Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τα 20 μέτρα που χαλάνε τη δουλειά

Το ντεφορμάρισμα του Βιεϊρίνια και το ξεγύμνωμα μεσοεπιθετικών λύσεων που φανέρωσε ο τραυματισμός του Φωτάκη. Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει...



Τα 20 μέτρα που χαλάνε τη δουλειά
Η αλήθεια είναι ότι ο Λάσλο Μπόλονι μας μαθαίνει να διαβάζουμε πίσω από τις λέξεις. Αυτό αποδείχθηκε από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να πει πολλά, χωρίς, όμως, να μιλήσει με ονόματα.
Κατανοητή η προσπάθειά του, αφού είναι προφανές ότι δεν θέλει σ' αυτή τη φάση να δημιουργήσει τριβές μέσα στα αποδυτήρια. Ας προσπαθήσουμε, όμως, εμείς να κάνουμε την δεύτερη ανάγνωση των λεγομένων του προπονητή του ΠΑΟΚ, στο σημείο που προσπάθησε να καταγράψει τα αίτια της "λευκής ισοπαλίας" κόντρα στον ΟΦΗ.
- "Αποχώρησε ο Φωτάκης που είναι ένας παίκτης που μπορεί να απειλήσει" δήλωσε ο Μπόλονι. Αυτό που δεν είπε ήταν ότι δεν υπήρχε άλλος να τον αντικαταστήσει. Ο μόνος που, σε όλο το ρόστερ του ΠΑΟΚ φαίνεται να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά είναι ο Σπαντάσιο, ο Βραζιλιάνος, όμως, όπως και ο Λεονάρντο είναι ακόμη ανέτοιμοι, καθώς ο ΠΑΟΚ τους απέκτησε ανέτοιμους τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών μη έχοντας άλλες λύσεις.
- "Ίσως κάποιοι παίκτες ήταν κουρασμένοι" τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟΚ και η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν προσπάθησα προσωπικά στη συνέντευξη να καταλάβω ποιους εννοεί ο Μπόλονι δεν το κατάφερα. Άκουσα, μάλιστα, τον Ρουμλάνο να μου λέει ότι προσπαθώ να τον προκαλέσω. Σε εκείνο το σημείο ήταν που αντιλήφθηκα ότι ο Ρουμάνος δεν ήθελε να αναφέρει ονόματα, προφανώς για να μην στεναχωρέσει κάποιους παίκτες του.
- "Η επιθετικότητά μας στα τελευταία 20 μέτρα δεν ήταν καλή και αποτελεσματική" πρόσθεσε και αν κανείς σκεφτεί ποιοι παίκτες κινούνται σ' αυτά τα μέτρα, θα σταθεί στον Βιεϊρίνια, τον Ίβιτς και τον Σαλπιγγίδη. Και ειδικά η περίπτωση του Πορτογάλου δεν μπορεί να περάσει απλά απαρατήρητη
"Ασπίδα" για να ξυπνήσει
Την προσωπική άποψή μου για τον Πορτογάλο την έχω καταθέσει πολλές φορές. Είναι το επιθετικό βαρόμετρο του ΠΑΟΚ. Στην καλή του μέρα κάνει τον "Δικέφαλο" να μοιάζει υπερομάδα, έλα όμως που το τελευταίο διάστημα έχει σταθερό ντεφορμάρισμα. Δεν ήταν καλός ούτε κόντρα στην Ρουμπίν, ούτε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ούτε και χθες με τον ΟΦΗ.
Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα, ο Μπόλονι δεν έκρυβε τις σκέψεις του να τον αφήσει στον πάγκο. Δεν το έκανε (δεν ξέρω αν το μετάνιωσε) και είμαι σίγουρος ότι είναι πολύ προβληματισμένος με την παρουσία του. Το γεγονός ότι στη συνέντευξη Τύπου τον κάλυψε, μιλώντας για την προσπάθεια που καταβάλλει, προφανώς αποτελεί μέρος της τακτικής του να τον επαναφέρει στο δρόμο των θετικών εμφανίσεων.
Δεν έχω λόγο να μην σεβαστώ την τακτική του από τη στιγμή που είναι ένας προπονητής που αποδεδειγμένα έχει αναδείξει σπουδαίους νεαρούς παίκτες. Ελπίζω σύντομα να του αποφέρει αποτελέσματα, γιατί όσο ο Βιεϊρίνια παρουσιάζεται σ' αυτή την κατάσταση ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα.
Υ.Γ.1 Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν που ζέσταναν τον κόσμο και δημιούργησαν μεγάλες προσδοκίες για τη φετινή χρονιά, οι ίδιοι αυτοί που τον έχουν ξενερώσει τελευταία. Ας προσπαθήσουν τώρα να αντρέψουν πάλι τα δεδομένα.
Υ.Γ 2. Μέσα στη μέτρια εμφάνιση του ΠΑΟΚ, θα ήταν κρίμα να μην κάνουμε μία μικρή αναφορά στον νεαρό Γιάννου που στο ντεμπούτο του με την "ασπρόμαυρη" φανέλα έδειξε θετικά στοιχεία. Ας ελπίσουμε να τα ενισχύσει στη συνέχεια
Πηγή: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: