Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

“Στην Αθήνα εκπαιδευτήκαμε”, δηλώνουν οι Ιταλοί αναρχικοί!

Η Ελλάδα ήταν το “στρατόπεδο εκπαίδευσης” των Ιταλών αναρχικών του Black Block, που δημιούργησαν τα επεισόδια στο κέντρο της Ρώμης το Σάββατο στη συγκέντρωση των Ιταλών αγανακτισμένων.
“Στην Αθήνα εκπαιδευτήκαμε”, δηλώνουν οι Ιταλοί αναρχικοί!
Στην εφημερίδα La Repubblica μιλάει ανώνυμα ο 30χρονος αναρχικός Φ. o οποίος δηλώνει “πήραμε master στην Ελλάδα”, υποστηρίζοντας ότι κάθε μήνα επί ένα χρόνο αναρχικοί βρίσκονταν στην Ελλάδα «μαθαίνοντας από τους Αθηναίους συντρόφους τους ότι το αντάρτικο πόλης είναι μία τέχνη στην οποία νικά η οργάνωση».
Ο 30χρονος δηλώνει επίσης στην εφημερίδα, ότι οι Ιταλοί αναρχικοί προετοιμάζονταν επί ένα χρόνο και απειλεί ικανοποιημένος ότι “αυτή ήταν μόνο η αρχή” . «Όλοι γνώριζαν τι θέλαμε να κάνουμε. Και γνώριζαν πως ξέρουμε να το κάνουμε. Γιατί προετοιμαζόμασταν για ένα χρόνο» λέει και στην ερώτηση «προετοιμαζόσασταν;» απαντά πως «κάναμε το 'μάστερ' στην Ελλάδα».
“Πηγαίναμε κάθε μήνα επί ένα χρόνο και μάθαμε στους δρόμους της Αθήνας πώς να τα σπάμε. Είμαστε πολύ οργανωμένοι. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί και γρήγοροι”
«Πριν ένα χρόνο-λέει- είχαμε μόνο μεγάλη επιθυμία να τα συνθλίψουμε όλα. Τώρα γνωρίζουμε πως να το κάνουμε. Στη Ρώμη νικήσαμε γιατί είχαμε σχέδιο, είχαμε οργάνωση».
Πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: