Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Όταν δεν έχεις... plan B!!

Αν έχεις τύχη διάβαινε κι αν δεν έχεις… μέτρα βαθμούς χαμένους. Ο ΠΑΟΚ «πέταξε» δυο πολύτιμους βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ και ο Κώστας Βασιλόπουλος αναλύει...
Όταν δεν έχεις... plan B
Η ατυχία αλλά και η έλλειψη φαντασίας και εναλλακτικών λύσεων κόστισε ακριβά στον Δικέφαλο που έχει χάσει ήδη 5 βαθμούς από τις ομάδες της Κρήτης. Ας μην ξύνουμε όμως πληγές αναλογιζόμενοι τι έγινε στο Ηράκλειο στον αγώνα με τον Εργοτέλη κι ας μείνουμε στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.
Τίποτε στο ξεκίνημα του αγώνα με την ομάδα του Ηρακλείου δεν πρόδιδε το φινάλε που θα ζούσαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Μπόλονι ξεκίνησε με μεγάλο κέφι το παιχνίδι δείχνοντας ότι έχει ως μοναδικός στόχο να προσθέσεις τρεις βαθμούς στο ενεργητικό της με… συνοπτικές διαδικασίες.
Οι γηπεδούχοι επέβαλαν απόλυτα το ρυθμό τους στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα του αγώνα, ήλεγχαν το παιχνίδι αλλά εμφανίστηκαν ανούσιοι και χαλαροί στην τελική προσπάθεια. Η τριπλή ( εφεύρεση Νίκου Αναστόπουλου) ζώνη άμυνας των κρητικών δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που σχεδίαζε ο Μπόλονι πριν την έναρξη του αγώνα.
Λίγο η χαλαρή διάθεση –και η επιπολαιότητα- των παικτών του Δικεφάλου στην τελική προσπάθεια, λίγο η πολύ καλή απόδοση του ιρλανδού Ροι Κάρολ στέρησαν από τον Δικέφαλο το δικαίωμα να προηγηθεί στο σκορ. Οι δυο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια χωρίς γκολ με τους φιλοξενούμενους να έχουν ψυχολογικό αβαντάζ έχοντας πετύχει το στόχο τους που δεν ήταν άλλος από το να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους με οποιοδήποτε κόστος.
Στην επανάληψη οι ισορροπίες δεν άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και να διεκδικεί τη νίκη απέναντι στους κρητικούς που πιστοί στο πλάνο του προπονητή επέτρεπαν στους παίκτες του Δικεφάλου να παίζουν με τα… κουβαδάκια τους μέχρι τη μεγάλη περιοχή. Μέσα σ΄ αυτή οι φιλοξενούμενοι «δάγκωναν» περιορίζοντας τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ σε ενέργειες κι επιλογές άνευ ουσίας.
Κάθε λεπτό που περνούσε περιόριζε την πίστη των παικτών του Μπόλονι στο αποτέλεσμα και έδινε το δικαίωμα στους παίκτες του ΟΦΗ να αισθάνονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Και τα κατάφεραν περίφημα εκμεταλλευόμενοι την ανικανότητα του ΠΑΟΚ να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα που παρουσίασαν.
Ο Μπόλονι (για πρώτη φορά από τότε που κάθισε στον ασπρόμαυρο πάγκο) δεν είχε plan B ίσως γιατί πίστευε ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η ομάδα του θα κατάφερνε, με δεδομένη την ασφυκτική πίεση που ασκούσε, να προηγηθεί στο σκορ, γεγονός που ενδεχομένως θα προσέφερε μια άνετη νίκη.
Ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να κερδίσει μια ομάδα με αγωνιστικό πνεύμα –και μπράβο της γι αυτό- αλλά σαφώς κατώτερη του. Η έλλειψη φαντασίας από παίκτες ατού όπως ο Βιειρίνια και η καθυστερημένη αντίδραση από τον πάγκο (ο Γεωργιάδης μπορούσε να περάσει νωρίτερα στο παιχνίδι) στέρησαν από την ομάδα του Μπόλονι τη νίκη και την 1η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.
Το επόμενο αγωνιστικό μάθημα από τον ρουμάνο τεχνικό στους παίκτες του πρέπει να αφορά τον τρόπο που το σύνολο θα διασπά μαζικές άμυνες. Θα αντιμετωπίσει πολλές ομάδες ο ΠΑΟΚ στη διάρκεια του πρωταθλήματος, που ειδικά στην Τούμπα, θα αγωνιστούν όπως ο ΟΦΗ που προσέθεσε στο ενεργητικό του έναν καθαρό και παλικαρίσιο βαθμό.
Υ. Γ. 1 Με δεδομένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να αφήσει στο παρελθόν το παιχνίδι με τους Κρητικούς και να συγκεντρώσει την προσοχή του στον αγώνα της Πέμπτης τους Ρόβερς. Για βαθμολογικούς (αλλά και ψυχολογικούς ενόψει του ντέρμπι με τον Αρη στο Χαριλάου) λόγους ο Δικέφαλος χρειάζεται μια νίκη στην 3η αγωνιστική της ευρωπαϊκής διοργάνωσης που συμμετέχει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: