Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΕΚ άξιζε κάτι περισσότερο!!

Αυτό το ντέρμπι τα είχε όλα -ακόμη και... στριπτίζ- εκτός από καλό ποδόσφαιρο. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.
Η ΑΕΚ άξιζε κάτι περισσότερο
Τελικά η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός μοιράστηκαν τα γκολ και τις κόκκινες κάρτες, αλλά η ΑΕΚ είναι εκείνη που μοιάζει να αδικείται κάπως από αυτήν τη μοιρασιά. Κι αυτό γιατί ήταν καλύτερη από τους «ερυθρόλευκους» σε όλους τους τομείς.
Σ' ένα μετριότατο, για να μην πω κακό ποιοτικά παιχνίδι η Ενωση ήταν εκείνη που κατέθεσε περισσότερο πάθος και δύναμη. Και χάρη σ' αυτά τα δύο σημεία υπεροχής της κατάφερε να έχει πιο πολύ την μπάλα στα πόδια της και επομένως και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και να δημιουργήσει κάποιες, έστω και στοιχειώδεις φάσεις στην περιοχή του Κοστάντσο, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ήταν τελείως ακίνδυνος.
Το παιχνίδι θα μείνει στη μνήμη όσων το παρακολούθησαν για τα εξαιρετικά γκολ του Μιραλάς και του Λεονάρντο, τις πολλές κάρτες, από τις οποίες η μία -η δεύτερη, αυτή που είδε ο Μοντέστο- ήταν επειδή ο Γάλλος κατέβασε το σορτσάκι του Κάλα!
Η υπεροχή που θεωρητικά είχε ο Ολυμπιακός σε ποιότητα ποδοσφαιριστών και πληρότητα στο ρόστερ, χθες δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαθαν ολική καθίζηση κι αυτό οφείλεται στην κακή απόδοση των δώδεκα από τους δεκατέσσερις παίκτες που έπαιξαν. Αντίθετα, στην πλευρά της ΑΕΚ δεν υπάρχει παίκτης που να έμεινε πίσω σε προσπάθεια και πάθος.
Χάρη σ' αυτά οι γηπεδούχοι πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, κέρδιζαν τις προσωπικές μονομαχίες και έτσι ακύρωσαν ολοκληρωτικά το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Η ΑΕΚ παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο και σ' αυτό οπωσδήποτε έχει συμμετοχή ο Κωστένογλου, ο οποίος όμως βρέθηκε με το «καλημέρα» με σοβαρά προβλήματα που δημιουργούν οι τραυματισμοί του Γκουντγιόνσεν, του Γεωργέα και του Λεονάρντο.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: