Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Ενας επιθετικός «διδάσκει» άμυνα!!

Ο Μιχάλης Ανδρεαδάκης γράφει για την εμφάνιση του ΟΦΗ στην Τούμπα και τον «Αναστό» που παρέταξε τους Κρητικούς ατσάλινη άμυνα κόντρα στον ΠΑΟΚ!
Ενας επιθετικός «διδάσκει» άμυνα!
Ξέρετε πολλές ομάδες που κατάφεραν να «τσιμπήσουν» έστω κι ένα βαθμό στο γήπεδο της Τούμπας; Το πέτυχε φέτος η Τότεναμ στο πλαίσιο του Europa League και την ακολούθησε στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ.
Ο Νίκος Αναστόπουλος κατόρθωσε να παρατάξει στην Τούμπα μια ομάδα που δεν πήγε να «ταμπουρωθεί» από το πρώτο λεπτό του αγώνα, κάνοντας τον... σταυρό της για να μην δεχθεί κάποιο γκολ.
Αμύνθηκε σθεναρά, προσπαθώντας να «μπλοκάρει» τα «ατού» του «Δικεφάλου του Βορρά» (το κατάφερε σε μεγάλο βαθμό) και «χτύπησε» το παιχνίδι στην «κόντρα», δημιουργώντας ορισμένες καλές ευκαιρίες για να πετύχει ένα γκολ.
Μνημονεύοντας μόνο τις επεμβάσεις του Ρόι Κάρολ, θέλοντας να δικαιολογήσεις το αποτέλεσμα, αδικείς ουσιαστικά όλη την αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ που ήταν απλά εξαιρετική για τα δεδομένα του αγώνα.
Οσες φορές κι αν ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να επιτεθεί είτε από... αέρος είτε με κάτω τη μπάλα, υπήρχε μια πολυπρόσωπη ζώνη παικτών του ΟΦΗ που έκλεινε με επιτυχία τους διαδρόμους προς την εστία του Κάρολ.
Κι όταν αυτό δεν γινόταν, υπήρχε ο Βορειοιρλανδός να κάνει τη δουλειά του. Με τόση επίδειξη άνεσης, μάλιστα, όπως στο σουτ του Βιερίνια όπου μπλοκάρει τη μπάλα στη γωνία του και σηκώνεται δίχως να τη σηκώσει από το χορτάρι!
Η στρατηγική που επέλεξε ο Νίκος Αναστόπουλος θα μπορούσε κάλλιστα να διδάσκεται σε σεμινάρια προπονητικής για το πως οφείλεις να αμυνθείς απέναντι σε μια πληρέστερη ομάδα που αγωνίζεται στην «καυτή» έδρα της.
Ο «μουστάκιας» (έστω κι αν ήταν φρεσκοξυρισμένος!) αιφνιδίασε με την επιλογή του να δώσει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Μποντόρ και δικαιώθηκε αφού ο Ούγγρος «γέμισε» ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή.
Αν θα μπορούσε, μάλιστα, ο Αναστόπουλος θα έμπαινε... αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο για να «καρφώσει» κανένα γκολάκι στην κόντρα, αφού ήταν φανερό ότι ο Μάντζιος έδωσε αρκετές μονομαχίες αλλά είχε «ξεμείνει» από δυνάμεις.
Οπως και να έχει, πάντως, ο συγκεκριμένος βαθμός ισοδυναμεί με νίκη για τον ΟΦΗ αφού αναμφίβολα τονώνει την αυτοπεποίθηση του εν όψει του αγώνα με την ΑΕΚ στο «Γεντί Κουλέ». Κι εκεί τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά...
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: