Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τα κοπέλια βρήκαν αδέρφια στη Θεσσαλονίκη

Οι στιγμές της εξαιρετικής σχέσης που έχει ο ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ και κυρίως οι φίλαθλοι των δύο ομάδων.
Τα κοπέλια βρήκαν αδέρφια στη Θεσσαλονίκη (ΒΙΝΤΕΟ)
Μέσα στο γήπεδο ΠΑΟΚ και ΟΦΗ είναι εχθροί. Πολεμούν για τη νίκη, δίνουν και την ψυχή τους να την καταφέρνουν και περιμένουν το τελικό σφύριγμα για να δουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους. Εκτός γηπέδου οι δύο ομάδες και ο κόσμος τους διατηρούν μία σχέση που είναι κάτι περισσότερο από φιλική.
Είναι πολλά τα περιστατικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Η ευρωπαϊκή γιορτή του ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα
Στις 21 Οκτωβρίου του 1987 η Τούμπα φιλοξένησε 15.000 οπαδούς όχι γιατί αγωνίζονταν ο ΠΑΟΚ αλλά για να στηρίξουν τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί έψαχναν έδρα για την αναμέτρηση με την Αταλάντα και ο ΠΑΟΚ τους την προσέφερε. Είναι χαρακτηριστικό πως οι ΠΑΟΚτσήδες πήγαν και στον αγώνα και στήριξαν τον ΟΦΗ επικράτησε 1-0 των Ιταλών.
Οι δανεικές φανέλες
Στην ιστορία έμειναν και οι αγώνες που ΠΑΟΚ και ΟΦΗ αγωνίστηκαν με… δανεικές φανέλες. Το 1980 σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ, οι Κρητικοί αγωνίστηκαν με φανέλες του "Δικεφάλου του Βορρά" τοποθετώντας μόνο μια ταινία πάνω που ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να καλύψει το σήμα.
Η ιστορία επαναλήφθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1996 όταν ο ΠΑΟΚ ξέχασε να πάρει μαζί του στην Κρήτη τις φανέλες του. Την γκάφα που μπορεί να του κόστιζε μέχρι και την ήττα στα χαρτιά κάλυψε ο ΟΦΗ που προσέφερε τη δική του δεύτερη εμφάνιση για να γίνει κανονικά ο αγώνας. Ο ΟΦΗ επικράτησε 3-1 (25’ Αναστασίου, 44’ Φρατζέσκος, 67’ Μούτας – 90’ Ντιμκόφσκι) σε μια αναμέτρηση που ο Ζήσης Βρύζας έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ.
Το φιλικό στήριξης του ΟΦΗ και το πανό
Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην ήταν πολύ φιλικός μέσα στο γήπεδο και να συνέτριψε με 1-5 τον ΟΦΗ αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι στις 19 Απριλίου του 2011 διεξήχθη για την οικονομική ενίσχυση των Κρητικών. Η κίνηση του ΠΑΟΚ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης και τα ευχαριστώ εκφράστηκαν και επίσημα από συνδέσμους φίλων του ΟΦΗ και την επίσημη ΠΑΕ.
Η στήριξη προς τον ΟΦΗ εκφράστηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ και στο τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ με τον Ολυμπιακό Βόλου όταν και κρεμάστηκε πανό που έγραφε "Δικαίωση στον ΟΦΗ".
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: