Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Έναν ...Παππά να τους διαβάσει!

Μαντάρα τα έκαναν οι διαιτητές στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα και οι μέχρι πρότινος ...ήσυχοι μεγάλοι, αγρίεψαν και -για πρώτη φορά φέτος- γκρινιάζουν όλοι μαζί για τη διαιτησία.
Έναν ...Παππά να τους διαβάσει!
Ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς «μουρμούρες» για την διαιτησία δεν υπάρχει και για αυτό και εμείς είχαμε ανησυχήσει, αφού μετά τις πέντε πρώτες «κουτσές» αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν είχαμε ούτε μία δήλωση ούτε μία ανακοίνωση. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο που πέρασε με την 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα μας... δικαίωσε για την υπομονή που κάναμε!

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα μετά το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης, υπήρξαν δηλώσεις από την πλευρά των Πειραιωτών για την διαιτησία του Κωνσταντινέα, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε, τον Γιάννη Μώραλη και αρκετούς παίκτες, να σχολιάζουν πως τα πολλά σφυρίγματα έκοβαν τον ρυθμό και δεν βοήθαγαν τους ερυθρολεύκους που μπορούσαν να τρέξουν.

Ωστόσο, η πρώτη ξεκάθαρη «διαμαρτυρία» έγινε από τον Σταύρο Αδαμίδη λίγο αργότερα. Ο πρόεδρος της Ένωσης, φανερά εκνευρισμένος, δήλωσε στις κάμερες: «Δείξαμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί. Αξίζαμε καλύτερης τύχης. Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από τη διαιτησία. Από το 10ο λεπτό υπήρχαν 3 κίτρινες στους μεσοαμυντικούς μας. Πρέπει να βελτιωθούν πολλά πράγματα. Τα ματς παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους. Προσωπικά περιμένω να βελτιώσει πολλά η ΚΕΔ». Η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήταν άμεση, με τους ανθρώπους των πρωταθλητών να σχολιάζουν πως: «Θα βλέπαμε ένα άλλο παιχνίδι, αν στο 45' ο διαιτητής είχε δώσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Γκούντγιονσεν για το μαρκάρισμα στον Κοστάντσο»...
Πάντως, από τον Ολυμπιακό προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, παρότι από τα οπαδικά έντυπα και site, καθώς και από πολλούς φιλάθλους της ομάδας, εκφράστηκαν περισσότερα παράπονα για τον Κωνσταντινέα.
Την... σκυτάλη από τους δύο του ντέρμπι, πήρε το μεσημέρι της Κυριακής ο Παναθηναϊκός, που νίκησε 3-2 στην Ξάνθη την τοπική ομάδα. «Δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες. Υπήρχαν και άλλα πράγματα που ήταν αντίξοα και δεν ήταν η πρώτη φορά που τα βλέπουμε. Δεν γίνεται να μιλάμε για κάθαρση με τέτοια φαινόμενα», ανέφερε ο πρόεδρος των πρασίνων, Δημήτρης Γόντικας, ενώ για την διαιτησία μίλησε στην συνέντευξη Τύπου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος θυμήθηκε πως ο Παππάς ήταν ο «άρχοντας του αγώνα» και στο περσινό ματς Κυπέλλου του «τριφυλλιού» με την ΑΕΚ στο οποίο και αποκλείστηκαν. «Δεν κατανόησα πολύ καλά την αποβολή του Βιτόλο. Όπως δεν κατάλαβα και την αποβολή του Βύντρα πέρυσι στο κύπελλο με τον ίδιο διαιτητή νομίζω... Δεν την κατανόησα. Δεν κατάλαβα επίσης γιατί δεν αποβλήθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Όταν έχουμε μια τέτοια κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με έναν τερματοφύλακα και έναν επιθετικό, πρέπει να αποβάλλεται ο τερματοφύλακας», ανέφερε ο Πορτογάλος.

Έτσι λοιπόν, μετά από έξι αγωνιστικές μπορούμε να πούμε με κάθε επισημότητα, πως το ελληνικό πρωτάθλημα ξεπέρασε τα προβλήματα του με τα στημένα και είναι ξανά... εν δράσει, με τον Κύρο Βασάρα να έχει πολλή δουλειά μπροστά του το επόμενο διάστημα! Άλλωστε, οι σφυρίχτρες του τα ...ζάλισαν τα στραγάλια στην 6η αγωνιστική...sportdog gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: