Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η θάλασσα ηρέμησε!!

Ο Μάικ Ασλεϊ έχει ακούσει πολλά. Εχει κατηγορηθεί από τους φιλάθλους της Νιούκαστλ για ξεπούλημα βασικών ποδοσφαιριστών, για έλλειψη φιλοδοξιών, για ύψιστη προδοσία προς τον σύλλογο και άλλα πολλά.
Η θάλασσα ηρέμησε
Βίωσε τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, λειτούργησε πολλές φορές ως οπαδός και λιγότερο ως διοικητικός καθοδηγητής και από χθες είναι καβάλα στ' άλογο.
Ανεξάρτητα απ' το αποτέλεσμα του παιχνιδιού με την Τότεναμ -γράφουμε προτού αυτό αρχίσει-, θα πρέπει να «έσκασε» χαμόγελο με την ανακοίνωση του Ντέρεκ Λάμπιας, γενικού διευθυντή του συλλόγου. Η Νιούκαστλ θα κλείσει το τρέχον οικονομικό έτος χωρίς απώλειες.
Στη σεζόν 2008-2009 είχε χασούρα κοντά στα 45 εκατομμύρια ευρώ. Κάτι λιγότερα έχασε στην επόμενη. Αυτήν τη στιγμή τα 5,5 εκατ. ευρώ που «λείπουν», ώστε το ταμείο στο τέλος να είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά, εκτιμάται ότι θα βρεθούν και η Νιούκαστλ θα γίνει μάλλον (αν δεν την προλάβει άλλη) η πρώτη ομάδα της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ που θα έχει κάνει το απαραίτητο βήμα για την εποχη του «financial fair play». Ναι, το πέτυχε με την πώληση του Αντι Κάρολ για παράδειγμα, αλλά μη μας πείτε ότι βγήκε... θανάσιμα τραυματισμένη απ' αυτήν.
Τόσο τα οικονομικά όσο και η πορεία της στην τρέχουσα Πρέμιερ Λιγκ, με το πλεονέκτημα του ότι δεν έχει υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, καθώς και ο ρεαλισμός που εξακολουθεί να τη χαρακτηρίζει (σ.σ.: ο Μάικ Ασλεϊ παραμένει στον στόχο θέσης στην πρώτη δεκάδα για τη σεζόν) αποτελούν πολύ καλά θεμέλια για το μέλλον.
Ο προπονητής της, επίσης, ο Αλαν Πάρντιου, έφτασε κοντά στην παραίτηση δυο τρεις φορές στους προηγούμενους μήνες. Αποδέχτηκε όμως και αυτός τη σύνεση των διοικητικών μυαλών. Ακολούθησε τη ρότα του συλλόγου και βγαίνει και αυτός κερδισμένος.
Οπως γενικά βγαίνει ο σύλλογος και για την ειλικρινή στάση που κράτησε και κρατάει προς τους φιλάθλους. Ακόμη και χθες, ημέρα «οικονομικής χαράς», υπενθύμισε σε αυτούς πως δεν πρόκειται να υπάρξουν σύντομα επενδύσεις σε ακριβές μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Υπογράμμισε ότι τα χρήματα που θα περισσεύουν θα επενδύονται στις υποδομές του συλλόγου. Ανθρώπινες και μη. Η ατάκα «στόχος μας είναι να γίνουμε αυτάρκεις» στη χθεσινή ανακοίνωσή του αρκεί, ώστε να είναι βέβαιοι οι φίλαθλοί του για το υγιές του μέλλον.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: