Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα;

Γκέλα ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ στην Τούμπα και να περάσει μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Μπλοκαρίστηκε από το ταμπούρι του Αναστό και έμεινε στο 0-0.
Έτσι θα πάρει πρωτάθλημα;
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, με τον «Δικέφαλο» να είναι καλός στο πρώτο μέρος και άτυχος, αφού ο Κάρολ... είχε κατεβάσει ρολά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ανύπαρκτος με μόλις μία υποψία ευκαιρίας! Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 10 βαθμούς και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με Ατρόμητο, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μόνο που η Ένωση έχει ένα ματς λιγότερο και οι «αιώνιοι» δύο.

Αυτό που κρατάμε πάντως, είναι πως μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ και τα πρώτα σχόλια στον ΠΑΟΚ πως πάνε για πρωτάθλημα, δεν έχουν νίκη, καθώς ήρθε από τον Ολυμπιακό και το 0-0 σήμερα.
Δεν ρίσκαρε ο Μπόλονι...

Παρά τις δοκιμές των τελευταίων ημερών, ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να μην κάνει τελικά ροτέισον στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με όλα του τα «όπλα» και μία έκπληξη, αφού κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χαλκιάς και όχι ο Κρέσιτς. Στην άμυνα ήταν οι Λίνο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Έτο, ενώ στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Ίβιτς, Γκαρσία και Φωτάκης. Ο τελευταίος τραυματίστηκε όμως στο 34' και αντικαταστάθηκε από τον Αρίας. Στις πτέρυγες έπαιζαν οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

Για τον ΟΦΗ, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ, στα άκρα της άμυνας οι Μπουλούτ και Γαλανόπουλος, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Ταυλαρίδη και Γεωργίου. Οι Μπόντορ, Κάλαϊτζιτς και Βερόν ήταν στα χαφ, οι Σίσιτς και Παπουλής στα πλάγια και Μάντζιος στην επίθεση.

Ο ΠΑΟΚ... πυροβολούσε, ο Κάρολ έδιωχνε!

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώρα λεπτά περιόρισαν τον ΟΦΗ στο μισό γήπεδο, κάτι στο οποίο βοήθησε φυσικά και το αμυντικό πλάνο του Νίκου Αναστόπουλου. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6', όταν ο Κάρολ απέκρουσε δύσκολα το μακρινό σουτ του Φωτάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σαλπιγγίδης βγήκε μόνος του απέναντι από τον πορτιέρο των Κρητικών, αλλά γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος! Η πρώτη αντίδραση των Κρητικών, οι οποίοι απειλούσαν μόνο με αντεπιθέσεις, σημειώθηκε στο 15', όταν ο Χαλκιάς έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Βερόν. Μετά από αυτή την φάση, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν και πάλι μπροστά στο 29', με τον Παπουλή να φεύγει στην κόντρα και τον Χαλκιά να διώχνει σε κόρνερ με τα πόδια.

Πριν από αυτή την φάση όμως, είχαν προηγηθεί για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δύο καλά σουτ των Φωτάκη και Γκαρσία, τα οποία σταμάτησε ο Κάρολ, ενώ ο πορτιέρο του ΟΦΗ είπε διπλό «όχι» σε προσπάθειες των Βιεϊρίνια και Ίβιτς στην λήξη του ημιχρόνου. Σύμφωνα με την εικόνα του ματς, ο «Δικέφαλος» άξιζε κάποιο γκολ στο πρώτο 45λεπτο, ωστόσο δεν μπόρεσε να το πετύχει, αφού ο Κάρολ είχε... κατεβάσει ρολά. Πέντε τελικές είχε ο ΠΑΟΚ, πέντε αποκρούσεις ο τερματοφύλακας των Κρητικών.


Ο Αναστόπουλος... εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν με... φόρα και από τα πρώτα λεπτά πίεσαν για κάποιο γκολ, ωστόσο ο ΟΦΗ ήταν άριστα στημένος αμυντικά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα έξω από την περιοχή, αλλά να μην απειλεί. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν μία κεφαλιά του Βιεϊρίνια στο 66' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, η οποία κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι συνέχιζε να πιέζει και να... κουβαλάει την μπάλα στην περιοχή την Κρητικών, ωστόσο φάση δεν είχε. Δεν είναι τυχαίο, πως σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, ο Κάρολ στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκανε ούτε μία σπουδαία επέμβαση. Έτσι λοιπόν, το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον ΟΦΗ μάλιστα να χάνει και δύο ευκαιρίες στις καθυστερήσεις!

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Φωτάκης (34' Αρίας), Ίβιτς (78' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (72' Γεωργιάδης), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Μπουλούτ, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπόντορ (65' Σουμπίνιο), Βερόν (67' Ρόβας), Κάλαϊτζιτς, Παπουλής, Σίσιτς (88' Σόουζα), Μάντζιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: