ποδοσφαιριστή που είχε ως σήμα κατατεθέν το ΤΕΛΕΙΟ πλασέ και αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της Άρσεναλ. Είναι ο άνθρωπος που αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου (228 γκολ) και φυσικά είναι αυτός που με 30 τέρματα τη σεζόν 2003-04 οδήγησε τους «κανονιέρηδες» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς ήττα. Γι’ αυτό και το παρατσούκλι ‘’The Invincibles’’.
Ένα κλασικό σέντερ-φορ, που με την πάροδο των χρόνων μετετράπη σε αριστερό εξτρέμ. Εμπνευστής αυτής της κίνησης ήταν ο Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος διακρίνοντας το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Γάλλου επιθετικού, κατάλαβε πως θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα, εκτός από τα γκολ.
Με τη μετακίνησή του στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Ανρί ξεκίνησε να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του, αυτή τη φορά όχι ως εκτελεστής, αλλά ως δημιουργός. Πάνω από 50 ασίστ έβγαλε σε δύο σεζόν (2002-03 και 2004-05), με τη θέση του αριστερού επιθετικού να τον καθιερώνει τόσο στην Μπαρτσελόνα (2007-10), όσο και στην εθνική Γαλλίας.
Από το 2010 έχει μετακομίσει στη Νέα Υόρκη (με εξαίρεση δύο μήνες στις αρχές του 2012 που επέστρεψε ως δανεικός στην αγαπημένη του Άρσεναλ) αγωνιζόμενος στους Red Bulls. Μέσα σε αυτό το διάστημα δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κατηγορηθεί για αδιαφορία και πως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως άπαντες να περίμεναν... θαύματα από έναν επιθετικό παγκοσμίου κλάσης και έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Αν εξαιρέσει κανείς την πρώτη του χρονιά στις ΗΠΑ, τα νούμερά του δεν ήταν άσχημα. Φέτος όμως κάτι έχει αλλάξει. Το μάτι του... γυαλίζει και δείχνει πως θέλει να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα σαν να είναι το πρώτο της καριέρας του. Όμως για ένα γεννημένο πρωταθλητή, όπως είναι ο Ανρί κάθε τίτλος είναι μοναδικός. Τι κι αν μετρά στο παλμαρέ του Παγκόσμιο Κύπελλο, Euro, Τσάμπιονς Λιγκ, πρωταθλήματα, κύπελλα και δεκάδες ατομικές διακρίσεις, ο Γάλλος σούπερ σταρ θέλει και το MLS με την ομάδα της Νέας Υόρκης. Γιατί έτσι είναι οι πραγματικοί πρωταθλητές... αχόρταγοι. Άλλωστε, όπως δήλωσε και ο ίδιος, «η επιθυμία μου για τίτλους δε θα σταματήσει ποτέ».
Ίσως να θέλει να κάνει και ένα δώρο στους φίλους της ομάδας, μια και το συμβόλαιό του με τους Red Bulls λήγει με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν και ο ίδιος είναι ήδη στα 37. Ο Ανρί μπορεί να μη σκόραρε στον πρώτο ημιτελικό της ανατολικής περιφέρειας κόντρα στην DC United, όμως με τις δύο ασίστ του, οδήγησε την ομάδα του σε καθαρή νίκη με σκορ 2-0. Δύο ασίστ που ήρθαν να προστεθούν στις 12 που είχε από την κανονική περίοδο.
Οι συμπαίκτες του αποθεώνουν τον αρχηγό και ηγέτη τους, όμως ο ίδιος κρατά χαμηλούς τόνους. «Δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμα. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα και θα πρέπει να τα δώσουμε όλα στον επαναληπτικό στην Ουάσινγκτον». Γιατί στα 37 του και με τόσες εμπειρίες στην πλάτη του, ο Ανρί γνωρίζει καλά πότε είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. Και ο Γάλλος ξέρει πως αυτή η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα για τους New York Red Bulls.





*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: