Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Δεν έγινε Μπαρτσελόνα αλλά γίνεται ομάδα...!!

Είναι μια καθαρά προσωπική εκτίμηση και σαφώς όχι υπό την επήρεια της δήλωσης Φερέϊρα. Ναι, αυτός ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει τίτλο.
Δεν έγινε Μπαρτσελόνα αλλά γίνεται ομάδα...
Γράφει ο Νίκος Παγκάκης...
Γιατι; Γιατί ο Ολυμπιακός έχει (ίσως) καλύτερες μονάδες, αλλά το τριφύλλι - ενδεχομένως - έχει καλύτερη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε Μπαρτσελόνα αλλά σίγουρα γίνεται ομάδα...
Τι σου είναι, όμως, το ρημάδι το ποδόσφαιρο... Με το διοικητικό αδιέξοδο, την οικονομική στενότητα, τις λιτές μεταγραφές , την αγωνιστική απραξία και τους τραυματισμούς άπαντες βάφτισαν τον Ολυμπιακό πρωταθλητή! Όλοι είχαν τον Παναθηναϊκό χαμένο από χέρι στο ξεκίνημα της σεζόν. Έλα, όμως, που στην μπάλα δεν μετράνε οι προγραμματικές δηλώσεις και οι εκτιμήσεις αλλά η σκληρή δουλειά.
Στην αρχή αποτελούσε ένα πρώτο δείγμα. στην πορεία τείνει να γίνει απόδειξη ... Μπορεί πέρυσι ο παναθηναϊκός να κουβαλούσε την λάμψη του νταμπλ, μπορεί να είχε Σισέ και Ζιλμπέρτο , μπορεί να είχε την αίγλη των ακριβοπληρωμένων παικτών αλλά εφέτος έχει κάτι διαφορετικό. Αυτό που που ο Φερέϊρα ονόμασε ποδοσφαιρική αλληλεγγύη. Χωρίς αναλύσεις του ξερόλα δημοσιογράφου, απλά και λιτά, ο Παναθηναϊκός είναι πιο “ Ομάδα” - με την ακριβή έννοια του όρου - σε σχέση με πέρυσι και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.
Δεν χρειάζεσαι να ξέρεις καντάρια μπάλα για να καταλάβεις πως αυτός ο Παναθηναϊκός όταν πάρει παιχνίδια και δέσουν περισσότερο οι παίκτες μπορεί! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα μετά τον Εργοτέλη αλλά χωρίς βαθμολογικές απώλειες έως τώρα αναζητείται απλά ρυθμός .
Πέντε μεγάλα μπράβο αξίζει να τα δώσουμε στο τριφύλλι συνολικά πέραν για το σημαντικό σε ουσία και ψυχολογία διπλό: Στον κόσμο που ήταν άψογος και με κόσμια συμπεριφορά μπορεί να βοηθήσει. Στο Λέτο που μπορεί να γίνει ηγέτης και με 5 γκολ καλπάζει στο σκοράρισμα. Στο Φερέϊρα που...κοουτσάρει καλά και φαίνεται πως η δουλειά αποδίδει καρπούς. Στο νεαρό Καπίνο που δεν μασάει στα 17 του.και στέκεται σαν να χει χρόνια εμπειρία. Και σε όλους τους πράσινους που βάζουν πίσω τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό και γίνονται ομάδα και πάλι!
Το ρημάδι το ποδόσφαιρο είναι περίεργο άθλημα. Εύκολα μπορείς να ονειρεύεσαι να τάζεις και να και δίνεις υποσχέσεις. Με την ίδια ευκολία, όμως, μπορεί και να εκτεθείς. Ακόμη είναι νωρίς αλλά το δείγμα είναι θετικό.
YΓ: Και κάτι για τα διοικητικά... Στην Ξάνθη είχα την ευκαιρία να συναντήσω δια ζώσης τον Βλάσση Τσάκα και να πιω και έναν καφέ μαζί του πριν το ματς. Όσα δηλώνει στα ΜΜΕ τα υποστήριξε με πάθος και στις προσωπικές μας συζητήσεις. Και δείχνει να τα εννοεί. Αν όχι θα πρόκειται για το μεγαλύτερο θεατρικό ρόλο που έχει παιχτεί ποτέ και θα δικαιούται όσκαρ ηθοποιίας. Προσωπικά πιστεύω πως δεν παίζει κανένα θέατρο. Ίσα ίσα, αυτό που σε άλλη περίπτωση μπορεί να φάνταζε σαν παραμύθι μπορεί να γίνει πραγματικότητα... Ο χρόνος θα αποδείξει αν το ένστικτο μου κάνει τόσο μεγάλο λάθος.
Πηγή: prasinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: