Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Ρεάλ... άκοπα!!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης είναι και προχωράει! Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με το «φτωχό» πλην άνετο 1-0 τη Λίβερπουλ και πέρασε ήδη στους 16 του Champions League. Ευρεία νίκη για Βασιλεία επί της Λουντογκόρετς.

Ρεάλ... άκοπα!
Ούτε ίδρωσε, ούτε μόχθησε, ούτε τίποτα! Ακόμα κι έτσι, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν συνάντησε δυσκολίες κόντρα στην ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε Λίβερπουλ (με αρκετές αλλαγές) και επικρατώντας 1-0, πέρασε στους «16» του Champions League.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Βασιλεία διέλυσε τη Λουντογκόρετς (4-0) και διπλασιάζοντας τις νίκες της μετά από τέσσερις αγωνιστικές, ανέβηκε στη δεύτερη θέση και δείχνει φαβορί για να πάρει το άλλο εισιτήριο.

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0

Η με πολλές αλλαγές Λίβερπουλ δε μπορούσε να περιμένει και πολλά μέσα στο Μπερναμπέου. Κάθε άλλο. Η Ρεάλ Μαδρίτης εξ’ αρχής ανέλαβε το ρόλο του αφεντικού, πίεσε για το γκολ και όσο κι αν ο Μινιολέ κατέβασε στο πρώτο μισάωρο ρολά (σε αρκετές φάσεις), εν τέλει το τέρμα δεν το γλίτωσε! Ο εκπληκτικός φέτος Μαρσέλο έβγαλε μπαλιά… λουκούμι στην άμυνα των Άγγλων, ο Μπενζεμά πετάχτηκε και με προβολή έγραψε το 1-0.

Οι κόκκινοι δεν έκαναν τίποτα στο ματς, λες και το ‘χαν πάρει απόφαση από πριν πως θα χάσουν στην Ισπανία. Ούτε βέβαια οι πρωταθλητές Ευρώπης πίεσαν πολύ στο δεύτερο μέρος. Κράτησαν δυνάμεις, αφού έβλεπαν πως δεν υπήρχε και κίνδυνος να δεχθούν κάποιο γκολ. Το 1-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, με τον Κριστιάνο να ψάχνει το γκολ, αλλά να μην του κάθεται και τη μεγαλύτερη ευκαιρία της Ρεάλ στην επανάληψη να είναι ένα δοκάρι του Μπέιλ στο 70’. Κι όλα αυτά με τον Κασίγιας -στην 144η συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση- να παρακολουθεί σε ένα από τα πιο άνετα βράδια του.

Βασιλεία-Λουντογκόρετς 4-0

Πραγματικό show απ’ τους Ελβετούς στο «σπίτι» τους που χαροποίησαν και με το παραπάνω τους φιλάθλους τους. Το… πάρτι ξεκίνησε στο 34’ με τον 17χρονο Εμπολό να ανοίγει το σκορ και να δείχνει το δρόμο προς το τρίποντο. Και πριν καν κλείσει το πρώτο μέρος, ήρθε ο Γκονζάλες (41’) να κλειδώσει ουσιαστικά τη νίκη, απ’ τη στιγμή και που η Λουντογκόρετς δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα των προηγούμενων αγώνων.

Η Βασιλεία δεν σταμάτησε εκεί. Ήθελε κι άλλο. Και ο Γκάσι στο 59’ έκανε το ματς… over, συνεχίζοντας το «γλέντι» σε ένα εξαιρετικό βράδυ για τους γηπεδούχους. Το επιθετικό ένστικτο τους… χώραγε ακόμα ένα γκολ. Με τον Σούσι στο 65’ να βάζει κι αυτός το λιθαράκι του και να διαμορφώνει το τελικό, εμφατικό και απόλυτα δίκαιο 4-0.


Τα αποψινά αποτελέσματα:

Βασιλεία-Λουντογκόρετς 4-0
(34’ Εμπολό, 41’ Γκονζάλες, 59’ Γκασί, 65’ Σούσι)

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 1-0
(27’ Μπενζεμά)

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου (μετά από 4 αγώνες):

1. Ρεάλ Μαδρίτης 12
2. Βασιλεία 6
3. Λουντογκόρετς 3
4. Λίβερπουλ 3

Η επόμενη (5η) αγωνιστική (26/11):

Λουντογκόρετς-Λίβερπουλ
Βασιλεία-Ρεάλ Μαδρίτης*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: