Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα;

Γκέλα ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στην Τούμπα και να περάσει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Μπλοκαρίστηκε από το ταμπούρι του Αναστό και έμεινε στο 0-0.
Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα;
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να είναι καλός στο πρώτο μέρος και άτυχος, αφού ο Κάρολ... είχε κατεβάσει ρολά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος με μόλις μία υποψία ευκαιρίας! Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 10 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Ατρόμητο, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μόνο που η Ένωση έχει ένα ματς λιγότερο και οι «αιώνιοι» δύο.

Αυτό που κρατάμε πάντως, είναι πως μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ και τα πρώτα σχόλια στον ΠΑΟΚ πως πάνε για πρωτάθλημα, δεν έχουν νίκη, καθώς ήρθε από τον Ολυμπιακό και το 0-0 σήμερα.
Δεν ρίσκαρε ο Μπόλονι...

Παρά τις δοκιμές των τελευταίων ημερών, ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να μην κάνει τελικά ροτέισον στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με όλα του τα «όπλα» και μία έκπληξη, αφού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς και όχι ο Κρέσιτς. Στην άμυνα ήταν οι Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Έτο, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ίβιτς, Γκαρσία και Φωτάκης. Ο τελευταίος τραυματίστηκε όμως στο 34' και αντικαταστάθηκε από τον Αρίας. Στις πτέρυγες έπαιζαν οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Για τον ΟΦΗ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ, στα άκρα της άμυνας οι Μπουλούτ και Γαλανόπουλος, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη και Γεωργίου. Οι Μπόντορ, Κάλαϊτζιτς και Βερόν ήταν στα χαφ, οι Σίσιτς και Παπουλής στα πλάγια και Μάντζιος στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ... πυροβολούσε, ο Κάρολ έδιωχνε!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώρα λεπτά περιόρισαν τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, κάτι στο οποίο βοήθησε φυσικά και το αμυντικό πλάνο του Νίκου Αναστόπουλου. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6', όταν ο Κάρολ απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Φωτάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης βγήκε μόνος του απέναντι από τον πορτιέρο των Κρητικών, αλλά γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος! Η πρώτη αντίδραση των Κρητικών, οι οποίοι απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις, σημειώθηκε στο 15', όταν ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Βερόν. Μετά από αυτή την φάση, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν και πάλι μπροστά στο 29', με τον Παπουλή να φεύγει στην κόντρα και τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Πριν από αυτή την φάση όμως, είχαν προηγηθεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δύο καλά σουτ των Φωτάκη και Γκαρσία, τα οποία σταμάτησε ο Κάρολ, ενώ ο πορτιέρο του ΟΦΗ είπε διπλό «όχι» σε προσπάθειες των Βιεϊρίνια και Ίβιτς στην λήξη του ημιχρόνου. Σύμφωνα με την εικόνα του ματς, ο «Δικέφαλος» άξιζε κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δεν μπόρεσε να το πετύχει, αφού ο Κάρολ είχε... κατεβάσει ρολά. Πέντε τελικές είχε ο ΠΑΟΚ, πέντε αποκρούσεις ο τερματοφύλακας των Κρητικών.


Ο Αναστόπουλος... εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με... φόρα και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν για κάποιο γκολ, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν άριστα στημένος αμυντικά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά να μην απειλεί. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο 66' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι συνέχιζε να πιέζει και να... κουβαλάει την μπάλα στην περιοχή την Κρητικών, ωστόσο φάση δεν είχε. Δεν είναι τυχαίο, πως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Κάρολ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία σπουδαία επέμβαση. Έτσι λοιπόν, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΟΦΗ μάλιστα να χάνει και δύο ευκαιρίες στις καθυστερήσεις!

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (34' Αρίας), Ίβιτς (78' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (65' Σουμπίνιο), Βερόν (67' Ρόβας), Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (88' Σόουζα), Μάντζιος.

«Όταν χάνεις ευκαιρίες το πληρώνεις!»

Ο προπονητής του Άρη, Σάκης Τσιώλης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την ισοπαλία με τον Εργοτέλη, τονίζοντας ότι όταν χάνει μία ομάδα ευκαιρίες μετά το πληρώνει με τον χειρότερο τρόπο.
Σάκης Τσιώλης: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως από το 60ό λεπτό μέχρι το 85' μας δόθηκαν ευκαιρίες να... καθαρίσουμε το ματς και δεν τις αξιοποιήσαμε. Όταν χάνεις ευκαιρίες το πληρώνεις με τον χειρότερο τρόπο. Η ομάδα ήταν πολύ πιο παθιασμένη σήμερα. Κυνήγησε το γκολ. Έπρεπε όμως να είχε... τελειώσει πιο γρήγορα τον αγώνα».

Πώς το κατάφερες αυτό, ρε Άρη;

Ο Άρης σκόραρε επιτέλους στο πρωτάθλημα, αλλά νίκη δε σταύρωσε. Ο Σανκαρέ έκανε σεφτέ τα γκολ, αλλά ο Εργοτέλης ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με τον Μπούντιμιρ, παρότι έπαιζε με 10 από το 81΄!
Πώς το κατάφερες αυτό, ρε Άρη;
90+ Γκολ για τον Εργοτέλη: Ο Μπούντιμιρ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λεάλ φέρνει το ματς στα ίσια. 1-1
90'+ Φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεάλ, η μπάλα έφυγε λίγο πιο πάνω από το δεξί "γάμα" του Βελλίδη
88' Σουτ του Μπέτο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βελλίδης
84' Σουτ του Καπετάνου, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ.
81' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βίσιο, για χέρι. Με 10 ο Εργοτέλης
77' Καλή στιγμη για τον Εργοτέλη με το σουτ του Κατσικοκέρη να καταλήγει για λίγο άουτ..
74' Κίτρινη στον Ιάκομπ
73' Αλλαγή για τον Εργοτέλη: Ο Κατσικοκέρης αντί του Φραγκουλάκη
61' Κίτρινη στον Παπαστεριανό
59' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Νέτο αντί του Κασναφέρη.
55' Ο Ντίκο από πολύ καλή θέση κάνει μία κεφαλιά που περνάει άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη για το 0-2.
54' Αλλαγές για τον Εργοτέλη: Ο Μπέτο στη θέση του Κουτσιανικούλη και ο Λεάλ αντί του Σαρρή.
52' Αλλαγή για τον Άρη: Ο Ιάκομπ αντί του Ακόστα.
47' Σουτ του Τζούνιορ άουτ.
46' Έναρξη δευτέρου μέρους
Ληξη ημιχρόνου
45'+ Γκολ για τον Άρη: Ο Σανκαρέ ανοίγει το σκορ στο Παγκρήτιο
43' Φάουλ του Καπετάνου ο Φατί πήρε την κεφαλιά στην άστοχη έξοδο του Πίρσον όμως η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου.
36' Θεαματική απόκρουση του Βελλίδη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρομάνο.
30' Ο Γιοβάνοβιτς θα διώξει προ του Πίρσον την σέντρα του Φατί.
27' Καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Καπετάνο, εξίσου ωραία η απόκρουση του Πίρσον σε κόρνερ
26' Κίτρινη στον Βίσιο
25' Κεφαλιά του Μπούντιμιρ, ύστερα από σέντρα του Ρομάνο, η μπάλα έφυγε άουτ.
20' Καλοχτυπημένο φάουλ από τον Ουμπίντες, ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.
19' Κίτρινη κάρτα στον Σασιασβίλι για το φάουλ πάνω στον Μίσελ
Βρέχει πολύ στο Παγκρήτιο κάτι που δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών
14' Σουτ του Φραγκουλάκη άουτ
10' Πρώτο σουτ στο παιχνίδι από τον  Κουτσιανικούλη, έξω από την περιοχή, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει εύκολα.
6' Γύρισμα του Φατί από αριστερά αλλά το σουτ του Καπετάνου δεν ήταν καλό.
1' Έναρξη αγώνα
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Ρομάνο, Τζούνιορ, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ, Σαρρής, Γιοβάνοβιτς, Φραγκουλάκης, Μπουντιμίρ, Κουτσιανικούλης.
Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Ντίκο, Παπαστεριανός, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί, Καπετάνος, Ουμπίντες, Ακόστα, Καζναφέρης, Πρίττας
 

Πανό και λουλούδια στην Τούμπα!!

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, οι παίκτες του «Δικεφάλου» κατέθεσαν λουλούδια στη Θύρα 4, στη μνήμη των έξι παιδιών, που χάθηκαν πριν 12 χρόνια στο δυστύχημα των Τεμπών.
Πανό και λουλούδια στην Τούμπα
Μάλιστα, οι φίλοι των γηπεδούχων κρατούν ένα πανό στο οποίο αναγράφεται "Θυμήσου τους φίλους που έφυγαν δεν έχεις τίποτα να χάσεις οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις".

Στο γήπεδο σήμερα υπάρχει μόνο το συγκεκριμένο πανό και άλλα 12 με τα ονόματα των παιδιών που χάθηκαν.

Καθαρίζει ο Ποντόλσκι για την Κολωνία (BINTEO)

Ο Λούκας Ποντόλσκι άνοιξε το σκορ με εκτέλεση φάουλ στο 24’ στο ματς της Κολωνίας με το Αννόβερο και στο 85’ αφού «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο τελείωσε τη φάση και το ματς με το αριστερό.
Καθαρίζει ο Ποντόλσκι για την Κολωνία (BINTEO)
Τα «κριάρια» με τη νίκη αυτή αναρριχήθηκαν στη δέκατη θέση με 13 βαθμούς, ενώ το Ανόβερο παρέμεινε στην έκτη θέση με 15 βαθμούς.

Ντρίπλες, ντρίπλες και... γκολ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνήθως οι πολλές... ντρίπλες έχουν άσχημη κατάληξη στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Σίνια της Τολούκα στο ματς με τη Σάντος τελικά αφού παραλίγο να ντριπλάρει και τον... εαυτό του, τελικά έβαλε ένα πολύ ωραίο γκολ!
Ντρίπλες, ντρίπλες και... γκολ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Φερέιρα φτιάχνει ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη (3-2) του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης και… των διαιτητών στα «Πηγάδια»!
Ο Φερέιρα φτιάχνει ομάδα για να κερδίζει και τους διαιτητές!
Ο διαιτητής Παπάς …..προσπάθησε. Αφησε τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες από το 34 σε φάση που δεν ήταν για δεύτερη κίτρινη στον Βιτόλο. Στην ίδια φάση ο διαιτητής έκανε το ….παγώνι και τιμώρησε τον Σταθάκη με κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα για εκτός φάσης αντιαθλητικό χτύπημα στον Βιτόλο.

Πιο πριν αντί να αποβάλει τον Βιβιάνι, που έκανε πέναλτι στον Λέτο, ο οποίος ήταν σε προφανή θέση για γκολ, του έδειξε κίτρινη. Με 9 παίκτες αν έπαιζε η Ξάνθη θα μιλάγαμε και για άλλο παιχνίδι. Παρόλα αυτά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά φαίνεται ότι βρήκε την χημεία και φτιάχνει ομάδα, για να κερδίζει και τους διαιτητές. Αυτό ήταν χθες ο Παναθηναϊκός. ΟΜΑΔΑ και για αυτό κέρδισε. Επαιξαν όλοι με αυτοθυσία και με ψυχή και έστειλαν μήνυμα στον Ολυμπιακό , που νομίζει ότι θα κάνει περίπατο , αλλά προς το παρόν είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή.

Η μπάλα που έπαιξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίωρο έδειξε ότι ο Φερέιρα δούλεψε πολύ αυτό τον μήνα της αποχής και η δουλειά βγαίνει. Ο Πορτογάλος δικαιώνεται και από την αλλαγή της τακτικής σε 4-4-2 και από την χρησιμοποίηση του Λέτο εντός περιοχής και από την προτίμηση του Κλέιτον στην επίθεση. Ετσι ο Παναθηναϊκός κερδίζει πολύ σε ταχύτητα και ποιότητα και μια ματιά στα δύο πρώτα γκολ αν ρίξει κανείς θα καταλάβει. Ο Κουίνσι δείχνει παίκτη που για πλάκα μπορεί με μία ενέργεια να κρίνει πολλά παιχνίδια φέτος υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα φαίνεται ότι είναι μία ταχύτητα παραπάνω από την περσινή. Ο Φερέιρα φαίνεται ότι κερδίζει το στοίχημα και μετά το κάζο του καλοκαιριού και του αποκλεισμού της Ευρώπης , αντιδράει και φτιάχνει μία ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις. Και αν την αφήσουν τα διοικητικά να ηρεμήσει τότε μπορεί με επιμονή και πίστη να κάνει αυτό, που λίγοι πιστεύουν σήμερα. Να πάρει το πρωτάθλημα. Και το λέω αυτό βλέποντας την ομάδα να κερδίζει με 10 παίκτες χθες και κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες κόντρα στην Ξάνθη εκτός έδρας και την προηγούμενη αγωνιστική πάλι με 10 παίκτες η ομάδα του Φερέιρα όχι μόνο άντεξε στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και έφερε 1-1, αλλά παραλίγο να νικήσει κιόλας.

ΥΓ: Εζησα για να το δω και αυτό. Κάποιον Βλάση Τσάκα να βάζει τελεσίγραφα στους μετόχους του Παναθηναϊκού και να απειλεί με αποχώρηση του πρίγκιπα αν δώσουν εξουσιοδότηση στην Arboris capital να φέρει πρόταση. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει έρμαιο του κάθε χθεσινού να βάζει τελεσίγραφα και για αυτό ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ.

Πηγή: sday.gr

Γι` αυτό είσαι ο Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Θαυμάστε την έξοχη πάσα με προσποίηση που έδωσε ο Λιονέλ Μέσι στο χτεσινό ματς της Μπαρτσελόνα με τη Σανταντέρ!
Γι` αυτό είσαι ο Μέσι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Διατήρησε το αήττητο η Νιούκαστλ!!

Νούκαστλ και Τότεναμ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2, με την αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Europa League να παίρνει δύο φορές το προβάδισμα, χωρίς ωστόσο, να μπορεί το διατηρήσει.
Διατήρησε το αήττητο η Νιούκαστλ
Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ άνοιξε το σκορ στο 40' με εύστοχη εκέτελεση πέναλτι του Φαν Ντερ Φαρτ, ωστόσο οι "ανθρακωρύχοι" απάντησαν με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφάρισαν με τον Ντεμπά Μπα στο 48'.

Τα "σπιρούνια" ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Ντεφόε στο 68', αλλά οι γηπεδούχοι και πάλι είχαν την απάντηση, ισοφαρίζοντας με τον Αμεόμπι στο 86', παραμένοντας έτσι αήττητοι στο πρωτάθλημα της Premier League.

Ο αεράτος κι ο υψοφοβικός!!

Έτοιμος ήμουν. Όχι μόνο να πανηγυρίσω, αλλά και να γράψω διθυράμβους. Έτοιμος και με τίτλο. «Σφύρα το, βρεεε». Όχι στον διαιτητή, αλλά στον Γιωργάκη ή -έστω- στον Μπιγκ Μπένι. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι... Γράφει ο Μίλτος ο Νταλικέρης
Ο αεράτος κι ο υψοφοβικός
Περίμενα να κερδίσει ο ΠΑΣ τον Πανιώνιο στους Ζωσιμάδες, να περάσουμε μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία (ο ΠΑΟΚ έπαιζε αργότερα, έτσι κι αλλιώς) και να βγουν ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός της ανοικονομίας, να πουν -πριν αρχίσει το ματς της Τούμπας- ότι ...τέλειωσε το πρωτάθλημα!
Ότι δεν έχουμε λεφτά για μπάλες, ότι η Τρόικα θέλει να κοπούν οι μισθοί των ποδοσφαιριστών, ότι η Μέρκελ θέλει να υπάρχει μόνο Μπουντεσλίγκα. Κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Ότι το πρωτάθλημα τέλειωσε στην 6η αγωνιστική και πριν το ΠΑΟΚ - ΟΦΗ κι ότι πρωταθλητής για τη σεζόν 2011-11 (προσέξτε τα δύο εντεκάρια) είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Άγιαξ της Ηπείρου. Για να γίνει του χρόνου το πρώτο ματς ...Άγιαξ - Άγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ, να γνωρίσουν οι Ζωσιμάδες πιένες και οι Ευρωπαίοι τα νταούλια και τα κλαρίνα.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr

Οι κόκκινες και ο ηγέτης Λέτο!!

Μήπως ο Φερέιρα πρέπει να τραβήξει κανένα αυτάκι στους παίκτες του Παναθηναϊκού; Δεν γίνεται, δηλαδή, η ομάδα να χάνει ή να κινδυνεύει να χάσει πόντους από απερισκεψίες κι επιπολαιότητες. Ο σκύλος εξηγείται και κάνει την ανάλυσή του.
Οι κόκκινες και ο ηγέτης Λέτο!
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, παραλίγο να την πατήσει όπως και στο Περιστέρι. Τότε είχε αποβληθεί νωρίς – νωρίς ο Καρνέζης και η τακτική των πράσινων έγινε άνω – κάτω. Εντάξει, ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού προσπάθησε να γλιτώσει τα χειρότερα, όμως την αποβολή δεν την γλίτωσε. Σε εκείνο το ματς ο Ατρόμητος κατάφερε να προηγηθεί και στο τέλος ο Παναθηναϊκός πήρε με τον Λέτο τουλάχιστον τον έναν βαθμό.
Σήμερα στην Ξάνθη οι φιλοξενούμενοι κάνουν γρήγορα – γρήγορα το 0-2, αλλά μετά έρχεται η αποβολή του Βιτόλο. Δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι δυο κίτρινες, σημασία έχει ότι ένας τόσο έμπειρος παίκτης δεν γίνεται να δίνει δικαιώματα στους διαιτητές. Και, μάλιστα, σε ένα εφτάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός, αν κι έβαλε τρία γκολ εκτός έδρας, κινδύνεψε στο τέλος να ισοφαριστεί, αφού υποχρεώθηκε να παίζει για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Θα πρέπει, μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του να διαμαρτύρονται πιο αραιά στους διαιτητές για να μην τρώνε τζάμπα και βερεσέ και κίτρινες.
Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο Λέτο είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης αυτής της ομάδας. Έχει σκοράρει και στα τέσσερα ματς πρωταθλήματος ως τώρα, ενώ σιγά – σιγά βρίσκει και συμπαραστάτη του τον Κουϊνσι που βελτιώνεται αγώνα με τον αγώνα.
Γενικά, ο Παναθηναϊκός από την μέση και μπροστά δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα. Εκεί που τα χαλάει είναι στην ανασταλτική του λειτουργία, αλλά και στην ανωριμότητα που δείχνουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές του κάποιες φορές.
πηγή: sportdog.gr

"Δεν άκουσα το σύνθημα, ήμουν απορροφημένος"

Ο Βλάσης Τσάκας, μετά το τέλος του αγώνα στα Πηγάδια, δήλωσε πως δεν άκουσε το σύνθημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού εναντίον του.
"Δεν άκουσα το σύνθημα, ήμουν απορροφημένος"
«Δεν άκουσα το σύνθημα γιατί ήμουν απορροφημένος στο ματς. Να μην ανησυχεί ο κόσμος όλα τθα πάρουν το δρόμο τους. Μίλησα με τον Πρίγκιπα κατά τη διάρκεια του αγώνα έβλεπε το ματς. Τα χαρτιά έχουν σταλεί και περιμένουμε ενημέρωση από τον Βαρδινογιάννη», τόνισε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα και πρόσθεσε:

«Εμείς δεν βάζουμε τελεσίγραφα και δεν εκβιάζουμε, όμως, δεν γίνεται να μιλάνε με μεσολαβήτριες εταιρίας ενώ εμείς έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση».

"Άξιοι της μοίρας μας"

Με τους παίκτες του τα έβαλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, σημειώνοντας με... παράπονο οτι "δεν γίνεται με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βάζουμε πέντε γκολ και να δεχόμαστε επτά".
"Άξιοι της μοίρας μας"
"Είμαστε άξιοι της μοίρας μας γιατί πετάμε παιχνίδια κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολλοί κακοί και χάναμε 2-0 χωρίς να πιεστούμε από τον αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν έχω παράπονο, θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ και κάναμε πολλές ευκαιρίες αλλά στο τέλος πάλι χάσαμε".
Για την απόδοση της ομάδας του κόντρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό είπε:
"Δεν γίνεται με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό να βάζουμε πέντε γκολ και να δεχόμαστε επτά. Ο αντίπαλος είχε λίγες ευκαιρίες και πέτυχε τρεις γκολ και εμείς με καμιά δεκαριά και βάλαμε δυο. Μετά το 2-3 αντί να φέρουμε την μπάλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού ήμασταν επιπόλαιοι αλλά εγώ πίστευα στην ισοφάριση. Η ομάδα μας, πάντως, έχει δυνατότητες".
Όσο για τις καιρικές συνθήκες που επηρέασαν τον αγώνα είπε: "Οι καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον αγώνα. Και εμάς και τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κοιτάξουμε τα δύο επόμενα ματς εκτός έδρας και να πάρουμε βαθμούς που χάσαμε μέσα. Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά γενικά σαν ομάδα λειτουργικά και δεχόμαστε εύκολα γκολ".

Σοκ για Στουρμ στις καθυστερήσεις!

Ισόπαλη 3-3 αναδείχτηκε η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, Στουρμ Γκρατς, στον αγώνα για το αυστριακό πρωτάθλημα με την Μάτερσμπουργκ. "Αυτοκτονία" για Στουρμ που προηγήθηκε 1-3, αλλά δέχτηκε δύο γκολ στις καθυστερήσεις!
Σοκ για Στουρμ στις καθυστερήσεις!
Η Στουρμ βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με γκολ του Ναουμόσκι, ωστόσο αντέδρασε, πετυχαίνοντας τρία γκολ με σκόρερς τους Βολφ (40’), Χάας (58’) και Χελτσλ (80’).

Και ενώ όλα έδειχναν ότι θα πέρει μια άνετη νίκη, ήρθε η μείωση από την Μάτερσμπουργκ στο πρώτο λεπτό του πρόσθετου χρόνου με τον Μπούργκερ και στη συνέχεια το... σοκ, καθώς στο 94' ο Ναουμόσκι ισοφάρισε και έδωσε τον βαθμό στην γηπεδούχο ομάδα.

Η σύνθεση της Στουρμ: Τσάβλινα, Ποπχάτζε, Ντούντιτς, Μπούργκσταλερ, Έρενραϊχ, Βέμπερ (70’ Χελτσλ), Ζόιμελ, Βολφ, Χάας (63’ Κίναστ), Ζάμπιτς (83’ Μουράτοβιτς).

Δεν του έφτανε μία γκολάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τον Χέλντερ Πόστιγκα να πετυχαίνει δύο τέρματα, το πρώτο μάλιστα σπάνιας ομορφιάς, η Ρεάλ Σαραγόσα νίκησε 2-0 την Σοσιεδάδ.
Δεν του έφτανε μία γκολάρα... (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 10' με ένα εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι, ενώ στο 48' έκανε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

ΣΑΡΑΓΟΣΑ: Ρομπέρτο, Χουάρεθ, Παρέδες, Ματέος (65'Μικαέλ), Ντα Σίλβα, Μέιρα (72'Ζουκουλίνι), Πόνσιο, Μπαρέρα (66'Χουάν Κάρλος), Λαφίτα, Λουίς Γκαρθία, Πόστιγκα.
Ρ.ΣΟΣΙΕΔΑΔ: Μπράβο, Ντε λα Μπέγια, Ινιγκο Μαρτίνεθ, Μικέλ Γκονθάλεθ, Κάρλος Μαρτίνεθ, Μαρκέλ (46'Ντεμίντοφ), Θουρουτούθα, Άρανμπουρου (66'Μαριγκά), Σαρόνγκ, Τσάμπι Πριέτο, Αγκιρέτσε.



"Μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα"!!

Με αφορμή τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανέφερε πως "μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα εφέτος. Έχουμε όλες τις δυνατότητες", στάθηκε στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα, στη διαιτησία του Παππά, ενώ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τα διοικητικά.

"Μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα"!
Αναλυτικά:
Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι πιο ομάδα από πέρυσι, αυτό δείχνει στο γήπεδο. Συμφωνείτε;
"Νομίζω πως εφέτος είμαστε διαφορετική ομάδα με διαφορετικούς παίκτες. Είναι πιο αλληλέγγυος ο Παναθηναϊκός με μεγαλύτερο δέσιμο. Ο μήνας χωρίς ματς ήταν περίπλοκος για εμάς. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση αλλά πρέπει να παίζουμε για να αποδείξουμε στο γήπεδο και να βγάλουμε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση.
Στο 11 εναντίον 11 ήμασταν καλύτεροι σήμερα και για εμάς ο πιο δύσκολος αντίπαλος ήταν ο άνεμος. Σε ένα δεκαπεντάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πιο χαλαροί από ότι έπρεπε και μετά την αποβολή διαφοροποιήσαμε τον τρόπο του παιχνιδιού μας. Στο ξεκίνημα της επανάληψης όμως αρχικά είχε κοπάσει ο άνεμος και δεν ήμασταν όπως έπρεπε.
Στην επανάληψη σημειώσαμε και τρίτο τέρμα αλλά ο άνεμος που επανήλθε δριμύτερος στη συνέχεια, μας δημιούργησε πρόβλημα. Βεβαίως, δεχτήκαμε δυο πολύ καλά και όμορφα γκολ. Εκεί ένιωσα πως πρέπει να σιγουρέψω το αποτέλεσμα και τη νίκη μας και έκανα τα πάντα για αυτό. Συγχαίρω τους παίκτες μου για τον τρόπο που πολέμησαν και προάσπισαν την ομάδα. Μερικές φορές είναι δύσκολο να παίζεις με 10 και οι παίκτες την ώρα του αγώνα το σκέφτονται αυτό.
Η σημερινή νίκη, το αποτέλεσμα με τον Ατρόμητο και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε και οι συνθήκες που συναντήσαμε, αποδεικνύουν ότι μπορούμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα εφέτος. Έχουμε όλες τις δυνατότητες. Έχουμε τραυματίες και νομίζω πως χάσαμε και τον Βύντρα. Έχουμε και απουσίες αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την σοβαρή και σκληρή δουλειά με σκοπό πάντα την νίκη. Δεν κατανόησα πολύ καλά την αποβολή του Βιτόλο. Όπως δεν κατάλαβα και την αποβολή του Βυντρα πέρυσι στο κύπελλο με τον ίδιο διαιτητή νομίζω... Δεν την κατανόησα. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί δεν αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Όταν έχουμε μια τέτοια κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό, πρέπει να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας.
Ο Καπίνος συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις. Καλές εμφανίσεις σε μια ομάδα που παίζει με 10 παίκτες σε δυο ματς. Είναι νέος με πολλές δυνατότητες και με πολύ δρόμο μπροστά του και είναι όλα στο χέρι του. Πρέπει να δουλέψει σκληρά. Γενικά, όπως στρώνει κανείς κοιμάται...Αν στρώσεις καλά θα κοιμηθείς καλά. Πάντως, ήταν δύσκολο ματς το σημερινό με φανταστικά γκολ".
Θέλετε να κάνετε ένα σχόλιο για τις εξελίξεις στα διοικητικά;
"Για θέματα εξωαγωνιστικά όπως τα διοικητικά , δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ".
Δείχνετε να μην πιστεύετε στις δυνατότητες του Πετρόπουλου...
"Ο Αντώνης ο Πετρόπουλος είναι πολύ καλός επιθετικός. Σήμερα είχα και την επιλογή του κλέϊτον. Αυτό δεν μειώνει τον Πετρόπουλο".

0,1,2,3,4 για Ξάνθη με τους μεγάλους!!

Η Ξάνθη δεν ικανοποιεί μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ούτε έχει καταφέρει να μαζέψει πολλούς πόντους, όμως έχει και τα άλλοθί της. Η ομάδα, δηλαδή, μπορεί να μην θυμίζει ακόμα παλιές καλές εποχές, αλλά από την αρχή του πρωταθλήματος ως τώρα έχει παίξει με όλους τους μεγάλους. Είχε, δηλαδή, ένα τρομερά δύσκολο πρόγραμμα.

0,1,2,3,4 για Ξάνθη με τους μεγάλους
Από γκολ, μάλιστα, πάει με αύξοντες αριθμούς, όσον αφορά το παθητικό της. Και υπάρχει φανερό πρόβλημα στην άμυνά της.

Έχουμε και λέμε για τα ματς με τους θεωρητικά μεγάλους: Από τον Αρη δεν έφαγε γκολ (0-0), από τον ΠΑΟΚ έφαγε ένα (0-1), από τον Ολυμπιακό δυο (1-2), από τον Παναθηναϊκό τρία (2-3) και από την ΑΕΚ τέσσερα (3-4)!

"Αντίξοες καιρικές συνθήκες και όχι μόνο..."

Ο Δημήτρης Γόντικας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του Παναθηναϊκού για το μεγάλο διπλό στα Πηγάδια, ενώ παράλληλα έβαλλε κατά των αποφάσεωνν του διαιτητή της αναμέτρησης, Παππά.
"Αντίξοες καιρικές συνθήκες και όχι μόνο..."
«Δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήταν αντίξοα και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα βλέπουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε για κάθαρση με τέτοια φαινόμενα.Συγχαρητήρια στους παίκτες, στο προπονητικό τιμ για τη νίκη αλλά και στην διοίκηση της Ξάνθης για την φιλοξενία», ήταν τα λόγια του προέδρου των "πράσινων", μετά το τέλος του παιχνιδιού στα Πηγάδια.

Όσον αφορά στην επόμενη μέρα και στους υποψήφιους επενδυτές, είπε: «Το ένα κομμάτι το χειρίζεται η πλευρά του μεγαλομετόχου. Το άλλο τα διοικητικά όργανα του συλλόγου. Όταν θα έχουμε κάτι, θα ενημερωθείτε σχετικά».

Παίρνει τα πάνω του το Αμβούργο!!

Την δεύτερη σερί νίκη του υπό την καθοδήγηση του Φρανκ Άρνεσεν σημείωσε το Αμβούργο, αφού επικράτησε με 2-1 της Φράϊμπουργκ μέσα στο «Μπαντενόβα Στάντιον» για την 9η Αγωνιστική της Bundesliga, φθάνοντας τους επτά βαθμούς
Παίρνει τα πάνω του το Αμβούργο
Στο 12' το Αμβούργο πήρε προβάδισμα όταν ο Κάτσαρ σέντραρε από τα δεξιά για τον Σον που με κεφαλιά νίκησε τον Μπάουμαν. Η Φράϊμπουργκ ισοφάρισε στο 47' όταν ο Μπάστιανς τροφοδότησε τον Παπίς Σισέ, ο οποίος με δεξί σουτ από την μικρή περιοχή νίκησε τον Ντρόμπνι κάνοντας το 1-1.
Οι «πειρατές» πήραν προβάδισμα στο 73' όταν ο Τόρε πάσαρε στον Ιλίσεβιτς, ο οποίος με αριστερό από την μικρή περιοχή έκανε το 1-2 για το Αμβούργο. Η Φράϊμπουργκ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 81' όταν ο Μπρουμά έχασε την μπάλα και ανέτρεψε τον Ράισινγκερ με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Παπίς Σισέ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και το 1-2 παρέμεινε.
Πηγή: aek365.gr

"Δεν είναι άσχημος ο βαθμός"

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Τάκης Λεμονής από τον βαθμό που πήρε ο Πανιώνιος από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τονίζοντας παράλληλα πως "από πλευράς αποτελεσμάτων δείχνει ότι πάμε καλύτερα εκτός έδρας, αλλά τα αποτελέσματα δεν συμβαδίζουν πάντα με την απόδοση".
"Δεν είναι άσχημος ο βαθμός"
Αναλυτικά:
"Βασικά δεν ξεκινήσανε και οι δύο ομάδες καλά το ματς. Ήταν νευρικό παιχνίδι και επηρέασε στο α’ ημίχρονο ο δυνατός αέρας και επίσης γλιστρούσε το γήπεδο. Ήταν μέτριο το α’ ημίχρονο. Εμείς μείναμε νωρίς με 10 παίκτες. Αμυντικά συμπεριφερθήκαμε καλά. Θετική ήταν η συνεισφορά του Κούτσι που γύριζε πίσω.
Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου είπαμε με τους παίκτες ότι μπορούμε να βάλουμε γκολ γιατί το άγχος ήταν του ΠΑΣ. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Ο ένας πόντος δεν είναι άσχημος. Αν μέναμε με 11 παίκτες θα ζητούσαμε παραπάνω πράγματα. Ο ΠΑΣ έχει ποιοτικούς παίκτες μπροστά και ποιοτικές αλλαγές όπως ο Ζαϊρί.
Εμείς δυσκολέψαμε τον ΠΑΣ γιατί ασκήσαμε μεγάλη πίεση στα χα και αναγκάσαμε τον ΠΑΣ να παίξει με μεγάλες μπάλες από τα στόπερ. Από πλευράς αποτελεσμάτων δείχνει ότι πάμε καλύτερα εκτός έδρας, αλλά τα αποτελέσματα δεν συμβαδίζουν πάντα με την απόδοση".

"Είμαστε ο ΠΑΣ, όχι η Μπαρτσελόνα"

Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα και από την αδυναμία του ΠΑΣ να σκοράρει εμφανίστηκε ο Στεφάν Ντεμόλ.
"Είμαστε ο ΠΑΣ, όχι η Μπαρτσελόνα"
"Είχαμε δύο καλές φάσεις στο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όμως δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Είχαμε πέντε ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους, ωστόσο πάλι δεν σκοράραμε. Εάν δεν βάλουμε γκολ, δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Είμαστε ο ΠΑΣ όχι η Μπαρτσελόνα", τόνισε αρχικά ο προπονητής των Ιωαννίνων στην τηλεόραση της NOVA και συμπλήρωσε:

"Στην αρχή μπήκαμε δυνατά, γιατί ξέραμε πως ο Πανιώνιος είναι καλή ομάδα. Στη συνέχεια έπαιξε αμυντικά, λογικό αφού είχε μείνει με δέκα παίκτες. Προσπαθήσαμε και δημιουργήσαμε ευκαιρίες, δεν ήμασταν όμως αρκετά δυνατοί και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε".

"Στην καλύτερη, έξι μήνες έξω"...!!

Με δηλώσεις του ο Λάκης Νικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε την εγχείρηση στο σπασμένο πόδι του Εϊντουρ Γκούντγιονσε, επιβεβαίωσε οτι η σεζόν τελείωσε για τον Ισλανδό, τονίζοντας οτι ο παίκτης στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες.
"Στην καλύτερη, έξι μήνες έξω"...
«Η αποκατάσταση του υπολογίζεται σε 5-6 μήνες. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε αυτό το διάστημα. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να παίξει ξανά φέτος. Οι έξι μήνες είναι το καλύτερο σενάριο. Όλα πήγαν καλά στην εγχείρηση». Οσον αφορά την ηλικία του «Γκούντι» που είναι πλέον 33 ετών ο Νικολάου σχολίασε «Όχι δεν υπάρχει θέμα με την ηλικία του. Είναι καθαρά στο χέρι του για το πώς θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στα γήπεδα».
Τέλος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ έκανε και την σύγκριση με τον σοβαρό τραυματισμό του Χρήστου Κωστή το 1997 στο ματς με την Στουρμ Γκρατς στην Νέα Φιλαδέλφεια σχολιάζοντας «Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τότε ο Χρήστος έπρεπε να μπει σταδιακά και του το είχαμε πει. Ο Κωστής προτίμησε στους πέντε μήνες προτίμησε να δοκιμάζεται σε ομάδες της Ισπανίας και άλλες ομάδες. Αποτέλεσμα να έχει τις συνέπειες που είχε μετά. Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος με τον Γκούντγιονσεν. Το καταλαβαίνει καλά και ο ίδιος. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά και θα επιστρέψει ξανά δυνατός».
Το ιατρικό δελτίο της ΑΕΚ σήμερα ανέφερε για τον Ισλανδό επιθετικό «Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Έιντουρ Γκούντγιονσεν υπεβλήθη σήμερα επιτυχώς σε επέμβαση εσωτερικής οστεοσύνθεσης στο δεξί πόδι, λόγω του κατάγματος κνήμης-περόνης που υπέστη, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο ποδοσφαιριστής αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις προσεχείς ημέρες». Ο παίκτης θα μπει γρήγορα στο στάδιο της αποθεραπείας, αλλά θα αργήσει να μπει πάλι στα γήπεδα για προπονήσεις...
Πηγή: aek365.gr

Έγινε του... μηδέν – μηδέν!

Έξι στα πέντε «μεσημεριανά» ματς της Κυριακής στην Ιταλία έμειναν στο 0-0, ενώ μόνο στην αναμέτρηση της Νοβάρα με την Μπολόνια είχαμε γκολ, όπου οι φιλοξενούμενοι νίκησαν 2-0.
Η μοναδική λοιπόν που πανηγύρισε σήμερα γκολ και νίκη, ήταν η τελευταία στην βαθμολογία Μπολόνια, η οποία πέρασε με 2-0 από την έδρα της της Νοβάρα με τέρματα των Ραμίρες και Ακουαφρέσκα.
Η Γιουβέντους έμεινε στο 0-0 με την Κιέβο στην Βερόνα, όπως και η Ουντινέζε με την Αταλάντα, η Κάλιαρι με την Σιένα, η Τσεζένα με την Φιορεντίνα και η Τζένοα με την Λέτσε.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σάββατο (15/10)

Κατάνια-Ίντερ 2-1 (47' Αλμιρόν, 50' πέν. Λόντι - 6' Καμπιάσο)
Μίλαν-Παλέρμο 3-0 (40' Νοτσερίνο, 55' Ρομπίνιο, 63' Κασάνο)
Νάπολι-Πάρμα 1-2 (76' Μασκάρα - 58' Γκόμπι, 82' Μοντέστο)
Κυριακή (16/10)
Τσεζένα-Φιορεντίνα 0-0
Αταλάντα-Ουντινέζε 0-0
Κάλιαρι-Σιένα 0-0
Κιέβο-Γιουβέντους 0-0
Τζένοα-Λέτσε 0-0
Νοβάρα-Μπολόνια 0-2 (45' Ραμίρεζ, 64' Ακουαφρέσκα)
Λάτσιο-Ρόμα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6 αγωνιστικές)
 1. Γιουβέντους 12
 2. Ουντινέζε 12
 3. Κάλιαρι 11
 4. Νάπολι 10
 5. Παλέρμο 10
 6. Κιέβο 9
 7. Πάρμα 9
 8. Κατάνια 9
 9. Ρόμα 8*
10. Φιορεντίνα 8
11. Λάτσιο 8*
12. Μίλαν 8
13. Τζένοα 8
14. Σιένα 6
15. Αταλάντα 5
16. Νοβάρα 5
17. Ιντερ 4
18. Μπολόνια 4
19. Λέτσε 4
20. Τσεζένα 2

* Οι Ρόμα και Λάτσιο έχουν ένα ματς λιγότερο.

** Η Αταλάντα άρχισε με -6.

"Τσάκα μ... μας φέρνεις αηδία"!

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδωσε βροντερό παρών στα «Πηγάδια» και αποδοκίμασε τόσο τον Βλάση Τσάκα, όσο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
"Τσάκα μ... μας φέρνεις αηδία"!
Με την ομάδα να κερδίζει 2-0, ο κόσμος σήκωσε πανό με την έναρξη του δευτέρου μέρους το οποίο έγραφε: «Θύρα 13 Ξάνθης. Χαρίζεις τον Παναθηναϊκό. Πουλάς τον Βοτανικό. Κόψε το δούλεμα και φύγε από εδώ», ενώ ακολούθησε σύνθημα κατά του Βλάση Τσάκα το οποίο ανέφερε: «ΠΑΟ, θρησκεία, Θύρα 13, Τσάκα μ... μας φέρνεις αηδία», καθώς και κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.
Πηγή: gazzetta.gr

Ποιο ντέρμπι;Ρούμπιν-Σπαρτάκ 3-0!!

Η Ρούμπιν Καζάν με εκπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πήρε μεγάλη νίκη 3-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας και εξασφάλισε βαθμολογικά μία θέση στα πλέι οφ της ρωσικής πρέμιερ λιγκ.
Ποιο ντέρμπι;Ρούμπιν-Σπαρτάκ 3-0
Τέλος το σερί
Η Ρούμπιν υποδέχθηκε την Σπαρτάκ για την 27η αγωνιστική της ρωσικής πρέμιερ λιγκ με μοναδικό στόχο τη νίκη, με την οποία θα εξασφάλιζε και μαθηματικά την παρουσία της στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι προέρχονταν από ένα εντυπωσιακό σερί 12 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα, όμως αυτό το σερί έλαβε τέλος στο Ταρταρστάν... Οι Μοσχοβίτες έκαναν μία από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις και οι γηπεδούχοι με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν δίκαια και εύκολα στη νίκη με 3-0.
Το απόλυτο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο
Η θερμοκρασία στο Καζάν άγγιξε τους μηδέν βαθμούς κελσίου και οι δύο ομάδες δεν έκαναν απολύτως τίποτα στο πρώτο ημίχρονο για να ζεστάνουν τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα ρυθμό και διαδρόμους προς την εστία του Ντίκαν. Οι παίκτες του Κάρπιν από την άλλη πλευρά ήταν ανύπαρκτοι στον αγωνιστικό χώρο και δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία άξια λόγου... Τα μακρινά σουτ των Νομπόα και Ερεμένκο δε στάθηκαν ικανά να νικήσουν τον τερματοφύλακα των Μοσχοβιτών, όπως και η κεφαλιά του Μποκέτι. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.
Εκπληκτική Ρούμπιν!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μπερντίγιεβ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και πίεσαν αφόρητα τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 54'. Ο Καραντενίζ βρήκε πολύ ωραία τον Ερεμένκο, ο Φινλανδός γύρισε ωραία την μπάλα παράλληλα με την εστία και ο Νομπόα από κοντά έκανε το 1-0. Το γκολ έλυσε τα πόδια των παικτών της Ρούμπιν, οι οποίοι έκλεισαν στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους. Στο 58', μάλιστα, ήρθε και το δεύτερο γκολ! Μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Κουζμίν γύρισε την μπάλα, ο Ντιμίτρι Κομπάροβ έκανε τραγικό λάθος, καθώς δεν μπόρερε να διώξει, και ο Ριαζάντσεβ δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 σε κενή εστία.
Στο 60' τα πράγματα για τον Κάρπιν και τους παίκτες του έγιναν ακόμη χειρότερα, καθώς ο Εμενίκε αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, στην προσπάθειά του να κερδίσει πέναλτι από τον Ριζικόβ, και άφησε την Σπαρτάκ με παίκτη λιγότερο. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ο Ερεμένκο θα μπορούσε να είχε κάνει και το 3-0, αν ο Ντίκαν δεν του έλεγε για ακόμη μία φορά «όχι», όμως τελικά ο Νάτχο το κετάφερε με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε το γκολ του αγώνα στο 2' των καθυστερήσεων και ολοκλήρωσε τον θρίαμβο των γηπεδούχων!
Σκέφτονται τα πλέι οφ
Έτσι, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa League έφτασε τους 45 βαθμούς, ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας (9 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζενίτ) και εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, καθώς ξέφυγε 10 βαθμούς από την 9η θέση και την Κρασνοντάρ (οι 8 πρώτοι θα παίξουν πλέι οφ και οι 8 τελευταίοι πλέι άουτ) 3 αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας. Η Σπαρτάκ από την άλλη έμεινε στους 46 βαθμούς και την 5η θέση.
Η σύνθεση της Ρούμπιν: Ριζικόβ, Κουζμίν, Θέσαρ Νάβας, Μποκέτι, Σαρόνοβ, Ριαζάντσεβ (78' Λεμπεντένκο), Νομπόα, Ρ. Ερεμένκο, Καραντενίζ (82' Α. Ερεμένκο), Νάτχο, Βαλντές (65' Κασάεβ).
Πηγή: gazzetta.gr

"Λάβρος" κατά Παππά ο Βασιλάκης...

Ο καθηγητής διαιτησίας και παλαίμαχος ρέφερι, Περικλής Βασιλάκης, σχολιάζοντας τη διαιτησία του Ανδρέα Παππά στο ματς της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό τόνισε πως έκανε πολλά λάθη... Πέναλτι και αποβολή που δεν δόθηκε, καμία κόκκινη σε Βιτόλο και κόκκινες σε Σταθάκη, Σουάνη και Σαριέγκι που δεν βγήκαν ποτέ, ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Λάβρος" κατά Παππά ο Βασιλάκης...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "ΣΚΑΪ 100,3":
Την φάση του πέναλτι: «Ήταν καθαρό πέναλτι, με τον τερματοφύλακα να ανατρέπει τον Λέτο. Στην φάση αυτή όμως ο διαιτητής θα έπρεπε να δείξει κόκκινη στον Βιβιανί από την στιγμή που ήταν τελευταίος παίκτης».
Για την αποβολή Βιτόλο: «Σωστή ήταν η πρώτη κίτρινη, η δεύτερη υπερβολική μην πω ανύπαρκτη ειδικά για δεύτερη κάρτα. Και οι δύο παίκτες κινήθηκαν προς την μπάλα και δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο παίκτης του Παναθηναϊκού».
Για την μη αποβολή του Σταθάκη: «Ο Σταθάκης χτυπάει αντίπαλο και έπρεπε να πάρει κόκκινη κάρτα. Ακόμα και να μην το χτύπαγε πάλι κόκκινη ήταν λόγω πρόθεσης».
Για την κίτρινη στον Σουάνη: «Θεωρώ πως έπρεπε να δοθεί κόκκινη και όχι κίτρινη στον Σουάνη, ο οποίος έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Μαρίνο».
Για Σαριέγκι: «Και ο Σαριέγκι θα μπορούσε να πάρει κόκκινη στο χτύπημα που έκανε στον αντίπαλό του. Τραβηγμένη αλλά θα μπορούσε ο διαιτητής να του την δείξει».
Για το αν έπρεπε να διακοπεί ο αγώνας: «Αν δεν στέκεται καθόλου η μπάλα θα έπρεπε να το διακόψει, αλλά τώρα δεν μπορούσε να το διακόψει γιατί οι παίκτες φάνηκαν πως αν ήθελαν θα μπορούσαν να εκτελούν πιο γρήγορα τις φάσεις. Βέβαια μιλάμε πάντα από ότι βλέπουμε από την τηλεόραση γιατί στο γήπεδο θα είναι αλλιώς το πράγμα».gazzetta gr

Χαίρεται με την... κατάντια της Ίντερ!

Φοβερή δήλωση του άσου της Μίλαν, Μαρκ Φαν Μπόμελ, ο οποίος τόνισε πως είναι χαρούμενος για τη νέα ήττα της Ίντερ από την Κατάνια, αλλά και για το γεγονός πως οι «νερατζούρι» βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία.
Χαίρεται με την... κατάντια της Ίντερ!
Μιλώντας στο «Milan Channel» ανέφερε: «Είμαι ικανοποιημένος από την εύκολη νίκη μας επί της Παλέρμο, αφού πιάσαμε καλή απόδοση και δίκαια πήραμε τους τρεις βαθμούς. Σιγά-σιγά βρίσκουμε την καλή μας απόδοση και πιστεύω ότι θα ανακάμψουμε περισσότερο στην συνέχεια.

Επίσης είμαι χαρούμενος για την νέα ήττα της Ίντερ, η οποία δείχνει ότι βρίσκεται σε κακή κατάσταση και φέτος θα έχει προβλήματα».

Έχασε ευκαιρία για πρωτιά ο ΠΑΣ

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο ΠΑΣ για να περάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο παρέμεινε αήττητος στους "Ζωσιμάδες", ύστερα από την "λευκή" ισοπαλία με τον Πανιώνιο.
Έχασε ευκαιρία για πρωτιά ο ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ διατήρησε το αήττητο στην έδρα του, ωστόσο η εμφάνισή του επί του Πανιωνίου ήταν επιεικώς τραγική. Από την μεριά τους οι “κυανέρυθροι” δεν έκαναν και εκείνοι κάτι το τρομερό και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά με βάση την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Μοιρασμένο ματς

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας στο πρώτο ημίχρονο, καθώς οι δύο ομάδες άρχισαν ορεξάτα μεν, αλλά χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις δε. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ως ένα σημείο τα κατάφεραν.
Η πρώτη αξιόλογη φάση για τον ΠΑΣ έγινε στο 12, όταν ο Μπεσέρα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά όπως επιτίθενται η ομάδα των Ιωαννίνων, ο Κεϊτά έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να την στείλει προς την εστία του Ελευθερόπουλου. Στο 24' ο Μπακαγιόκο δεν πρόλαβε την μπάλα από το γύρισμα του Γεωργίου, ενώ στο 38΄ ο ίδιος παίκτης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.
Από την πλευρά του ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να δημιουργήσει (εμφανής η απουσία του Εστογιανόφ), ωστόσο έφτιαξε δύο ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. Η πρώτη στο 36', όταν ο Κώτσιος έδιωξε με το πόδι την κεφαλιά του Σιόβα και η δεύτερη στο 37' με τον Μπουζίντ να κάνει το γυριστό, ύστερα από σέντρα του Ριέρα, ωστόσο είδε την μπάλα να περνά αρκετά άουτ από την εστία του Κηπουρού. Το ημίχρονο τελείωσε με τον χειρότερο τρόπο για τους “κυανέρυθρους”, καθώς στο 41' ο Όμο αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα (για χτύπημα στον Κεϊτά εκτός φάσης), υποχρεώνοντας τον Τάκη Λεμονή να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του εν όψει του δευτέρου μέρους.

Πόνεσαν τα μάτια μας...
Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην διεκδικούσε δάφνες ποιότητας, ωστόσο το δεύτερο δεν βλεπόταν... Ο ΠΑΣ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, προσπάθησε να μπει δυνατά και να πιέσει τους Νεοσμυρνιώτες και δημιούργησε δύο καλές φάσεις στο 47' και στο 50', με τα σουτ των Γεωργίου και Μπεσέρα αντίστοιχα.
Από εκεί και πέρα, έπεσε ο... γενικός και το παιχνίδι διεκδικεί το βραβείο του χειρότερου μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να τονώσουν τις ομάδες τους με αλλαγές από τον πάγκο, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Ο Πανιώνιος, αν και αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 41', ήταν η ομάδα που θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα γκολ που θα τις έδινε τη νίκη. Αρχικά με τον Σιόβα στο 62', ο οποίος δεν πρόλαβε τον Τζημόπουλο που έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή και στο 87' πάλι ο ίδιος παίκτης βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, ωστόσο την προβολή που έκανε πέφτοντας, μπλόκαρε ο Κηπουρός.
Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, σε ένα παιχνίδι που θα το ξεχάσουμε πολύ γρήγορα...

Το "Όσα παίρνει ο άνεμος" ήταν θρίλερ!

Ματσάρα στην Ξάνθη. Νίκη 3-2 ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με 10 από το 39΄ (αποβολή Βιτόλο). Δύο ο Λέτο, γκολάρα ο Κουίνσι! Γκολάρες και η Ξάνθη, που με τον δυνατό άνεμο μαζί της, απείλησε με ανατροπή από το 0-3!
Το "Όσα παίρνει ο άνεμος" ήταν θρίλερ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα, όπως μαρτυράει το τελικό 2-3 από την Ξάνθη, αγωνιζόμενος από το 39` με 10 λόγω αποβολής του Βιτόλο κι ενώ στο 56` προηγούταν με 0-3! Τα δύο γκολ του Λέτο κι ένα φανταστικό του Κουίνσι είχαν δώσει το προβάδισμα στους πράσινους, αλλά η Ξάνθη με δυο καταπληκτικά γκολ σε δυο λεπτά (66` και 68`) από Εντιμάρ και Βλαχοδήμο ξαναμπήκε στο ματς και πίεσε ασφυκτικά, χωρίς όμως να φτάσει τελικά στην ισοφάριση.
Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο... αέρας, ο οποίος δυσκόλεψε τις προσπάθειες των δυο ομάδων, ιδίως στο τέλος, ενώ υπάρχουν παράπονα εκατέρωθεν και για τις αποφάσεις του διαιτητή Παππά.
Φυσάει, φυσάει...
Με την μπάλα να μοιάζει σαν... μπαλόνι από τον αέρα που φυσούσε στα Πηγάδια, το ματς δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά ο Παναθηναϊκός απείλησε πάντως στο 6` με το κοντινό πλασέ του Σιμάο, ύστερα από κόρνερ του Λέτο.
Για περίπου 15 λεπτά, το ματς δεν βλεπόταν, με τις δυο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη, ιδίως οι πράσινοι και την Ξάνθη να προσπαθεί να αναλάβει την πρωτοβουλία
αλλά ο ΠΑΟ νικάει!
Όλα αυτά άλλαξαν άρδην στο 20`, όταν ο Λέτο πήρε την κάθετη από τον Κλέιτον, ανατράπηκε από τον Βιβιανί και ο Παππάς έδειξε "βούλα", αλλά κίτρινη κάρτα και όχι κόκκινη ως όφειλε στον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Πάντως ο Αργεντινός ευστόχησε, κάνοντας το 0-1 στο 21`.
Δεν πέρασαν δυο λεπτά και οι πράσινοι εκμεταλλευόμενοι το momentum έκαναν το 0-2 με κοντινή κεφαλιά του Λέτο από σέντρα του Ζέκα. Ο Βιβιανί προσπάθησε να αποκρούσει, αλλά από το ριπλέι φάνηκε η μπάλα να έχει περάσει ολόκληρη.
Τους τα χάλασε ο Βιτόλο
Ο ΠΑΟ επαναπαύτηκε με το 0-2, η Ξάνθη ανέβηκε και απείλησε δις σε δυο λεπτά, με Καζάκη και Πόι, με τον Καπίνο στο 33` να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην κεφαλιά του Αργεντινού. Ο Βιτόλο με δύο-δίκαιες και χαζές-κίτρινες σε δυο λεπτά αποβλήθηκε στο 39` και το ξανάκανε ντέρμπι, με τον Φερέιρα να βγάζει άρον-άρον τον Κλέιτον για να βάλει τον "Κατσούρ"...
Πίεζε, πίεζε η Ξάνθη, ο ΠΑΟ το `βαλε!
Οι ακρίτες επέβαλαν πλήρως τον ρυθμό τους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο γκολ στο 54` με τον Καζάκη, αλλά ο Κουίνσι είχε άλλη άποψη! Ο Γκανέζος στο 56` πήρε παραμάζωμα την άμυνα της Ξάνθης από δεξιά και έναν κεραυνό έκανε το 0-3!
Τα είδαμε όλα!
Εκεί που έδειχνε ο Παναθηναϊκός να έχει "καθαρίσει" το ματς, ήρθαν πάλι τα πάνω-κάτω σε 2 λεπτά! Αρχικά, στο 66` ο Εντιμάρ με άπιαστο σουτ κεραυνοβόλησε τον Καπίνο ενώ στο 68` ο νεοεισελθών Βλαχοδήμος με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-3, ξανακάνοντας το ματς ντέρμπι!
Εκτός του Κουίνσι, όλος ο ΠΑΟ έπαιζε πίσω από τη σέντρα, με τους ακρίτες να χάνουν κι άλλη ευκαιρία στο 78` με τον Σουάνη!Η Ξάνθη έχοντας τον αέρα υπέρ της σούταρε από... παντού, ενώ οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κάνουν καν ελεύθερο! Ο Παναθηναϊκός κατάφερε τελικά να ροκανίσει τον χρόνο, παίρνοντας μια σημαντική νίκη.

Με Φαν Πέρσι οδηγό!!

Η Άρσεναλ έκανε καλή εμφάνιση στο «Έμιρατς» απέναντι στην Σάντερλαντ και έχοντας τον Φαν Πέρσι σε δαιμονισμένη ημέρα, επικράτησε με 2-1.
Η κλάση ενός ποδοσφαιριστή αρκετές φορές είναι αρκετή για να καθορίσει μία αναμέτρηση. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι είναι αναμφισβήτητα ένας από αυτούς και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία.
Απέναντι στην Σάντερλαντ το κατάφερε και με δύο δικά του τέρματα και αρκετές προσωπικές ενέργειες κατάφερε να πάρει από το… χεράκι την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ και να την οδηγήσει στην 3η της νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι «κανονιέρηδες» μπήκαν εντυπωσιακά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στα 30 δευτερόλεπτα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με δυνατό σουτ του Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
Στη συνέχεια ο Ολλανδός επιθετικός προσπάθησε να καθαρίσει μόνος του το παιχνίδι και στο 13’ μετά από εκπληκτική ενέργεια και σουτ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα η Σάντερλαντ ισορρόπησε το παιχνίδι και με ένα καταπληκτικό τέρμα του Λάρσον στο 31’ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η ομάδα του Βενγκέρ όμως δεν παράτησε την προσπάθεια και συνέχισε να έχει τον έλεγχο.
Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 83 όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με το 102ο του τέρμα με την φανέλα της Άρσεναλ έδωσε το προβάδισμα στους «κανονιέρηδες» και τη νίκη.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς (50’ Σάντος), Ροσίτσκι (76’ Μπεναγιούν), Αρτέτα, Γουόλκοτ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο (67’ Αρσάβιν)
ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινολέ, Τέρνερ, Μπράουν, Ρίτσαρντσον, Ο’Σέι, Κάτερμολ (87’ Γκάρντνερ), Λάρσον (67’ Βον), Κόλμπακ, Βόαν, Ελμοχαμάντι, Σεσενιόν (79’ Γουίκχαμ).


πηγή: onsports.gr