Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Πρωταθλητής από την εκκίνηση!!

Τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του πανηγύρισε ο Κέισι Στόνερ μέσα στο σπίτι του! Ο Αυστραλός με την ένατη νίκη του κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα στην πίστα Φίλιπ Άιλαντ, τρία γκραν πρι πριν το τέλος της σεζόν.
Πρωταθλητής από την εκκίνηση!
Τι άλλο να θέλει ένας αναβάτης; Έχει γενέθλια, τρέχει μέσα στο σπίτι του και πανηγύρισε και τον δεύτερο Παγκόσμιο τίτλο του.
Στην πίστα της Αυστραλίας έγινε τελικά η παράδοση του παγκόσμιου τίτλου από τον Χόρχε Λορένθο στον Κέισι Στόνερ. Ο αναβάτης της Ducati θα θυμάται για πάντα τα 26α γενέθλια του, αφού θα τα γιορτάσει με τον καλύτερο τρόπο, πανηγυρίζοντας έναν ακόμη τίτλο.
Το καλύτερο δώρο γενεθλίων έκανε ο Λορένθο στο «καγκουρό». Ο Ισπανός στο warm up είχε πτώση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει μέρος στον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Στόνερ να μην έχει αντίπαλο και να παίρνει με μαθηματικό τρόπο το πρωτάθλημα, σε ένα από τους πιο εύκολους αγώνες της σεζόν, αυξάνοντας το σερί νικών στην Αυστραλία (5).
Η πτώση του Λορένθο, χάρισε μία θέση στον Μάρκο Σιμοντσέλι, ο οποίος εκκίνησε δεύτερος και κατάφερε να τη διατηρήσει μέχρι την καρό σημαία. Το ένα –τρία έκανε η Repsol Honda με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο να ολοκληρώνει τον 16ο αγώνα από το τρίτο σκαλί του βάθρου.
Την υποτονική απόδοση συνέχισε και κατά τη διάρκεια του αγώνα ο Ντάνι Πεδρόσα, ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Μεγάλος άτυχος ο Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος πέρα από την υποτονική Ducati, είχε και πτώση.
Ωστόσο, ο καιρός έκανε τα δικά του στο Φίλιπ Άιλαντ. Τρεις γύρους πριν την καρό σημαία η βροχή ανάγκασε τους αγωνοδίκες να ορίσουν καθεστώς άσπρης σημαίας, με αποτέλεσμα κάποιοι αναβάτες να μπουν στα πιτ για να αλλάξουν μοτοσικλέτα, προκαλώντας αναστάτωση.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Στόνερ, Repsol Honda
2. Σιμοντσέλι, Honda, +2.210
3. Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +2.454
4. Πεδρόσα, Repsol Honda, +13.160
5. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +30.886
6. Ντε Πουνιέτ, Pramac Racing, +48.800
7. Χέιντεν, Ducati, +1:16.314
8. Ελίας, LCR, +2.752
9. Καπιρόσι, Pramac Racing, +6.672
10. Άμπραχαμ, Cardion, +42.717
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: