Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Χρειάζεται αντίδοτο για τις κλειστές άμυνες!!

Καμιά φορά τα νούμερα δεν λένε την αλήθεια και ένα από τα παιχνίδια που ίσχυσε αυτό ήταν το χθεσινό της Τούμπας. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Χρειάζεται αντίδοτο για τις κλειστές άμυνες
Ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτικό ποσοστό κατοχής της μπάλας, είχε πολλές ευκαιρίες, καλή διάθεση, καλύτερα τρεξίματα από τους αντιπάλους, αλλά ουσιαστικά ο Ρόι Κάρολ ήταν αυτός που στέρησε τη νίκη από τους γηπεδούχους.
Η απόδοση του Αγγλου γκολκίπερ στο πρώτο ημίχρονο έδωσε το δικαίωμα στον ΟΦΗ να αμυνθεί μαζικά στο δεύτερο απέναντι στον αγχωμένο πλέον ΠΑΟΚ σε εκείνο το διάστημα.
Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε και την απώλεια του πολύ σημαντικού για αυτόν Φωτάκη, που αποχώρησε στο 35’, σημείο που ο Μπόλονι έριξε τον Αρίας, κερδίζοντας ανασταλτικά αλλά χάνοντας σε δημιουργία. Ο Φωτάκης είχε δημιουργήσει, είχε εκτελέσει, και αυτά τα στοιχεία έλειψαν από τον ΠΑΟΚ στη συνέχεια. Ηταν απλώς μία επιβεβαίωση της φετινής σημασίας του Καλαματιανού στο αγωνιστικού πλάνου του Μπόλονι.
Ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς στην Τούμπα που δεν μπορεί να τους καλύψει. Από τη μία φάνηκε πως οι παίκτες του πάλεψαν, από την άλλη φάνηκε πως έχασαν σε ρυθμό κατά τη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος. Τώρα θα πρέπει να αφήσουν πίσω αυτό το παιχνίδι και να καταλάβουν το γιατί δεν κέρδισαν μία ομάδα που δεν είχε καμία ποιοτική σχέση μαζί τους. Ουσιαστικά ο Μπόλονι είπε πως δεν έβγαλε η ομάδα του παίκτες στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά πώς να βγάλεις όταν ο αντίπαλος αμύνεται στο ένα τέταρτο;
Υπάρχει ο φόβος να πληρώσει ο ΠΑΟΚ και άλλες τέτοιες αγωνιστικές συμπεριφορές αντιπάλου μέσα στη Τούμπα αν δεν βρει τρόπο να ξεκλειδώσει τέτοιες άμυνες. Και έτσι όπως είναι η μορφή του φετινού ΠΑΟΚ δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει μπροστά τους τέτοιες ομάδες που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να καταστρέψουν το παιχνίδι του.
Τέλος, ο Μπόλονι επανέφερε τον Χαλκιά στο αρχικό σχήμα και από την απόδοση του διεθνούς πορτιέρο φάνηκε πως το έκανε σε σωστό τάιμινγκ. Η συνέχεια θα δείξει, αλλά σε πρώτη φάση η αλλαγή κύλησε ομαλά.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: